Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, komoornik napisał(a):

Gdyby tylko istniało zaufane źródło takiej wiedzy 😉

https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=901686

Ty Komoornik masz w planie/rozważasz jakkolwiek zmianę samochodu na nową generacje w przyszłości ? Czy G23 w cabrio w pięknym configu to już docelówka? 🙂

• Odpowiedzi 543
  • Wyświetleń 32,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Przez chwilę myślałem o 850i, ale po jazdach próbnych stwierdzam że to już trochę zbyt rozlazła krowa.

Także planów nie ma, ale na ten moment nie wiadomo nic o następcy G23. A produkcja obecnej generacji przedłużona do 6/2029.

Opublikowano

Nowe rendery i3 - ze względu na zmianę limitów kosztowych dla firm, to może być całkiem popularny samochód wkrótce 😀

image.thumb.jpeg.27825570c94b268bbe87600f979eda0f.jpeg

image.thumb.jpeg.4d3d7bdf362b050dc79c56629acffb72.jpeg

Opublikowano
W dniu 11.09.2025 o 19:49, kkx5 napisał(a):

No, to g30 wyglada staro, auto bardzo ladne, oczywiscie, ale g60 je bije pod kazdym wzgledem wizualnym, tak samo jak nowe m5 do starej m5. 

moim zdaniem G60 nie bije G30 pod żadnym względem. w sumie to nie pamiętam tak dużego regresu z generacji na generację. może jeszcze G11->G70 było podobnym spadem. ani osiągów, ani prowadzenia, ani wyglądu, ani obsługi.

Opublikowano
W dniu 18.11.2025 o 11:53, komoornik napisał(a):

Przez chwilę myślałem o 850i, ale po jazdach próbnych stwierdzam że to już trochę zbyt rozlazła krowa.

Także planów nie ma, ale na ten moment nie wiadomo nic o następcy G23. A produkcja obecnej generacji przedłużona do 6/2029.

Obecna generacja 4er będzie do 2029 roku nieźle. Będzie taki ostatni samuraj jak 8er, ale z drugiej strony niedawno z tym środkiem weszlo 1er, X3, 5er, a ich lift nie spowoduje że to będzie neue klasse, tylko nadal ten środek z tabletem. Z tego powodu się G23 będzie się bardzo wolno starzeć. 

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

Coś w tym jest. 

G26 jest ostatnim liftbackiem (nie SUVem) po 3GT, 5GT i 6GT, które już odeszły. Mam nadzieję, że plotki o zastąpieniu 4 i 8 przez nowe 6 nie są tylko plotkami i pojawi się fajne coupe liftback. Pomarzyć można sobie zawsze.🙂

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 18.11.2025 o 18:27, icetruck napisał(a):

ładny peugeot z tego i3

Lepszy francuski lew od czeskiego kuraka (G60...)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
18 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Obecna generacja 4er będzie do 2029 roku nieźle. Będzie taki ostatni samuraj jak 8er, ale z drugiej strony niedawno z tym środkiem weszlo 1er, X3, 5er, a ich lift nie spowoduje że to będzie neue klasse, tylko nadal ten środek z tabletem. Z tego powodu się G23 będzie się bardzo wolno starzeć. 

W Inchcape w Warszawie usłyszałem, że G60 oraz G9x LCI mają dostać wnętrze NK (z tą paskudną nową kierownicą, tabletem jak równoległobok i pasem wyświetlacza na całej szerokości szyby na dole). To była sugestia od sprzedawcy, żeby ew. M5 zamawiać przed liftem...

Opublikowano
Godzinę temu, maciek_w napisał(a):

W Inchcape w Warszawie usłyszałem, że G60 oraz G9x LCI mają dostać wnętrze NK (z tą paskudną nową kierownicą, tabletem jak równoległobok i pasem wyświetlacza na całej szerokości szyby na dole). To była sugestia od sprzedawcy, żeby ew. M5 zamawiać przed liftem...

Zakup M5 mi w najbliższym czasie nie grozi więc się nie przejmuję, gorzej z następcą 3 er, ale pewnie się ten środek przeje choć najbardziej boję tej kierownicy bo wygląda fatalnie jak w chińczyku, a obecna w LCI2 genialna. Nawet ten tablet mi nie przeszkadza, bo ergonomia jest rewelacyjna. Lece sobie na nawigacji BMW z rozszerzoną rzeczywistoscią bez asystenta głosowego wskazówek nawigacyjnych bo mnie irytuje ten robotyczny głos, na centalnym ekranie jest yanosik 🙂 Ten asystent głosowy naprawdę ma sens. Używam go do dzwonienia, wybierania punktu nawigacji, czasem zmiany trybów jazdy, pytam o temp. oleju etc. W tym się naprawdę sprawdza i samochód się zrobił w jakiś sposob bez obsługowy tj. dużo sam zrobi ustawi ze zminimalizowaniem mojej uwagi. 

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, komoornik napisał(a):

Odpowiednie źródła (dużo lepsze niż handlowiec z salonu 😅) to potwierdzają:

https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=901686

No to Twoje źródło potwierdza słowa handlowca: w G60 LCI "LCI: Interface switch to Panoramic Vision. "

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pertyn mocno zachwycony "Neue klasse", jak G50 utrzyma poziom to chyba będzie dobrze.

Jedyne minusy ix3 to kierownica, brak przycisków fizycznych do klimy/nawiewów i.... kieszenie na drzwiach z taniego plastiku, co za niespodzianka 😄 

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pytanie ile razy zmieniacie ustawienia klimatyzacji.

Bo ja przez ponad 3 lata może dosłownie kilka.

Opublikowano
1 godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

Kierunek nawiewu akurat czasem kilka razy podczas trasy, także sterowanie tym z ekranu to porażka.

Opublikowano
1 godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

Tyle razy ile w życiu jechałem razy 3. Automatyczna klima, czy ogrzewanie sprawia, że jest mi za gorąco, za zimno i niegdy nie jest dobrze. Zmieniam siłę nawiewu, źródło itp. Podobnie zamieniam ciągle piosenki, głośność i fizyczne przyciski do klimy i multimediów to podstawa. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W zależności czy jadę w kurtce czy bez potrzebuje innej temperatury. Jak wsiadam do zimnego auta też lubię dać trochę cieplej żeby szybciej się rozgrzało a potem zmniejszyć żeby nie było duszno 😉

IMG_9513.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, rzaba napisał(a):

Pertyn mocno zachwycony "Neue klasse", jak G50 utrzyma poziom to chyba będzie dobrze.

Jedyne minusy ix3 to kierownica, brak przycisków fizycznych do klimy/nawiewów i.... kieszenie na drzwiach z taniego plastiku, co za niespodzianka 😄 

A te tuby jutubowe czegoś nie chwalą ... z tego żyją , samo deska NK z brakiem zegarów jak dla mnie nie do przyjęcia ... taki yaris sprzed 10 lat i mnie mało obchodzi to pitolenie o listwie pod szybą  projekt jest debilny i przy następne zmianie generacji się z tego wycofają ... a jak ktoś lubi mieć przed sobią zamiast zegarów kawał plastiku ... cóż wolny wybór i wolne gusta

... tak samo przód auta przypomina wszystko ... tylko nie BMW 😆

Edytowane przez Woytas

Opublikowano

Byłem dziś w salonie i posiedziałem z 10 minut we wnętrzu nowego iX3. I dla mnie tak to wygląda:

Plusy:

- panoramic view - super, czytelny, ładny

- ekran na środku - ogromny, b. dobra jakość i szybkość działania, mały minus jest taki, że jak trzeba coś kliknąć po prawej jego stronie to jest już daleko i niewygodnie

- tacki na dwa telefony i dwa usb-c przy kubkach

- jakość ok, na pewno nie gorzej niż w g20 lci2

- wygląd zewnętrzny z tyłu i z boku OK

Minusy:

- kierownica, była m-pakietowa i jest bardzo słabo, kojarzy mi się to za jakąś kierownicą od logitecha, jest taka zabawkowa trochę, do tego gorsze przyciski, bez wyczuwalnych skoków i granic. Kierownica m-pakietowa w g20 lci2 jest 2 poziomy wyżej, mam nadzieję, że trochę się wycofają z tych zmian w G50.

- brak pokrętła do iDrive, tylko klikanie w ekran, ewentualnie obsługa z kierownicy

- kierunki nawiewów, siła dmuchawy, temperatury - tylko na ekranie

- pasek skrótów na ekranie - chyba dostępny tylko poprzez przeciągniecie palcem w dół od górnej krawędzi - czyli efektywnie szybki dostęp do czegoś jest na dwa ruchy/kliki, a nie na jeden.

- wygląd z przodu, pas przedni - no nie podoba mi się to, jest "szkalano" i z połyskiem i do tego te świecące nerki.

Takie oto moje pierwsze wrażenia. 

Edytowane przez rzaba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 1.10.2025 o 16:17, krzysztof77 napisał(a):

I jeszcze dwa

IMG_6331.webp

Na każdym zdjęciu szpiegowskim które widziałem, widać że nowe G50 jeździ na felgech z obecnego G26 czasami 19 czasami 20 cali. Wskazywałoby to na to że G50 dostanie szersze kapcie z przodu czyli 245. Szersza opona wpływa pozytywnie na skrócenie drogi hamowania ciekawe tylko ile masa skoczy do góry. 

IMG_9513.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i3 będzie miało premierę 18 marca

Autogefuhl wrzuciło filmik z jazdy (auto jeszcze zamaskowane)

Opublikowano
1 godzinę temu, Marco120i napisał(a):

i3 będzie miało premierę 18 marca

Autogefuhl wrzuciło filmik z jazdy (auto jeszcze zamaskowane)

Fajne ciekawe czy będzie jakaś normalna wersja z 4x4, a nie tylko topowa M.

Opublikowano

Produkcja i3 50 xDrive od lipca w Monachium. Potem mają dołączać inne wersje, wg bimmerpost:

20, 40, 40 xDrive, 50, 50 xDrive, M60 xDrive

Czyli razem 4 wersje mocowe i tylko najsłabsza bez możliwość xDrive.

Edytowane przez rzaba