Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten samochód ma mieć takie klamki, bo jest samochodem budżetowym, więc stawianie jakichkolwiek oczekiwań jest niezrozumieniem założeń jakie stały za tym projektem. 

Co do designu nowych wnętrz to mnie ani ten ekran pod szybą ani tablet po środku nie bolą, jestem przekonany, że ktoś to tak zaprojektował, że jest to wygodne i ergonomiczne i niewątpliwie większość kierowców przyzwyczai się i polubi po kilku chwilach. 

Jeżeli miałbym się przyczepić, to mnie bardziej po oczach bije brak czegokolwiek we wnętrzach. Żadnych guzików, nawet wloty powietrza tak ukryte jakby ich nie było. Jest tak po prostu pusto, tylko dwa ekrany i kierownica. Jeszcze jak wrzucą przełącznik do skrzyni na manetkę jak w mercedesach, to w ogóle już niczego we wnętrzu nie będzie. Jedni lubią minimalizm, inni wolą urozmaicenia. 

• Odpowiedzi 543
  • Wyświetleń 32,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Skoro jest jak jest to ciekawe w czym lepszy będzie nowy model od obecnego. 

Opublikowano
23 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

A podoba Wam się nowe wnętrze iX3 skoro już piszecie jak odbieracie obecne wnętrze G20?. 

BMW słynęło z tego, że kokpit miało skierowany w kierunku kierowcy. Jak widać odchodzą o tego rozwiązania.

W środku wygląd zniewieściałego auta albo produktu AGD. Każdy widzi na swój sposób. Czyli włącz i wyłącz. Tak jak pralka w domu. Ma działać. Zero emocji.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Emocje jednak caly czas i to pozytywne daje jazda. I juz chyba tylko za to przyjdze nam lubic te samochody. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Majac head up, ile razy patrzycie na licznik Panowie? W latach 90tych pamietam jak kolega przyjechal nowa Honda Prelude do liceum, miala cos ala panaramic, bylo to genialne, tak samo bedzie w bmw. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No więc właśnie.

Ja nie mam HUDa, ale jak kilka razy jechałem, to na licznik ani razu nie spojrzałem. Jak jechałem Teslą, to mi właśnie HUDa brakowało.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
25 minut temu, kkx5 napisał(a):

Majac head up, ile razy patrzycie na licznik Panowie? W latach 90tych pamietam jak kolega przyjechal nowa Honda Prelude do liceum, miala cos ala panaramic, bylo to genialne, tak samo bedzie w bmw. 

Wcale prawie, bo na szybie mam na wprost, patrzenie na licznik to opuszczanie głowy (wzroku). Super sprawa, cieżko się jezdzi już bez head up'a.

Edytowane przez M4R10
Doprecyzowanie.

Opublikowano

Mam head up i od prawie trzech lat nie mogę się przyzwyczaić i patrzę się tylko na zegary. Jedynie kiedy patrzę się na head up to kiedy mam włączoną nawigację.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Też lubię head up ale mimo wszystko patrzę się na zegary częściej... Kwestia stażu pewnie 😀

Opublikowano
3 godziny temu, darkdancerr napisał(a):

Mam head up i od prawie trzech lat nie mogę się przyzwyczaić i patrzę się tylko na zegary. Jedynie kiedy patrzę się na head up to kiedy mam włączoną nawigację.

Ale ciągle masz wybór... treraz będziesz miał plastik przed sobą zamiast zegrów i tablet przykręcony na środku, pomijam tą naniastkę zegarów przy szybie czołowej 😆

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeszcze nikt nie jechal ale juz sa narzekania. Poczekajmy. Dla mnie, sama koncepcja jest spoko i wcale za licznikiem nie bede teskinil. 

Opublikowano
  • Moderatorzy

W obydwu autach mam headup (żadnego niestety nie konfigurowałem) i w życiu bym za niego nie dopłacił 😄 Pół roku jeżdżę w okularach z polaryzacją i go nie widzę, drugie pół nie mogę zapamiętać żeby patrzeć na niego zamiast na zegary 😄 ale może kiedyś się przyzwyczaję. Dużo bardziej przydaje się przy używaniu navi, niestety u mnie działa tylko z fabryczną.

Opublikowano
6 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Jeszcze nikt nie jechal ale juz sa narzekania. Poczekajmy. Dla mnie, sama koncepcja jest spoko i wcale za licznikiem nie bede teskinil. 

Były już na rynku auta bez zegarów przed kierowcą  lub z jakimś centralnym dziwolongiem ...   po jakimś czasie producenci się rakiem wycofywali 🙂

Opublikowano

Ja head up bardzo cenie. Jest u mnie w zasięgu wzroku, często też pokonuje trasy jakie znam, ale wklepuję tak czy siak punkt docelowy w navi. Jadąc wyświetlają się podpowiedzi z nawigacji więc korzystam bez odrywania się jak ominąć korki. Myślałem z kolei że będę korzystać z nawigacji między zegarami, ale jednak head up wygrał. Dla mnie to jest świetna rzecz, której nie miałem a lubię, kolejna sprawa to automatycznie uruchamiana kamera przednia w paru miejscach gdzie wyjeżdżam, a nie widzę to się przydaje + asystent cofania. Tylko nie ten który parkuje tego użyłem raz, tylko ten co cofa. Czasem się tego użyję, ale głównie dla funnu, że samochód taki zaawansowany technologicznie 🙂 Raz tak miałem, że nocą wjeżdałem po drodze po dziurach, potem cofałem nie widziałem kamera brudna, zaufałem mu i wycofał idealnie między dziurami. 

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, Woytas napisał(a):

Były już na rynku auta bez zegarów przed kierowcą  lub z jakimś centralnym dziwolongiem ...   po jakimś czasie producenci się rakiem wycofywali 🙂

Ale tu beda zegary, w dodatku pelni konfigurowane, historycznie, bmw jak cos wprowadza to sie z tego nie wycofuje. Dla mnie, przeniesienie licznika na podszybie, super pomysl. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
14 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Ale tu beda zegary, w dodatku pelni konfigurowane, historycznie, bmw jak cos wprowadza to sie z tego nie wycofuje. Dla mnie, przeniesienie licznika na podszybie, super pomysl. 

Może coś w tym jest. Trzeba będzie się przejechać i przetestować.

IMG_9513.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Film już latał po bimmerpoście i innych bmw-related stronkach na pewno dobrych kilka tygodni temu. I nadal niczego nowego nie widać w stosunku do wszystkich dotychczasowych zdjęć w kamuflażu. 

Mam nadzieję, że auto będzie zajebiste, zwłaszcza w pakiecie 🙂 

Opublikowano
1 godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

Film już latał po bimmerpoście i innych bmw-related stronkach na pewno dobrych kilka tygodni temu. I nadal niczego nowego nie widać w stosunku do wszystkich dotychczasowych zdjęć w kamuflażu. 

Mam nadzieję, że auto będzie zajebiste, zwłaszcza w pakiecie 🙂 

iX3 w sedanie. Po czasie wolę takie coś względem przerysowanych grilli 🙂 Idealnie będzie zmienić G21 na G50/G51 LCI. A tak ogólnie wiadomo czy będzie touring G51? 

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

Taka fantazja

Edytowane przez krzysztof77

Opublikowano

IMG_5896.webp

IMG_5895.webp

IMG_5897.webp

Edytowane przez krzysztof77

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ciężko porównywać faktyczny samochód do wymyślonych renderów. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano

No niestety innych nie ma. Ciekawe kiedy będzie już faktyczną prezentacja tego modelu. . 

Opublikowano
5 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

iX3 w sedanie. Po czasie wolę takie coś względem przerysowanych grilli 🙂 Idealnie będzie zmienić G21 na G50/G51 LCI. A tak ogólnie wiadomo czy będzie touring G51? 

Gdyby tylko istniało zaufane źródło takiej wiedzy 😉

https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=901686