Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż, wzrastają wymagania klientów: moc, wyposażenie moment to i dane katalogowe są nieco podkolorowane.

49 minut temu, Lukas68 napisał(a):

Raczej fake, przy wzroście mocy łącznie o ponad 60 koni nie wzrósł by moment obroty ? 540nm ma obecna wersja.

porsche.jpg

Edytowane przez Hesky

• Odpowiedzi 543
  • Wyświetleń 32,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, Hesky napisał(a):

Cóż, wzrastają wymagania klientów: moc, wyposażenie moment to i dane katalogowe są nieco podkolorowane.

porsche.jpg

Stare ale prawdziwe jak zawsze 😄

Byłem na wystawie Porsche i rzeczywiście projekty z lat 60tych to mikrusy w porównaniu do dzisiejszych modeli... taki trend. Ludzie też teraz więcej siedzą i mają podobnie...

Opublikowano

Niektórzy wspominali tutaj, że G20 przy G50 wygląda biednie i staro, idąc tym tokiem rozumowania to G50 przy nowym C Klass wygląda jeszcze bardziej biednie i staro o wnętrzu już nawet nie wspominając :)

xOdk9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy82NzdmZTA1Y2ZhYWQ5NDJmYjRmMDcyN2E1NDNkNDk1ZS5qcGeRkwXNCSTNBhjeAAKhMAehMQQ.jpg

0rok9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy80NzRhY2RkODU3MWVmZWRlYjAwNjJlOGU5ZmZkYWQ2Mi5qcGeRkwXNCSTNBhjeAAKhMAehMQQ.jpg

drvk9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy84MWQ4MDU2YWVlM2VlNDVhY2VkZDliMWY2ZjgwODM1Ny5qcGeRkwXNCSTNBhjeAAKhMAehMQQ.jpg

QuGk9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy84NzBmYWMwYjM0NjYxZjI5ZDUxYTViOTE5YmNhM2E0MC5qcGeRkwXNCSTNBhjeAAKhMAehMQQ.jpg

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pytanie czy wolisz iść do kina czy pojeździć samochodem ;)

P.S. widzę że Mercedes też ma smaczki odnoszące się do korzeni w nowym designie ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Pomimo tej ekranozy (na zdjęciu nie widać całości), to i tak wnętrze mercedesa jest bardziej klasyczne i podobne do obecnego stylu mercedesa (kierownica, nawiewy, tapicerka, nawet grafiki zegarów, itd.).

Na zewnątrz tak samo.

A BMW wywróciło swój własny stolik...

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
6 minut temu, rzaba napisał(a):

Pomimo tej ekranozy (na zdjęciu nie widać całości), to i tak wnętrze mercedesa jest bardziej klasyczne i podobne do obecnego stylu mercedesa (kierownica, nawiewy, tapicerka, nawet grafiki zegarów, itd.).

Na zewnątrz tak samo.

A BMW wywróciło swój własny stolik...

No tak, tylko wygląda nowocześniej na zewnątrz i wewnątrz w stosunku do G50 będąc nadal Mercedesem. A neue klass wywróciło stolik, wygląda średnio i nie przypomina BMW.

Do mnie filozofia Mercedesa jednak w tym momencie bardziej przemawia i daje powody do szacunku. Popełnili błąd z wycofaniem V6, ale pomału z modelu na model naprawiają ten błąd.

Opublikowano

Mi się to wnętrze merca naprawdę podoba

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

To na prawdę Cklasa? I tak będzie finalnie...? Jak tak pytanie mam czy zastąpili Skę Cklasą?

Czuć pieniondz na każdym kroku niezależnie czy się podoba czy nie. Przy neue klasse to jest jak dzień do nocy... chyba będzie nowy król w klasie. Obecny model też mi się podoba żeby nie było.

Opublikowano
2 godziny temu, Lukas68 napisał(a):

No tak, tylko wygląda nowocześniej na zewnątrz i wewnątrz w stosunku do G50

Nowocześniej to na pewno nie wygląda. Tak jak napisałem jest zdecydowanie bardziej klasycznie i podobnie do tego co było w Mercedesach do tej pory. Na zewnątrz i wewnątrz.

Ale żeby nie było... nie mówię że nie jest lepiej/fajniej i bardziej premium niż w Neue Klasse. Bo dla mnie np. kierownica z Mercedesa jest o wiele fajniejsza niż to co w nowym BMW....

Z drugiej strony ten wielki połączony tablet mnie nie przekonuje.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
18 minut temu, macste napisał(a):

To na prawdę Cklasa? I tak będzie finalnie...? Jak tak pytanie mam czy zastąpili Skę Cklasą?

Czuć pieniondz na każdym kroku niezależnie czy się podoba czy nie. Przy neue klasse to jest jak dzień do nocy... chyba będzie nowy król w klasie. Obecny model też mi się podoba żeby nie było.

Tak, to C klasa i to już oficjalnie zaprezentowany samochód. Wyposażenie imponujące, nawet pneumatyka wróciła do C klasy. Póki co pokazali wersję elektryczną podobnie jak w przypadku nowej trójki, na spalinowe będzie trzeba jeszcze poczekać do przyszłego roku.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

No to się ciekawie robi. Jedyne co może uratować bmw to waga... jak mercedes wyskoczy z ciężką hybrydą i będzie ważyć jak RS5 to cześć ludzi sobotę daruje...

W tej klasie usportowionych małych limuzyn mało kto chce jeździć szafą gdańską...

Opublikowano

mi nie pasuje ten bagażniczek taki jakby krótkawy, trochę ma się wrażenie, że to liftback.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, rzaba napisał(a):

Nowocześniej to na pewno nie wygląda. Tak jak napisałem jest zdecydowanie bardziej klasycznie i podobnie do tego co było w Mercedesach do tej pory. Na zewnątrz i wewnątrz.

Ale żeby nie było... nie mówię że nie jest lepiej/fajniej i bardziej premium niż w Neue Klasse. Bo dla mnie np. kierownica z Mercedesa jest o wiele fajniejsza niż to co w nowym BMW....

Z drugiej strony ten wielki połączony tablet mnie nie przekonuje.

Też jestem zwolennikiem kiery z Merca, mniejsza i też grubsza...

No i dźwięk lepszy z 2l u merca (A45s lub A35) vs M340i... przykre. Ogólnie mega wspominam A45s, mały przecinak... podobnie jak M2C serii F, do tego trzeba mieć cojones... ale to jest właśnie to coś co porusza...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dla mnie, ten Merc, TRAGEDIA. Stary na zewnatrz, totalnie bez sensu w srodku.... jeszcze ta idiotyczna podwojna kierownica.

Edytowane przez kkx5

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nowa C klasa elektryczna jest ladna, napakowana technologia, dobrymi materialami etc

Tylko co z tego, jezeli to jest auto wielkosci Octavii w srodku, z mikro bagaznikiem i waga 2460kg.

To skrecilo w bardzo zla strone.

Do tego cena bedzie sie zaczynac od pewnie 300k a wyposazona dobrze 400k PLN?

Dla kogo to auto wtedy?

Dla mnie to wszystko skrecilo w zlym kierunku i nie dziwie sie, ze ludzie wola doplacic 10-20% do wersji SUV chociazby ze wzgledu na komfort i przestronnosc.

Wydajesz 300-400k PLN na taka C-klase, jezdzisz autem wielkosci Octavii, 2,5 tonowym, z bagaznikiem jak w Aurisie i jeszcze kompromisami na trasie napedu elektrycznego.

W takim przypadku chyba wolalbym juz segment E (5er, E klasa) bo tam chociaz czuc porzadnie premium i czlowiek wie za co placi.

.

Opublikowano
4 godziny temu, adamjttk napisał(a):

wolalbym juz segment E (5er, E klasa) bo tam chociaz czuc porzadnie premium

Taa... Zwłaszcza w BMW serii 5.

Przeciętne światła (dużo gorsze niż w niższej C klasie), przeciętne audio, brak klejonych szyb, chyba brak adaptacyjnego zawieszenia, biedna paleta silnikowa (z benzynowych w rozsądnych pieniądach masz tylko 20i). Jest za to mnóstwo tanich plastików, paskudna kierownica i piano black, bogactwo. Jedyne co w serii 5 robi wrażenie, to wygodne fotele i duże gabaryty auta. Nic więcej.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi z tą octavią, że stawiana chyba jako jakiś zły przykład? octavia jest przestronniejsza niż G20 i to zarówno z przodu, jaki z tyłu.

Opublikowano

Nie wiem czy ludzie są świadomi jak wygląda bagażnik Oktawii, a w bagażniku Superba to już nawet można w ogóle całą G20 zaparkować

Opublikowano
5 minut temu, JacekLZ napisał(a):

Nie wiem o co chodzi z tą octavią, że stawiana chyba jako jakiś zły przykład? octavia jest przestronniejsza niż G20 i to zarówno z przodu, jaki z tyłu.

Dokładnie :) to bardzo dobry samochód i piszę to zupełnie na poważnie.

Jakiś czas temu wspominałem jak mi szczęka opadła jak wsiadłem do wypasionego nowego Passata. Do dzisiaj jestem pod wrażeniem, jak to auto było w środku zrobione i z jakich materiałów do tego przestronność, bagażnik, super wyciszenie i bardzo wysoki komfort jazdy.

Opublikowano
14 minut temu, Lukas68 napisał(a):

Dokładnie :) to bardzo dobry samochód i piszę to zupełnie na poważnie.

Jakiś czas temu wspominałem jak mi szczęka opadła jak wsiadłem do wypasionego nowego Passata. Do dzisiaj jestem pod wrażeniem, jak to auto było w środku zrobione i z jakich materiałów do tego przestronność, bagażnik, super wyciszenie i bardzo wysoki komfort jazdy.

nie rozumiem twojego zachwytu VAG-iem DSG tragedia , nowym passatem nie jeździłem ale za to nowym ID7 mam okazję pojeździć dość często ... zawieszenie z przodu tak klapocze jakby ten samochód miał zaraz zgubić łączniki stabilizatory , kamera cofania obraz jak w TV kineskopowych poprzedniego wieku, samo spasowanie bardzo dobre ale jakość materiałów nic nie lepsza niż w nowym chińczyku typu jaecoo 7 a co do porównań do skody to oczywiście z pojemnością bagażnika to nie ma co porównywać choć same skody w środku bardzo głość i tragicznie się prowadzące

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
13 minut temu, Woytas napisał(a):

nie rozumiem twojego zachwytu VAG-iem DSG tragedia , nowym passatem nie jeździłem ale za to nowym ID7 mam okazję pojeździć dość często ... zawieszenie z przodu tak klapocze jakby ten samochód miał zaraz zgubić łączniki stabilizatory , kamera cofania obraz jak w TV kineskopowych poprzedniego wieku, samo spasowanie bardzo dobre ale jakość materiałów nic nie lepsza niż w nowym chińczyku typu jaecoo 7 a co do porównań do skody to oczywiście z pojemnością bagażnika to nie ma co porównywać choć same skody w środku bardzo głość i tragicznie się prowadzące

Oj potwierdzam. DSG + prowadzenie VAG-ów + "podwójny" hamulec to jest dramat. Ten hamulec to jest w ogóle niebezpieczny. System nie potrafi czasem określić, kiedy odpalić hamowanie mechaniczne, a kiedy wystarczy rekuperacja. Co się kończy wpadaniem hamulca w czasie awaryjnego/gwałtownego hamowania. Strasznie to jeździ.

Opublikowano
12 minut temu, Woytas napisał(a):

Z tego co wymieniłeś nic nie występowało w Passacie o którym wspominam. Jakość materiałów w środku przy moim G20 LCI2 w full opcji była wybitna. Silnika nie porównuje, bo ciężko porównywać B58 do 2.0 TSI. Passat w roczniku 2026, wersja R-Line Plus Sygnature.

Opublikowano

Sorry, że tak bezpośrednio, ale strasznie przesadzona ta opinia. Bo w BMW wszystko jest idealne, a materiały z pewnością lepsze niż w jaecoo, nie wiem tylko które i gdzie. Tak samo można poprzesadzać generalnie na każde auto.

I nie o skrzyni tu mówimy, ta wiadomo, że jest lepsza w BMW.

Opublikowano

Powyższe potwierdzam. Przed G20 miałem przez rok z hakiem octavie 4 i za chiny nie mogłem przywyknąć do hamulca. Prowadzenie też uważam gorsze i ogólnie wrażenia z obcowania także na plus dla G20.

Edytowane przez Lutek T