Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, adiki napisał(a):

Kurde jak auto jest ładnie utrzymane to i nawet F30 może wyglądać atrakcyjnie. Przedwczoraj pokazałem @MedicuS zdjęcia mojej poprzedniej i aż za nią zatęskniłem.

image.jpeg

image.jpeg

Seria F wygląda niezwykle lekko, a i tak samo też się prowadziła ;)

Twoja biała to jednak przykład bardzo dopieszczonej i zadbanej sztuki co dodatkowo zwiększa mega efekt wizualny 🤩

A co do noje klase to jak trzymać tą kierownicę? 🫣

Dla mnie jednak to nie do końca jest tak, że się można przyzwyczaić. Raczej się opatrzy, ale podobać mi się nie zacznie. Tak np mam z seria7.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• Odpowiedzi 555
  • Wyświetleń 32,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zobaczycie, że za ileś tam lat się z tego wycofają i się nagle okaże,że zegary przed kierowcą to jednak były fajne i takie premium 😆

Opublikowano
Godzinę temu, MedicuS napisał(a):

A co do noje klase to jak trzymać tą kierownicę? 🫣

Siedziałem chwilę w ix3. I zaskoczyłem się, że ta dziwna kierownica całkiem jest wygodna do trzymania. Sama konstrukcja to dla mnie przerost formy nad treścią. Niepotrzebne wymyślanie kształtu pewnie zwiększyło jej koszt. No ale jest unikalna i o to pewnie chodziło.

Nie wiem też jak te dynamiczne przyciski w praktyce się sprawdza - bo zależnie co się dzieje w aucie to dany przycisk może mieć inną funkcję. Ciekawe czy da się to jakoś na pamięć używać bez patrzenia na przyciski.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano

może nawet z tabletów się wycofają i małych samochodów ważących 2 tony.

coraz większych z zewnątrz, ciasnych w środku.

Opublikowano
7 godzin temu, JacekLZ napisał(a):

G20 już od strzała trąci myszką

Ja specjalnie chciałem zdążyć kupić jeszcze G20 zanim wycofają bo chorowałem na ten model już jakiś czas ;) Mój szef miał F31 335d w dopasionym konfigu i do dzisiaj to auto mega wygląda - nie miał bym problemów jeździć tym mimo że już prawie 2 gen w tył. Z drugiej strony siedziałem w ix3 nowym, jadę w pn oglądać nową 7 ale IMO idzie to w złym kierunku.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, geno1234 napisał(a):

Siedziałem chwilę w ix3. I zaskoczyłem się, że ta dziwna kierownica całkiem jest wygodna do trzymania. Sama konstrukcja to dla mnie przerost formy nad treścią. Niepotrzebne wymyślanie kształtu pewnie zwiększyło jej koszt. No ale jest unikalna i o to pewnie chodziło.

Nie wiem też jak te dynamiczne przyciski w praktyce się sprawdza - bo zależnie co się dzieje w aucie to dany przycisk może mieć inną funkcję. Ciekawe czy da się to jakoś na pamięć używać bez patrzenia na przyciski.

Ja póki co jedynie bazuję na zdjęciach, muszę kiedyś sprawdzić na żywo.

Niemniej jednak o ile sama ergonomia może być bez zarzutu to jednak mam wizualny problem z tym pałąkiem na górze.

Na ten moment zdecydowanie przerost formy nad treścią.

Czas pokaże, czy inni podążą w równie abstrakcyjnym kierunku.

BMW F20 - było

BMW G21  - było