Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Moderatorzy

Mi narazie nie siedzi tył i wnętrze ale wstrzymam się z oceną na żywo. Natomiast pamiętam premierę G20 i tam podobało mi się absolutnie wszystko od samego początku :D

• Odpowiedzi 542
  • Wyświetleń 32,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano
3 godziny temu, Lukas68 napisał(a):

Wysuwane klamki są robione pod klientów z Chin, tam jak samochód nie ma tego zbędnego i kłopotliwego elementu, to nawet nikt nie spojrzy na taki samochód. Może być silnik o mocy 73 KM, może jechać krzywo, ale klamki wysuwane muszą być :) W ix3 jest ewidentny lag w wysuwaniu tych klamek, trzeba czekać. Chyba, że tak ma być albo kwestia przyspieszenia tego w kolejnej wersji oprogramowania.

Tak, a tymczasem 😉

No image preview

China bans hidden car door handles over safety concerns

It makes China the first country to stop the use of designs first made popular by Elon Musk's Tesla.
Opublikowano

Wysuwane klamki mają być podobno zakazane w Chinach. Było już kilka pożarów aut w których ludzie płonęli żywcem i nikt nie potrafił otworzyć drzwi, bo klamki się nie wysunęły.

Opublikowano
6 godzin temu, Lukas68 napisał(a):

Wysuwane klamki są robione pod klientów z Chin, tam jak samochód nie ma tego zbędnego i kłopotliwego elementu, to nawet nikt nie spojrzy na taki samochód. Może być silnik o mocy 73 KM, może jechać krzywo, ale klamki wysuwane muszą być :) W ix3 jest ewidentny lag w wysuwaniu tych klamek, trzeba czekać. Chyba, że tak ma być albo kwestia przyspieszenia tego w kolejnej wersji oprogramowania.

To jest bzdura co napisałeś, jak pod klientów w Chinach jak mają zakaz zaraz i BMW o tym wie.

image.png

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
9 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

To jest bzdura co napisałeś, jak pod klientów w Chinach jak mają zakaz zaraz i BMW o tym wie.

image.png

Przecież temat zakazu jest od niedawna. Popatrz na Chińskie samochody, większość ma takie klamki, albo w najgorszym wypadku co drugi. Skąd niby BMW miało o tym wiedzieć, jak temat tego zakazu jest świeży. Chyba, że zakładasz że BMW projektowało klamki do G50 kilka tygodni przed premierą.

Opublikowano
2 godziny temu, Lukas68 napisał(a):

Przecież temat zakazu jest od niedawna. Popatrz na Chińskie samochody, większość ma takie klamki, albo w najgorszym wypadku co drugi. Skąd niby BMW miało o tym wiedzieć, jak temat tego zakazu jest świeży. Chyba, że zakładasz że BMW projektowało klamki do G50 kilka tygodni przed premierą.

12 września 2025 więc już pół roku temu się o tym mówiło, w Chinach od dawna jest nagonka na klamki i tak duża firma jak BMW powinna mieć plan B, gdyby chiński rynek był kluczowy. Teraz aby sprzedawać legalnie pojazdy, będą musieć przeprojektować samochody na rynek chiński. Najlepszy jest kompromis tj. klamki zlicowana z drzwiami, ale jak w 4er. Ukryte klamki to moda, która przyszła z USA bo pamiętam, że Tesla model S ma je kilkanaście lat.

Screenshot_20260317_230609_Chrome.jpg

Opublikowano
W dniu 16.03.2026 o 20:14, kkx5 napisał(a):

Panowie, czy bmw zrobilo kiedys brzydka 3ke? No nie, wiec nowa tez bedzie extra. Absolutnie sie o to nie martwie. 

No właśnie wyszedł niesamowity pasztet 🤣 jak to się mawia z koniem na łby się pozamieniałi , auto maszkara zarówno z zewnątrz jak i w środku .. taki nieudany azjatycki klon nie wiadomo czego 🫣

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak dla mnie wygląda trochę lepiej niż iX3.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.
Używany Dacia Logan 2013 - 14 500 PLN, 171 000 km - Otomoto.pl

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowano

Ciekawe jak będzie też z cenami. Trochę inny segment, ale dla mnie nowe CLA z tych elektrycznych wypustów 2026 jest dużo lepsze. Zabawne, że cla w kombi ma ladniejszą linie dachu niż i3 w sedanie moim zdaniem xD Mnie się to nie podoba i cieszę, że mam LCI II. Trzy lata spokoju i dobiero się będę rozglądać za LCI G50, oraz nowy mercedes C klasa już pewnie również będzie.

Opublikowano

Jak z każdą nową BMką musi sie "opatrzeć" i na żywo zwykle lepiej wyglądają niż na fotkach/renderach ;)

Opublikowano
4 minuty temu, rzaba napisał(a):

obraz.png

obraz.png

No jest inaczej, faktycznie z boku jest wrażenie wysokiego i krótszego samochodu.

https://www.bmw.pl/pl/all-models/3-series/limuzyna/bmw-i3-limuzyna.html

Ten screen wygląda tak jakby przedział silnikowy był znacznie mniejszy i nie planowali tam wkładać większych motorów. Przedziwnie to wygląda xD Jedyny plus z tej linni dachu, to się zapowiada, że na tylnych fotelach będzie miejsce nad głową dla wyższych osób. Co do tylych drzwi to ten zadzior od dołu, ciekawe xD

Opublikowano

To jest wnętrze BMW M Sport, już chyba większej biedy nie dało się zrobić. To nawet nie jest morze, ale ocean taniego plastiku. Tych siedzeń, to nawet nie mam siły komentować :)

Zrzut ekranu 2026-03-18 o 15.56.32.jpg

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Każdy tutaj zapomina że to jest auto elektryczne, w podłodze są baterie, stąd jest wyższe a silnika z przodu nie ma wcale, no dobra jest ale mały bo elektryczny. Wersja spalinowa może mieć inne proporcje, chyba że pójdą na łatwiznę i będą klepać jedną budę do wszystkich rodzajów napędów

Opublikowano
4 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Każdy tutaj zapomina że to jest auto elektryczne, w podłodze są baterie, stąd jest wyższe a silnika z przodu nie ma wcale, no dobra jest ale mały bo elektryczny. Wersja spalinowa może mieć inne proporcje, chyba że pójdą na łatwiznę i będą klepać jedną budę do wszystkich rodzajów napędów

Spy foto niestety na to nie wskazują. Linia dachu na pewno jest taka sama. Czy ja wiem czy by im się opłacało robić inną budę. Chociaż może być różnie.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam na myśli proporcje, czysto teoretycznie spalinowa wersja powinna być niższa oraz mieć dłuższą przednią maskę, jak będzie zobaczymy.

Opublikowano

Niestety spalinowa ma być identyczna, inną platforma ale wygląd i wnętrze dokładnie takie samo. Jak zobaczyłem bobra pierwszy raz to pomysłem: zwariowali. Ta premiera budzi we mnie jedynie smutek