Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czyli ma wnetrze z ix3 , fajnie. 

• Odpowiedzi 542
  • Wyświetleń 32,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Godzinę temu, saab napisał(a):

fajnie

Eh, no właśnie moim zdaniem szkoda. SUV to jeszcze, ale 3 to było zawsze bardziej "drivers car" a te "zegary" na całą szybę to jak w jakimś minivanie 😕 No ale gusta są różne, oglądałem iX3 na żywo i ten wyświetlacz może ciekawy efekt robi, ale ten layout to nie dla mnie...

Opublikowano

Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny i wnętrze, to gość z autogefuhl mówił, że między i3 a spalinowym 3 (G50) ma praktycznie nie być różnic. Więc za 2 tygodnie już wszystko będzie jasne.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano

No nie podoba mi się ten koncept bez zegarów nad kierownicą - idzie to w stronę Tesli 😕

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pewnie da się przyzwyczaić.

Mnie w Tesli wkurzało to, że wszystko było wyświetlane na środkowym TV. Gdyby był HUD, to wszystko ok, ale żeby cokolwiek sprawdzić, to trzeba było odrywać wzrok od drogi.

Opublikowano

Mi ten koncept się podoba.

Tzn. nadal zdecydowanie bardziej wolałbym wirtualne zegary ładnie wpasowane pod tradycyjnym daszkiem, jak jest np. w Volvo, ale zdecydowanie bardziej pasuje mi taki schludny i nowoczesny pasek pod szybą jak jest/będzie w nowych BMW niż ten ogromny tablet za kierownicą wyświetlający treści jedynie na niewielkiej jego części jak jest np. w nowych Audi. Tam to dopiero wygląda pokracznie, duża tafla błyszczącego plastiku (bo pewnie nawet nie szkła) przed oczami i ledwie "szparka" ekranu pokazująca obraz (bo reszta i tak zasłonięta byłaby wieńcem kierownicy).

Ogólnie cały koncept nowej trójki mi się podoba. W środku tunel środkowy spoko, nie widać piano jak w Audi, fotele w IX3 duże i masywne więc tu będzie pewnie tak samo. Ekran środkowy - super. Bardziej kwadratowe proporcje są dużo wygodniejsze i praktyczniejsze niż płaski i szeroki tablet, znów moim ideałem jest tu Volvo z ich pionowymi ekranami. W zasadzie jedynie do kierownicy trzeba będzie się przyzwyczaić. Gdybym kupił teraz starą trójkę bez sporego rabatu to mocno bym żałował, że nie poczekałem.

Opublikowano

Jak dla mnie ten środek to porażka , taka ala Tesla, taki sam minimalizm . To mi się nie podoba, taki monitor i morze plastiku 😞

Opublikowano
14 godzin temu, irek.k napisał(a):

Jak dla mnie ten środek to porażka , taka ala Tesla, taki sam minimalizm . To mi się nie podoba, taki monitor i morze plastiku 😞

Taki trendy tak będzie wyglądać nowe VOLVO EX60. Jedni idą drogą minimalizmu, inni ekranozy kompletnej jak mb 😛 Mnie się ten ekran w G20/G21 LCI II podoba, w neue klasse też mi się to podoba co zrobili. Nie podoba mi się kierownica oraz samochód z zewnątrz jeśli będzie podobny od iX3. Z boku moim zdaniem będzie spoko i z tyłu, ale ten przód to dla mnie tragedia widzę opla mokke. 

View Interior Photos of the 2027 Volvo EX60

2026 Mercedes-Benz GLC With EQ Technology Interior Teasers

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Bylem dzisiaj poogladac ix3 ( w zasadzie kazdy juz moze ) bardzonfsjnie to wyglada ale to juz jest naprawde inna motoryzacja. Natomiast jakosc materiałow na pierwszy rzut oka bardzo dobra.  Trzeba bedzie sie przestawic albo … 

Opublikowano
2 godziny temu, saab napisał(a):

Bylem dzisiaj poogladac ix3 ( w zasadzie kazdy juz moze ) bardzonfsjnie to wyglada ale to juz jest naprawde inna motoryzacja. Natomiast jakosc materiałow na pierwszy rzut oka bardzo dobra.  Trzeba bedzie sie przestawic albo … 

Trzeba będzie się przestawić, ale pod jednym warunkiem.....

Trzeba będzie mieć w garażu jeszcze jeden samochód w postaci dobrze utrzymanego klasyka BMW żeby nie zapomnieć czym pachniała spalina. Na taki układ mogę pójść. 😁

Opublikowano

Jak ma tak to wyglądać to chyba zostanę na dłużej z moją 4  😕, nie żebym narzekał 😀

Opublikowano

Chyba po to bierze się 6 garów, aby zostały na dłużej...😉

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Chyba, że ktoś chce nowsze 6 garów (leasing i chęć posiadania nowego pomaga w decyzji). U mnie G20 zostanie na bardzo długo... 😀

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Siedziałem dzisiaj chwilę w Neue Klasse. Z zewnątrz mnie nie przekonał. W środku - ten ekran przez całą deskę jest fajny. Mi się podoba. Wyświetlacz centralny dużo lepszy niż obecne coś. Niestety, nie było okazji sie przejechać. 

Opublikowano

Mnie ciekawi czy zatrudnili kogoś kto ogarnia te infotainmenty i ergonomię ich użytkowania. Czy będzie takie samo badziewie jak iDrive 8/9, tylko kształtu ekranu nowy. Mnie się w G20/21 tablety podobają (podobały), ale tylko z wygląda. Ich obsługa, organizacja treści, wykorzystanie miejsca, umiejscowienie elementów woła o pomstę do nieba. 

Opublikowano
5 godzin temu, i043W napisał(a):

Mnie ciekawi czy zatrudnili kogoś kto ogarnia te infotainmenty i ergonomię ich użytkowania. Czy będzie takie samo badziewie jak iDrive 8/9, tylko kształtu ekranu nowy.

To nie jest tak, że nie zatrudnili wcześniej. Po prostu nie używasz tego, tak jak zostało to zaprojektowane 😉 W wytwarzaniu oprogramowania często zdarza się, że trafiają się malkontenci, a jednak większość ludzi, albo się przyzwyczaja i sobie chwali narzekając tym samym, że stare było złe, albo od razu adaptuje się do nowego.

Opublikowano
Godzinę temu, rafaeelloo napisał(a):

To nie jest tak, że nie zatrudnili wcześniej. Po prostu nie używasz tego, tak jak zostało to zaprojektowane 😉 W wytwarzaniu oprogramowania często zdarza się, że trafiają się malkontenci, a jednak większość ludzi, albo się przyzwyczaja i sobie chwali narzekając tym samym, że stare było złe, albo od razu adaptuje się do nowego.

No to ciekawe ilu jest zwolenników interfejsu w G20/21 🙂Ja się przyłączam do przedmówcy, że jest bardzo słaby i to nie jest kwestia przyzwyczajenia. Mi brakuje bardzo  większej modyfikacji widoków i możliwości personalizacji.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mi się zdecydowanie bardziej podoba w preLCI niż w nowych. A zegary to już szczyt brzydoty.

Opublikowano

Bawiłem się w ix3 i jest jeszcze gorzej jeżeli chodzi o infotainment. Rozmowy o zegarach w zasadzie będą bezzasadne, bo ich właściwie nie ma. To co jest wyświetlane za kierownicą to szczątkowe informacje. To już jest zupełnie inna filozofia motoryzacji i nie ma co nawet porównywać do tego co jest obecnie. Tutaj jest sytuacja taka, że oczekiwanie na poprawienie czegoś raczej jest bez sensu, bo tutaj rozmawiamy raczej o tym że trzeba się będzie przyzwyczaić do tego co zostało zaserwowane w nowych modelach. 

Myślałem, że to nowe wnętrze będzie robiło na żywo mega wrażenie. Pierwsze odczucia są wow, bo coś nowego i świeżego, ale po chwili jak człowiek wróci do rzeczywistości, to nie ma tam niczego co by porywało. Jakość materiałów bez progresu, poziom g20/21 LCI 2 jeżeli chodzi o plastiki, czyli słabo. Kierownica koszmarna. Jest schludnie i poprawnie stylistycznie (poza kierownicą) ale nic więcej.

Z zewnątrz sam nie wiem, też raczej na zasadzie przyzwyczajenia się do tego co jest, w zasadzie żaden element nie robi większego wrażenia, nawet bobry w aktualnych przynajmniej wzbudzały emocje. Jak będę zmieniał za kilka lat, to po prostu będzie trzeba brać co jest, bez większych emocji 🙂 Chyba, że w kwestii prowadzenia będzie coś co zrobi wrażenie 

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
2 godziny temu, proarnes napisał(a):

No to ciekawe ilu jest zwolenników interfejsu w G20/21 🙂Ja się przyłączam do przedmówcy, że jest bardzo słaby i to nie jest kwestia przyzwyczajenia. Mi brakuje bardzo  większej modyfikacji widoków i możliwości personalizacji.

Ja w kontakcie z idrive mam uczucie jak gdy np. mama mnie prosi o zrobienie czegoś na jej telefonie z Androidem. Np. przeniesienie ze starego telefonu na nowy czy cokolwiek innego. Po chwili głowa zaczyna pękać. A ile się nawyklinam, ile inwektyw, bluźnierstw, a ile razy przysięgam, że jeszcze chwila i wywalę to przez okno. I jeszcze szesnaście razy zaloguj się na googlu, dwuskładnikowo, a jeszcze dodaj email alternatywny, a wpisz kod z smsa, a teraz z maila, a zsynchronizuj, a zaktualizuj. I to wszystko, żeby np. zmienić język klawiatury. 
Jakaś opcja może być:
- w ustawieniach aplikacji
ALBO
- w ustawieniach telefonu
ALBO
- w opcjach konta google
ALBO
- w jakiejś totalnie d*pie, na na końcu systemu gdzie światło nie sięga. 

Miałem pisać o idrive, a piszę o androidzie, sorry, ale już od samego wspominania się zagotowałem.

Opublikowano

Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka...

43 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

piszę o androidzie, sorry, ale już od samego wspominania się zagotowałem.

Ja mam te same odczucia jak biorę iphona córki....

3 godziny temu, proarnes napisał(a):

No to ciekawe ilu jest zwolenników interfejsu w G20/21 🙂

Ja używam obydwu idrive zarówno 8 jak i 9. Mnie bardzo podpasowały, choć oczywiśćie zawsze można znaleźć jakiej plusy ujemne. Generalne w trakcie jazdy nie macam co chwilę ekranu😉, po wstępnej konfiguracji/personalizacji dla mnie wszystko jest bardzo dobrze. Może nie mam jakiś nadmiernych oczekiwań...

Opublikowano
4 godziny temu, proarnes napisał(a):

To była trochę ironia 😉 zdarza mi się z UI/UX designerami pracować i niestety bywają odklejeni 😉

Opublikowano

Wystarczy zobaczyć jak zrobili KSeF xDDD Można było prosto, ale po co. 

Opublikowano

Dla mnie ID 8.5 jest genialny, bardzo się z nim zaprzyjaźniłem. W 99% wyświetlam android auto, a nauczyłem się już systemu komend głosowych i asystent bez problemu poda temp. oleju, zmieni kolor ambiente czy wybierze numer telefonu. Co do jakości wyświetlanych treści, też się nie mogę przyczepić. Dodatkowo nic nie laguje, nie przegrzewa się, nie ma problemu z parowaniem urządzeń. Nie ma bugów, błędów.  Lubię rozbudowane systemy, jestem młody więc mnie osobiście się podoba. Uważam, że panoramiczny ekran jak w G20 jest super. Szkoda, że nie udało się im go ładniej wkleić w deskę i jest jakby doklejony.

Tego co będzie w neue klasse jestem ciekawy, bo może być super, a się zaczynam rozglądać za elektrykiem jako 2 samochodem 😆 

Edytowane przez GrzegorzKo