Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 617
  • Wyświetleń 35,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
19 minut temu, Randall napisał(a):

Czy seria 4 nie jest regresem w kwestii komfortu względem 5er?

Oczywiście, ale również więcej radości i zwinności w prowadzeniu 😀

Edytowane przez macste

Opublikowano
29 minut temu, Randall napisał(a):

Trochę tak ale pod kątem charakteru g26 i g60 to całkowicie inne auta , jeśli potrzebowałbym auto robiącego 20-30 tyś rocznie autostradami byłoby to g60 520d

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
34 minuty temu, Randall napisał(a):

U mnie będzie regres z 6 na 3 :)

Sam jestem ciekaw, jak po kilku tygodniach będę oceniał taką decyzję :)

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano

Wiem, że to wątek o G50, ale ma wyjść teraz M2 z xDrive i się zastanawiam, czy część osób nie pójdzie w to zamiast M350i. Cenowo będzie podobnie, jak ktoś nie potrzebuje praktycznej strony, to chyba będzie trochę taki killer w kategorii fun do ceny.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

Wiem, że to wątek o G50, ale ma wyjść teraz M2 z xDrive i się zastanawiam, czy część osób nie pójdzie w to zamiast M350i. Cenowo będzie podobnie, jak ktoś nie potrzebuje praktycznej strony, to chyba będzie trochę taki killer w kategorii fun do ceny.

M2 zawsze było/jest/będzie autem dodatkowym i zawsze nastawionym na fun o agresywnym wyglądzie, do tego 3drzwi. Moim zdaniem to dwa różne światy sobie nie przeszkadzające nawzajem. Ale będzie ciekawa walka z RS3, które uważam za stary i już niobowiązujący wzorzec 1kg z Ivres (*wśród samochodów) 😀

Chociaż M2 z serii F zapamiętałem jako wariata na maxa, ściskającego mocno poślady w szukaniu trakcji ale dającego mnóstwo radości czerpanej z napędu i lekkości...

M350i jak dowalą jej dodatkowe kg pójdzie jeszcze dalej w złym kierunku (RS5 2300kg 😵‍💫). Obecna M340i to już cielak vs seria F... niestety.

Opublikowano

Walka z RS3 nie będzie ciekawa bo lada moment Audi podda się walkowerem, wycofując auta z silnikami 2.5 😉

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, komoornik napisał(a):

Walka z RS3 nie będzie ciekawa bo lada moment Audi podda się walkowerem, wycofując auta z silnikami 2.5 😉

I tak będzie, mimo że to R5 jest kultowe to na pewno łatwo skóry nie oddadzą. Imo to najlepszy zabawowy RS jaki wyszedł i jeździ jak szalony. Trzymanie drogi kosmiczne, napęd też poezja. Jedynie dsg ma minusy... konstrukcyjne nie do przeskoczenia.

Opublikowano

17 godzin temu, Woytas napisał(a):

Trochę tak ale pod kątem charakteru g26 i g60 to całkowicie inne auta , jeśli potrzebowałbym auto robiącego 20-30 tyś rocznie autostradami byłoby to g60 520d

ja też. Uwielbiam duże wygodne dieselki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No ja czekam co pokaże nowe M3 jeśli będzie plugin to może niepraktyczną zabawkę na tor i po bułki trzeba będzie zamówić ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zrobiłem sobie config dzisiaj i wyszło praktycznie to samo co moja 4er 😅 ah gdybym był singlem 😂

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Często zyskuje dobrego sznytu jak jest utrzymane i dopieszczone.

Opublikowano

z serią 4 jest ta zaleta, że znakomita większość ludzi nieinteresujących się motoryzacją myśli, że to jest M, bo ma boberka, którego ludzie jednoznacznie kojarzą ze znakiem rozpoznawczym BMW M ;)

Opublikowano
40 minut temu, JacekLZ napisał(a):

z serią 4 jest ta zaleta, że znakomita większość ludzi nieinteresujących się motoryzacją myśli, że to jest M, bo ma boberka, którego ludzie jednoznacznie kojarzą ze znakiem rozpoznawczym BMW M ;)

Ludzie, którzy się nie interesują motoryzacją ani nie będą wiedzieli że to 4, ani że bobry to synonim M.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
47 minut temu, JacekLZ napisał(a):

No i te same lampy co M3 i M4. To prawda kiedyś zajechałem na parking i gość powiedział że ładna i zapytał "To M4"?

IMG_9513.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, Lukas68 napisał(a):

Ludzie, którzy się nie interesują motoryzacją ani nie będą wiedzieli że to 4, ani że bobry to synonim M.

A jednak. I nie wymyślam tego. Jakiś czas temu w grupie kumpli jeden rzucił, że jak bober to znaczy, że M, kilku mu przytaknęło, a ja nie wiedziałem, czy oni żartują czy na serio. Okazało się, że naprawdę byli przekonani, że tak jest.

Cóż, pod względem designu jest to jednak wysoce charakterystyczny, odróżniający element. Do tego nadwozie coupe jednoznacznie kojarzące się ze sportem, nawet jeżeli to GC.

Opublikowano
16 godzin temu, Lukas68 napisał(a):

Tak to własnie jest. Tu w naszym kółku różańcowym ludzie to wiedzą ale inni już tak srednio.

Mnie się wydawało, że coś o BMW wiem a kolega mi uświadomił

16 godzin temu, adiki napisał(a):

No i te same lampy co M3 i M4.

że patrzę jak sroka w gnat. Wczesniej jakoś nie zwróciłme na to uwagi.

A wracając do G50, to jak zaczną się pojawiać na ulicach to stosunkowo szybko te obecne generacje będą wyglądały niemłodo. Ja nie widzę w tym nic złego. Czasy się zmieniają, gusta również a wraz z nimi potrzeby zarówno estetyczne jak i użytkowe.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja ostatnio widziałem na parkingu F36 i była przepiękna. Urodą i wdziękiem nie odbiega zupełnie od G26 ale ja jestem zakochany w tej lini GranCoupe. Czas pokaże które modele się lepiej zestarzeją. Np M3 E30 dużo ładniejsze niż M3 E36. Ostatnio w ogóle Audi mnie nabrało bo z daleka myślałem że to była G26.

IMG_9513.jpg

Opublikowano

Byłem wczoraj na prezentacji nowej 7ki.

Przód zdecydowanie poprawiony, tył w starej chyba mi się lepiej podobał, w środku system z neue klasse (panoramiczny wyświetlacz, brak zegarów przed kierowcą) + bezsensowny ekran dla pasażera (Chińczycy to lubią podobno). Kierownica i te liche manetki prosto z ix3, plastikowe mini-kołpacziki aero w felgach, a no i oczywiście goła blacha w bagażniku pod szybą @GrzegorzKo ;)

Auto nie dla mnie (pomijając nawet cenę), to lądowy jacht do bycia wożonym a nie auto dla kierowcy ;)

IMG_20260608_182454.jpg

IMG_20260608_182534.jpg

IMG_20260608_182524.jpg

IMG_20260608_183351.jpg

IMG_20260608_183435.jpg

IMG_20260608_195146.jpg

IMG_20260608_193205.jpg

IMG_20260608_182516.jpg

Opublikowano

Dla mnie wygląda imponująco. Faktycznie kojarzy się z jakimś jachtem. Zdecydowanie auto do podróżowania na tylnej kanapie.

Opublikowano

Dobrze że ja w A8 nie mam gołej blachy w bagażniku 🫢

A co do samej 7mki - mam wrażenie że wiele recenzji tego auta rozpływa się nad nim z perspektywy ceny i tego że za takie pieniądze to musi być nie wiadomo co.

Tymczasem sam komfort jazdy nie jest w tym aucie wybitny, a przynajmniej na "zwykłej" pneumatyce. I zdecydowanie do moim zdaniem to byłby wybór daleko na liście pod kątem bycia wożonym z tyłu (tak, jeździłem jednego dnia G70, W223 i A8).

Opublikowano

A no i prawie bym zapomniał, podstopnica plastikowa oczywiście 😅 Już naprawdę mogli by w 7ce tak nie dziadować, tym bardziej że to niby "msport" 🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, YogiPL napisał(a):

plastikowe mini-kołpacziki aero w felgach

ja tylko czekam, kiedy plastikowe kola zaczną klepać 😄

Opublikowano

no i z neue klasse wyszedł z przodu grill jak w G26 tylko ze świcącą tuning wieś ramką 😁

Opublikowano

Akurat przód moim zdaniem mocno na + poprawili w stosunku do "starej" 7ki, ten "bober" zdecydowanie lepiej się prezentuje w nowej, jest bardziej kanciasto i agresywniej.