Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, ryb55 napisał(a):

OK, ale ja nadal wracam do sedna - czyli auta, bo o tym żaden z Was nie pisze.

Lepiej kupić takie m3 na dłużej, czy oddać po leasingu/najmie - bo np. koszty utrzymania robią się wysokie po jakimś przebiegu.

Zostawiacie u siebie te auta czy raczje nie..... jakie stoją za tymi decyzjami powody?

najem, leasing czy gotówka to już każdego kwestia osobista .... jedynie co mogę napisać od siebie to m3 to nie Ferarka , traci na wartości i pod kocem bez sensu trzymać , BSI i BRI na 5 lat i spokój , potem niech ktoś się martwi jak coś pójdzie , oczywiście ja dbam o auta ale nawet dbając może coś samo z siebie się zepsuć .... Koszty utrzymania motoru pewnie po 60 tysiącach zaglądnąć warto i olej w skrzyni , dyfrach itd itp .... Opony , klocki , tarcze jak ceramika to sam wiesz jakie koszta :) czy użytkujesz na torze czy dojazdy 5km raz dziennie .... jak wszyscy piszą zależy m jedynym pewnikiem jest to że to auto cenowo do góry nie pójdzie i to żadna lokata kapitału :)

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 410,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dla mnie jest różnica spora. Za gotówkę jesteś panem i władcą i decydujesz o wszystkim.

Przy najmie i leasingu jesteś sługą wg podpisanej umowy.

Mnie w salonie Skody chcieli zmusić do kosztownej naprawy katalizatora, bo myśleli, że auto w leasingu i nie mam wyjścia. Na szczęście moja firma kupuje za gotówkę i mogłem wykonać usługę w nieautoryzowanym serwisie za pół darmo.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, Schnaider napisał(a):

Mnie w salonie Skody chcieli zmusić do kosztownej naprawy katalizatora, bo myśleli, że auto w leasingu i nie mam wyjścia.

oczywiście ze masz wyjście - jechać na przegląd do innego ASO albo autoryzowanego niezależnego warsztatu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słyszałem dzisiaj od doradcy, że prawdopodobnie G20 będzie można zamawiać jeszcze we wrześniu.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, krzysztof77 napisał(a):

Słyszałem dzisiaj od doradcy, że prawdopodobnie G20 będzie można zamawiać jeszcze we wrześniu.

dziwne , bo produkcja ma być do 10.2026 ?

male-bmw-2.png
Opublikowano
3 godziny temu, wehyr napisał(a):

Już dawno pisałem za co byłem wyśmiany, że G20 będzie produkowane do końca roku albo nawet do początku 2027, a G21 jeszcze dłużej. Do G50 daleka droga, a do G51 bardzo daleka.

Opublikowano

Co ma piernik do wiatraka?

G20 jest produkowane głównie w Meksyku. G50 ma być produkowane, przynajmniej na początku, w nowo wybudowanej fabryce w Monachium.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by wystartowali z produkcją G50 i jednocześnie kończyli produkować wcześniej zebrane zamówienia na G20.

Opublikowano
7 godzin temu, wehyr napisał(a):

I tak musi być, bo to ciągle jedyne słuszne przecieki z pewnego źródła.

G21 trochę dłużej, do 02.2027.

A opowieści handlowców można włożyć między bajki.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
15 godzin temu, poczatkujacygrajek napisał(a):

G20 jest produkowane głównie w Meksyku. G50 ma być produkowane, przynajmniej na początku, w nowo wybudowanej fabryce w Monachium.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by wystartowali z produkcją G50 i jednocześnie kończyli produkować wcześniej zebrane zamówienia na G20.

jeżeli g20 tam a g50 tu , to ok :) Nawet nie wiedziałem :D

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 10.06.2026 o 13:45, poczatkujacygrajek napisał(a):

Gadasz brednie...większej głupoty dawno nie słyszałem. G20, G21, G80, G81 są głownie produkowane w Monachium - przede wszystkim egzemplarze na rynek europejski.
G50 i 51 będą produkowane nie w Monachium, tylko w Dingolfing - czyli tej samej fabryce gdzie produkowana jest seria 5 i 7.
image.png

Opublikowano
  • Moderatorzy

BMW to nie skoda która produkowała Octavię II i jeszcze parę lat równolegle Octavię I w wersji Classic. Jest miesiąc zakończenia produkcji i od następnego wchodzi nowy model. Tak było od zawsze.

Opublikowano
9 godzin temu, Byrka20 napisał(a):

Gadasz brednie...większej głupoty dawno nie słyszałem. G20, G21, G80, G81 są głownie produkowane w Monachium - przede wszystkim egzemplarze na rynek europejski.

... dlatego prawie wszyscy mają swoje G20 z Meksyku 😄

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Fakt, w 2022-23r Meksyk po otwarciu nowej fabryki stal się głównym producentem G20 LCI ale jak jest teraz nie wiem.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś na tym forum doświadczył G20 LCI robionego w Monachium. Może jakiś jednostkowy przypadek tu jest, nie wykluczam.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
9 minut temu, JacekLZ napisał(a):

Nie wiem czy ktoś na tym forum doświadczył G20 LCI robionego w Monachium. Może jakiś jednostkowy przypadek tu jest, nie wykluczam.

Ktoś pisał że ma z Monachium. Na początku ponoć był to lakier individual i pełna skóra merino ale to później straciło na aktualności.

Z drugiej strony jaka radość dostać samochód 2mce po zamówieniu... a tak wyczekane ukochane 😁

Opublikowano

Ja mam G26 z Monachium z tego roku 😉

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

G26 to nie G20 :)

Seria 4 jest robiona w Europie

Opublikowano

@Byrka20 Chciałem odpowiedzieć Ci nieco bardziej wyczerpująco i merytorycznie, ale widzę że koledzy wyżej zdążyli Cię już ładnie wyjaśnić i zweryfikować, kto tu niby "gada brednie".

G20 od dłuższego czasu jest produkowany już niemal wyłącznie w Meksyku. Wyjątki to chyba niektóre modele M, zamówienia z elementalmi Individual, ewentualnie jakieś pojedyncze sztuki które wpadły w miejsce innych, anulowanych/podobnych zamówień.

G50 ma być produkowany, przynajmniej na początku, w specjalnie do tego celu rozbudowanej fabryce w Monachium: https://youtu.be/XPuPl_1rzpU?si=Yn-kzyyhCtqVOcNz&t=404 Kobieta mówi o "Neue Klasse ModelS", więc nie sądzę by chodziło jej wyłącznie o wersję elektryczną.

Opublikowano
6 minut temu, poczatkujacygrajek napisał(a):

G50 ma być produkowany, przynajmniej na początku, w specjalnie do tego celu rozbudowanej fabryce w Monachium

Akurat tutaj Ty się mylisz ) W Monachium zostaje tylko produkcja elektryków - łatwo sobie wygooglać, a G50 w Niemczech będą robić w Dingolfing.

Opublikowano

Ale historia o nowej fabryce zawsze się dobrze sprzedaje, ta czystość i świeżość no i najbardziej wykwalifikowani "Niemieccy" mechanicy, którzy każdą śrubkę dokręcają z pieczołowitością godną montażu rakiety kosmicznej. Do tego jeżeli składane w Niemczech, to kolega albo szwagier pracujący w fabryce może osobiście doglądać montażu naszego wymorzonego samochodu, a może nawet i zaprosi na linie montażową aby móc samemu sprawdzić solidność montażu oraz zweryfikować jakość i pogratulować całej ekipie na taśmie, że tak wyjątkowo dopieściło akurat nasz egzemplarz.

Opublikowano

No przecież tutaj już były roztaczane te wspaniałe wizje, że z Monachium to taki Tier 1, bo tam każdy pracownik jest tym takim dokładnym Niemcem, no i podobno bez doktoratu nie przyjmują na taśmę. Ekipa pracuje w pięknych estetycznych polóweczkach, nikt nie przeklina i nikt nie ma żółtego pazura od fajek.

mój nie skrzypi, ale może dlatego, że składany w Monachium”. Miałem wrażenie, że chyba ktoś nawet rzucił pomysł nagabywania pracownika dealera do wymuszenia przerzucenia produkcji do München i jak to zrobić, jakich argumentów użyć.

Opublikowano

Niby żarty... ale brzmicie jakbyście się wzajemnie pocieszali 😁

Made in Mexico - no wiadomo brzmi inaczej, ale spokojnie 99.9% osób patrzących na wasze auta o tym nie wie.

Jakby co to mam z Monachium i nic nie skrzypi, sorry ale nie mogłem się powstrzymać 😅

Opublikowano

No ale to prosty temat - wiadomo każdy mając wybór wybrał by niemieckie auto składane w Niemczech tak samo jak japońskie z Japonii ;)

Tyle, że BMW nie pyta akurat klienta końcowego o zdanie tylko składa tam gdzie im się podatkowo/finansowo zgadza.

Edytowane przez YogiPL

Opublikowano
29 minut temu, rzaba napisał(a):

Niby żarty... ale brzmicie jakbyście się wzajemnie pocieszali 😁

Made in Mexico - no wiadomo brzmi inaczej, ale spokojnie 99.9% osób patrzących na wasze auta o tym nie wie.

Jakby co to mam z Monachium i nic nie skrzypi, sorry ale nie mogłem się powstrzymać 😅

Pic or didn’t happen! żądamy dowodów!

U mnie chodzi cala buda i skrzypi jak kwartet smyczkowy, bo Meksyk! 😂

dobra, koniec offtopu i tego dowcipkowania, to jest poważne forum

Edytowane przez JacekLZ