Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak na poważnie, mój niemiec, ale schowek dołożyłem sam w Polsce. I nie skrzypi...

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 410,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zamawiał ktoś teraz może m340? Te rabaty 28-29% u brokerów to faktycznie realne? Jaki jest haczyk?

Opublikowano
5 godzin temu, badyl napisał(a):

Zamawiał ktoś teraz może m340? Te rabaty 28-29% u brokerów to faktycznie realne? Jaki jest haczyk?

Zawsze u brokera jest kilka % więcej, ale zwykle trzeba brać drogi nie rynkowy leasing taki haczyk. U mnie jak kupowałem 4% wyższy rabat u brokera zjadał leasing, więc kupiłem w salonie.

Opublikowano

Lub bmw oferuje finansowanie 100-102 % przy słabym rabacie , niestety ktoś czyli klient musi zapłacić za koszt pieniądza = wibor + marża ... cudów nie ma 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Woytas napisał(a):

Lub bmw oferuje finansowanie 100-102 % przy słabym rabacie , niestety ktoś czyli klient musi zapłacić za koszt pieniądza = wibor + marża ... cudów nie ma 😉

Na g20 nie ma leasingu od 0%, zaczyna się od 103% i na ogół kręci się koło 107-108%... Finansowo lepiej wychodzi wyższy rabat droższy leasing, niż tańszy leasing i mniejszy rabat... Stąd pytanie, czy ktoś zamawiał na 28-29% rabacie?

Opublikowano

Wnioskuję o zmianę tytułu na „rabaty na starą serię G20”

Opublikowano
21 godzin temu, badyl napisał(a):

Na g20 nie ma leasingu od 0%, zaczyna się od 103% i na ogół kręci się koło 107-108%... Finansowo lepiej wychodzi wyższy rabat droższy leasing, niż tańszy leasing i mniejszy rabat... Stąd pytanie, czy ktoś zamawiał na 28-29% rabacie?

Jeżeli już to policzyłeś. Nie ma haczyków u brokerów.

Zrobiłem sobie kiedyś fajnego excela, który liczył całkowite realne koszty leasingu, z uwzględnieniem odliczeń podatkowych na użytku mieszanym, limitów leasingowych, GAPu, itd. Ale żem go wywalił do śmieci.

Generalnie różnice między modelami wychodziły po 300 zł-12 tysięcy w zależności od propozycji rabatu i finansowania. Ja takie kwoty traktuję jako nieistniejące, bo rozkładając je na cały okres finansowania, to równie dobrze można codziennie urywać jeden listek papieru toaletowego i na to samo wyjdzie.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
W dniu 5.07.2026 o 13:27, badyl napisał(a):

Nie dostaniesz 29% na G20

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 6.07.2026 o 17:55, zalci napisał(a):

Nie dostaniesz 29% na G20

też myślę że ciężko , u brokera realne ale wiadomo że to walenie w ch :) udaje że daje rabat a nadrabia finansowaniem z tyłka :D najlepiej duży rabat i zakup za gotówkę , teraz pewnie z 22% można dostać

male-bmw-2.png
Opublikowano

Wiedzą coś Panie i Panowie o rabatach na G20?. Z terminem zamawiania systuacja jest niejasna. Dobrze żeby to zrobić do 24 lipca. Może jeszcze z początkiem sierpnia. Nie potrafią jasno tego określić.

Opublikowano

Produkcja do 10/26 więc nie ma co zwlekać 🫢

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 13.07.2026 o 15:59, krzysztof77 napisał(a):

Wiedzą coś Panie i Panowie o rabatach na G20?. Z terminem zamawiania systuacja jest niejasna. Dobrze żeby to zrobić do 24 lipca. Może jeszcze z początkiem sierpnia. Nie potrafią jasno tego określić.

myślę że rabat pod 25% można uzyskać , bo wchodzi sprzedaż agencyjna i salony chcą jak najwięcej aut pozamawiać ....

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 13.07.2026 o 18:56, komoornik napisał(a):

Produkcja do 10/26 więc nie ma co zwlekać 🫢

to w ogóle jeszcze można zamówić .... ?

male-bmw-2.png
Opublikowano
22 godziny temu, wehyr napisał(a):

myślę że rabat pod 25% można uzyskać , bo wchodzi sprzedaż agencyjna i salony chcą jak najwięcej aut pozamawiać ....

A to już pewne, że wchodzi agencyjna od nowego roku?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
27 minut temu, Marc24 napisał(a):

A to już pewne, że wchodzi agencyjna od nowego roku?

myślę że tak :(

male-bmw-2.png
Opublikowano
Godzinę temu, wehyr napisał(a):

myślę że tak :(

W 2025 mowili ze w 2026 jest pewne ;)

Opublikowano

Ciekaw jestem jak ten system będzie finalnie wyglądał. Czy trzeba będzie kupować auta po prostu po obecnej cenie z katalogu? Dla dotychczasowych klientów przyzwyczajonych do rabatów po 15-20% będzie to trudne do przełknięcia. Może w zamian zrobią jakieś super finansowanie żeby to się spinało. Ja swojego auta po cenie z konfiguratora raczej bym nie kupił.