Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
9 godzin temu, Randall napisał(a):

Taki rabat był do ogarnięcia od pierwszych tygodni produkcji nadwozia G20 więc faktycznie mega słabo.

teraz można ugrać 23% bynajmniej jakbym ja chciał :P dla siebie :P ale trzeba od BMW odchodzić pomału i zmieniać garaż na VW , 3 passaty w dieslu :D

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 421,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jestem ciekawy gdzie wy macie te pełne place bo na otomoto filtr 3er G20/G21, przebieg do 50km, autoryzowany dealer jest 56szt. na ten moment. Moim zdaniem bardzo mało jak na koniec produkcji, zaraz się kończą sloty produkcyjne. To nie case A6 C8 gdzie na placach mieli kilkaset szt. z 2.0tdi i rabaty pod 30% :P

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

9 godzin temu, krzysztof77 napisał(a):

Można też kupić dwu latka z przebiegiem 30 tys z rabatem z konfiguratora o 25%:).

Klasyk. Oferuję samochód o wartości katalogowej 320 tysięcy za 260 tysięcy, a kupiłem za 250 tysięcy 😂

Opublikowano
6 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

To nie case A6 C8 gdzie na placach mieli kilkaset szt. z 2.0tdi i rabaty pod 30% :P

Co Ci po wysokich rabatach, jeśli cena katalogowa w Audi była i jest absurdalna?

Nie trzeba odwoływać się do starego A6, zobacz ceny nowej A5. Rabaty po 25-30% i więcej, a chcąc kupić ~270-konny wariant benzynowego 2.0 i tak trzeba wydać minimum 270 tysięcy, bo katalogowo taki konfig wychodzi grubo ponad 300. To ja już wolę "staruszka" M340i ze "skromnym", przynajmniej na tle Audi, rabatem 19-23%, który finalnie i tak wyjdzie taniej.

Złotówka osłabła, są obawy że to nie koniec, to i ceny poszły do góry. Był niedawno okres, że na G20 można było dostać 25%, a jak ktoś miał "gadane" i zamawiał gruby konfig albo brał coś zalegające na placu to pewnie i jeszcze nieco więcej.

Opublikowano

W m340d touring lci2 zwykły zawias bez adaptacji jest super. A JA NIENAWIDZĘ DESEK. Jaki byl wczesniej, tzn w lci1, nie wiem. Jeździłem tylko 320i m pakiet na standardowym zawieszeniu Lci1 i istotnie byla to deska i fatalne odczucia, szczególnie w słabym aucie

A sorry, opowiadałem na post z poprzedniej jakiejs strony, nie zauważyłem ze są strony do przodu :)

Edytowane przez Madox

Opublikowano

Bo zmienili zawieszenie m na bardziej komfortowe od chyba 2025 roku.

Opublikowano

Zmienili je wraz z wejściem drugiego liftu czyli wraz z Lci2

Opublikowano

LCI 2 to drugi lift.

Ja nie wiem totalnie o co chodzi z tym zawieszeniem 🫣 jak je zmiękczyli w LCI2 to tragedia.

Opublikowano

Raczej zrobili to z jakiegos powodu i sądzę ze z takiego, że tamtym sie nie dalo jezdzic za bardzo, to nie chodzi o twardość tylko o deskowatosc nonsensowną i bardzo nieprzyjemne odczucia. Powszechny i znany temat

Opublikowano

Jest cała masa ludzi, dla których zawias w LCI jest idealnie zestrojony. Ja też tak uważam. W ogóle nie jest deskowaty. każdy kto prowadził mój samochód powiedział to samo. :)

może mnie pewnie ten zmiękczony zawias byłby jak tapczan.

Opublikowano

Trzeba zrobić ankietę :).

• Jest cała masa tematów na temat zawieszenia i tam opini ludzi.

• Jest cała masa ludzi którzy jak już coś mają to uważają ze maja najlepsze.

• Jest cała masa ludzi nieobiektywnych.

Opublikowano

Ja to jestem akurat ostatni z tych, co wychwalają to co mają i wielokrotnie krytykuję G20, jeżeli uważam to za zasadne. Nigdy nie miałem takiego biasu, że to co mam, to najlepsze. Każdy swój sprzęt otwarcie potrafię skrytykować, nie tylko samochody, nie staram się bronic swoich wyborów. Ale na pewno o zawieszeniu sportowym w G20 LCI złej rzeczy nie powiem. Doskonałe jest )

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Według mnie doskonałe nie jest ale mi też przypadło do gustu, lubię twardsze zawieszenia. Natomiast w M3 już zauważyłem deskowatość i nerwowość (podskakiwanie) na słabszej jakości drogach/koleinach... każdy coś innego. Ponoć jak za twarde to za wolno jeździsz... jak za miękkie to szybko 😀 Sweet spot dla wszystkich jeszcze nikt nie wynalazł... IMO lepiej jest w sporyowych RS Audi gdzie przy małych nierównościach gorszych dróg lepiej wybiera a te większe tłumi w sposób twardszy (imo lepsze takie zachowanie)... coś a'la sprężyny Eibach Pro Kit.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, orientuje się ktoś jak teraz rabatowany jest M3 w sedanie?

Ktoś ma zamiar zamawiać? Można pomyśleć o jakichś negocjacjach dla dwóch sztuk. :)

Opublikowano

Zamawiałem samochód w lipcu, dostałem 18,3% i promocyjny leasing. Dzwoniłem po różnych salonach w Polsce to było największy rabat jaki udało mi się ugadać.