Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
26 minut temu, komoornik napisał(a):

A co ze zmianami zawiasu w LCI2?

Jednak sporo opinii o tym że znacznie się poprawił komfort.

Nie słyszałem żeby to dotyczyło M3 ale może też coś poprawili. W M340i ponoć zmiana odczuwalna. Na jednym z forów cześć ludzi pisało, że jednak kosztem trakcji... coś za coś jak zawsze. Osobiście mógłbym mieć do toczenia bardziej miękko, ale na 18" się nie skuszę 😀

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 411,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
21 godzin temu, macste napisał(a):

Czemu nie pięknie napompowane w i lepiej jeżdżące RS3 ze schodzącą legendą R5 2.5? Żeby nie było wiem że S3 też jest fajne 😀

Akurat kolega po RS3 miesiąc temu się przesiadł do M3C... tak się odgrażał że tego nie zrobi po pożyczonych M3 i M4... ale cena ponoć ok. 420kpln zrobiła swoje.

Póki co przyzwyczaja się do twardej zawiechy w sport, ponoć nieźle myszkuje vs RS3 a w comfort nie da się ponoć jeździć 😀

Wszystko zależy od sposobu jazdy i czego się oczekuje.

ja sobie żartuję :P ciężko z m3 przejść na s3/rs3 , za ciasne :) dużych aut nie lubię ale rs3 za małe , kolega miał i się rozbiło w 22 tutaj wrzucałem 700+ fajnie jeździło ale ja nie lubię po prostu audi .Coś bardziej sportowego wjedzie ale to czekam na datę produkcji , jak przyjedzie kiedyś to wrzucę :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
22 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

50% od katalogu bo tak się liczy spadek wartości rezydualnej.

dziwne , ja liczę spadek wartości od tego co zapłaciłem , co mnie interesuje katalog ? :D dalej uważam że trzyma w miarę cenę , kurczę naprawdę ktoś przy m3 patrzy na to czy odzyska kasę ? ja rozumiem zakup w leasingu 320d , liczenie kosztów , patrzenie na ratę , liczenie spadku wartości itd itp . Godzin spędzonych na przyjemnościach jak ktoś jest fanem motoryzacji nie przelicza się na pieniądze , bynajmniej ja i Sławkiem nie jestem i nie mam walizek kasy :) bardzie liczę wydatki przy budowaniu docelowego domu bo to jest dopiero sajgon hahaha ;) a nie m3 ;) czy inne autko w tym budżecie :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
38 minut temu, wehyr napisał(a):

ja sobie żartuję :P ciężko z m3 przejść na s3/rs3 , za ciasne :) dużych aut nie lubię ale rs3 za małe , kolega miał i się rozbiło w 22 tutaj wrzucałem 700+ fajnie jeździło ale ja nie lubię po prostu audi .Coś bardziej sportowego wjedzie ale to czekam na datę produkcji , jak przyjedzie kiedyś to wrzucę :)

Czyli 11 TS 😀 realny przyrost radości 😆

Ponoć potem następny krok to McLaren lub Ferrari... mam na wiosce ludzi, którzy bawią się takimi zabawkami, miło popatrzeć 😄 Dźwięk 812 Superfast z Novitec hipnotyzuje...

Ci sami ludzie mają też RS3 dłubnięte ponoć na prawie 800KM i ponoć nie ma na drodze przeciwników do tego pojedzie przez cały rok. Jak się śmieje właściciel poleca McLarena w zimie 😁

Chyba nigdy nie mieli Porsche a znają się na autach... ciekawe. Ja od małego fanem 911 jestem, dla mnie auto kultowe... nie podobają mi się ostatnie wypusty w środku, zwłaszcza zegary ale każdemu nie dogodzi. Fakt, że jakość wnętrza też mocno ucierpiała przy sporo wyższych cenach... przykre ale std w EU.

Opublikowano

Jako że temat dotyczy rabatów, to dodam update od siebie, może dla kogoś będzie przydatne:
g20 320i, konfig na ok 265k wg katalogu, zaproponowany rabat to 18% (z własnym finansowaniem, nie od BMW).

Edytowane przez kriskej

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, macste napisał(a):

Czyli 11 TS 😀 realny przyrost radości 😆

Ponoć potem następny krok to McLaren lub Ferrari... mam na wiosce ludzi, którzy bawią się takimi zabawkami, miło popatrzeć 😄 Dźwięk 812 Superfast z Novitec hipnotyzuje...

Ci sami ludzie mają też RS3 dłubnięte ponoć na prawie 800KM i ponoć nie ma na drodze przeciwników do tego pojedzie przez cały rok. Jak się śmieje właściciel poleca McLarena w zimie 😁

Chyba nigdy nie mieli Porsche a znają się na autach... ciekawe. Ja od małego fanem 911 jestem, dla mnie auto kultowe... nie podobają mi się ostatnie wypusty w środku, zwłaszcza zegary ale każdemu nie dogodzi. Fakt, że jakość wnętrza też mocno ucierpiała przy sporo wyższych cenach... przykre ale std w EU.

no tak na prostej rs3 80ps lata ale każdy wie że nie tylko o to chodzi m3 640ps też jedzie ale nawet jak jeździłem 911 zwykłym to inny rozkład masy , inne prowadzenie itd ... jeździłem też lepszymi autami i to już nie dla psa kiełbasa , nigdy nie będzie mnie stać na MC larena czy Ferkę , nie chodzi o kupno ale potem serwis + ubezpieczenie to już nie ta liga :) i jakoś nie jest mi z tym źle :p trzeba cieszyć się z tego co jest , ewentualnie za 2-3 lata chcę z japonii Sl63amg 2002-2007

male-bmw-2.png
Opublikowano

Jak masz wolne 0,5 mln to jak najbardziej, to prestiż dla bogaczy, przecież nikt nie szacuje tu stosunku jakości do ceny.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sam do zabawy wolałbym wysokokręcącego się wolnossaka gt3 rs ale to już co komu w duszy gra... 😀

Wczoraj jeździłem kumpla Mustangiem oczywiście 5.0 seria ... jak to świetnie gra 😁 smaczek jest po europejskich pierdziawkach. Najtańsze V8 że świetną ścieżką dźwiękową bez kombinowania...

Tylko ten kiepski 10b automat... który jest niebezpieczny, zwłaszcza zmiana biegu w skręcie pod obciążeniem...

Same osiągi b.dobre. 100-200 lekko ponad 9s. 340i tego nie zrobi, oczywiście lepiej wystartuje ... 4wd vs 2wd przy wyższej mocy zawsze z przodu.

Opublikowano

Prawda, też jeździłem, i zgoda, że nasze europejskie odkurzacze, nie mają tego. Tam jest dźwięk silnika - silnika, a nie wydechu i to się czuje od razu. Bo w BMW to chyba już nic nie brzmi inaczej niż gotująca się woda w czajniku elektrycznym. Ani 2 litry ani 3 litry totalnie nic, wykastrowane.

Znajomy notariusz ma mustanga i jak do niego dzwonię, a on za kółkiem to nawet nie trzeba pytać czy jedzie i czym jedzie :)

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Moderatorzy

Mustang to inna motoryzacja od europejskiej, ma swoich zwolenników, ale nie porównujmy go do Porsche.

„Off Topic: Jest sens przepłacania 0,5 mln za Turbo S przy osiągach poliftowego GTS ?"

@Randall To już nie chodzi o sens nie sens - masz kasę bierzesz co chcesz. Turbo ma szerszy tył i boczne wloty + PCCB w standardzie, to je odróżnia od GTSa poza mocą i to ludzi „kręci". Ludzie się na te spece kiedyś kłócili na zlotach o to kto ma skórzane wloty powietrza a kto galwanizowane. To jest inne uniwersum. Porsche jest wielce konfigurowalne.

Turbo jest wyżej w drabince - na to patrzą ludzie, ale to nie torówka GT3. Turbo zjada osiągami GT3 na śniadanie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A gt3 turbo radością jazdy, reakcją na gaz itd..

Fajnie sobie przypomnieć jak działa wolnossący silnik, gatunek na wyginięciu...

Najszybciej 0-100 nie do końca najlepiej...

Opublikowano
  • Moderatorzy
14 godzin temu, Ponta napisał(a):

Mustang to inna motoryzacja od europejskiej, ma swoich zwolenników, ale nie porównujmy go do Porsche.

„Off Topic: Jest sens przepłacania 0,5 mln za Turbo S przy osiągach poliftowego GTS ?"

@Randall To już nie chodzi o sens nie sens - masz kasę bierzesz co chcesz. Turbo ma szerszy tył i boczne wloty + PCCB w standardzie, to je odróżnia od GTSa poza mocą i to ludzi „kręci". Ludzie się na te spece kiedyś kłócili na zlotach o to kto ma skórzane wloty powietrza a kto galwanizowane. To jest inne uniwersum. Porsche jest wielce konfigurowalne.

Turbo jest wyżej w drabince - na to patrzą ludzie, ale to nie torówka GT3. Turbo zjada osiągami GT3 na śniadanie.

Masz rację, myślałem że może ktoś miał bezpośrednie porównanie. Ja jeździłem tylko "zwykłą" Carrerą S 992.1 i wspaniałym GT3 992.2. Ten drugi to inny świat, emocje jakich nie dało mi żadne auto nigdy wcześniej, ale jakieś 80% tych emocji to kręcenie tego wolnossącego "koncertu" do odcinki. Coś wspaniałego. Po tym jazda M5 F90 Comp to nuda porównywalna z 520d, ciekaw jestem jak się do tego ma 911 Turbo, z tego co czytam to bliżej mu do klasy GT i połykania autostrad.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 16.04.2026 o 15:56, macste napisał(a):

Sam do zabawy wolałbym wysokokręcącego się wolnossaka gt3 rs ale to już co komu w duszy gra... 😀

Wczoraj jeździłem kumpla Mustangiem oczywiście 5.0 seria ... jak to świetnie gra 😁 smaczek jest po europejskich pierdziawkach. Najtańsze V8 że świetną ścieżką dźwiękową bez kombinowania...

Tylko ten kiepski 10b automat... który jest niebezpieczny, zwłaszcza zmiana biegu w skręcie pod obciążeniem...

Same osiągi b.dobre. 100-200 lekko ponad 9s. 340i tego nie zrobi, oczywiście lepiej wystartuje ... 4wd vs 2wd przy wyższej mocy zawsze z przodu.

tu wersja dark horse 100-200 ponad 10sek :) bmw ma kiepskie wykończenie ale mustang :P

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
21 godzin temu, macste napisał(a):

A gt3 turbo radością jazdy, reakcją na gaz itd..

Fajnie sobie przypomnieć jak działa wolnossący silnik, gatunek na wyginięciu...

Najszybciej 0-100 nie do końca najlepiej...

dokładnie jak ktoś lata na tor to wolałbym gt3 :D ale turbo ma to coś od samego dołu , tam w gts i turbo chyba elektryk jest też w pdk i leci z samego dołu a m3 , dziura to 3000 obrotów ...

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, Ponta napisał(a):

Dobre co? Raz w Porsche i po chłopie jest 😆

GT3 niezła szlifiera z tym parapetem na tyle. Tyle off-topa.

to jakbym kupił kiedyś nie mogę tu już spamować Panowie ?? :( nie blokujcie mnie ;p

male-bmw-2.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Taka sytuacja. Jeden diler w różnych miastach. Wybrałem dwóch doradców że strony internetowej i wysłałem im ta sama konfigurację. Różnica rabatu 2 %. Czy myślicie ze w jednym punkcie dilerskim gdzie jest 4 doradców od każdego mógłbym uzyskać inny rabat?. Czy poprostu jeden zaproponował mi mniej bo chciał zarobić więcej a i tak by się skończyło na tym co dał ich inny salon?.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

Taka sytuacja. Jeden diler w różnych miastach. Wybrałem dwóch doradców że strony internetowej i wysłałem im ta sama konfigurację. Różnica rabatu 2 %. Czy myślicie ze w jednym punkcie dilerskim gdzie jest 4 doradców od każdego mógłbym uzyskać inny rabat?. Czy poprostu jeden zaproponował mi mniej bo chciał zarobić więcej a i tak by się skończyło na tym co dał ich inny salon?.

Nie jest tajemnicą, że dostają premie sprzedażowe więc szukają kogoś kto kupi na mniejszym rabacie.

Opublikowano

Z doświadczenia wiem (ale innej marki), że ten sam dealer sprzedaje w innych cenach w zależnosci od regionu kraju. Tak samo serwis. Polska B jas tańsza.

Opublikowano
5 godzin temu, krzysztof77 napisał(a):

to jest totalnie normalne, mają jakieś widełki i w nich operują samodzielnie.

Opublikowano

Ale ping pong pomiędzy różnymi sprzedawcami u jednego dealera to słaba opcja, zresztą powinni Cię wbić do CRMa i ukrócić taką praktykę 😅

Jak walczyć o cenę, to pomiędzy różnymi dealerami.

Ale taka różnica w proponowanym rabacie to wskazówka do tego że prawdopodobnie jesteś daleko od granicy rabatowania.

Edytowane przez komoornik

Opublikowano

True, wiem też od znajomka z BMW, że jak ktoś o jeden procent rozbija trzytygodniowe negocjacje, to najpewniej nie zamówi w ogóle. Ostatecznie na całkowitym koszcie rozłożonym na X miesięcy, 2% w lewo czy w prawo to naprawdę niczego nie zmienia. No chyba, że ktoś wierzy w miliardowe fortuny zbudowane dzięki temu, że się sobie odmówiło jednej kawy dziennie :)))) Ale jak ktoś wierzy, to na tej kawie zrobi lepszy interes niż na tych 2%.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
38 minut temu, JacekLZ napisał(a):

True, wiem też od znajomka z BMW, że jak ktoś o jeden procent rozbija trzytygodniowe negocjacje, to najpewniej nie zamówi w ogóle. Ostatecznie na całkowitym koszcie rozłożonym na X miesięcy, 2% w lewo czy w prawo to naprawdę niczego nie zmienia. No chyba, że ktoś wierzy w miliardowe fortuny zbudowane dzięki temu, że się sobie odmówiło jednej kawy dziennie :)))) Ale jak ktoś wierzy, to na tej kawie zrobi lepszy interes niż na tych 2%.

Nie każdy rozkłada koszt na X miesięcy. Wysłać parę ofert i potem dogrywka myślę że warto choćby dla 1% który pozwoli na fajny przedłużony weekend w super miejscu lub też wydać na coś pożytecznego lub fajnego. Team Warto, aczkolwiek nie za wszelką cenę tracąc np. dzień urlopu i jadąc 500km w jedną stronę 😀

Opublikowano
13 godzin temu, macste napisał(a):

Nie każdy rozkłada koszt na X miesięcy. Wysłać parę ofert i potem dogrywka myślę że warto choćby dla 1% który pozwoli na fajny przedłużony weekend w super miejscu lub też wydać na coś pożytecznego lub fajnego. Team Warto, aczkolwiek nie za wszelką cenę tracąc np. dzień urlopu i jadąc 500km w jedną stronę 😀

Wysłanie mailingu godzina, negocjacje wstępnie mailowe również godzina. Duża salonów daje już na start dobrą cenę, między salonami też można negocjować wszystko zdalnie. Potem idziesz z tym do lokalnego salonu i dla nich sprzedać, a nie sprzedać kończy tym, że cenę wyrównują tym co masz przez neta negocjowane. Znam przypadek osoby, która kupiła 3er w jedynym salonie gdzie była z wizyta z rabatem 6% niższym niż ja w tym okresie, więc jak się trochę nie zmobilizujesz to rzadko jest 1% różnicy.

Edytowane przez GrzegorzKo