Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dla mnie g20 to pazdzierz do nowej..

• Odpowiedzi 542
  • Wyświetleń 32,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano
26 minut temu, kkx5 napisał(a):

Dla mnie g20 to pazdzierz do nowej..

Ja jak poszedłem do mojej G20 po dzisiejszej premierze, to zwymiotowałem na jej widok. Potem jak wsiadłem, to musiałem kocami wnętrze obłożyć żeby nie patrzeć na ten paździerz. Po jeździe stwierdziłem, że padlina nie jedzie. Zadzwoniłem do handlowca, żeby zamówić M350i, ale powiedział że póki co to jest zajęty szukaniem dodatkowych pracowników, bo jest po dzisiejszej premierze tyle zamówień, że nie dadzą rady obsłużyć w tym składzie :)

Opublikowano
2 godziny temu, słonik40 napisał(a):

Każdy tutaj zapomina że to jest auto elektryczne, w podłodze są baterie, stąd jest wyższe a silnika z przodu nie ma wcale, no dobra jest ale mały bo elektryczny. Wersja spalinowa może mieć inne proporcje, chyba że pójdą na łatwiznę i będą klepać jedną budę do wszystkich rodzajów napędów

CLA też jest identyczne, nawet z tego co pamiętam elektryczną i spalinową wersję się konfiguruje w tym samym konfiguratorze. Takie czasy, że spalinówkę dostosowują do elektrycznej budy, a nie odwrotnie.

Na stronie BMW Polska jest już I3. Rozwalili mnie tym opisem nie wierzę xD

image.png

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
9 godzin temu, adiki napisał(a):

Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.
Używany Dacia Logan 2013 - 14 500 PLN, 171 000 km - Otomoto.pl

Coś w tym jest 😏

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

Jest i trochę bobra.

i3-v-i4-hero.webp

i3-v-i4-front-830x467.webp

i3-v-i4-side-830x467.webp

i3-v-i4-rear-830x467.webp

i3-v-i4-interior-830x467.webp

Nie no do G26 to nawet nie ma podjazdu szczególnie od boku i od tyłu! 😎

IMG_9513.jpg

Opublikowano

ta zaprezwentoana i3 to w ogóle chyba jest w m-pakiecie. Ciekawe jak będzie wyglądała wersja standardowa. Chyba, że w ogóle z takiej zrezygnują.

Opublikowano
42 minuty temu, irek.k napisał(a):

Coś w tym jest 😏

Nie ma co poprawiać ideału najwidoczniej

Opublikowano
39 minut temu, JacekLZ napisał(a):

ta zaprezwentoana i3 to w ogóle chyba jest w m-pakiecie. Ciekawe jak będzie wyglądała wersja standardowa. Chyba, że w ogóle z takiej zrezygnują.

Chyba będzie bo już teraz jak wejdziesz na I3 na stronie BMW, to jest pokazany środek. Jest wersja środka: Contemporary oraz BMW M. Z resztą na pewno musi być ten pakiet by choć trochę się różniła ta wersja performance od zwykłej, żeby ludzie dopłacali do pakietu M. Nie wierze by księgowi z tego zrezygnowali.

Opublikowano

Czy tylko mi się tak wydaje... Te koła w tym nowym i3 (21" i chyba całkiem wysoki profil opony) są za duże i przez nie to wszystko tak nieproporcjonalnie wygląda 🤣 Jak jakaś zabawka dla dziecka.

obraz.png

Opublikowano

Tu z zachowaniem proporcji 1:1, czy oni chcą z sedana SUVa zrobić? Po co to jest takie wysokie? Ktoś będzie chciał SUVa to kupi x3

Screenshot_20260318_232155_Editor Lite.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, zornold napisał(a):

Tu z zachowaniem proporcji 1:1, czy oni chcą z sedana SUVa zrobić? Po co to jest takie wysokie? Ktoś będzie chciał SUVa to kupi x3

Screenshot_20260318_232155_Editor Lite.jpg

Gdzieś baterie trzeba było upchnąć .. czyli zrobili jak w G60

Opublikowano

I ten przedni bardzo krótki zwis bardzo psuje proporcje.

Opublikowano
12 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

CLA też jest identyczne, nawet z tego co pamiętam elektryczną i spalinową wersję się konfiguruje w tym samym konfiguratorze. Takie czasy, że spalinówkę dostosowują do elektrycznej budy, a nie odwrotnie.

Na stronie BMW Polska jest już I3. Rozwalili mnie tym opisem nie wierzę xD

image.png

Wersja spalinowa będzie zbudowna na zmodernizowanej płycie podłogowej obecnej gneracji CLAR, także lina boczna wersji spaliowej i elektrycznej będzie się różnić. 2027 BMW 3 Series G50: M350 image 2Bmw i3 dynamic

Opublikowano

de gustibus non est disputandum…

Oczywiście każdy widzi tę zmianę stylistyki inaczej.

Ja odbieram ją pozytywnie i3. Poradzili sobie bardzo dobrze z przodem, a linią świetlną „zachowali nerki” i tym samym zrobili ukłon w kierunku ortodoksów marki. Lepsze to na pewno niż te chomicze zęby w ix3 i pewnie ix5

Sylwetka jest masywna (zobaczymy jak będzie na żywo), ale przecież to właśnie odzwierciedlenie mocnego auta jakim generalnie ma być BMW.

Wnętrze mi się podoba, wolę tę kierownicę z pakietu M, bez tych pionowych łączeń. Panoramic view widziałem w ix3 i moim zdaniem jest naprawdę dobry, i jak dla mnie niepotrzebny będzie head up bo osobiście nie lubię jak mi się coś majaczy na szybie.

Osobiście liczę, że jednak będą kontynuować serię 4 (na razie cisza) i będzie liftback. Gdyby nowy liftback został zrobiony na bazie i3 to mają we mnie klienta.

Opublikowano

Ja się jeszcze nie bawiłem konfiguratorem.

Na zestawieniach powyżej samochód faktycznie wydaje się mniejszy (krótszy) i wyższy. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Nie wierzę, że zrobiliby tę trójkę mniejszą niż obecna, bo obecna już jest maleńka. Na marginesie, ostatnio z miesiąc temu jechałem z trzema kumplami i generalnie czterech średniej wielkości chłopów wygląda w trójce jak w seicento.

Stylistyka zewnątrz mnie na razie nie przekonuje. Wewnątrz też nie, choć jest tak jak pisałem futurystycznie. Generalnie uważam, że każdy z nasz po prostu doznaje teraz pewnego rodzaju szoku poznawczego, a automatyczna reakcja to obrona i wyparcie. Zupełnie naturalna, bo jesteśmy przyzwyczajeni do totalnie innego konceptu.

Zestawiając obecne 3 G20 i nowe 3 G50 - faktycznie to obecne wygląda jak samochód z poprzedniej epoki. Bo jest po prostu klasyczny w stylistyce i nie ma w zasadzie żadnego „zaskakującego” elementu stylistycznego. Nie piszę tu o tym co ładne, co brzydkie, żeby było jasne. Niewątpliwie natomiast jak na ulicach zaroi się od G50, to G20 będzie wyglądało nawet starzej niż dzisiaj F30 przy G20. Bardziej jak E90 do G20, z uwagi na to, że ten skok stylistyczny jest ogromny. Ponownie podkreślam, nie piszę o tym co ładne a co brzydkie, bardziej po prostu o wrażeniu, jakie będzie to wywoływało. Przecież dzisiaj nawet starsze trójki ciągle są ładne, choć inne.

Opublikowano
50 minut temu, JacekLZ napisał(a):

Na zestawieniach powyżej samochód faktycznie wydaje się mniejszy (krótszy) i wyższy. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Nie wierzę, że zrobiliby tę trójkę mniejszą niż obecna, bo obecna już jest maleńka. Na marginesie, ostatnio z miesiąc temu jechałem z trzema kumplami i generalnie czterech średniej wielkości chłopów wygląda w trójce jak w seicento.

Stylistyka zewnątrz mnie na razie nie przekonuje. Wewnątrz też nie, choć jest tak jak pisałem futurystycznie. Generalnie uważam, że każdy z nasz po prostu doznaje teraz pewnego rodzaju szoku poznawczego, a automatyczna reakcja to obrona i wyparcie. Zupełnie naturalna, bo jesteśmy przyzwyczajeni do totalnie innego konceptu.

Zestawiając obecne 3 G20 i nowe 3 G50 - faktycznie to obecne wygląda jak samochód z poprzedniej epoki. Bo jest po prostu klasyczny w stylistyce i nie ma w zasadzie żadnego „zaskakującego” elementu stylistycznego. Nie piszę tu o tym co ładne, co brzydkie, żeby było jasne. Niewątpliwie natomiast jak na ulicach zaroi się od G50, to G20 będzie wyglądało nawet starzej niż dzisiaj F30 przy G20. Bardziej jak E90 do G20, z uwagi na to, że ten skok stylistyczny jest ogromny. Ponownie podkreślam, nie piszę o tym co ładne a co brzydkie, bardziej po prostu o wrażeniu, jakie będzie to wywoływało. Przecież dzisiaj nawet starsze trójki ciągle są ładne, choć inne.

Znalazłem jeszcze coś takiego. Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano
1 godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

Zanim się zaroi na ulicach to jednak trochę czasu minie. Teraz tych G20 jeszcze nie jezdzi duzo, jak już to na ulicach głownie widze przed lifty z początku produkcji. Nowe Audi A5 jest na rynku ponad rok, nadal tego za dużo nie widać, kilka szt. widziałem. Realnie dopiero w 2028 się zaczna pojawiać w większych ilościach.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiem skąd jesteś ale po Krakowie sporo jeździ G20 preLCI i LCI. Nawet 4ek wcale nie jest tak mało choć to auto zdecydowanie rzadsze niż G20.

IMG_9513.jpg

Opublikowano

No po Wrocławiu jeździ cała masa G20tek. Auto popularne w zasadzie jak auris. Bardzo wiele jest 340i we Wrocławiu. Mam wrażenie jak gdyby połowa klientów tego modelu mieszkała we Wro :) Wczoraj na przykład widziałem trzy, a dzisiaj dwie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zależy od miasta. W Słupsku G20 jest stosunkowo rzadkie. Co ciekawe, podobną ilość G60 zauważam.

U nas królują z nowych (k)Omody i Jajca.

Opublikowano
  • Moderatorzy
2 godziny temu, p0sitiv napisał(a):

Znalazłem jeszcze coś takiego. Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Właśnie czytałem o tym że ta proporcja w spalinówce będzie inna, moim zdaniem będzie wyglądać dużo lepiej chociaż i wersja pokazana wczoraj jest ok.

Opublikowano
1 godzinę temu, adiki napisał(a):

Nie wiem skąd jesteś ale po Krakowie sporo jeździ G20 preLCI i LCI. Nawet 4ek wcale nie jest tak mało choć to auto zdecydowanie rzadsze niż G20.

Krk/Ślask/Podhale jestem to u mnie jest tak, że bardzo dużo widze G20/G21 LCI/LCI II ale 340i/d, a pre LCI to głownie te słabsze i tego znacznie więcej widuje. Teraz jechałem przez KRK godzinę ani jednej nie spotkałem, a nowa A5 i c klase tak. Zależy co to znaczy dużo, bo toyoty widze wszedzie.