Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Woytas napisał(a):

dla porównania BMW 😁

G20.png

Piękne są nasze becie 😄

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 54,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
2 godziny temu, rzaba napisał(a):

To nie G51. To i3 w touringu.

No ale poza trochę innymi proporcjami co innego będzie w G51 względem i3 w Touringu ?

Opublikowano

A gdzie relingi? Turas bez relingów to bez sensu.

Opublikowano
8 godzin temu, Lukas68 napisał(a):

No ale poza trochę innymi proporcjami co innego będzie w G51 względem i3 w Touringu ?

Rury z tyłu 😉Wiadomo, że różnic dużych nie będzie, ale mam wrażenie że te inne proporcje sprawią, że będzie mniej "astra tourer".

Opublikowano

Dla mnie i3 toruing to jest dramat bo jeszcze dojdzie downgrade wnętrza jeśli chodzi o jakość, już w iX3 bardzo mnie rozczarowało plastikami :( Nadal jestem ciekawy jak będzie z cenami jak wejdzie model agencyjny.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Normalnie bajka 🫣

Chyba to z "Misia" było - (...) z twarzy podobny do nikogo (...) 🙄

Screenshot_20260827_155351_Facebook~2.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, MedicuS napisał(a):

Normalnie bajka 🫣

No jak to, przecież te czarne horyzontalne elementy są nawiązaniem do starych BMW. Ja nie wiem jak Wy tego nie widzicie…

ChatGPT Image Aug 12, 2026, 08_16_26 AM 2.PNG

Meals + dla kierowców BMW.
https://meals.plus/get/bmw

Opublikowano
  • Moderatorzy

Zawsze to samo, narzekanie przez 1-1,5 roku potem się opatrzy i zachwyt.

Wygląda kozak.

Dziś każdy producent chce robić auta w zbliżony do siebie futurystyczny sposób i nie sposób im tego zabronić, dlatego ekran ma nawet Astra, to też powiecie jak to tak?!

Opublikowano
14 minut temu, Ponta napisał(a):

Wygląda kozak.

Dziś każdy producent chce robić auta w zbliżony do siebie futurystyczny sposób i nie sposób im tego zabronić, dlatego ekran ma nawet Astra, to też powiecie jak to tak?!

Astra to ogólnie jakaś taka bardzo podobna 😂 Najlepsze, że oni z tym byli pierwsi, porównanie dałeś idealne.

2026 Opel Astra 1.2L Petrol Hybrid For Sale | Aherns BMW

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
14 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Normalnie bajka 🫣

to jest po prostu tragedia

41 minut temu, Ponta napisał(a):

Wygląda kozak.

bez przesady, bez wiedzy , ze to BMW byś w życiu nie pomyślał , że to auto tej marki

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Moderatorzy

no niesamowite odkrycie. 😂
Po to jest design, żeby się zmieniał. Jakby każda nowa generacja wyglądała identycznie jak poprzednia, to dopiero byłby powód do narzekania.
Są elementy bazowe z przeszłości w tym modelu:
- rekini nos
- załamanie szyby tylnej bocznej
Z nojeklase masz:
- cobra eyes z 4er LCI
- bryła auta jakby ciosanego w kamieniu

Pięknie połączyli przeszłość z obecnym trendem + dodali futurystyczne detale. Nie wiem po co narzekasz, nic to nie zmieni. Poczekajcie rok to się opatrzy, zobaczcie chociaż to auto na żywo.

Opublikowano

Ja tam czekam aż na żywo zobaczę. Oglądałem ostatnio nową X5 i poza idiotycznymi klamkami to nie wygląda źle... ale "stara" x5 ma imo więcej charakteru. Już miałem tak nie raz że na początku "co oni odjebali" a potem mi się zaczyna podobać 😅 Jedyne co wiem że mi się nie podoba i nie spodoba to brak zegarów przed kierowcą.

PS. A astra to przecież całkiem fajne auto tylko szkoda że stellantis i nie ma silnika 😉

Edytowane przez YogiPL

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
21 minut temu, Ponta napisał(a):

no niesamowite odkrycie. 😂
Po to jest design, żeby się zmieniał. Jakby każda nowa generacja wyglądała identycznie jak poprzednia, to dopiero byłby powód do narzekania.
Są elementy bazowe z przeszłości w tym modelu:
- rekini nos
- załamanie szyby tylnej bocznej
Z nojeklase masz:
- cobra eyes z 4er LCI
- bryła auta jakby ciosanego w kamieniu

Pięknie połączyli przeszłość z obecnym trendem + dodali futurystyczne detale. Nie wiem po co narzekasz, nic to nie zmieni. Poczekajcie rok to się opatrzy, zobaczcie chociaż to auto na żywo.

Widziałem ix3 na zdjęciach i na żywo, tak samo mi sie nie podoba.

Serio nie można mieć swojego zdania?

Coś mi sie może nie podobać, nie jestem taki bez krytyczny, cokolwiek w Bmw Ci zaoferują Ty będziesz klaskał i chwalił?

Zestaw sobie modyfikacje np serii 7, nagle cały na biało wjeżdża Chris Bangle, też klaskałeś z zachwytu?

Inni nie, klaskał za to Mercedes.

Podoba Ci sie super, nic mi do tego, ale pozwól, że ktoś będzie miał odmienne zdanie.

Wyliczasz tutaj co z czego zaczerpnięte, mniej czy bardziej trafione spostrzeżenia, ale dla kogoś kto widział kiedyś starsze Bmw.

Pokaż ten przód bez logo jak wstawiłem komukolwiek, poproś o identyfikację marki, raczej wątpię, żeby ktoś nie poszedł w stronę jakiegoś Francuza, może Włocha.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Moderatorzy
3 minuty temu, MedicuS napisał(a):

Ale wiesz że i tak sprzedało się więcej E65 niż E38? Poza tym ta seria podobnie jak Neue klasse zrobiła rewolucję technologiczną, wprowadziła niespotykane dotąd systemy, pierwszy idrive itp.

Opublikowano

Nowe x5 wyszło fajnie, nadal wygląda jak BMW pomimo neue klasse, tak samo nowe 7 zyskało w nowej wersji. Oczywiście mówię o wyglądzie zewnętrznym, wnętrze to osobny temat. Natomiast nowe 3 jest po prostu brzydkie, nie wygląda jak BMW i ogólnie jakoś tak niesmacznie. Przy x5 i 7 udało się zachować charakter BMW, nowa 5 także patrząc na spy photo pomimo zastosowania neue klasse też powinna ten charakter utrzymać. A trójka poza wywróceniem stolika nie wiem co ma udowodnić.

Oczywiście to jest też kwestia gustu i każdy ma prawo do tego żeby coś mu się podobało lub nie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
42 minuty temu, Randall napisał(a):

Ale wiesz że i tak sprzedało się więcej E65 niż E38? Poza tym ta seria podobnie jak Neue klasse zrobiła rewolucję technologiczną, wprowadziła niespotykane dotąd systemy, pierwszy idrive itp.

Globalnie jak najbardziej masz rację, aczkolwiek różnica wynosi kilka tysięcy aut przez cały okres sprzedaży.

Z kolei jak porównasz sprzedaż e38 do e65 w Europie to zobaczysz, co napedziło sprzedaż.

Głównie wychodzące rynki Azjatyckie i nieco Usa.

E38 to okres drugiej połowy lat 90, e65 to już początek 2000, to zmienia punkt odniesienia, bo obecna sytuacja na świecie jest inna niż rozkręcające sie kraje postsowieckie i wystająca gospodarka Azji.

Pierwszy idrive akurat przyczynił sie po części do krytyki 😉

Mercedes zdecydowanie wygrał w tym okresie i sprzedał znacznie więcej aut.

Wg mnie nie bez powodu 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
16 minut temu, MedicuS napisał(a):

Globalnie jak najbardziej masz rację, aczkolwiek różnica wynosi kilka tysięcy aut przez cały okres sprzedaży.

Z kolei jak porównasz sprzedaż e38 do e65 w Europie to zobaczysz, co napedziło sprzedaż.

Głównie wychodzące rynki Azjatyckie i nieco Usa.

E38 to okres drugiej połowy lat 90, e65 to już początek 2000, to zmienia punkt odniesienia, bo obecna sytuacja na świecie jest inna niż rozkręcające sie kraje postsowieckie i wystająca gospodarka Azji.

Pierwszy idrive akurat przyczynił sie po części do krytyki 😉

Mercedes zdecydowanie wygrał w tym okresie i sprzedał znacznie więcej aut.

Wg mnie nie bez powodu 😉

i widać to doskonale w dużych europejskich miastach , będąc ostatnio w Londynie widziałem dosłownie pierdylion S-kas i może jedną 7-ke , może jednak europejczycy gustują w nieco innej tzn. klasycznej linii aut .. sorry ale ja chce mieć zegary a nie TV w desce dla pasażera, a że taniej ładować centralny tablet do każdego modelu ... co mnie to obchodzi ... na końcu zawsze klient ma racje , nowe modele zaczną się słabo sprzedawać to szybko podkulą ogon patrz VAG

... a jak już widzę sterowanie kierunkiem nawiewów z LCD ... naprawdę ktoś na łeb upadł w tym oszczędzaniu i zabijaniu ergonomii i przy tym bezpieczeństwa kierowcy i pasażerów .. komórki nie możesz dotknąć ale maziać po tablecie to jest bezpiecznie 😂

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
7 minut temu, Woytas napisał(a):

... a jak już widzę sterowanie kierunkiem nawiewów z LCD ... naprawdę ktoś na łeb upadł w tym oszczędzaniu i zabijaniu ergonomii i przy tym bezpieczeństwa kierowcy i pasażerów .. komórki nie możesz dotknąć ale maziać po tablecie to jest bezpiecznie

I co najgorsza coraz więcej producentów to wprowadza .. audi q7 i q9 też to ma .. na ****** to !

7 minut temu, Woytas napisał(a):

będąc ostatnio w Londynie widziałem dosłownie pierdylion S-kas i może jedną 7-ke , może jednak europejczycy gustują w nieco innej tzn. klasycznej linii aut .

Wogóle na europejskich drogach (nie polskich) widać jaki trend panuje i to odnośnie każdej marki. Niestety BMW za bardzo odpłynęło w klienta z AZJI, nowa 3, x5, czy 7. Fakt faktem że 7 LCI mi się podoba, ale w środku to porażka , x5 kijem nie ruszę .. dramat nie auto , 3 dramat nie auto, ix 3 dramat nie auto.

Tak zaraz mi ktoś tutaj czy na x5 grupie że chwalę mercedesa .. który moim zdaniem obrał ciekawą drogę .. chcecie futurystyczne auta, to dam wam to w elektrykach (ale stonowane) i bawcie się gadżetami ,chcecie klasykę to zrobię lifting C, GLC, GLE etc i zostawię wam w miarę tradycję oraz spalinę i przestane mięc głupie pomysły z amg i 2.0. I według mnie to słuszna droga.

Audi szuka swoich rozwiązań, trochę kopiuję od BMW, trochę kopiuje do merca i samo do końca nie wie czego chce. Z jednej strony bryła nowej q7 i q9 jest ładna, środek z dobrych materiałów, ale wielki tablet (moim zdaniem za duży, jak by był ciut mniejszy byłby ładny) taki troche przerysowany i pchają ten sam tablet, ten sam ukłąd od 1 do q9 i jadą jednym schematem

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano

a skąd Wy macie te dane na temat sprzedaży, co, gdzie i za ile? Podrzućcie jakieś raporty finansowe i sprzedażowe.

Co do 3 - Panowie, nikt jeszcze nie widział, poczekajcie ;) Może nas czymś zaskoczą.

Trochę celowo (dla beki i żeby wzburzyć dyskusję) napiszę, że nie ma się co cietrzewić. I tak będziecie musieli ją kupić, co mnie w sumie najbardziej bawi w tej całej awanturze 🥲 gwarantuje, że 80% z Was nie będzie ujeżdżać 8-letniego wózka (generacyjnie to starszego niż Wasi synowie z pierwszym wąsem).

Ja na pewno trójki już i tak nie kupię. Jako piździk wokół komina jest OK, ale żeby z godnością na wakacje pojechać to już jednak dalece za ciasne autko. Ja nie jestem jakiś wysoki, ale ostatnio jechałem swoją na fotelu pasażera i jak się komfortowo ustawiłem, to okazało się, że z tyłu zostało tyle miejsca co w jakimś cinkłaczento.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
24 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

o jechałem swoją na fotelu pasażera i jak się komfortowo ustawiłem, to okazało się, że z tyłu zostało tyle miejsca co w jakimś cinkłaczento.

no tu masz rację bo G2xx to nie jest auto rodzinne na dalekie podróże .. to jest 2+ bagaże lub 2 + bombelek i bagaże, 4+ bagaże to , żeby było komfortowo raczej G3x,G6x ,wszystko zależy od etapu życia i co masz drugie w garażu

Opublikowano

Fakty są takie, że na ten moment w Europie, z niemieckiej wielkiej trójki najwięcej samochodów sprzedaje BMW, a najmniej Mercedes. Jednak to nie jest zasługa "Neue Klasse", a dotychczasowych modeli.

Czy nowe modele przekonają europejskiego klienta to się dopiero okaże za 2-3 lata. Mi osobiście iX3 na żywo się nie podoba, w szczególności przód i oszczędności w środku. Ale... oszczędzają teraz wszyscy - taki trend, niby ma być minimalistycznie, prosto i "nowocześnie", a w praktyce chodzi o ścięcie kosztów.

https://scontent-waw2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/730491289_2210134676414829_4416619337527758513_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx905x1280&ctp=s905x1280&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=aa7b47&_nc_ohc=cdrHFNHQC7AQ7kNvwFaGVyA&_nc_oc=AdoSzfTWxwmRzbRGuKIEVtTiBo9QZAuhjadK9asps7MsLYEusGkU1F35LYaa8mjo2NI&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-waw2-1.xx&_nc_gid=1XErNut4CnHnkvxjQr6J5w&_nc_ss=7b2a8&oh=00_AQFNmhKcjVcON3q-IIqdp4md3IVVtUzskH0cWq5fCH09Yg&oe=6A975EFC

Opublikowano
  • Moderatorzy
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Widziałem ix3 na zdjęciach i na żywo, tak samo mi sie nie podoba.

Serio nie można mieć swojego zdania?

Coś mi sie może nie podobać, nie jestem taki bez krytyczny, cokolwiek w Bmw Ci zaoferują Ty będziesz klaskał i chwalił?

Zestaw sobie modyfikacje np serii 7, nagle cały na biało wjeżdża Chris Bangle, też klaskałeś z zachwytu?

Podoba Ci sie super, nic mi do tego, ale pozwól, że ktoś będzie miał odmienne zdanie.

Wyliczasz tutaj co z czego zaczerpnięte, mniej czy bardziej trafione spostrzeżenia, ale dla kogoś kto widział kiedyś starsze Bmw.

Pokaż ten przód bez logo jak wstawiłem komukolwiek, poproś o identyfikację marki, raczej wątpię, żeby ktoś nie poszedł w stronę jakiegoś Francuza, może Włocha.

Oczywiście Twoje zdanie i może Ci się nie podobać, ale sama krytyka bez uzasadnienia jest bezwartościowa i nic nie wnosi. Po co komentować: „mi się nie podoba", kogo to interesuje oprócz Ciebie?
Argument z zabraniem logo jest nietrafiony - to nowy model i każdy miałby problem z dopasowaniem go od razu, BO NIKT GO NIE ZNA, dlaczego tak łatwo byłoby rozpoznac e34 bez loga? Bo ma 30 lat i każdy je widział milion razy?
Niektóre charakterystyczne elementy, które dzisiaj kojarzymy jednoznacznie z BMW, też kiedyś nie były jeszcze ikonami. Design marki ewoluuje, a nie polega na tym, że przez 50 lat powtarzasz te same nerki, przetłoczenia i proporcje.
Ja nie bronię za wszelką cenę BMW, ja też krytycznie patrzę na niektóre rozwiązania.
Przytoczenie odnośnie bangla też jest trochę nietrafione. E65 też była przez wielu uznawana za kontrowersyjną i „nie-BMW”, a dzisiaj jej stylistyka jest już częścią historii marki.
To samo wcześniej spotykało e60. Gdyby BMW zawsze projektowało samochody tak, żeby w pierwszej sekundzie każdy widział „to jest BMW, bo wygląda dokładnie jak poprzednie BMW”, marka nigdy by się stylistycznie nie rozwijała.
Może BMW Ci się nie podobać, ale mówienie, że coś nie wygląda jak BMW - sam się prosisz o sporostowanie Ciebie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
33 minuty temu, Ponta napisał(a):

Oczywiście Twoje zdanie i może Ci się nie podobać, ale sama krytyka bez uzasadnienia jest bezwartościowa i nic nie wnosi. Po co komentować: „mi się nie podoba", kogo to interesuje oprócz Ciebie?
Argument z zabraniem logo jest nietrafiony - to nowy model i każdy miałby problem z dopasowaniem go od razu, BO NIKT GO NIE ZNA, dlaczego tak łatwo byłoby rozpoznac e34 bez loga? Bo ma 30 lat i każdy je widział milion razy?
Niektóre charakterystyczne elementy, które dzisiaj kojarzymy jednoznacznie z BMW, też kiedyś nie były jeszcze ikonami. Design marki ewoluuje, a nie polega na tym, że przez 50 lat powtarzasz te same nerki, przetłoczenia i proporcje.
Ja nie bronię za wszelką cenę BMW, ja też krytycznie patrzę na niektóre rozwiązania.
Przytoczenie odnośnie bangla też jest trochę nietrafione. E65 też była przez wielu uznawana za kontrowersyjną i „nie-BMW”, a dzisiaj jej stylistyka jest już częścią historii marki.
To samo wcześniej spotykało e60. Gdyby BMW zawsze projektowało samochody tak, żeby w pierwszej sekundzie każdy widział „to jest BMW, bo wygląda dokładnie jak poprzednie BMW”, marka nigdy by się stylistycznie nie rozwijała.
Może BMW Ci się nie podobać, ale mówienie, że coś nie wygląda jak BMW - sam się prosisz o sporostowanie Ciebie.

37 minut temu, Ponta napisał(a):

Wiesz, napisałeś, że wg Ciebie kozak, to jest taka sama bezwartościowa opinia, w Twoim odczuciu, jak moja, ze brzydkie 😉

Mnie akurat ten fakt zainteresował, nie wymagam pod tym listy argumentów potwierdzających Twoją tezę.

Każda stylistyka z minionego okresu automatycznie staje sie historią, ale nie powoduje to jednocześnie, że zmienia to odbiór.

E65 było brzydkie i niezmiennie jest. Choć Bmw zaczyna udowadniać, że da się pójść jeszcze grubiej.

F01 nie poszło drogą E65, nie bez przyczyny.

Jestem odmiennego zdania, nie wygląda jak Bmw (ze znaczkiem, czy bez) i nijak nie czuję sie sprostowany.

Zadaj zatem inaczej pytanie pokazując zdjęcie.

"To jest nowy model, patrząc na zdjęcie, powiedz z jaką marką Ci sie kojarzy?"

JacekLZ, to już prędzej kupić oryginalnego Chińczyka, niż niemiecką podróbkę 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
44 minuty temu, Ponta napisał(a):

Argument z zabraniem logo jest nietrafiony - to nowy model i każdy miałby problem z dopasowaniem go od razu, BO NIKT GO NIE ZNA,

Większej bzdury dawno nie czytałem.

Dwa lata temu wyszło nowe A5 (nie żaden lift, kolejna generacja). Można krytykować design, ale od razu było widać, że to Audi.

Mniej więcej w tym samym momencie pojawił się Superb (też teoretycznie kolejna generacja) - znów od razu widać było że to Skoda.

Volvo w ostatnich latach wypuszcza kolejne elektryki (przynajmniej kilka więc pominę nazwy poszczególnych modeli). Znów - jednym nowy, bardziej futurystyczny design przypadnie, innym nie, ale od razu wiesz że to nowe Volvo.

Nawet Kia niedawno wypuściła nową generację Seltosa, modelu przedtem zupełnie nieobecnego w Europie, a i tak dzięki charakterystycznym elementom od razu rozpoznasz "linię stylistyczną Kii".

Nowa seria 3, dla porównania, to generyczne g* zupełnie bez charakteru, a żeby usprawiedliwić fatalny design marketingowcy stają na rzęsach i wymyślają bajki o nawiązaniu do historii. Ja w G50 starego, małego, rzekomo "charakterystycznego i legendarnego", a jednocześnie paskudnego bobra nie widzę. Widzę Astrę. Do tego zaburzone proporcje, za sprawą wywalenia zegarów brak sportowego "otulenia kierowcy" i tanie maretriały. Premium pełną gębą...

Edytowane przez poczatkujacygrajek