Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 minuty temu, adiki napisał(a):

Przecież już nie raz było mówione że BMW potwierdzało informację że M3 też ma być mhev więc może 2 ton nie przekroczy.

No to musiało mi coś umknąć 🤔

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 59,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Miałem nadzieję, że BMW chociaż trochę wsłucha się w głosy i zrezygnuje z najbardziej kontrowersyjnych elementów w spalinowych modelach.

Tymczasem wygląda na to, że G50 będzie miało identyczne klamki i kierownice jak iX3/i3, do tego brak fizycznych pokręteł i przycisków (RIP idrive), o regulacji klimatyzacji nie wspomnę.

Więc albo większość klientów tak chce (a ci co narzekają w necie są nietypowi) albo... oszczędności znowu wygrały.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po co Ci pokrętło idrive jak będziesz mówić autu np. chce teraz 19 stopni i Ci tyle ustawi.

ChatGPT Image Aug 12, 2026, 08_16_26 AM 2.PNG

Meals + dla kierowców BMW.
https://meals.plus/get/bmw

Opublikowano
38 minut temu, adiki napisał(a):

Po co Ci pokrętło idrive jak będziesz mówić autu np. chce teraz 19 stopni i Ci tyle ustawi.

Dedykowanym przyciskiem (jak w g20 prelci) czy pokrętłem od klimy zmienię temperaturę o 1, 2 stopnie szybciej niż wypowiem dwa pierwsze słowa. Dodatkowo zrobię to bez przerywania rozmowy z pasażerem czy słuchania podcastu i wkurzania się na "nie zrozumiałem, czy mógłbyś powtórzyć".

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Obawiam się niestety że nowe m3 będzie cierpiało na przypadłości aktualnej wersji czyli brak możliwości zainstalowania haka i stosunkowo mały bak w porównaniu że zużyciem. Jako altenatywa dla takiej x5 w podobnym budżecie oczekiwałbym jednak odrobinę praktyczności

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, adiki napisał(a):

Gdzieś prowadziłem rozmowę o tym, ktos w Mercu od dawna ma i nie jest to dobre, pasażer śpi, dzieci lulaja a ty gadasz, zrób głośniej, zmniejsz temp itp. Nic nie zastąpi idrive, nic nie zastąpi fizycznych przycisków.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, kkx5 napisał(a):

Gdzieś prowadziłem rozmowę o tym, ktos w Mercu od dawna ma i nie jest to dobre, pasażer śpi, dzieci lulaja a ty gadasz, zrób głośniej, zmniejsz temp itp. Nic nie zastąpi idrive, nic nie zastąpi fizycznych przycisków.

święte słowa, niestety świat podąża w innym kierunku :/

Opublikowano

Najważniejsze, że silnik B58 zostaje.

BMWBLOG
No image preview

This BMW M350 Might Be Better Than the M340i Ever Was - F...

First drive of BMW's M350 xDrive prototype at Miramas, with engineering details on chassis, torque, and the 2027 Drift Moment.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Już tu chyba pisałem Mam sterowanie głosowe w mercu plus pierdyliard przycisków od ponad trzech lat, sterowanie klima niestety z ekranu ale wszystkie podstawowe funkcje na szczęście są duże, widoczne i zawsze na wierzchu. Sterowanie głosowe bardzo się przydaje przy podaniu adresu w nawigacji czy zapytaniu o pogodę. Cała resztę duuuzo wygodniej i szybciej obsłużyć przyciskami. Jest to szybsze, bardziej intuicyjne, nie musisz przerywać rozmowy z paaazerem czy przez telefon czy chociażby stopować ulubionego utworu albo omijać wiadomości w radio.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Panowie w obecnych generacjach AI jeszcze nie wjechało na grubo ;)

ChatGPT Image Aug 12, 2026, 08_16_26 AM 2.PNG

Meals + dla kierowców BMW.
https://meals.plus/get/bmw

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie do końca się zgodzę. W moim ponad już 3 letnim Mercedesie ai np odpowiada za ustawienie ogrzewania na podstawie historii jazdy/postojow i działa to całkiem ok. Nowe Mercedesy od elektrycznego cla i najnowsze systemy Audi oraz neue classe powinny mieć już pełna integrację z agentami ai i tu połączenie dobrego sterowania głosowego z dobrym agentem to będzie sztos aczkolwiek nie testowałem jeszcze żadnej marki pod tym kątem a czas chyba zacząć to robić