Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

G klasa piękne auto ale nie chciałbym mieć go jako jedyne w garażu. W ostatni piątek jak jechałem do Gdańska mając na liczniku ze 140-160 mijało mnie takie prawym skacząc jak Żabka między pasami. Ryk silnika niesamowity ale to auto tak się składa przy skrętach czy chamowaniu że szoruje niemal po ziemi dziobem czy też lusterkami. Z tyłu wyglądało to wręcz niemal komicznie i podziwiam kierowcę za odwagę.

Odnośnie gle to w wakacje miałem okazję zrobić ponad 4 tysiące kilometrów x6 40i i cała rodzina zgodnie stwierdziła ze nasze Eqe jest z punktu widzenia pasażera pod każdym względem lepszy. Lepiej wyciszony, płynniej jedzie i skręca i ma dużo lepsze audio (burmester vs harman), w gle myślę że będzie jeszcze lepiej.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 59,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Kiedyś mi się ogromnie podobał ten samochód, ale teraz już strasznie spowszedniał i znudził się. Nie chciałbym takiego mieć. Za dużo tego jeździ i za duży hype na nie się zrobił.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dlatego jak ktoś zamówi jako pierwszy G50 za tym od razu na ulicy się będą obracać ;)

ChatGPT Image Aug 12, 2026, 08_16_26 AM 2.PNG

Meals + dla kierowców BMW.
https://meals.plus/get/bmw

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
18 minut temu, adiki napisał(a):

Dlatego jak ktoś zamówi jako pierwszy G50 za tym od razu na ulicy się będą obracać ;)

Chyba Ty 😀 A tak na serio to będą... efekt nowości niezmiennie przyciąga. Nawet SsangYong Musso swego czasu budził niepokój na ulicach.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
27 minut temu, macste napisał(a):

Chyba Ty 😀 A tak na serio to będą... efekt nowości niezmiennie przyciąga. Nawet SsangYong Musso swego czasu budził niepokój na ulicach.

Ja się obróciłem dzisiaj za takim to wehikułem ;)

Na pewno pójdę zerknąć na g50, na własną opinia to podstawa, może odszczekam 😉

20260903_202346.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Też bardziej prześmiewczo, pożyjemy zobaczymy 😀

Opublikowano

Dzisiaj się dowiedziałem, że znikają rabaty i będzie samochód sprzwdawany w modelu agebcyjnym bez upustów. Przecież to jest absurd, bo wtedy realnie samochody wejdą na poziom Porsche, a sory ix3 vs macan czy X5 vs Cayenne będzie cieżko, a przecież katalogowo różnica nie jest drastyczna. Ciekawy jestem cen jakie będą na G50, bo jeśli G50 350i będzie kosztowąć 400k bez upustów w jakieś sensownej wersji, to RS5 ze swoimi rabatami będzie potężna konkurencją.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
7 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Dzisiaj się dowiedziałem, że znikają rabaty i będzie samochód sprzwdawany w modelu agebcyjnym bez upustów. Przecież to jest absurd, bo wtedy realnie samochody wejdą na poziom Porsche, a sory ix3 vs macan czy X5 vs Cayenne będzie cieżko, a przecież katalogowo różnica nie jest drastyczna. Ciekawy jestem cen jakie będą na G50, bo jeśli G50 350i będzie kosztowąć 400k bez upustów w jakieś sensownej wersji, to RS5 ze swoimi rabatami będzie potężna konkurencją.

Tak z ciekawości, na czym polega ten system agencyjny?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
18 minut temu, MedicuS napisał(a):

Tak z ciekawości, na czym polega ten system agencyjny?

Ze będzie jedna sztywna cena dla wszystkich i rabaty tylko z centrali na wyprzedaze roczników. Czyli jedyna sensowna formą stanie sie najem, gdzie wylicza wysoka wartosc rezydualna, albo zjazd z cen katalogowych. Nie widze możliwosci konkurowania np. z AUDI w przypadku zakupy w leasing klasyczny/gotówka aby być właścicielem, gdzie nadal beda dobre rabaty, bo samochody beda za drogie. A drozsze modele tak kupione BMW wejda na terytorium Porsche. Jedynie zyskakują, Ci którzy beda miec fajne używki, bo jak nowe 3er będzie tak drogie to używki lepiej beda trzymać cene z uwagi na ograniczona podaż -> mało będzie też egzemplarzy od osób prywatnych realnie kupowanych, tylko bedzie wiekszosc po najmowych od dealerów z olejem wymieniamym co 30k, wiec powodzenia z szukanie uzywanych samochodów jak zacznie dominowac sprzedaz w comfort leasy, a będzie bo na papierze najem wyjdzie tyle co u konkurencji 😂 Dosłownie sa to słowa handlowca na podstawie tego co sie dzieje teraz w mini, 90% zakupów jest w najem, sprzedaja mniej, marze wieksze i sie to spina.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
1 godzinę temu, GrzegorzKo napisał(a):

dowiedziałem, że znikają rabaty i będzie samochód sprzwdawany w modelu agebcyjnym bez upustów

O tym mowilo sie od dluzszego czasu, ze od 2027 wejdzie tryb agencyjny. Ceny mini spadly, to moze i bmw opusci do racjonalnych wartosci i bedzie sie sprzedawac.

Co do najmu - producentowi to na reke, bo zarabia 2 razy na jednym aucie. Mimo serwisow longlife i tak sie znajda ktorzy kupia.

Audi i Mercedes juz klasza z radosci, bo gro ludzi przyjdzie do nich :)

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano

No to raczej tak nie działa, że nagle zrobi się drożej, ale klienci ładnie zostaną i będą sobie brali najmy.

Jak im siądzie sprzedaż to będą musieli dostosować cennik, albo robić różnego rodzaju "blakfrajdeje". W nowym modelu plusem jest to, że będziesz kupował bezpośrednio od BMW, a nie od firmy trzeciej jak dzisiaj. Minus jest taki, że dealerzy przestaną konkurować marżą na sprzedaży między sobą. Zostanie tylko serwis i jakość obsługi.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

Ze będzie jedna sztywna cena dla wszystkich i rabaty tylko z centrali na wyprzedaze roczników. Czyli jedyna sensowna formą stanie sie najem, gdzie wylicza wysoka wartosc rezydualna, albo zjazd z cen katalogowych. Nie widze możliwosci konkurowania np. z AUDI w przypadku zakupy w leasing klasyczny/gotówka aby być właścicielem, gdzie nadal beda dobre rabaty, bo samochody beda za drogie. A drozsze modele tak kupione BMW wejda na terytorium Porsche. Jedynie zyskakują, Ci którzy beda miec fajne używki, bo jak nowe 3er będzie tak drogie to używki lepiej beda trzymać cene z uwagi na ograniczona podaż -> mało będzie też egzemplarzy od osób prywatnych realnie kupowanych, tylko bedzie wiekszosc po najmowych od dealerów z olejem wymieniamym co 30k, wiec powodzenia z szukanie uzywanych samochodów jak zacznie dominowac sprzedaz w comfort leasy, a będzie bo na papierze najem wyjdzie tyle co u konkurencji 😂 Dosłownie sa to słowa handlowca na podstawie tego co sie dzieje teraz w mini, 90% zakupów jest w najem, sprzedaja mniej, marze wieksze i sie to spina.

Słabo to wygląda, ale tak naprawdę to finalnie i tak rynek zdecyduje, czy taka forma jest akceptowalna. Jak nie będzie to koniec końców będą musieli zareagować i zmodyfikować podejście i ofertę.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Myślę że mało jest takich osób co kupuje dziś BMW z rabatem mniejszym niż 15 procent i obstawiam że raczej ceny będą dostosowane do realnych cen sprzedaży, albo będzie cennik i miejsce na kod promo (jak w wielu sklepach internetowych) bo jeśli utrzymają ceny dzisiejszego konfiguratora to będzie realna podwyżka 15-25 procent a to jest już dużo.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

„Stare” m3 dosłownie miażdży na torze nowe rs5. Pomimo że startuje 3 sekundy później i założenie jest sprawdzenie czy dogoni przez 3 okrążenia przegania ju w pierwszym, w drugim pomimo pomylenia drogi i nawrotki przez m3 znowu chwilę później przegania rs5. To jest totalna kompromitacja rs5. Do tego to już drugi test który oglądałem w którym rs5 podczas driftu zdziera bieżnik z opony. Jak nowe m3 wyjdzie w hybrydzie to radzę biec do salonu po aktualne bo może być podobny kapeć

Opublikowano
6 godzin temu, komoornik napisał(a):

Ta linia boczna wygląda znacznie lepiej niż w I3. Zapowiada się całkiem dobrze, ale wątpię że będzie rewolucyjnie. G50 LCI będzie ciekawsze, mam nadzieje że już będzie lepsza kierownica. Ten brak klamek in-minus, wszystko co do tej pory wyszło miało problem z zamarzaniem w naszym klimacie zimą, a kolega w Sce był z tym w ASO kilka razy. Mnie najbardziej zastanawia jedynie czy będzie jakościowo choć trochę lepiej z plastikami niż w iX3.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam chowane klamki w Eqe i ostatnia zima była dobrym ich testem. Nie zamarzły ani razu a zdarzyło mi się np skrobać lód z przednich reflektorów bo samochód był pokryty lodowa skorupa po zamarzającym deszczu więc nie musi być tak źle.

Opublikowano

Jak coś waży 2,5 tony to pisk opony jest przeraźliwy, można tym driftować ale tylko raz bo opona się rozwarstwi. Fizyki nie oszukasz

Opublikowano
2 godziny temu, słonik40 napisał(a):

„Stare” m3 dosłownie miażdży na torze nowe rs5. Pomimo że startuje 3 sekundy później i założenie jest sprawdzenie czy dogoni przez 3 okrążenia przegania ju w pierwszym, w drugim pomimo pomylenia drogi i nawrotki przez m3 znowu chwilę później przegania rs5. To jest totalna kompromitacja rs5. Do tego to już drugi test który oglądałem w którym rs5 podczas driftu zdziera bieżnik z opony. Jak nowe m3 wyjdzie w hybrydzie to radzę biec do salonu po aktualne bo może być podobny kapeć

Ciekawy byłbym statystyki ilu użytkowników M3 czy RS5 jeździ rzeczywiście tymi samochodów na tor.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pewnie niewiele ale nie zmienia to faktu że autem w zakrętach będziesz musiał jeździć dużo wolniej, przyspiesza gorzej a do tego reklamowany w tym aucie drift mode to ściema bo jak postanowisz podriftowac gdzieś na placu to od razu lepiej uszykuj dodatkowe opony które musisz przewieźć drugim autem bo przez baterie w mikrobagaznik nie wejdą. Oczywiście pewnie znajdzie ten samochód sporo amatorów którym wystarczy znaczek rs5 na klapie, dużo nizsze roczne koszty utrzymania auta na zachodzie przez niższe podatki oraz tania jazda na prądzie tylko czy o to w takim aucie chodzi?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ma być drift mode w M350 i 100% momentu może pójść na tył. Trzeba będzie uważać chodząc po chodnikach jak takie auto trafi w ręce małolata.

image.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Podoba mi się to m350, ponad 400 koników, miękka hybryda więc powinno być lżejsze o jakieś pół tony od rs5, w wersji kombi i z hakiem może być fajnym daily

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
13 minut temu, słonik40 napisał(a):

Podoba mi się to m350, ponad 400 koników, miękka hybryda więc powinno być lżejsze o jakieś pół tony od rs5, w wersji kombi i z hakiem może być fajnym daily

Poczekaj na M3

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
44 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Patrząc przez pryzmat m5 to m3 pewnie będzie podobnej tuszy co rs5, a to raczej m3 bym porównywał bezpośrednio.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przecież już nie raz było mówione że BMW potwierdzało informację że M3 też ma być mhev więc może 2 ton nie przekroczy.