Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie można wziąć leasingu i spłacić go za miesiąc? 

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 410,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano
10 minut temu, Sedrak napisał(a):

Ze względów podatkowych chyba nie ma takiej możliwości. Amortyzacja to minimum 2 lata. Tak mi się wydaje, chyba że da się jakoś wcześniej niż 2 lata zamknąć ? 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, Sedrak napisał(a):

jak kolega pisał , minimum dwa lata 😄 

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.11.2025 o 11:30, Sedrak napisał(a):

jak masz kasę to oczywiście że można. Dodadzą Ci jakąś karę umowną za przedwczesne zakończenie umowy i wsio.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam mocnej flotowej oferty (2x%) na zakup G20 (prawdopodobnie do produkcji). Najchętniej od dealera.
Czy ktoś z was jest w stanie pomóc?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, JarekR napisał(a):

Szukam mocnej flotowej oferty (2x%) na zakup G20 (prawdopodobnie do produkcji). Najchętniej od dealera.

szukaj 😜

szukajcie a znajdziecie było powiedziane 😄 na pewno ktoś zadzwoni i da Ci mocny tabat 22% bo taki masz kaprys 🙂 trzeba budować relację z salonem , handlowcem lata żeby przy jednym  aucie mieć 20% rabatu 

male-bmw-2.png
Opublikowano
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

szukaj 😜

szukajcie a znajdziecie było powiedziane 😄 na pewno ktoś zadzwoni i da Ci mocny tabat 22% bo taki masz kaprys 🙂 trzeba budować relację z salonem , handlowcem lata żeby przy jednym  aucie mieć 20% rabatu 

Niekoniecznie. Do tej pory z wielu aut, które brałem, tylko jedno kupowane z konieczności „na już” miało rabat mniejszy niż 25%. Oferty bez relacji były każdorazowo lepsze od tych „z relacją”. Relacja w tej branży działa zwykle w jedną stronę - klient ma nie negocjować do końca.

W okolicach Q3 miałem kilka ofert na oczekiwanym poziomie. Aktualnie centrala zaczęła przykręcać niektóre możliwości i dealerzy nie byli ich w stanie utrzymać, obecne są wyraźnie gorsze - stąd moje pytanie o kogoś, kto jeszcze jest w stanie bardziej zbliżyć się do starych warunków.

Opublikowano
6 godzin temu, Ponta napisał(a):

Na wynajem czy leasing operacyjny?

Najlepiej operacyjny, ale i jedno i drugie wychodzi w grę - zależy od całkowitego kosztu finansowania.

Promo z Masterlease na pewno odpada, bo ich finansowanie jest kosmicznie drogie.

Opublikowano
19 godzin temu, JarekR napisał(a):

Musi byc w PL czy moze byc w DE? w DE moge podrzucic kontakt, ponad 20% rabatu bez znaczenia jaki silnik

Opublikowano
  • Moderatorzy
W dniu 7.12.2025 o 19:20, jaworq napisał(a):

jak masz kasę to oczywiście że można. Dodadzą Ci jakąś karę umowną za przedwczesne zakończenie umowy i wsio.

Spłacić w całości można po połowie trwania umowy ale nie krócej niż 2 lata.

Opublikowano
W dniu 18.12.2025 o 22:43, JarekR napisał(a):

Niekoniecznie. Do tej pory z wielu aut, które brałem, tylko jedno kupowane z konieczności „na już” miało rabat mniejszy niż 25%. Oferty bez relacji były każdorazowo lepsze od tych „z relacją”. Relacja w tej branży działa zwykle w jedną stronę - klient ma nie negocjować do końca.

W okolicach Q3 miałem kilka ofert na oczekiwanym poziomie. Aktualnie centrala zaczęła przykręcać niektóre możliwości i dealerzy nie byli ich w stanie utrzymać, obecne są wyraźnie gorsze - stąd moje pytanie o kogoś, kto jeszcze jest w stanie bardziej zbliżyć się do starych warunków.

To po co tak bardzo przeciągasz zakup? Wiadomo od dawna, że sufit przy normalnych warunkach zakupu to ok 20% na wlasna konfigurację +2% można dostać na stok albo wypierdziane ekospozycje czy brokerów. BMW zauważyło, że na tle Audi czy MB ma lepsze ceny w tym segmencie więc może temu przykręca rabaty? Zainteresowanie jak na schodzący model jest też nadal wysokie według GPT, więc ciekawe.

Liczba sprzedanych sztuk (Sty–Paź 2025) (Europa):

BMW 3 Series — ~60 000

Audi A5 — ~53 000

Mercedes-Benz C-Class — ~41 000

Opublikowano
W dniu 20.12.2025 o 14:04, GrzegorzKo napisał(a):

To po co tak bardzo przeciągasz zakup? Wiadomo od dawna, że sufit przy normalnych warunkach zakupu to ok 20% na wlasna konfigurację +2% można dostać na stok albo wypierdziane ekospozycje czy brokerów. BMW zauważyło, że na tle Audi czy MB ma lepsze ceny w tym segmencie więc może temu przykręca rabaty? Zainteresowanie jak na schodzący model jest też nadal wysokie według GPT, więc ciekawe.

Liczba sprzedanych sztuk (Sty–Paź 2025) (Europa):

BMW 3 Series — ~60 000

Audi A5 — ~53 000

Mercedes-Benz C-Class — ~41 000

Leasing na obecną G20 jest do końca stycznia 2026, z dość spójnych deklaracji handlowców dot. terminów produkcji w tamtym czasie, wynikało, że 3 miesiące miałbym dodatkowe (całkowicie zbędne) auto. Model jest schodzący, więc trudno było oczekiwać pogorszenia oferty, zwłaszcza w październiku, kiedy to wg deklarowanych terminów na produkcję wychodziło, że powinienem złożyć zamówienie, jeśli auto chciałbym mieć nie wcześniej niż na luty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Bmw końcem roku wprowadziło ciekawą politykę. Przekręcili rabaty na wszystko i ponoć nie koniecznie będzie to się zmieniać w nowym roku. Fajny sposób na walkę z chińską motoryzacją...

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, --maly-- napisał(a):

Bmw końcem roku wprowadziło ciekawą politykę. Przekręcili rabaty na wszystko i ponoć nie koniecznie będzie to się zmieniać w nowym roku. Fajny sposób na walkę z chińską motoryzacją...

przekręcili , czy przykręcili ?? Napisz coś więcej bo koledze w weekend nie chcę tyłka truć , zresztą porozmawiać przy odbiorze x1 🙂 

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tam, jakie teraz liczby w negocjacjach kręcicie?

Opublikowano
Godzinę temu, dawozbj napisał(a):

Jak tam, jakie teraz liczby w negocjacjach kręcicie?

24% w DE

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
22 godziny temu, karlos91 napisał(a):

24% w DE

a w Pl ?? 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Na rocznik 2025 mogę dać namiar na miejsce gdzie dadzą 17% i promocyjne finansowanie, albo 19% bez finansowania 😎 ale tylko dla zamówień złożonych do 23.01

Edytowane przez scooterek

Opublikowano

Kurde, 360 tys zł za doposażone M340i Touring to moim zdaniem dosyć dużo jak na 2026 rok, ale to tylko moje zdanie…

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
9 godzin temu, zalezi napisał(a):

Kurde, 360 tys zł za doposażone M340i Touring to moim zdaniem dosyć dużo jak na 2026 rok, ale to tylko moje zdanie…

czy ja wiem , X1 które odbieram wyszło 370k z bsi i bri 5 lat i kołami zimowymi - rabat 😄 odklikane wszystko a to jednak tylko 4 cylindry 😄

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 15.01.2026 o 23:02, zalezi napisał(a):

Opcja max... niestety nawet w '26 tyle kosztuje mimo dobrych rabatów. Ja 2 lata temu naklikałem na prawie 420tyś co jest na 3er masakryczną kwotą wyjściową....

Opublikowano

Orientuje się ktoś jak wyglądają rabaty na m3 g80? Konfiguracja na 630 tys. Da radę uzyskać więcej niż 14% przy finansowaniu bmw? 

6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
20 godzin temu, PatrykK napisał(a):

Orientuje się ktoś jak wyglądają rabaty na m3 g80? Konfiguracja na 630 tys. Da radę uzyskać więcej niż 14% przy finansowaniu bmw? 

da radę ale jak zawsze to zależy , na obie miałem dużo więcej , zakup za cash.... aczkolwiek jednego maxem jest 10% , innego 25% 🙂 życie 😉 

male-bmw-2.png