Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A przy zakupie za gotówkę można uzyskać największy rabat?. Przy jakiej formie finansowania jego dają? 

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 410,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Przecież przy zakupie za gotówkę nic nie zarabiają na boku jak przy najmach i leasingach to czemu mieliby wtedy dawać największy rabat..

Opublikowano

Bo pieniądze na leasing nie biorą się z salonu tylko z jakichś zewnętrznych środków finansowania i tam ktoś zarabia? 

PS. Nie wiem dlatego pytam. 

Edytowane przez krzysztof77

Opublikowano

Salony zawsze najpierw wciskają swój leasing i ubezpieczenie, widać to po ofertach używanych aut na otomoto z aso = "W przypadku zakupu pojazdu za gotówkę lub w finansowaniu i ubezpieczeniu zewnętrznym cena pojazdu wzrasta o 5000 zł."

Opublikowano

Nie wiem czy w ogóle znajdziesz salon, który będzie chciał sprzedać za gotówkę. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
58 minut temu, Kolorusek napisał(a):

Nie wiem czy w ogóle znajdziesz salon, który będzie chciał sprzedać za gotówkę. 

ja kupuję od lat za cash i nie mam z tym problemu na każde auto rabaty około 18-22% 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję Wehyr za odpowiedź. A Ty Zalci powinieneś takiej osoby jak napisałeś szukać przed lustrem. 

Opublikowano

Ktoś chyba nie skumał, że "za gotówkę" nie oznacza przychodzenia do salonu z reklamówką papieru 😂

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
27 minut temu, rzaba napisał(a):

Ktoś chyba nie skumał, że "za gotówkę" nie oznacza przychodzenia do salonu z reklamówką papieru 😂

dokładnie , za gotówkę w sensie bez finansowania 😛 nawet chyba w naszym chorym państwie i przez NWO już nawet nie można powyżej jakiejś kwoty zapłacić żywą gotówką .... a będzie tylko gorzej .... 

male-bmw-2.png
Opublikowano

@wehyr Dasz namiary gdzie Ci sprzedali?

Chcieliśmy ostatnio tak kupić to salony odmawiały. Zasłaniali się, że nie wiadomo co zrobimy z tym samochodem, że możemy sprzedać do Rosji, a wtedy czeka ich duża kara.

Opublikowano
4 godziny temu, wehyr napisał(a):

ja kupuję od lat za cash i nie mam z tym problemu na każde auto rabaty około 18-22% 

Ja również kupuję auta za "gotówkę", rabaty są w zależne od konsekwencji w negocjacjach i dobrego sprzedawcy. Co do ewentualnej sprzedaży do Rosji, to podpisuje się w salonie takie oświadczenie, że się tego nie zrobi, bodajże przez pół roku - taki wymóg.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, Kolorusek napisał(a):

Chcieliśmy ostatnio tak kupić to salony odmawiały. Zasłaniali się, że nie wiadomo co zrobimy z tym samochodem, że możemy sprzedać do Rosji, a wtedy czeka ich duża kara.

tak , 50koła euro czy jakoś tak , kolegi rodzina ( właściciel salonu koło Wawy mi nie sprzedał ) bo mnie de facto nie zna i bał się że pojedzie do Rosji , dokładnie tak , ale auta kupuję u jednego kolegi od 2017 więc mam taki , a nie inny rabat i mogę kupić za gotówkę .... 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, rybek79 napisał(a):

Ja również kupuję auta za "gotówkę", rabaty są w zależne od konsekwencji w negocjacjach i dobrego sprzedawcy. Co do ewentualnej sprzedaży do Rosji, to podpisuje się w salonie takie oświadczenie, że się tego nie zrobi, bodajże przez pół roku - taki wymóg.

nic taki świstek nie daje jak się salon uprze 🙂 
rabaty BMW jako salon ma z reguły stałe + dodatkowe promo z BMW jak leasing, dodatki, rabat na dodatkowe wyposażenie , są floty które w salonach mają rabat 25% + , są osoby prywatne które mają jeszcze pewnie z 1-3 oczka więcej ode mnie 🙂 ja mam zawsze na wszystko okolice jak pisałem 🙂 i jestem zadowolony 😉 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Co ja czytam. Poważnie nie mogę wejść do salonu, zamówić auto, zapłacić przelewem? No kurde nie wierzę. W ogóle legalnie tak można, odmówić sprzedaży?

Opublikowano

Może kwestia salonu? Ja kupowałem za gotówkę i nikt nic nie wspomniał o jakichkolwiek ograniczeniach przy takim zakupie.

Opublikowano
W dniu 23.11.2025 o 17:51, Kolorusek napisał(a):

Ja chcialem kupic auto w salonie w PL, ale przez to, ze mieszkam "na stale" w DE to rozne salony BMW odmawily sprzedazy auta i nie chcieli tymczasowo zarejestrowac w PL... Jakies kombinacje z rejestracja na rodzine sugerowali i inne. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, i043W napisał(a):

Co ja czytam. Poważnie nie mogę wejść do salonu, zamówić auto, zapłacić przelewem? No kurde nie wierzę. W ogóle legalnie tak można, odmówić sprzedaży?

Salon jakby nie było jest prywatnym zakładem pracy 😜 mogą robić co chcą , przecież nie można zmusić kogokolwiek do sprzedania czegokolwiek jak nie chce .... A to nie widzi misie salonu tylko centrali niestety ... W Rosji by z chęcią pewnie od ręki wzięli ze 20 m3comp i innych za gotówkę 😉 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Może i salon jest prywatnym zakładem pracy, ale autoryzacja do czegoś jednak zobowiązuje — obowiązują ich standardy marki, a nie „widzi mi się”. Szczerze wątpię, żeby BMW Polska zabraniało płacenia gotówką za samochód.

Opublikowano
3 godziny temu, M4R10 napisał(a):

Może i salon jest prywatnym zakładem pracy, ale autoryzacja do czegoś jednak zobowiązuje — obowiązują ich standardy marki, a nie „widzi mi się”. Szczerze wątpię, żeby BMW Polska zabraniało płacenia gotówką za samochód.

Tu chyba bardziej chodzi o przepisy konsumenckie, jak cos jest do sprzedania to nie mozna sobie od tak odmowic sprzedazy. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@karlos91 Nie wiem, kiedy ostatnio byłeś w Polsce i próbowałeś walczyć o swoje prawa konsumenckie, ale duże korporacje niespecjalnie się nimi przejmują — przynajmniej dopóki nie wpłynie setka skarg i UOKiK się tym nie zainteresuje.

Opublikowano

Jestem zbyt czesto, by nie widziec, ze jest calkiem dobrze w tych sprawach. Chocby od BWM FS wywalczylem z pomoca Rzecznika Finansowego zwrot chorej oplaty rejestracyjnej, poniewaz nie bylo jej wylistowanej na ofercie, zamowieniu, nigdzie. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@karlos91  Być może miałeś dużo szczęścia, ale to nie znaczy, że wszyscy je mają. Poczytaj opinie o instytucjach, które powinny pomagać obywatelom — choćby na Google Maps. -> https://maps.app.goo.gl/aCdbmrvvqL7VifrH9

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
18 godzin temu, M4R10 napisał(a):

no śmiech mnie bierze , salon mi odmówił ale no nic wyssałem sobie z palca 😜 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
15 godzin temu, karlos91 napisał(a):

Tu chyba bardziej chodzi o przepisy konsumenckie, jak cos jest do sprzedania to nie mozna sobie od tak odmowic sprzedazy. 

zawsze możesz iść do sądu ... tylko po co ?? Wygrasz?? Co uzyskasz ?? 😄 że jak wygrasz zamiast rabatu 20% dadzą Ci 0% z opcją zakupu za gotówkę 😄 takie realia 😉 

male-bmw-2.png