Skocz do zawartości

Rabaty na nową serię 3 g20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, M4R10 napisał(a):

Nie od dziś wiadomo, że Polska jest poszkodowana w kwestii promocji. To my dopłacamy, aby inne kraje mogły korzystać z lepszych zniżek. Dlatego następnym razem zastanów się, czy naprawdę warto denerwować rodaków. 🤑🤐

Chyba trochę sami sobie jesteśmy winni, bo jesteśmy w stanie "braku umiaru" i ciągle zachłystujemy się różnymi dobrami. Na zachodzie to się już skończyło, a my ile by nam nie przywalili, to bierzemy. Nie mam na myśli tylko branży moto, bo w innych jest jeszcze gorzej. Dam dwa przykłady z różnych światów z ostatniego czasu, zegarek zamówiony w Antwerpii był tańszy o około 30% od jakiejkolwiek oferty w Polsce po wszelkich zniżkach i jeszcze ekspresowa wysyłka na koszt butiku + voucher na przegląd zegarka + gwarancja 5 lat (w Polsce 2 lata) 🙂 Drugi przykład jeszcze z innego świata, bilet na koncert, ten sam artysta grający dwa dni później w czeskiej Pradze, bilet na koncert 30% tańszy i to nie jest jakiś odosobniony przypadek, bo praktycznie wszystkie koncerty w Niemczech czy Czechach są tańsze niż u nas. Nie jest to wynik tego, że tutaj się sprzedają te koncerty a tam nie, bo i tu i tam są wyprzedane, tylko tam nikt by tyle za koncert nie dał,  a u nas jeszcze się ludzie biją o bilety bez względu na cenę 🙂

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 410,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ja mam inne zdanie. W Polsce sa o wiele lepsze warunki zakupu BMW, w DE nie mozna przedluzyc gwarancji do 5 lat i 200.000 km. Jest tylko ubezpiecznie przez zewnatrzna firme. "Tanie" finansowanie tylko dla firm albo prywatnie z limitem 10.000km/rok. Trawa sasiada jest zasze bardziej zielona

Opublikowano
17 minut temu, karlos91 napisał(a):

Ja mam inne zdanie. W Polsce sa o wiele lepsze warunki zakupu BMW, w DE nie mozna przedluzyc gwarancji do 5 lat i 200.000 km. Jest tylko ubezpiecznie przez zewnatrzna firme. "Tanie" finansowanie tylko dla firm albo prywatnie z limitem 10.000km/rok. Trawa sasiada jest zasze bardziej zielona

No ale po co BMW w Niemczech miałoby oferować dodatkową gwarancję, skoro dają 3 lata, a w zewnętrznej firmie z tego co wiem kosztują dodatkowe dwa lata na poziomie 500-700 euro za rok, czyli za dodatkowe dwa lata 1000-1400 euro. A u nas za dodatkowe trzy lata prawie 20 tysięcy czyli jakieś 4500 euro, nikt by tego przecież w Niemczech nie kupił skoro mają opcje za 1400 euro 🙂. Z finansowaniem się nie wypowiadam, bo nie wiem, ale przypominam że w Polsce są najwyższe po Węgrzech stopy procentowe, więc wątpię żeby w Niemczech finansowanie też było gorsze. 

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
Godzinę temu, karlos91 napisał(a):

Ja tylko dodam, że przed zakupem swojej sztuki w PL, to miałem w ręce ofertę na roczne m340i z Niemiec, które miał wbite w system 5 lat gwarancji z limitem 999999 kilometrów. Gdyby nie fatalne finansowanie to bym rozważył.

Opublikowano
Godzinę temu, Lukas68 napisał(a):

No ale po co BMW w Niemczech miałoby oferować dodatkową gwarancję, skoro dają 3 lata, a w zewnętrznej firmie z tego co wiem kosztują dodatkowe dwa lata na poziomie 500-700 euro za rok, czyli za dodatkowe dwa lata 1000-1400 euro. A u nas za dodatkowe trzy lata prawie 20 tysięcy czyli jakieś 4500 euro, nikt by tego przecież w Niemczech nie kupił skoro mają opcje za 1400 euro 🙂. Z finansowaniem się nie wypowiadam, bo nie wiem, ale przypominam że w Polsce są najwyższe po Węgrzech stopy procentowe, więc wątpię żeby w Niemczech finansowanie też było gorsze. 

Ale ta ich gwarancja - ubezpiecznie nie pokrywa wszystkich kosztow, tylko np. 50% kosztow czesci i 100% kosztow pracy (albo odwrotnie), jesli auto ma powyzej 100.000 km, czyli przewaznie 4. i 5. rok uzytkowania. Na dzien dzisiejszy nie ma tutaj gwarancji od BMW. Jest 2+1 czyli 3 lata. Ale tylko tyle. 

Opublikowano
42 minuty temu, karlos91 napisał(a):

Ale ta ich gwarancja - ubezpiecznie nie pokrywa wszystkich kosztow, tylko np. 50% kosztow czesci i 100% kosztow pracy (albo odwrotnie), jesli auto ma powyzej 100.000 km, czyli przewaznie 4. i 5. rok uzytkowania. Na dzien dzisiejszy nie ma tutaj gwarancji od BMW. Jest 2+1 czyli 3 lata. Ale tylko tyle. 

To prawda, ale tak czy tak przy tych śmiesznych kosztach zakupu tego ubezpieczenia w porównaniu do cen jakie u nas oferuje BMW to i tak super oferta. Duża część użytkowników i tak nie przekroczy tych 100 tysięcy kilometrów w 4 i 5 roku, więc mają spokój. Tak czy tak wydaje mi się, że to o niebo lepsza oferta. Znajomy w Niemczech dokupił w zeszłym roku takie ubezpieczenie do nowego M3, robi średnio 12-15 tysięcy rocznie, więc daleko mu do tych 100 tysięcy. Za dodatkowe 2 lata dopłacił niecałe 1500 euro (3 lata w standardzie), u nas musiałbym zapłacić żeby mieć 5 lat gwarancji 37500, już na euro nie będę przeliczał 🙂  ale tak dobre 30 tysięcy złotych to mu w kieszeni zostało 🙂 Dlatego samo BMW w Niemczech nawet nie ma oferty na dodatkową gwarancje, bo załatwia to zewnętrzny ubezpieczyciel. Wróciliśmy do punktu wyjścia, mianowicie takiego że nawet gdybyśmy chcieli, to u nas żadna firma zewnętrza nie ma oferty żeby dokupić gwarancje np. do takiego M3 za 6 tysięcy złotych. 

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano

Bo takie ubezpieczenie nic nie daje. Przeciez jak padnie turbo, skrzynia, xdrive itd. w M3 to nawet z tym ubezpieczeniem niemieckim przyjdzie zaplacic tyle samo co sie oszczedzilo wzgl polskiej gwarancji. Do tego w tym niemieckim jest mnostwo wykluczen; to nie ma takich warunkow jak gwarancja 5 lat / 200.000km w Polsce. Ja to dokupilem, bo nie mialem wyjscia, ale tu na kazdym kroku musisz miec oddzielne ubezpiecznie w zyciu bo Cie Niemiec dojedzie przy pierwszej lepszej okazji i nie chroni Cie zaden rzecznik konsumenta czy finansowy.

Edytowane przez karlos91

Opublikowano
2 godziny temu, karlos91 napisał(a):

Bo takie ubezpieczenie nic nie daje. Przeciez jak padnie turbo, skrzynia, xdrive itd. w M3 to nawet z tym ubezpieczeniem niemieckim przyjdzie zaplacic tyle samo co sie oszczedzilo wzgl polskiej gwarancji. Do tego w tym niemieckim jest mnostwo wykluczen; to nie ma takich warunkow jak gwarancja 5 lat / 200.000km w Polsce. Ja to dokupilem, bo nie mialem wyjscia, ale tu na kazdym kroku musisz miec oddzielne ubezpiecznie w zyciu bo Cie Niemiec dojedzie przy pierwszej lepszej okazji i nie chroni Cie zaden rzecznik konsumenta czy finansowy.

Ciężko mi jakoś uwierzyć w takie bezprawie i w to, że istnieje takie ubezpieczenie czy gwarancja, w której wszystko jest wykluczone łącznie z silnikiem i skrzynią 🙂 zobaczymy jak to będzie wyglądało u mojego kolegi w m3, chociaż nie życzę mu żadnych awarii

Opublikowano
8 godzin temu, M4R10 napisał(a):

Nie od dziś wiadomo, że Polska jest poszkodowana w kwestii promocji. To my dopłacamy, aby inne kraje mogły korzystać z lepszych zniżek. Dlatego następnym razem zastanów się, czy naprawdę warto denerwować rodaków. 🤑🤐

Polska to poszkodowana jest akcyza. Na M3 przez akcyzę po rabatach masz cenę jak zachodni sąsiad katalog 🙂

Opublikowano

Ja tu się zgadzam, że co do ubezpieczeń to również ze względów zawodowych mam jak najgorsze zdanie i doświadczenie. Ubezpieczyciel zawsze będzie miał w interesie to, żeby odmówić wypłaty, odmówić pokrycia kosztów, obniżyć wypłacaną kwotę.

W Polsce też są te ubezpieczenia - jeżeli bierzecie używane BMW w programie Premium Selection - używane z gwarancją, to tą gwarancją jest w istocie ubezpieczenie zapewniane przez firmę Wagas. I tak, w warunkach znajduje się wiele wyłączeń. 

Ogólnie nie lubię dyskutować o tym co gdzie jakie jest, bo tak naprawdę wszyscy tu gdybamy, a o faktach musiałby opowiedzieć ktoś, kto finansował auto zamawiane w PL i w DE, realizował jakieś naprawy gwarancyjne i mógłby zdać z tego relację. 

Opublikowano
32 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Ja tu się zgadzam, że co do ubezpieczeń to również ze względów zawodowych mam jak najgorsze zdanie i doświadczenie. Ubezpieczyciel zawsze będzie miał w interesie to, żeby odmówić wypłaty, odmówić pokrycia kosztów, obniżyć wypłacaną kwotę.

No tak, a gwarant zawsze przyjmuje cię z otwartymi rękami i naprawia wszystko co mu zgłosisz bez żadnego jęknięcia. Ile osób tu opisywało sytuacj, że auto na gwaracji i dostają odpowiedź, że ten typ tak ma.

Faktem jest natomiast to, że w DE ubezpieczenie 4 i 5 roku jest dużo tańsze i nawet jeżeli raz na ju jakiegośprocenta użytkowników ubezpieczenie czegoś nie pokryje lub będzie wymagało dopłatyto przy kilkunato tysięcznej różnicy w cenie jest bardzo prawdopodobne, że poprostu zrównają się z ceną przedłużonej gwarancji w PL. Reszta będzie do przodu.

40 minut temu, JacekLZ napisał(a):

W Polsce też są te ubezpieczenia - jeżeli bierzecie używane BMW w programie Premium Selection - używane z gwarancją, to tą gwarancją jest w istocie ubezpieczenie zapewniane przez firmę Wagas. I tak, w warunkach znajduje się wiele wyłączeń. 

Były też opinie, że Premium Selection dużo lepiej działa w DE więc może nie jest tak źle z ich ubezpieczeniami na 4 i 5 rok.

Opublikowano
  • Moderatorzy
1 godzinę temu, Shudder napisał(a):

No tak, a gwarant zawsze przyjmuje cię z otwartymi rękami i naprawia wszystko co mu zgłosisz bez żadnego jęknięcia. 

W większości przypadków tak jest, bo salonowi jest to bardzo na rękę. Za wszelkie naprawy gwarancyjne płaci im BMW AG. Przy grubszych sprawach AG żąda weryfikacji i wtedy może odrzucić roszczenia.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, Randall napisał(a):

W większości przypadków tak jest, bo salonowi jest to bardzo na rękę. Za wszelkie naprawy gwarancyjne płaci im BMW AG. Przy grubszych sprawach AG żąda weryfikacji i wtedy może odrzucić roszczenia.

dzięki Bogu I handlowcom zawsze się udaje hahaha 😜 oby tak było 😛 i tego każdemu życzę 😉

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Moderatorzy
8 godzin temu, Shudder napisał(a):

Były też opinie, że Premium Selection dużo lepiej działa w DE więc może nie jest tak źle z ich ubezpieczeniami na 4 i 5 rok.

Na uzywane BMW z Niemiec miałem 3 lata podstawej gwarancji + 2 lata Premium Selection. Co ciekawe dealer w PL widzi datę końca Premium Selection.

Nie wiem jeszvxe jak działa Premium Selection w BMW

Korzystałem z ubezpieczenia napraw w Mercedesie. Sprawy bezdyskusyjne, czyli wycieki z półosi zrobione bez problemu. Przetarte fotel .Chyba 20% wartości czesci.

To byl chyba ubezpieczyciel Car Garantie.

Jeśli tak działa PS w BMW jak w Mercedesie to nie widzę problemu.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Nie zapominajmy że przedłużana gwarancja w BMW ma również sporo wyłączeń. Kiedyś jak jeszcze było można przedłużać co roku robiłem to bo kosztowało jakieś grosze ale za każdym razem handlowiec przypominał mi że to nie jest to samo co podstawowa gwarancja 2 letnia. Wszelkie tematy typu uszczelki, przetarte tapicerki itp były wyłączone na 100%.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakie teraz dostajecie najlepsze oferty na G20 M340i lub 330i? Szukam takiego auta do zamówienia lub stokowego i dostaję gorsze oferty niż 3 miesiące temu. Stoki (ładne) też wszystkie w zasadzie wymiotło.

PS o 25% przy zbójeckim finansowaniu Masterlease wiem.

Opublikowano
12 minut temu, JarekR napisał(a):

Jakie teraz dostajecie najlepsze oferty na G20 M340i lub 330i? Szukam takiego auta do zamówienia lub stokowego i dostaję gorsze oferty niż 3 miesiące temu. Stoki (ładne) też wszystkie w zasadzie wymiotło.

To ciekawe, że słabsze rabaty teraz. Ze dwa tygodnie temu podnieśli ceny i wszyscy myśleli że pójdą za tym lepsze rabaty 🙂 

Opublikowano
  • Moderatorzy
15 godzin temu, JarekR napisał(a):

25% jest tylko przy wynajmie długoterminowym.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, Ponta napisał(a):

25% jest tylko przy wynajmie długoterminowym.

i finalnie wyjdzie 10% bo odsetki zjadają wszystko ...

male-bmw-2.png
Opublikowano

No tak dokładnie jest, Masterlease droższy ponad 10 punktów procentowych przy ofertach bez wkładów.

Opublikowano
W dniu 18.11.2025 o 18:17, Lukas68 napisał(a):

To ciekawe, że słabsze rabaty teraz. Ze dwa tygodnie temu podnieśli ceny i wszyscy myśleli że pójdą za tym lepsze rabaty 🙂 

Jakiego rzędu były te wzrosty? Odechciewa się zamawiać to nowe auto. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

5-6% zdaje się 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
8 godzin temu, JarekR napisał(a):

Jakiego rzędu były te wzrosty? Odechciewa się zamawiać to nowe auto. 

To pewnie zależy od konfiguracji, na mojej było 3% 

Opublikowano

Dostał ktoś ostatnio 20-22% do produkcji przy zakupie w leasingu?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
19 godzin temu, zalci napisał(a):

Dostał ktoś ostatnio 20-22% do produkcji przy zakupie w leasingu?

raczej nierealne jak swój leasing albo promo 103% 

male-bmw-2.png