Skocz do zawartości

Pierwsze usterki i awarie G05.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, buster12 napisał(a):

Daj namiar na ten salon. Znajoma agentka ubezpieczeniowa Allianz (robi tylko to TU) w tym roku wyceniła mi na 17k+, znajomy PZU 11k, Hestia i Uniqa - okolice 9k. Pakiet full + szyby jeśli była taka możliwość. I nie ma opcji, że którakolwiek z osób narzucała marżę.

Mcars Zakopianka

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 189,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Nie, siedze w samochodzie do rana

• A jest tu ktoś komu - tak jak mnie, nic się jeszcze nie stało z przednią szybą po przebiegu 60 tys km? Bo nie wiem czy puszczać totka...

• Grubsza afera. Rozebrali tunel a tam… połamane plastiki. Ale żeby tylko połamane - one były połamane i ktoś je posklejał! Klej puścił i zaczęło trzeszczeć. Próbowali winę zrzucić na mnie wmawiając mi

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A jest tu ktoś komu - tak jak mnie, nic się jeszcze nie stało z przednią szybą po przebiegu 60 tys km? Bo nie wiem czy puszczać totka...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

U mnie szyba wymieniona po 20kkm a potem przez nastepne 130kkm bez uszkodzen.

Opublikowano

Za mną już dwie wymiany przez 1,5 roku używania. Pierwsza to klasycznie - obwodnica 140 km/h i nagle na szybie odprysk. Druga wymiana była po uderzeniu kamyka przy 50 km/h więc albo szyby albo kąt nachylenia są temu winne. W żadnym innym audi/bmw użytkowanym wcześniej nie miałem takiego pecha.

Opublikowano
22 godziny temu, Kingu napisał(a):

A jest tu ktoś komu - tak jak mnie, nic się jeszcze nie stało z przednią szybą po przebiegu 60 tys km? Bo nie wiem czy puszczać totka...

Puszczaj , ja w takim razie też kupię …

Opublikowano
W dniu 20.10.2025 o 21:29, buster12 napisał(a):

Daj namiar na ten salon. Znajoma agentka ubezpieczeniowa Allianz (robi tylko to TU) w tym roku wyceniła mi na 17k+, znajomy PZU 11k, Hestia i Uniqa - okolice 9k. Pakiet full + szyby jeśli była taka możliwość. I nie ma opcji, że którakolwiek z osób narzucała marżę.

Mi udało się zrobić pełne ubezpieczenie nowego auta (bez szyb, ale można dokupić) z wymogami leasingu za ~7k 30d 2025 także to co w salonie proponowali (12k) to dziękuję bardzo 

Edytowane przez jaavi666

Opublikowano

Panowie, mamy różne wartości pojazdów i kwoty będą się różnić. Ubezpieczenie od brutto, netto. Myślę że wartość procentowa do wartości pojazdu będzie bardziej adekwatna. Mnie Allianz na brutto wyliczył składkę z pakietem szyby na 2,2% wartości pojazdu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie czy idze coś takiego reklamować ? Myjka zdarła lakier, trochę słabo że coś takiego jest możliwe...
Gwarancje miałem do lipca 2025 ale czy mimo tego na lakier będzie można coś ugrać ? Może ktoś się spotkał z takim czymś ?

IMG_3263.jpg

IMG_3262.jpg

Opublikowano
  • Moderatorzy

Myjka nie myjka - zależy co powiesz w salonie, ale to plastik nawet jak uznają to będzie to naprawa miejscowa, raczej nie będą malować całego elementu, chyba, że mają polecenie z centrali w co wątpię.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jakim cudem myjka to zrobiłeś? Myjesz auto z otwartymi drzwiami? 😛

Na poważnie, to jest to wada lakierowania w/g mnie. Nie powinien odpaść taki kawał lakieru, nawet gdy potraktowany punktowo myjką. Ewidentnie lakier nie miał przyczepności.

Opublikowano

Mam problem, stuknęło mi 100tys przebiegu i nagle zaczęły się trzaski w drzwiach na nierównościach. Posmarowałem uszczelki ale za bardzo nic to nie dało:( Czy możliwe że dociągi za słabo domykają drzwi? Ktoś miał taki problem??

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Skrzypią drzwi (zawiasy, zamek), czy stuka coś pod obiciem drzwi? Jeśli to drugie, to pojechałbym do magików, którzy zdejmą boczki i poszukają poluzowanych linek/kabli/nakrętek... i wszystko ładnie pospinają i obłożą jakimś materiałem tłumiącym drgania

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
6 godzin temu, Dealer1985 napisał(a):

Mam problem, stuknęło mi 100tys przebiegu i nagle zaczęły się trzaski w drzwiach na nierównościach. Posmarowałem uszczelki ale za bardzo nic to nie dało:( Czy możliwe że dociągi za słabo domykają drzwi? Ktoś miał taki problem??

Moga ci skrzypiec te uszczelki z futerkiem, posmaruj je jakis plynem do plukania tkanin ..powinno pomoc..

dodatkowo wneki drzwi dobrze wytrzyj aby byly czyste. 

Jezeli stuka to boczek do zdemontowania…

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano

Kurcze u mnie też stuka na nierównościach. Z jednych drzwi jest taki efekt.

Nie ma skrzypienia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Może to? 

https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2025/MC-11017506-0001.pdf

Cytat

SITUATION A groaning noise is present from the door frame of any door, most commonly when driving over rough roads or during body flex. This situation may be worse in vehicles which are regularly waxed in the area of the door jamb. Note: This service information bulletin contains diagnostic and repair information which was previously included in an NED test plan that has been removed. CAUSE Excessive friction between the window guide and the door opening. CORRECTION Check the door adjustment settings, and install anti-friction sliding tape to the door jamb area if needed.

Opublikowano

Czy w Waszym lci lusterko kierowcy składa się w mniejszym zakresie niż pasażera? Poniżej zdjęcia u mnie z perspektywy klamek

IMG_2310.jpeg

IMG_2311.jpeg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak ma być 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 7.11.2025 o 17:00, Marchall napisał(a):

Czy w Waszym lci lusterko kierowcy składa się w mniejszym zakresie niż pasażera? Poniżej zdjęcia u mnie z perspektywy klamek

IMG_2310.jpeg

IMG_2311.jpeg

Parkowanie na żyletki masz obcykane mistrzowsko… 🤩

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
12 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Parkowanie na żyletki masz obcykane mistrzowsko

i teraz, albo korzysta z asystenta przez telefon parkowania, albo wysiada przez szklany dach 🤣

Opublikowano
15 minut temu, Big_daddy napisał(a):

i teraz, albo korzysta z asystenta przez telefon parkowania, albo wysiada przez szklany dach 🤣

Nie, siedze w samochodzie do rana