Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To samo zrobi Siri Sriri, poprzez Carplay.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 75,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

dokładnie, oprócz tego, że nie robi.

Opublikowano

Siri to ogólnie porażka jest między innymi dlatego że super duże i poważne korpo Apple od 10 lat nie może ogarnąć polskiego języka

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Generalnie środek nowego BMW po nieco dłuższym obcowaniu wydaje mi się dosyć przemyślany. Panoramic vision jest bliżej drogi przez co łatwiej się na niego patrzy. Cały czas prędkościomierz jest centralnie przed kierowcą Przez to że jest dosyć niski to w połączeniu z dużym ekranem centralnym robi się przestrzeń i nie jest się aż tak przeładowanym ekranami. Na mój gust używałbym jego jakas 1/3 szerokości co dało by namiastkę zegarów. Kopnięty ekran też ma sens bo kopnięcie jest tak jak układa się wieniec kierownicy dzięki czemu górna jego część jest bliżej kierowcy. Fajnie podsumował panoramic vision zachar. Nie jest to niezbędne ale chciałby to mieć 😀

Edytowane przez słonik40

Opublikowano
W dniu 25.09.2026 o 19:43, słonik40 napisał(a):

Miałem też okazję obejrzeć wnętrze nowego rsq5.

W jaki sposób miałeś dostęp do auta które nie miało jeszcze premiery? 🤔 I to chyba podlega NDA 🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sorry moja pomyłka, oczywiście miałem na myśli rs5, stoją te auta już w salonach

Opublikowano

Z instagrama. Będzie petarda.

Jedynie martwi mnie,że w touringu ma nie być jak w g61 otwieranej szyby w klapie,ale przeżyję.

IMG_2072.jpeg

IMG_2073.jpeg

IMG_2074.jpeg

Opublikowano

W tym kolorze to faktycznie można wyobrazić sobie wszystko 🙂

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Jeszcze dzień i koniec spekulacji i renderów... ciekawość++

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
1 minutę temu, krzysztof77 napisał(a):

A to nie ma być już za dwie godziny 🙂

Nie, za 1h39min 😀

Opublikowano

Niby w stanach cena jest ok. 2k USD wyższa niż odpowiadające modele G20. Na polskie warunki to by pewnie było około 10k PLN, ale...

jak wejdzie model agencyjny i koniec rabatów to jest mała szansa na to, że cennikowo będzie taniej niż G20 😆

Opublikowano

I jak? Dla mnie szału nie ma, oprócz fanów marki nikt nie odróżni i3 od G50 (oba na zdjęciu niżej).

https://mediapool.bmwgroup.com/cache/P9/202609/P90657627/P90657627-the-new-bmw-3-series-exterior-2249px.jpg

Myślałem, że w spalinówkach chociaż pohamują się z tym wnętrzem, ale nie... 😀

Środek G50 (jedna z opcji oczywiście):

https://mediapool.bmwgroup.com/cache/P9/202609/P90657779/P90657779-der-neue-bmw-320-interior-09-26-600px.jpg

Edytowane przez rzaba

Opublikowano

To już się robi nudne.

Przecież wiadomo było jakie będzie to wnętrze. Mi też nie do końca siedzi,ale taki obrali sobie kierunek i zobaczymy w praktyce jak będzie z ergonomią, obsługa i ogólnym odbiorem.

Mi się to auto podoba i jako całokształt będzie dalej królem segmentu co do tego nie mam wątpliwości. Szkoda tylko dużego diesla bo 30d/40d to jest coś fenomenalnego w tej budzie natomiast patrząc po g20, forum no to ludzie są z wszystkiego zadowoleni i można mieć radość z 18i jak i m340.

Cenowo BMW nie może odpłynąć i zwracając uwagę na nowe modele które wychodzą jak x5 no to wydaje mi się,że będzie rozsądnie.

Ja na chińczyki nie zwracam uwagi, mam je w głębokim poważaniu a Audi czy Mercedes to po prostu nie moja bajka i dodatkowo za większe pieniądze albo z lipnymi napędami.

Nurtować mnie tylko powoli zaczyna w jakim kierunku pójdę bo nie zamykam się totalnie na wersję elektryczną bo może mieć to sens w moim przypadku mimo że robię dużo tras,ale są już niestety te pomiary i coraz mniej miejsc gdy w godzinach mojej podróży jak jest mały ruch to mogę cisnąć 180 - v max tylko trzeba się wlec 150 a tu zwracając uwagę na zużycia nowych elektrycznych bmw to powiewa optymizmem,że elektryczna 3 będzie bardzo wydajna.

Do jakich to czasów doszło,że ja to pisze 😂.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No tak średnio bym powiedział. Czekam co zaproponują z eMkami tam może te proporcje będą lepiej wyglądać przez szersze i napompowane nadwozie.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

No szału nie ma ale to było wiadome... Zobaczymy jak po marketingu ocenią właściwości jezdne, powinno być lepiej.

Mka będzie 100% agresor...

Opublikowano
W dniu 27.09.2026 o 08:35, słonik40 napisał(a):

Generalnie środek nowego BMW po nieco dłuższym obcowaniu wydaje mi się dosyć przemyślany. Panoramic vision jest bliżej drogi przez co łatwiej się na niego patrzy. Cały czas prędkościomierz jest centralnie przed kierowcą Przez to że jest dosyć niski to w połączeniu z dużym ekranem centralnym robi się przestrzeń i nie jest się aż tak przeładowanym ekranami. Na mój gust używałbym jego jakas 1/3 szerokości co dało by namiastkę zegarów. Kopnięty ekran też ma sens bo kopnięcie jest tak jak układa się wieniec kierownicy dzięki czemu górna jego część jest bliżej kierowcy. Fajnie podsumował panoramic vision zachar. Nie jest to niezbędne ale chciałby to mieć 😀

Tobie się wszystko podoba czytając wypowiedzi tu i innych działach. Jakbym opakowali tesle ze znaczkiem BMW też byś się pewnie cieszył Xd

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@GrzegorzKo dla mnie zewnątrz wygląda petarda. G20 wygląda przy nowej 3 staro. Pewnie wiele będzie też zależeć od konfiguracji tak Samo jak w Audi a5. O ile rs5 w zielonym wygląda petarda o tyle jechałem np ostatnio za białym a5 i wyglądało okropnie. Btw nic nie poradzę że BMW trafiają w moje gusta ale rozumiem że u niektórych tutaj zadowolenie z produktów tej marki jest zle odbierane ale choćbyś niewiadomo jak nóżka kopał to nigdzie nie dostaniesz tak wiele w rozsądnych pieniądzach. Ostatnio byłem w salonie Audi i zapytałem dlaczego nie mają benzyny w nowej q7. Handlowiec z rozbrajającą szczerością odpowiedział że nikt tego nie kupował bo paliła jak smok i do tego nie jechała (te same odczucia miałem podczas jazdy próbnej) gdzie w tym samym czasie x5 40i schodzi jak ciepłe bułki. Nowe 350i też praktycznie bez konkurencji. No i tak dla refleksji IMG_9743.png

Opublikowano
  • Moderatorzy

Mi się podoba, ale patrząc na spory przyrost mocy to osiągi nie są jakoś wybitnie lepsze niż w m340i, może bardziej wpłynie to na czasy 100-200 niż 0-100.

Tak czy owak brałbym i3 😀

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Słabo to wygląda, nawet bardzo słabo. Może gdy zobaczę na żywo, to zmienię zdanie. Trochę takie pomieszanie stylów pomiędzy przodem, a tyłem. Gdzie te czasy, gdy prawie każde nowe BMW to było wow!