Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słusznie napisane. Seria 3 chyba nigdy nie była unikatem, zawsze była taką octavią od BMW.

Ale M350i chyba ma szansę stać się czymś między wersjami cywilnymi i sportowymi. Jeżeli wprowadzą taką nową kategorię, to na pewno ceny podrosną, bo będzie to już jednak inne auto od wersji „zwykłych”.

Do tego na razie recenzenci mówią, że rzekomo BMW poprawiło rzekomo największą bolączkę G20 czyli jak twierdzą prowadzenie tego podsterownego kloca, którego ciągnie przód. No zobaczymy czy to prawda czy tylko marketingowe gadanie.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 68,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
2 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Słusznie napisane. Seria 3 chyba nigdy nie była unikatem, zawsze była taką octavią od BMW.

Ale M350i chyba ma szansę stać się czymś między wersjami cywilnymi i sportowymi. Jeżeli wprowadzą taką nową kategorię, to na pewno ceny podrosną, bo będzie to już jednak inne auto od wersji „zwykłych”.

Do tego na razie recenzenci mówią, że rzekomo BMW poprawiło rzekomo największą bolączkę G20 czyli jak twierdzą prowadzenie tego podsterownego kloca, którego ciągnie przód. No zobaczymy czy to prawda czy tylko marketingowe gadanie.

Wszyscy recenzenci byli jak na razie zaproszeni przez BMW na testy, więc inaczej nie będzie :P Tylko ceny innych wersji wzrosną więc próg wejścia do 3er może być 220k, nie 150k po rabatach jak teraz, a sensowna 330 to 300-320k, 350 blisko 400k.

Opublikowano

Dokładnie tak. Biorę poprawkę na te zachwyty, a z cenami pełna zgoda, jeżeli wskoczy nowy segment do gamy trójki, to pociągnie w górę cały cennik

Opublikowano

M350i będzie startowało od 420 tysięcy mniej więcej i nie pytajcie skąd wiem :) sprzedaż oczywiście w modelu agencyjnym, więc łowcy rabatów raczej nie będą mieli za wiele do ugrania

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Z tymi cenami to nie byłbym taki pewny. Jak odbierałem z4 to handlowiec powiedział że nowe x5 jest mega dobrze wycenione i na schodzące wersję muszą pojawić sie jeszcze Kwieciszewo rabaty bo nikt tego nie kupi. Ostatnio mi się wyświetliła x5 final edition za 359 tys brutto. Pamiętam jak znajomy kupował jakieś 10-12 lat temu x5 z generacji f, wcale nie jakoś super wyposażona za 340 tysiaków. Przy schodzącej wersji można powiedzieć że x5 sporo potaniały na przestrzeni lat

Btw u mnie a wsi seria 3 to małolaty jeżdżą, rodzice że średniej klasy kupują dzieciom, nierzadko 340i

Edytowane przez słonik40

Opublikowano

ta wieś nazywa się Konstancin-Jeziorna? ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie 😀

Opublikowano

i3 na wystawie w Turynie.

Są już oferty w PL, odbiór w tym roku.

obraz.png

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

I to jest, dla co nie których, brzydkie? Serio?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

A mi tam się ix3 w pakiecie całkiem podoba, fajny ma przód.

Co do oceniania czy projekt G50 jest udany czy nie, to jest głupie. Nie da się takich twierdzeń traktować poważne. Jeszcze nikt z tutejszych tego auta nie widział, nie dotknął i nie prowadził. I piszę to jako osoba, której ten design też nie siedzi. Mimo to, poczekajcie z ocenami. Możliwe, że Wasze oceny się potwierdzą, ale na razie to hold your horses.

Po wrocławiu jeździ ogrom, wszystkich wersji silnikowych, pełen przekrój. Codziennie widzę jakąś trzystaczterdziestkę i kilka innych bez oznaczenia na klapie. Jest tego więcej dosłownie niż corolli i aurisów z bolta. Jutro jak ktoś chce to nagram Wam film z drogi do pracy przez Wrocław i gwarant, że co najmniej 6 G20tek znajdzie się w kadrze, a jadę ledwie 5-6 kilometrów.

A co do przeróbek, to prawda, ale tak samo uroczo śmieszne jest przerabianie 340tek na Mki.

To prawda g20 we Wrocku jest meeeega dużo. Też widuję pare, parenaście szt. codziennie. Jak miałem 12 lat temu F30 to był bardzo rzadki widok. 340i nigdy nie widziałem na żywo przerobionej na emczy. Tylko na filmikach najczęściej dwururkax2 i tyle ale to głównie dla dźwięku i podniesienia osiągów.

Opublikowano
55 minut temu, słonik40 napisał(a):

Serio? Oceniasz wyglad na podstawie sztucznych renederow z YouTube ruskich troli?

A przeczytaj ze zrozumieniem

1 godzinę temu, kkx5 napisał(a):

Mi się obrócone ramie kierownicy , żebyś nie patrzał na pusty plastik przed kierowcą i kopnięty tablet z temu akurat się nie podobają, no ale jak przez 2 generacje wielki koncern nie potrafił zaprojektować ładnych cyfrowych zegarów to może doszli do wniosku , że może już nigdy nie dadzą rady 🤣

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, kkx5 napisał(a):

Serio 😆

Cena jest za to śliczna 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
34 minuty temu, Woytas napisał(a):

A przeczytaj ze zrozumieniem

Mi się obrócone ramie kierownicy , żebyś nie patrzał na pusty plastik przed kierowcą i kopnięty tablet z temu akurat się nie podobają, no ale jak przez 2 generacje wielki koncern nie potrafił zaprojektować ładnych cyfrowych zegarów to może doszli do wniosku , że może już nigdy nie dadzą rady 🤣

Ty juz nie masz co pisać. G20/g30/g01 itd, co ty chcesz od tych zegarow? Co miałoby dodac tam bmw abys byl szczęśliwy? Akurat brak licznika w nowych, bardzo na plus. Panoramic robi mega robotę. W końcu ktos pomyślal aby wywalić wszystko dalej od kierowcy.

Opublikowano

No jak Ci się podobają ostatnie zegary no cóż , mamy najwyraźniej inne poczucie estetyki , zobacz choćby jak wyglądają zegary w porsche .. można ? 🫢

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Porsche? Ten doklejony wyświetlacz bez daszka wygląda jakby miał downa 😀 zegary to jest chyba jeden z największych wtop Wizualnych w środku w tej marce.

Btw pierwsze sztuki i3 już w Polsce https://www.facebook.com/share/v/1BsT99u3R4/?mibextid=wwXIfr

Edytowane przez słonik40

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, Woytas napisał(a):

No jak Ci się podobają ostatnie zegary no cóż , mamy najwyraźniej inne poczucie estetyki , zobacz choćby jak wyglądają zegary w porsche .. można ? 🫢

Woytas, ty się dopiero teraz ośmieszyles...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 minut temu, kkx5 napisał(a):

Woytas, ty się dopiero teraz ośmieszyles...

Moim zdaniem w żadnym wypadku.

Dopłacił bym za takie, zamiast tego wynalazku z lci2.

Screenshot_20260915_182002_Chrome.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

O ile same zegary maja ładne grafiki o tyle cała deska wygląda jakby wygryzł ja jakiś Shrek a później właściciel w garażu do wygryzionej dziury dokleił wygięty ekran 😀no sorry ale wygląda to paskudnie i sytuacji nie poprawi wklejenie zdjęcia z perspektywy gdzie wygryziona dziurę zakrywa wieniec kierownicy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 minuty temu, słonik40 napisał(a):

O ile same zegary maja ładne grafiki o tyle cała deska wygląda jakby wygryzł ja jakiś Shrek a później właściciel w garażu do wygryzionej dziury dokleił wygięty ekran 😀no sorry ale wygląda to paskudnie i sytuacji nie poprawi wklejenie zdjęcia z perspektywy gdzie wygryziona dziurę zakrywa wieniec kierownicy.

Ale widziałeś ten geniusz wzornictwa i estetyki występujący w 3er, 5er?

Te podparcia jakby ktoś w ostatniej chwili sobie przypomniał.

Natomiast Woytas wyraźnie napisał o zegarach.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

No dokładnie, w bmw zegary były zawsze top a teraz.... tak trudno było dodać alternatywną grafikę ???

Screenshot_20260915_175303_Samsung Browser.jpg

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
26 minut temu, MedicuS napisał(a):

Moim zdaniem w żadnym wypadku.

Dopłacił bym za takie, zamiast tego wynalazku z lci2.

Screenshot_20260915_182002_Chrome.jpg

Oni wolą tak .. pojazd dla niepełnosprytnych ? 😆 .. trochę sobie jaja już robię ale widzę , że jest paru zatwardziałych fanów marki i słowa krytyki nie przyjmą 🙃

Screenshot_20260915_180138_Samsung Browser.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Na chwilę obecną seria 3 to sama bardziej udaje "premium " 😀

Myślę, że ostatnie czego chcą włodarze Bmw to, aby seria 3, czyli dojna krowa stała sie unikatowa.

Unikatowa była (może jeszcze będzie) Alpina.

Ale auto było dopracowane pod wieloma względami.

Moje auto też udaje, ale podoba mi się i spełnia swoją rolę.

Można by iść jeszcze dalej i stwierdzić, że M340 też udaje, bo żadne to M, tylko szybka limuzyna/kombi, to po co to M?

Podobnie AMG 43, 53 i wreszcie 63.

Tam z 2 litrowym silnikiem to udają już po całości.

Nie zmiania to jednak faktu, że m340 jest zajebistym wyborem, który w relacji ceny do możliwości daje niesamowicie dużo.

M340 nie udaje bo jest taka fabryczna 😀 Sam lubie tuning jak jest zrobione ze smakiem, ale niemtórzy potrafią doklejać nieprawdziwe ozaczenia mocowe na klapie. Sam akurat zamówiłem bez oznaczeń 😛

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
17 minut temu, Woytas napisał(a):

No dokładnie, w bmw zegary były zawsze top a teraz.... tak trudno było dodać alternatywną grafikę ???

Screenshot_20260915_175303_Samsung Browser.jpg

Cos tu myślisz kolego i wstawiasz do porównania tablet z klasycznymi zegarami. Grafika porsche jest ok ale do Porsche, gdzie to pasowałoby do bmw...? To jeśli chodzi o sam wyswietlacz, slonik wspominał o całości, a to juz wygląda źle.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
18 minut temu, Woytas napisał(a):

Oni wolą tak .. pojazd dla niepełnosprytnych ? 😆 .. trochę sobie jaja już robię ale widzę , że jest paru zatwardziałych fanów marki i słowa krytyki nie przyjmą 🙃

Screenshot_20260915_180138_Samsung Browser.jpg

Dlaczego nie przyjmą? Tak trudno zrozumieć że dla mnie to jest bardzo spoko? Dla wielu e30 to super auto, dla mnie to kupa gruzu bez wartości.

Opublikowano
17 minut temu, kkx5 napisał(a):

Tak trudno zrozumieć że dla mnie to jest bardzo spoko?

Przecież większości od "starej szkoły" nie przechodzi przez myśl, że komuś się podobają inne, alternatywne rozwiązania. Swoją drogą zastanawiające, że komuś się nie podoba i zarzeka się, że nie kupi i w ogóle syf, ale czas marnować na klepanie w klawiaturę jaki to jest syf już chce marnować. A wycieczki w stylu "pojazd dla niepełnosprytnych" szkoda komentować.