Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

RIAA. Ciekawe gdzie włożył przednie koło 😀myślicie że weszło do tyłu?

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 68,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
44 minuty temu, słonik40 napisał(a):

RIAA. Ciekawe gdzie włożył przednie koło 😀myślicie że weszło do tyłu?

Już myślałem , że napiszesz , że Ty byś bez mydła zmieścił ten rower w bagażnik Z4 😂

Opublikowano
Godzinę temu, komoornik napisał(a):

Podsumowanie Waszych dyskusji o Porsche i rowerach 🤭

IMG_5880.jpeg

O, używam takiego bagażnika na przyssawki. Ale częściej chowam rower do środka.

A kółko oczywiście trzeba wrzucić do auta 🙂

Opublikowano
Godzinę temu, komoornik napisał(a):

IMG_5880.jpeg

Ostatnio widziałem zdjęcie Buddy w GT3RS z rowerem Santa Cruz w Kasinie. Gość przyjechał sobie zrobić zdjęcie, rower nie został z ciągnięty z bagażnika, tak można podsumować to Twoje zdjęcie, to jest tylko po to aby dobrze wyglądało. Jeździć takimi samochodami (911) z tego typu konstrukcjami na dachu nie ma innego sensu niż się pokazać. Ja mam na haku i na autostradzie sobie normalnymi prędkościami jeźdze.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Ostatnio widziałem zdjęcie Buddy w GT3RS z rowerem Santa Cruz w Kasinie. Gość przyjechał sobie zrobić zdjęcie, rower nie został z ciągnięty z bagażnika, tak można podsumować to Twoje zdjęcie, to jest tylko po to aby dobrze wyglądało. Jeździć takimi samochodami (911) z tego typu konstrukcjami na dachu nie ma innego sensu niż się pokazać. Ja mam na haku i na autostradzie sobie normalnymi prędkościami jeźdze.

Dokładnie, na torowym aucie to czysty marketing... ale żeby nie było... można. Miatę z rowerem też już widziałem.

Opublikowano
W dniu 17.09.2026 o 11:38, GrzegorzKo napisał(a):

po czym wrzucil fotki na instagrama i rolke na tiktoka, i grzecznie pojechał oddac auto do wypozyczalni a rower do sklepu rowerowego 😀

Opublikowano
W dniu 17.09.2026 o 10:14, komoornik napisał(a):

IMG_5880.jpeg

Ja tak chcialem rower na Giuli wozic, a skonczylem wozac jak stary niemiec na haku 😀 W Szwajcarii to zaden problem, na krajowkach max 80 km/h i odleglosci smiesznie male. A jak z rowerem przez cale Niemcy trzeba leciec to jednak wygoniej z tylu, a najwygodniej w srodku.

Opublikowano
W dniu 18.09.2026 o 14:43, karlos91 napisał(a):

Ja tak chcialem rower na Giuli wozic, a skonczylem wozac jak stary niemiec na haku 😀 W Szwajcarii to zaden problem, na krajowkach max 80 km/h i odleglosci smiesznie male. A jak z rowerem przez cale Niemcy trzeba leciec to jednak wygoniej z tylu, a najwygodniej w srodku.

Ubłocony rower w środku woźić to porażka. Sam raz awaryjnie wiozłem w touringu to czas potrzebny na zabezpieczenie go w środku, co trzeba zrobić bo przy kolizji zrobi jak krzywdę to porażka. Nie wyobrażam sobie braku haka w samochodzie, z dobrym bagażnikiem lece bez problemu 140 na autosradzie i nawet nie pamiętam, że mam rower. Do wożenia w środku rowerów są inne samochody 🙂 Torchę offtop, ale bardzo polecam wybrać kolej, bo można zrobić szykiego tripa z bikiem.

image.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
22 minuty temu, krzysztof77 napisał(a):

30 września w środę o północy premiera G50.

Szkoda, że nie 31 🙃

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

chyba nie zasnę 🤣

Opublikowano

Ja bym Woytas poszedł spać bo to może być Twoja ostatnia miło przespana noc. 😉

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeszcze ostatnie testy na autostradzie, zdjęcie maskowania, lakierowanie i na premierę będzie gotowy 😆

Screenshot_20260925_160956_Facebook.jpg

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Moderatorzy
W dniu 16.09.2026 o 16:47, Big_daddy napisał(a):

Na żadnym forum / grupie FB chyba nie ma tak zatwardziałych fanów jak tutaj, którzy mają klapki na oczy. Z jednym się zgadzam bez apelacyjnie - BMW ma najlepsze silnik i skrzynie biegów i nadal to ma. Co do prowadzenia to jak ktoś słusznie, że czasami jest lepiej czasami jest gorze. Nie zawsze BMW wyznaczna obecnie standardy w kwesti prowadzenia, chociaż często ma pałeczkę lidera.

Nie mniej jednak zapytam się tutaj zagorzalców czy im to nie przeszkadza i czy dla nich to jest normalne. Podkreślę na samym początku, żadna marka nie próbowała tego co robi obecnie BMW. Tak mocno zalicza regres w aspekcie wszystkim poza silnikami. Możliwe, że to nowy kierunek i BMW wie co robi, ale do meritum , czy Wam to serio nie przeszkadza - patrzę na auto całościowo, a nie tylko funcar na weekend czy w koło kołomina i raz na 3-4 miesiące jakaś trasa.

BMW obecne vs poprzednie modele
- Wykasowanie Komforotów /Foteli M czyli foteli łamanych w pół, które od wieków wyznaczały kierunek dopasowania fotela do kierowcy
- Wykasowanie Lamp Laserowych, skrętnych soczewek , zastępująć je zwykłymi matrycjami, bez skrętnych soczewek!. Audi skasowało lasery, ale poszło w projkety. Mercedes poszedł w projektory. Volvo w piksele. Landy w piksele etc.
- Zabranie w BMW 5 otwieranej tylnej szyby, co od zawsze definiowało turinga w stosunku do innych kombiaków. Mega wygodna sprawa
- Zabranie w BMW 5 i X5 laminowanych szyb. Nawet skoda superb ma laminowane szyby i to wszystkie. Podobno w Pluginach i elektrach mają być w X5. Jeździłem nowa 5 i do 140 .. jest podobnie jak w poprzednich generacjach .. dużej różnicy nie słyszę, ale 160 to już dramat.
- Zabranie w BMW 5 zawieszenia pnematycznego
- Zabranie w BMW 5 masaży w foteleach
- Zabranie w X5 dzielonej tylnej klapy - czyli znaku rozpoznawczego od lat będący w X5
- Zabranie elektycznej rolety w X5 chowanej w podłogę, i zastąpioną ją manualną i to jakości z X3 czyli ceraty ...
- Kokpit X Vision. Do tej pory kokpit otulał kierowcę, head up wspomagał (BMW miało head up najlepszy w swojej klasie). Wstawiono po prostu mało personalizowany ekran na podszybiu i walnieto po środku giga tablet, nawet ciutkę nie skierowany w stronę kierowcy. Gdzie prędkosciomierz ? Gdzie prostota użytkowania ? Super ze zastąpili powolne jądro linuxowe na jądro androida, tylko czemu wykasowali wszystko co mogli z androioda i na siłe wcisnęli swoje ?
- IX3 czyli SUV elektryczny premium nie dostał nawet wentylacji foteli. Czyli wybierasz skórę,a w prezencie dostajesz gotowanie sie tyłka
- X3 i 5 które jest wykonane jak octavia
- Obcięcie topowego nagłośnienia i zrobienie z niego średniaka .. czyli Harman Kardon stał się Bowersem i nic wiecej nie możesz mieć - nie dotyczy to tylko BMW 7
- Wywalanie 3 litrowej czystej benzyny z BMW 5
- Obcinanie Mocy silnika 40D robiąc z niego defacto 30d.
- w X5 już nawet nie używają nazwy Merino dla skór, gdzie od zawsze hasło Merino kojarzyło się z BMW

Wskażcie mi proszę, drugą markę, która tak obcieła wyposażenie. Owszem Audi A6 czy E klasa jest dużo droższa, ale nadal klient ma wybór. Z kolei Q7 nowe po rabatach nie ustępuję cenie BMW x5 i tak samo q9 nie ustępuję BMW x7. GLE / GLS są droższe po rabatach i to fakt. Jeżeli BMW chce równiać do segmentu standardów to super, bo będzie w nich królowała, ale od premium to zaczyna się odsuwać. Premium to nie tylko silnik, napęd. Mercedes wyleczył się z 2.0 zabaweczek AMG i przywraca 3.0. Audi robi to samo co BMW czyli wszystko w koło plastikowe, ale chociaż wyposażenia nie obcina oraz gamy silników mocno nie kastruję.

Serio nadal mówicie, że to pryszcz.

Od X lat sam jeździłem modelami BMW, od X lat w mojej firmy do flloty szły BMW i jeszcze przed neue klasse dał bym sobie za BMW rękę uciąć.. i dzisiaj był bym k..... bez ręki.

Nie masz na to wpływu, serio. lepiej się z tym pogodzić i żyć własnym życiem, kupić 10 czy 20 letnią beemkę z przebiegiem 20k km i używać tego co znaczy BMW.

Nowa kierownica mi osobiście leży dobrze w dłoniach, fajnie się siedzi za tym nowym kokpitem - czym bym kupił, to inna kwestia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W końcu miałem okazję poobcowac chwilę ze środkiem neue classe w serii 7. Nowy kokpit jest ok, fajnie się patrzy bo jest nieco dalej, bardzo dobrze działa rozpoznawanie mowy i fajnie jest zwizualizowane. Podoba mi się że to co mówię pojawia się w formie tekstu na podszybiu co pozwala łatwo kontrolować czy samochód dobrze mnie rozumie. Niestety niezbyt wiele poleceń działało, nie ma funkcjonalności chata i to zdecydowanie na minus. Trochę za dużo informacji jak dla mnie, od połowy auta bym raczej wszystko już wyłączył. Środkowy ekran ładny, wysoka jakość i plus za cieniutkie ramki. Seria 7 jest obszyta skóra lub czymś skóropodobnym aż po sam dół, wszędzie mięciutko, kieszenie wyflokowane przyjemnym ala gabkowanym materiałem. Z minusów wnętrze to nie wiem czy to była taka konfiguracja ale nie podobało mi się brak naturalnych dekorów typu drewno. Miałem też okazję obejrzeć wnętrze nowego rsq5. Wszystko od podłokietników w dół to chamski twardy plastik, na konsoli środkowej hektar piano black. Raza też ekrany z kilku centrymetrowyki ramkami, no nie wygląda to dobrze. Oby był jakiś pakiet w którym plastiki da się czymś obszyć bo jeszcze się wszyscy tutaj narzekający przeproszą z nową seria 3 😀 btw po renderwxh które widziałem w sieci uważam że nowa seria 3 z proporcjami od g20 a nie i3 będzie wyglądać z zewnątrz naprawdę bardzo dobrze.

Opublikowano

tutaj reakcje mogą być zaskakujące, bo o dziwo wielu ludziom bardzo odpowiada plastikoza w G20 LCI2, więc oni pewnie bardzo liczą na jeszcze więcej plastiku. 🤷‍♂️ ludziom nie dogodzisz i raczej nie będą zadowoleni jak wsadzą miękkie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
28 minut temu, JacekLZ napisał(a):

tutaj reakcje mogą być zaskakujące, bo o dziwo wielu ludziom bardzo odpowiada plastikoza w G20 LCI2, więc oni pewnie bardzo liczą na jeszcze więcej plastiku. 🤷‍♂️ ludziom nie dogodzisz i raczej nie będą zadowoleni jak wsadzą miękkie

Jesteś przekonany, że seria 3 będzie wykonana podobnie do serii 7?

Patrząc przez pryzmat regresu na przykładzie serii 3 G20 od prelci do lci2, jestem absolutnie pewny, że neue classe będzie mięciutkie jak Maybach.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

absolutnie nie jestem przekonany. piszę tylko, że niektórzy lubią wnętrza premium, a inni wręcz przeciwnie.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
11 minut temu, JacekLZ napisał(a):

absolutnie nie jestem przekonany. piszę tylko, że niektórzy lubią wnętrza premium, a inni wręcz przeciwnie.

Inni co najwyżej się z tym godzą lub poświęcają jakość na rzecz innych korzyści lub po prostu nie mają innego racjonalnego wyboru. Nikt świadomie nie porzuca jakości (no dobra psychopaci to pewnie też 0,1%).

Opublikowano

pewnie tak, co oznacza, że i tym razem zaakceptują nową jakość, nawet jeżeli coś pogorszą. Choć ja nie wiem co jeszcze można zrobić, aby popsuć. Obecnie to już jest poziom Kii Ceed. I to piszę bezpośrednio po ostatnim kontakcie, w sobotę jechaliśmy kumpla służbową ceedką na wyścig. Wiadomo, inny design, inne kształty elementów, ale materiałowo to trójka nie ma powodu do dumy. Kijanka w ogóle nie odstaje, chyba że ktoś wyciągnie lupkę z latarką i rozpaczliwie będzie szukał jakichś detali pod fotelem.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest ale tylko do obsługi funkcji samochodu. Auta jako Nowego kolegi niestety mieć póki co nie będę. Jeszcze. Minusów, brak regulacji manualnej kierunków nawiewów to jest bezsensowna bzdura. Może ma to służyć lepszemu rozprowadzeniu powietrza w kabinie przy automatycznej klinie ale tylko zgaduje

Edytowane przez słonik40

Opublikowano
21 minut temu, słonik40 napisał(a):

Jest ale tylko do obsługi funkcji samochodu. Auta jako Nowego kolegi niestety mieć póki co nie będę. Jeszcze. Minusów, brak regulacji manualnej kierunków nawiewów to jest bezsensowna bzdura. Może ma to służyć lepszemu rozprowadzeniu powietrza w kabinie przy automatycznej klinie ale tylko zgaduje

Chyba tylko ma służyć kosztom jak się zepsuje po gwarancji. Elektryczne sterowanie kierunkiem nawiewów nie jest używane przez klimatyzację automatyczną. Dalej masz tylko przełączanie szyba, kabina nogi.

Edytowane przez zornold

Opublikowano

Ludzie są różni i gusta są różne, jak czytam te fascynacje na temat AI w samochodzie to zastanawiam się czy ze mną wszystko ok, bo nie robi to na mnie żadnego wrażenia czy to ai tam będzie czy nie, nawet powieka mi nie drgnie w tym temacie. Po co to w samochodzie, to nie wiem. Chyba, że chodzi i jakieś fascynacje autonomiczną jazdą i wykorzystywaniem samochodu do wszystkiego tylko nie do prowadzenia 🙂 .

Może ja już się zestarzałem i nie robią na mnie takie rzeczy wrażenia, jak sobie pomyślę że kiedyś co rok lub dwa wymieniałem iPhone’a na najnowszy model bo mnie to jarało, to sam się z siebie śmieje jednocześnie czując zażenowanie swoją postawą sprzed lat 🙂

Czekam kto pierwszy zamówi m350 i potem się pochwali jak odbierze.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

O ile z iPhone przyznam ci rację o tyle ai to jednak rewolucja i duży postęp. Ja lubię czytać o różnych rzeczach. o samochodach, o miejscach gdzie jadę na wakacje, trochę rzeczy z pracy etc… do niedawna trzeba było używać wyszukiwarki Google wpisując odpowiednie słowa kluczowe, ai to taka „nowocześniejsza przeglądarka” gdzie zamiast gimnastykować się z trafieniem słowami rozpoznaje naturalna mowe człowieka, rozumie kontekst, uwzględnia wszystkie twoje poprzednie pytania i odpowiedzi a do tego potrafi zebrać wiele informacji z różnych źródeł w jedną całość. W połączeniu z obsługą głosową zdobywanie informacji staje się łatwiejsze i przyjemniejsze. Ja często jeżdżę w kilkugodzinne trasy więc poza słuchaniem myzyki z chęcią wykorzystał bym ten czas właśnie na to. Pierwszy przykład z brzegu. Jedziesz sobie do Krakowa i potrzebujesz poszukać restauracji w centrum z dobrymi opiniami. Zamiast klepać w telefonie moglbys po prostu zapytać samochód dlatego uważam że będzie to fajny bajer