Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem za bardzo tego oburzenia, jakby nie można było mieć swojego zdania 😀

Dla mnie na żywo iX3 wygląda słabo (w szczególności z przodu), a nowe 1er i 2er GC są po prostu brzydkie - i jakoś mi się nie opatrzyły, pomimo że jeżdżą po ulicach już 2 lata (1er F40 było/jest super).

Jeśli dla kogoś iX3 to "petarda" - fajnie, najprawdopodobniej spodoba mu się też i3 i G50.

Edytowane przez rzaba

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 68,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

I ludzie dalej nie rozumieją, że jak wyszły bobry ludzie mówili " chyba ktoś tam zwariował jaki design szalony". Mówili że to brzydkie ale w sensie, że przesadzone, zbyt awangardowe. Teraz mamy zupełnie co innego, patrzysz na to myślisz brzydkie, może w innym kolorze czy wyposażeniu będzie lepiej, ale patrzysz mpakiet i jest wciąż tragedia. Chyba tylko okleić to w jakąś folie z anime i założyć skrzydło bo nic innego tu nie pomoże. To już lepiej jeździć wariackim samochodem

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie jesteś jedyny. Widziałem IX3 wiele razy na żywo i to auto jest po prostu dla mnie paskudne. Wewnątrz porażka, jak w chinolu, tylko chinol ma lepsze materiały w środku. Trojki nie widziałem na żywo. ale ze zdjęć to tez mi nie podchodzi. Może na żywo będzie lepiej. Ogólnie noje klase to póki co takie scheiße klasse )

Opublikowano

Ja miałem problem z przystosowaniem się do tabletu w LCI. Na początku patrzyłem na niego z obrzydzeniem. Potem go nie lubiłem. Później go tolerowałem. A teraz już się przyzwyczaiłem i nie chciałbym wracać do wersji pre LCI. Polubienie z bobrem wyglądałoby u mnie podobnie.

Opublikowano
17 minut temu, robert0707 napisał(a):

Może na żywo będzie lepiej. Ogólnie noje klase to póki co takie scheiße klasse )

Herezje prawisz, jak mozesz miec takie zle zdanie o BMW..przeciez sie przyzwyczaisz i napewno polubisz 🤣🤣🤣, a nasz specjalista Sir Słonik, co kazda fura latal, albo jego szwagier, znajomy, brat, ciotka, matka, babka latali…to powiedza ze jest GREAT 🤣🤣

Ja powiedzialem DLA MNIE osobiscie BMW seri G bylo szczytem osiagniecia 5, 7, x5, 3 - klasyczne, sportowe, z pazurem, odpowiednie wyposażenie, wykonanie. Ja ucieklem przez “noje szajse” do innej marki. Liczylem po cichu na 7 i m350i i tak jak 7 z wygladu LCI jest sztos, to srodek kasztan, x5 kasztan, m350i w kamuflarzu wygladalo zachecajaco ..a tutaj takie nie wiem co…

Co do konkurencji - a5 tak samo plastikowe, ale z zewnatrz wyglada bdb i dosc bogata gama silnikiw

Mercedes C - swietny z zewnatrz (zachowal swoja dobra linie), w srodku szalu nie ma, dramatu tez nie, i ma dojsc niedlugo 3.0 r6 na poklad bez wtyczki. Duzy minus za cene i brak dobrych rabatoq.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 minut temu, darosso napisał(a):

Ja miałem problem z przystosowaniem się do tabletu w LCI. Na początku patrzyłem na niego z obrzydzeniem. Potem go nie lubiłem. Później go tolerowałem. A teraz już się przyzwyczaiłem i nie chciałbym wracać do wersji pre LCI. Polubienie z bobrem wyglądałoby u mnie podobnie.

Ja jestem póki co na etapie tolerowania 😉

Jednak jak patrzę na moje ex prelci to jednak estetyka wydaje mi się jest zdecydowanie lepsza.

Za to z zewnątrz podoba mi sie lci bardziej.

Ja osobiście gdybym miał opcję, wybrałbym Alpina b3 gt zamiast M3.

Głównie ze względu na bobra.

Toleruję, ale nie zachwyca mnie do dzisiaj.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
40 minut temu, Big_daddy napisał(a):

Herezje prawisz, jak mozesz miec takie zle zdanie o BMW..przeciez sie przyzwyczaisz i napewno polubisz 🤣🤣🤣, a nasz specjalista Sir Słonik, co kazda fura latal, albo jego szwagier, znajomy, brat, ciotka, matka, babka latali…to powiedza ze jest GREAT 🤣🤣

Ja powiedzialem DLA MNIE osobiscie BMW seri G bylo szczytem osiagniecia 5, 7, x5, 3 - klasyczne, sportowe, z pazurem, odpowiednie wyposażenie, wykonanie. Ja ucieklem przez “noje szajse” do innej marki. Liczylem po cichu na 7 i m350i i tak jak 7 z wygladu LCI jest sztos, to srodek kasztan, x5 kasztan, m350i w kamuflarzu wygladalo zachecajaco ..a tutaj takie nie wiem co…

Co do konkurencji - a5 tak samo plastikowe, ale z zewnatrz wyglada bdb i dosc bogata gama silnikiw

Mercedes C - swietny z zewnatrz (zachowal swoja dobra linie), w srodku szalu nie ma, dramatu tez nie, i ma dojsc niedlugo 3.0 r6 na poklad bez wtyczki. Duzy minus za cene i brak dobrych rabatoq.

No jak dla ciebie nowe audi jest bdb albo nowy merc co wygląda jak stary jest ładny, to fakt, uciekaj do innej marki. O silnikach audi to juz piszą legendy, szajs, a r6 merca to na szlifierniach więcej niz swego czasu n57. Powodzenia.

Opublikowano
43 minuty temu, MedicuS napisał(a):

Ja jestem póki co na etapie tolerowania 😉

Jednak jak patrzę na moje ex prelci to jednak estetyka wydaje mi się jest zdecydowanie lepsza.

Ja się przyzwyczaiłem juz trochę do ekranu. Natomiast jak jechałem jakiś czas temu A6 C8 kumpla to pierwsze na co zwróciłem uwagę to jakie piękne są te zegary w Audi :) no po prostu szkoda mi się zrobiło, że w BMW są takie brzydkie te grafiki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przecież nowej serii 3 jeszcze nigdzie nawet na zdjęciach nie pokazali a już znafffcy tutaj widzieli i wiedzą ze brzydkie 😭😭😭póki co to jeżdżą mocno zakamuflowane egzemplarze a w sieci rendery przeważnie generowane przez ai. Wychodziły bobry ta sama śpiewka tymczasem m3 schodzi jak ciepłe bułki ale teraz mamy level wyżej narzekanie teraz jest brzydsze od brzydkiego tylko czy juz najbrzydsze czy następny lifting/generacja będzie jeszcze brzydsze??

@Big_daddy kuoiles starego pod każdym kątem technologicznie trupa zarówna wewnątrz jak i napędowo i chyba nie pozostaje ci nic innego jak pocieszać się plując na każdy model bmw że złości że technologia poszła do przodu a ty jesteś otoczony wyświetlaczami rodem Z commodore 😀

Edytowane przez słonik40

Opublikowano
44 minuty temu, kkx5 napisał(a):

O silnikach audi to juz piszą legendy, szajs, a r6 merca to na szlifierniach więcej niz swego czasu n57. Powodzenia.

Nie wiem, gdzie pisza legendy. Jak dbasz tak masz, audi swego czasu szlo duzo do flot, i wymiana oleju co 30 tys zabijaly te silniki. O mercu nic nie wiem, po prostu mi sie stara linia podoba.

15 minut temu, słonik40 napisał(a):

kuoiles starego pod każdym kątem technologicznie trupa zarówna wewnątrz jak i napędowo i chyba nie pozostaje ci nic innego jak pocieszać się plując na każdy model bmw że złości że technologia poszła do przodu a ty jesteś otoczony wyświetlaczami rodem Z commodore 😀

Widzisz, tym sie roznimy. Dla mnie ma dzialac, a nie byc wodotryskiem. Dlatego lubilem os 7 w bmw, ktory dzialal, a nie swiecil z kazdej strony. Wole cos oldschool, niz na sile prostowac banan. Kazdy lubi co innego :)

Zachar off pieknie skomentowal panoramic vision - jest to gadzet ? Ale czy potrzebny ? Cos na zasadzie smartwacha.. 3/4 ludzi ma smart wacha ..,do sprawdzania godziny…tyle albo az tyle…moja stara nakrecana omega to tez robi, a kosztuje wiecej i lepiej wyglada ;)

OS X ma wiecej bugow, bledow niz moje atarii :). Moje atarii na poczatku tez nie bylo idealne, dopiero ostatnie wypusty dopracowali. Zobaczymy czy tak bedzie z OS X, narazie os 7 bylo bez bledow, zaczelo sie na 8,5, przeszlo na os X i tam nadal trwa.

Jak bys czytal ze zrozumieniem, bmw 7 po lifcie jest swietna z wygladu. X5 skopana i zabrali 3/4 uzytecznego wysposazenia dla MNIE

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam w bmw z4 os7, traci ten system strasznie myszka. W fun car w którym można się spocić po naciśnięciu gazu może być, natomiast w samochodzie w którym robię długie trasy nie chciałbym go już Mieć. Poza tym świat poszedł do przodu i strasznie liczę na integrację auta z dobrym agentem ai i rozpoznawaniem głosowym na przyzwoitym poziomie. Jeśli bedzie to dobrze działać to mega fajna będzie możliwość prowadzenia rozmowy na różne tematy. Implementuje to cała niemiecka trójca i ciekawe kto zrobi to najlepiej. No i może zatrzymajmy się przy silnikach. 444 KM w m350 to jest sztos. Jeśli to auto będzie wypadało cenowo w pobliżu aktualnej wersji to wyśle ci dobre whisky jak podasz mi coś konkurencyjnego z 6 garami pod maska 450KM i cenie okolice 300 tysięcy. Można się spierać i onanizowac jakimś plasticzkiem ale realnych parametrów nie oszukasz. To samo tyczy się i3. Masz największa baterie i największy zasięg w klasie z zaorana cała łącznie z chińszczyzna konkurencja na dziś dzień.

Opublikowano

Na końcu zawsze jest klient i każdy kupi to co mu się spodoba , jedn lubi suv-y , inny sedany a trzeci skazany na multivany 😆

Opublikowano

...dokładnie, a na końcu i tak rdza zeżre te wszystkie samochodziki i i tak będziemy kupować nowe ;)

Swego czasu na ulicach jeździł ogrom F30tek. Nagle ich totalnie nie ma, ostatni raz widziałem jakąś chyba z tydzień temu. Moja teoria (z przymrużeniem oka) jest właśnie taka, że pozżerała je rdza.

Tego filmu z G50 M350 nie widziałem do końca, ale obiecująco się zapowiada. W przeciwieństwie do G20, to wygląda jak gdyby zrobili osobną kategorię między cywilną trójką a M3. Jeszcze czegoś takiego nie było. Ale obawiam się, że do tych 300k, to dorzuć dobre 30 w podstawie.

Opublikowano
24 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Poza tym świat poszedł do przodu i strasznie liczę na integrację auta z dobrym agentem ai i rozpoznawaniem głosowym na przyzwoitym poziomie

Nie bede gadal z maszyna, mam miec wszystko pod reka i ja mam decydowac, a nie maszyna. A tak serio - jak jedziesz sam, super, ale nadal szybciej cos klikne niz powiem.

25 minut temu, słonik40 napisał(a):

Masz największa baterie i największy zasięg w klasie z zaorana cała łącznie z chińszczyzna konkurencja na dziś dzień.

GLC i ex60 nie ustepuja ;).

I wlasnie ex60 z AI gemini, ma obecnie najlepszy system , potem GLC, potem audi, i na koncu os x.

27 minut temu, słonik40 napisał(a):

No i może zatrzymajmy się przy silnikach

Co mi da silnik, jak bedzie glosno, plastikowo w kolo, i jeszcze slaby system ? W aucie mam sie dobrze czuc. Silnik ma byc dobry w funcaru typu wlasnie m350, z4 , m2 etc. W aucie daily ma mi byc przyjemnie ;) .

Do tego ja duzo jezdze w nocy…i BMW skasowalo lasery, a wprowadzilo mocno o zaawansowane matryce…ktore laserom, projektorom z merca/audi, czy pikselom z volvo ustepuja. I jezdzac g05 PrE LCi i LCi , to w LCI to byly swieczki, tak jak sa swieczki w ix3 czy w 5.

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kolego, auto jedzie silnikiem i to silnik determinuje czy cos jest fajne czy nie. Nie istotne jaka seria, e, f, g. Silnik to podstawa. Naped to podstawa. Tak było od zawsze i nic tu sie nie zmienia.

Opublikowano
11 minut temu, Big_daddy napisał(a):

BMW skasowalo lasery

Gwoździem do trumny dla laserów w G20 okazały się normy w USA, które ograniczają potencjał laserów. BMW doszło do wniosku, że nie opłaca się utrzymywać konfigurację laserów tylko na rynek europejski. Cięcie kosztów.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Obecnie 340ix startuje od 330k, to zapewne mniej niż 350-370k g50 nie wystartuje.

Chyba, że to są okolice 😉

Ja tam liczę na to, że z autem gadać nie będę musiał nigdy.

Popieram silnik, zawias, heble, jestem starej daty, ale jednocześnie niech to jakoś wygląda.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

. Niestety Volvo od pewnego czasu ma chińska strategie działania, szczególnie jeśli chodzi o elektryki. Dużo zapowiadają a jak przychodzi co do czego to aut nie ma. Ex90 spóźniło się o jakieś …. 3 lata w stosunku do zapowiedzi a mogąca konkurować z ix3 wersja p12 to też na razie biały Kruk. Sedanów elektrycznych brak a w spalinowych zostało tylko 2.0 który się ma nijak do silników 6 cylindrowych. @MedicuS a ja chętnie sobie z autem pogadam żeby chociażby dowiedzieć się jaka warto restauracje odwiedzić, jakie ma opinie itd… zamiast ślęczeć w telefonie zrobię to przy okazji prowadząc samochód 😀 silnk, heble, prowadzenie etc też jest ważne a na wygląd to po prostu poczekajmy aż się pokaże o trochę opatrzy. Jak dla mnie ix3 faktycznie wygląda średnio ale z drugiej strony czy któraś generacja x3 czy q5 wyglądała dobrze? Każda kolejna była słaba, jedynie co Mercedes potrafił zrobić w miarę ok wyglądające auto w tej klasie. Nowa x5 z kolei na zewnątrz uważam że wygląda fajnie (aczkolwiek widziałem tylko w necie). Jest kanciasto czyli tak jak lubię no i wygląda świeżo

Opublikowano

@słonik40 powinni Ci płacić za ten PR na forum 😆

Samo g50 w mojej subiektywnej ocenie jest poprostu nieudanym projektem i nie jest to syndrom ciągle przywoływanego tu z każdą generacją tak gadają ... to auto poprostu jest brzydkie + centralna tabletoza

A co do nowego X5 też tylko widziałem zdjęcia ale jakoś tego odzobaczyć i wymazać z pamięci nie potrafię😂

huhh0c03i5bh1.jpeg

Edytowane przez Woytas

Opublikowano

Coś się tu nie zgadza ... chyba znowu szybki render przerósł projektantów🙃

21 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

809703800_1765397041215586_738024517222155932_n.jpg

809133846_1765397044548919_3424592208950017976_n.jpg

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Serio? Oceniasz wyglad na podstawie sztucznych renederow z YouTube ruskich troli?

Opublikowano
12 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

Przy modelu agencyjnym wątpię, że będzie taniej niż w MB.

10 godzin temu, Woytas napisał(a):

Na końcu zawsze jest klient i każdy kupi to co mu się spodoba , jedn lubi suv-y , inny sedany a trzeci skazany na multivany 😆

Można mieć też wszystko :p

10 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Obecnie 340ix startuje od 330k, to zapewne mniej niż 350-370k g50 nie wystartuje.

Chyba, że to są okolice 😉

Ja tam liczę na to, że z autem gadać nie będę musiał nigdy.

Popieram silnik, zawias, heble, jestem starej daty, ale jednocześnie niech to jakoś wygląda.

Ma być drożej + ograniczone rabaty. No ja tego nie widzę jak będzie kosztować taka 350 sensownie skonfigurowana pod 400k transakcyjnie to już za dużo. Plus jest taki, że może serio będzie tego jeździć mniej zarówno 350 jak i bazowych. Wtedy będzie samochód bardziej unikatowy niż jest teraz, bo wysyp tych 318/320 po ulicach i wyglądają prawie tak samo. Jeszcze ostatnio widziałem 318/320 z lusterkami z M340 i atrapą chłodnicy -> sztuka udawania.

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
12 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Kolego, auto jedzie silnikiem i to silnik determinuje czy cos jest fajne czy nie. Nie istotne jaka seria, e, f, g. Silnik to podstawa. Naped to podstawa. Tak było od zawsze i nic tu sie nie zmienia.

szanuje za zdanie i akceptuje twój punkt widzenia, ale dla mnie liczą się inne wartości, równie wazne co silnik. Dla mnie Auto w całości ma być niezadowone, wygodne, i mam przy moich przebiegach w nim odpoczywać. Nawet najlepsza V8/R6 zmeczy cię cię, jak będziesz miał w środku głóśno, będziesz siedział na taborecie a system będzie walił błedami np. nowe audi. Z zewnatrz mi się podobają, w środku a6 czy q7 jest zjadliwa,silniki 3.0 TDI/ 3.0 TFsI jest ok, system działa fajnie, ale co z tego, jak system żyje własnym życiem i sypie błędami ? Podobno to poprawili, ale na początku ludzie na tym psy wieszali.

BMW X5/ IX3 /5 .. co z tego że z zewnatrz się opatrzy, silnik będzie najlepszy (tego nie ma co ukrywać, BMW ma najlepsze silniki), jak inne funkcje o których wcześniej wspomniają zawodzą.

I tak nie ma auta kompletnego i idealnego, w każdym musisz iść na jakieś ustępstwa. Dla mnie autem kompletnym było X5 G05 pre LCI , BMW 3 G20 pre LCI , czy też BMW 5. Teraz w mojej ocenie poszli na duże kompromisy - np. wywalenie foteli komofrtowych, zwykłe ledy matrycowe, brak masaży np w seri 5, czy brak laminowanych szyb w x5 nowym czy bmw 5 - mówie o silnikach bez wtyczek. I dla mnie za dużo zrobiło się tych ALE w nowych BMW abym mógł nadal jeździć tą marką. Konkurencja lepiej lekcje odrobiła.

Opublikowano

A mi tam się ix3 w pakiecie całkiem podoba, fajny ma przód.

Co do oceniania czy projekt G50 jest udany czy nie, to jest głupie. Nie da się takich twierdzeń traktować poważne. Jeszcze nikt z tutejszych tego auta nie widział, nie dotknął i nie prowadził. I piszę to jako osoba, której ten design też nie siedzi. Mimo to, poczekajcie z ocenami. Możliwe, że Wasze oceny się potwierdzą, ale na razie to hold your horses.

Godzinę temu, GrzegorzKo napisał(a):

Plus jest taki, że może serio będzie tego jeździć mniej zarówno 350 jak i bazowych. Wtedy będzie samochód bardziej unikatowy niż jest teraz, bo wysyp tych 318/320 po ulicach i wyglądają prawie tak samo. Jeszcze ostatnio widziałem 318/320 z lusterkami z M340 i atrapą chłodnicy -> sztuka udawania.

Po wrocławiu jeździ ogrom, wszystkich wersji silnikowych, pełen przekrój. Codziennie widzę jakąś trzystaczterdziestkę i kilka innych bez oznaczenia na klapie. Jest tego więcej dosłownie niż corolli i aurisów z bolta. Jutro jak ktoś chce to nagram Wam film z drogi do pracy przez Wrocław i gwarant, że co najmniej 6 G20tek znajdzie się w kadrze, a jadę ledwie 5-6 kilometrów.

A co do przeróbek, to prawda, ale tak samo uroczo śmieszne jest przerabianie 340tek na Mki.

Edytowane przez JacekLZ

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

Przy modelu agencyjnym wątpię, że będzie taniej niż w MB.

Można mieć też wszystko :p

Ma być drożej + ograniczone rabaty. No ja tego nie widzę jak będzie kosztować taka 350 sensownie skonfigurowana pod 400k transakcyjnie to już za dużo. Plus jest taki, że może serio będzie tego jeździć mniej zarówno 350 jak i bazowych. Wtedy będzie samochód bardziej unikatowy niż jest teraz, bo wysyp tych 318/320 po ulicach i wyglądają prawie tak samo. Jeszcze ostatnio widziałem 318/320 z lusterkami z M340 i atrapą chłodnicy -> sztuka udawania.

Na chwilę obecną seria 3 to sama bardziej udaje "premium " 😀

Myślę, że ostatnie czego chcą włodarze Bmw to, aby seria 3, czyli dojna krowa stała sie unikatowa.

Unikatowa była (może jeszcze będzie) Alpina.

Ale auto było dopracowane pod wieloma względami.

Moje auto też udaje, ale podoba mi się i spełnia swoją rolę.

Można by iść jeszcze dalej i stwierdzić, że M340 też udaje, bo żadne to M, tylko szybka limuzyna/kombi, to po co to M?

Podobnie AMG 43, 53 i wreszcie 63.

Tam z 2 litrowym silnikiem to udają już po całości.

Nie zmiania to jednak faktu, że m340 jest zajebistym wyborem, który w relacji ceny do możliwości daje niesamowicie dużo.

BMW F20 - było

BMW G21  - było