Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ale to w końcu zmieści się czy nie zmieści. Plastikowa wqlizka ciężka ponad 20 kg na dachu to chyba jakiś żart 😃

• Odpowiedzi 999
  • Wyświetleń 53,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
32 minuty temu, YogiPL napisał(a):

To od tej ulubionej fryzury młodzieży co wygląda jak kluski z tych zupek instant vifon ;)

Dobre 🤣 kojarze look, ale nazwy nie znałem 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, słonik40 napisał(a):

Ale to w końcu zmieści się czy nie zmieści. Plastikowa wqlizka ciężka ponad 20 kg na dachu to chyba jakiś żart 😃

Panie, nie takie rzeczy się woziło na maluchu montowane na stelażu na dachu. Sam tak nie robiłem bo jestem za młody ale znam z opowieści.

ChatGPT Image Aug 12, 2026, 08_16_26 AM 2.PNG

Meals + plan posiłków, przepisy od dietetyków i wspólna lista zakupów. Także dla kierowców BMW i ich rodzin.
https://meals.plus/get/bmw

Opublikowano

Obiektywnie Bąk pchał tam naprawdę duże walizki i wg mnie byłby z nimi duży problem w G30 , sam wpychałem 4 średniej wielkości + jakieś plecaki i coś luzem , w załączeniu 5-tka napchana na maxa , natomiast patrząc na 4-er i fakt, że to grand coupe to z tym 470l i otwieraną klapą nie jest źle , natomiast najistotniejszy plus to silnik ... prawie 400 kuca i 4łapy ..i średnie spalanie od wyjazdu z fabryki mam 8,9l .. to oczywiście 2-3 l więcej od 20d ale to nadal poziom kompaktów 🏆😃

20250628_064734(1).jpg

20250628_071329(1).jpg

z ciekawości muszę kiedyś tym samym zestawem spróbować zapełnić 4-ke

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Miałem g30 i dopóki było nas 3 to sprawdzał się bardzo dobrze ale jak pojawił się czwarty członek rodziny to każdy wyjazd to był stres przy pakowaniu i Tetris.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
9 minut temu, słonik40 napisał(a):

Ale to w końcu zmieści się czy nie zmieści. Plastikowa wqlizka ciężka ponad 20 kg na dachu to chyba jakiś żart

44 minuty temu, Woytas napisał(a):

Obiektywnie Bąk pchał tam naprawdę duże walizki i wg mnie byłby z nimi duży problem w G30 , sam wpychałem 4 średniej wielkości + jakieś plecaki i coś luzem , w załączeniu 5-tka napchana na maxa , natomiast patrząc na 4-er i fakt, że to grand coupe to z tym 470l i otwieraną klapą nie jest źle , natomiast najistotniejszy plus to silnik ... prawie 400 kuca i 4łapy ..i średnie spalanie od wyjazdu z fabryki mam 8,9l .. to oczywiście 2-3 l więcej od 20d ale to nadal poziom kompaktów 🏆😃

20250628_064734(1).jpg

20250628_071329(1).jpg

z ciekawości muszę kiedyś tym samym zestawem spróbować zapełnić 4-ke

Z doświadczenia Ci powiem, że max 2 litry w porównaniu z 318d rwd 🫣

Także rewelacja!

A co do ostatniego zdjęcia już upchanego bagażnika, to wtedy cała na biało wchodzi żona (obojętne, moja, Twoja, pewnie każda) i niesie jeszcze jeden pakunek o którym wcześniej zapomniała Ci powiedzieć jak pakowałeś 😆

Ja jestem zadowolony z touringa, ale wyjmuje tą belkę z siatką, bo mi idealnie koliduje z walizką którą mam 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

.. proza życia ... już masz walnąć klapą i się nagle pojawia kolejny plecak i pìńć reklamówek 🤣

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
23 minuty temu, Woytas napisał(a):

.. proza życia ... już masz walnąć klapą i się nagle pojawia kolejny plecak i pìńć reklamówek 🤣

I nie ważne, że za każdym razem, przy każdym wyjeździe mówisz, prosisz, blagasz, grozisz (niepotrzebne skreślić) żeby nic, absolutnie nic nie było w reklamówce 🫣

Albo lepiej, klapa po 30 próbie tetrisa wreszcie sie domknęła, jesteś szczęśliwy jak świnia w błocie, a tutaj taaaadaaam 😀

I na koniec słyszysz, "jak sie nie zmieści, zaraz Ci pokaże.."

Póki co otwierana szyba z tylnej klapy to zajebisty wynalazek, żeby nie wypadło to co nie powinno, ale na pewno wypadnie.

Mam nadzieję, że chociaż to zostanie w neuesroze, czy jakos tak ;)

Kurde, ale 8.9 w 40ix to mnie rozłożyło

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Te 8,9 do zrobienia ale...

Albo 80% trasy lub małe miasto bez korków i mniej tras.

Albo mega niewierzgające kopytko czyli chill mnicha rodem z Shaoilin wspomaganego czasem eco-pro.

Kolega zrobił nawet w trasie 100km 5,3... cóż to za jazda była 😀

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, macste napisał(a):

Kolega zrobił nawet w trasie 100km 5,3... cóż to za jazda była 😀

To chyba lekko z górki musiało być z wiatrem w plecy jadąc 70km/h

Meals + plan posiłków, przepisy od dietetyków i wspólna lista zakupów. Także dla kierowców BMW i ich rodzin.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

9 litrów w 340i żadne osiągnięcie. Ostatnio tyle miałem w x6 40iIMG_9397.jpeg

Ale potrafi też być tak w zakorkowanym mieście IMG_8227.jpeg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
48 minut temu, słonik40 napisał(a):

9 litrów w 340i żadne osiągnięcie. Ostatnio tyle miałem w x6 40iIMG_9397.jpeg

Ale potrafi też być tak w zakorkowanym mieście IMG_8227.jpeg

Odcinkowe to jednak co innego niż średnie z fabryki, stąd jestem pod wrażeniem.

W 20d rwd mam obecnie 6.0, ale przyczyną jest bezkorkowy wakacyjny Kraków i sporo tras.

Wjedzie jesień i skończy sie dzień dziecka.

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

Zespottowali g50 w touringu w częściowym kamuflażu. Jak się widzi wielbicielom touringow?image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, adiki napisał(a):

To chyba lekko z górki musiało być z wiatrem w plecy jadąc 70km/h

110km/h na Sce w tunelu za Tirami i rzadkie spokojne wyprzedzania.

Nigdy mi się nie udało poniżej 6 nawet z eco-pro ale wierzę w te 5,3... potencjał jest. Na referencyjnej trasie Polanica- Wrocław w eco-pro miałem kiedyś 6,3. Podobna jazda w comfort to już 7. Normalnie 8, szybko 9-9,5. "Szarpanie" kończy się na 12 ale gdyby ktoś darł i przeginał gdzie tylko można denerwując innych kierowców to i 16 do zrobienia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
32 minuty temu, Seek napisał(a):

Zespottowali g50 w touringu w częściowym kamuflażu. Jak się widzi wielbicielom touringow?image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Odkąd ktoś tu przywołał jako pierwowzór Astrę, nie mogę tego odzobaczyć 🫣

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
Godzinę temu, Seek napisał(a):

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

mini 5 xD

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, macste napisał(a):

110km/h na Sce w tunelu za Tirami i rzadkie spokojne wyprzedzania.

Nigdy mi się nie udało poniżej 6 nawet z eco-pro ale wierzę w te 5,3... potencjał jest. Na referencyjnej trasie Polanica- Wrocław w eco-pro miałem kiedyś 6,3. Podobna jazda w comfort to już 7. Normalnie 8, szybko 9-9,5. "Szarpanie" kończy się na 12 ale gdyby ktoś darł i przeginał gdzie tylko można denerwując innych kierowców to i 16 do zrobienia.

Mi się kiedyś udało 3.9 wyruszając spod term w Bukowinie Tatrzańskiej a zatrzymując się na Orlenie kilka kilometrów dalej ;)

Opublikowano
12 godzin temu, MedicuS napisał(a):

I nie ważne, że za każdym razem, przy każdym wyjeździe mówisz, prosisz, blagasz, grozisz (niepotrzebne skreślić) żeby nic, absolutnie nic nie było w reklamówce 🫣

Albo lepiej, klapa po 30 próbie tetrisa wreszcie sie domknęła, jesteś szczęśliwy jak świnia w błocie, a tutaj taaaadaaam 😀

I na koniec słyszysz, "jak sie nie zmieści, zaraz Ci pokaże.."

Póki co otwierana szyba z tylnej klapy to zajebisty wynalazek, żeby nie wypadło to co nie powinno, ale na pewno wypadnie.

Mam nadzieję, że chociaż to zostanie w neuesroze, czy jakos tak ;)

Kurde, ale 8.9 w 40ix to mnie rozłożyło

Ale to dość normalne średnia społeczności jest 9,3 .. za ten msc mam 8,5

Screenshot_20260826_105624_My BMW.jpg

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
2 godziny temu, Seek napisał(a):

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Na pewno każdy kto by zobaczył ten samochód, nie wiedzący tak jak my że to nowa trójka nie zgadłby że to może być w ogóle BMW. Nie ma nawet jednego elementu, który by świadczył o tym że to ta marka. Generalne skrzyżowanie kilku marek bez jakiegokolwiek nawiązania do BMW. Szczerze mówiąc na prawdę projektanci musieli stanąć na głowie, żeby zrobić taki projekt :)

Opublikowano

To jest kryminał i dramat. To faktycznie wygląda jak Opel Astra.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

I jedno i drugie paskudne

Opublikowano
15 minut temu, krzysztof77 napisał(a):

Screenshot_20260826-123336_Chrome-01.jpeg

dla porównania BMW 😁

G20.png

Opublikowano
4 godziny temu, Seek napisał(a):

Zespottowali g50 w touringu w częściowym kamuflażu

To nie G51. To i3 w touringu.