Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Parkingi lotniskowe maja często usługę ładowania (przynajmniej te pod Berlinem bo z tamtąd często latam). Zostawiasz kluczyki, wracasz i masz full 😀

Btw zgadzam się akurat ring Warszawa Berlin Monachium jest mocno niekorzystny dla ev

Edytowane przez słonik40

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 68,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Nie no zlituj się z tą obroną częstochowy z EV 😄 kW na szybkich ładowarkach 3,2-3,5 za kW , taniej wychodzi zapindalać nawet 40i ... pomijam utratę wartości i problem z odsprzedażą ... EV ma może jakiś sens finansowy jako 2 lub 3 auto w domu ładowane z paneli , chyba że jakaś służbówka to nie patrzysz na koszty

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Można ładować się w cenie o której piszesz ale można też i tsk. Wolny kraj wolny wybór IMG_9617.pngIMG_9616.pngIMG_9615.pngIMG_9613.pngIMG_9614.png

Opublikowano

45 kW na h 🤣 ... daj spokój to naladowanie takiego i3 do 80% to by trwało tyle co przejechanie połowy niemiec 😆

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Gdzie ty wieziesz na godzinę?

Opublikowano
5 minut temu, słonik40 napisał(a):

Gdzie ty wieziesz na godzinę?

Sorki żle spojrzałem 😉 cofam , nie pół niemiec tylko 200 km😁

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

to jest już ponad 3 letni elektryk, w i3 masz dwa razy dłuższy zasięg i prawie połowę krótsze ładowanie. Szukaj argumentów dalej 😀

Opublikowano

Nie muszę nic szukać , pogadamy za 3 lata , wtedy porównasz wartość M350 i i3 z największą możliwą baterią ... 😉

obecnie najmocniejsze roczne i4 to jakieś 50-70 tyś mniej niż spalinowa alternatywa mimo podobnej wartości startowej ... 3 latek to już będzie równia pochyła 😉

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Żeby sprawdzić realna stratę musiałbyś porównać po ile te samochody były sprzedawane jako nowe. Bmw na samochody elektryczne i hybrydy potrafi dać naprawdę solidny Rabat, w zeszłym roku znajomemu proponowali bodajże 35 procent Rabatu na hybrydowa serie 5, z kolei do mnie dzwonił handlowiec jakieś dwa lata temu z oferta najmu i5 przy jakiś 40 tysiącach wpłaty i racie ….1709zl netto także najbezpieczniej dzisiaj chyba celować w najem

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś , zreszta to nie jest wiedza tajemna , że 5tki elektryczne jak i phev-y się baaaardzo słabo sprzedają , a rabaty ... jak coś stoi na placu 7 cz 9 msc ...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wtedy należy kupować 😀

Opublikowano
  • Moderatorzy
33 minuty temu, Woytas napisał(a):

że 5tki elektryczne jak i phev-y się baaaardzo słabo sprzedają

Bo są bardzo kiepskimi elektrykami, ix3 i i3 to zupełnie inna bajka, wystarczy zapytać ile trzeba czekać na ix3 - 11 miesięcy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, słonik40 napisał(a):

Tak przykładowo wygląda trasa Gdańsk-Dubrownik nowym ix3. Postoje obliczone i zaplanowane. Łącznie 4 postoje po od 19 do 27 minut dające jakieś półtorej godziny ładowania na ponad 1800km trasie. Nie mówię że jest pięknie i cudownie ale też jak co po niektórzy piszą tragedii nie ma. W nowym i3 będzie tylko lepiej. Minus taki że przez Polskę trzeba jednak te 130km/h raczej jechać.

IMG_9612.png

Godzinę temu, Randall napisał(a):

Bo są bardzo kiepskimi elektrykami, ix3 i i3 to zupełnie inna bajka, wystarczy zapytać ile trzeba czekać na ix3 - 11 miesięcy.

Może akurat będzie to jakiś przełom, brzydki, ale przełom 😉

Czas pokaże, czy przy sprzedaży też będzie trzeba czekać minimum 11 miesięcy 😉

Albo ludziska zobaczyli jak będzie wyglądało i3 to się na ix3 rzucili, które piękne nie jest, ale jeszcze BMW przypomina 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

z tej pespektywy nie wygląda to jakoś dobrze. Dziwnie, i sam nie wiem czy to mi się podoba czy nie xD. No i te wysuwane klamki ... chyba gorsze od skrzydelek w x5

809703800_1765397041215586_738024517222155932_n.jpg

809133846_1765397044548919_3424592208950017976_n.jpg

Edytowane przez Big_daddy

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
30 minut temu, JacekLZ napisał(a):

W Krakowie tez już widziałem, zabezpieczali Poland business run ;)

Obok stał drugi radiowóz Toyotą 😀

Aż mnie korciło zapytać czemu koledzy mają lepiej? 🙃

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
6 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

z tej pespektywy nie wygląda to jakoś dobrze.

Na pierwszy rzut oka myślałem, że to i3, a to niby produkcyjne 350i... No tak średnio z tyłu, tak średnio... 🙄

Opublikowano
2 minuty temu, rzaba napisał(a):

Na pierwszy rzut oka myślałem, że to i3, a to niby produkcyjne 350i... No tak średnio z tyłu, tak średnio... 🙄

Mi by do głowy nie przyszło że to nie i3, ale tragedia jednak, same proporcje nie uratują tego spalinówi bo jest po prostu brzydka. Wcześniejsze zmiany designu BMW były kontrowersyjne tzw over the top, to jest raczej smutne

Opublikowano
7 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

No i te wysuwane klamki ... chyba gorsze od skrzydelek w x5

Możliwy scenariusz z wypadku.

Przednie drzwi zakleszczone z powodu uderzenia, pasażerowie w środku czekają na pomoc. Auto zaczyna płonąć. Klamki z tylnych drzwi nie chcą się wysunąć z powodu awarii elektryki.

Opublikowano
16 minut temu, zornold napisał(a):

Mi by do głowy nie przyszło że to nie i3, ale tragedia jednak, same proporcje nie uratują tego spalinówi bo jest po prostu brzydka. Wcześniejsze zmiany designu BMW były kontrowersyjne tzw over the top, to jest raczej smutne

No tym bardziej, że to jest 350i w mpakiecie, z obniżonym zawieszeniem i na feldze pewnie 19" albo 20".

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jakie to polskie. Auta na żywo nikt jeszcze nie widział, ba jeszcze nie zostało nikomu pokazane a już wszyscy wygląd skrytykowali 😭😭😀

Opublikowano

Bo jak ktoś widzi nawet na zdjęciu , że to ma proporcje rodem renault thalia to nie wiem czemu się dziwsz 😆

Opublikowano

Można już spotkać na autobahnie.

Generalnie powiem tak… przód i to całe podświetlenie PETARDA. Nie ma co szukać porównań i narzekać. Od razu będzie widać,że to BMW i jest mega kosa. Z boku wbrew pierwszym wrażeniom też jest fajnie i dużo oczywiście będzie zależało od koloru i felgi. Jedyne co mi osobiście średnio leży w tym tyle to na razie zbyt duże podobieństwo do 2gc poprzedniej generacji którego wyjątkowo nie trawię.

Zobaczymy jak Touring finalnie wyjdzie i jak cenowo będą wyglądały te mocniejsze napędy. Chciałoby się m350,ale może być za drogo więc liczę na fajny kompromis w postaci sensownej 330.

Patrząc po konkurencji ja nie widzę alternatywy dla swojej obecnej 3 i następca to będzie nowy model. No chyba,że po drodze trafi się lekko używany fajny egzemplarz g61 z r6 pod maską.

Wy narzekacie na BMW i design,ale nowe a5 czy c klasa … też nie ma szału i gdy dołożymy do tego silniki to już w ogóle te auta w żaden sposób mnie nie interesują. BMW ma dalej coś w sobie i popatrzcie sobie poszczególne działy na przestrzeni 10-15 lat i praktycznie co generację jest ta sama śpiewka i lament.

Generalnie dopóki BMW nie odwali nic z silnikami to będzie wszystko git. Dobrze,że ta patologia z fwd dotyczy tylko serii 1/2 i dopóki tak będzie to nie mamy co się martwić.

Opublikowano

a najgorzej, że i tak będziecie musieli to kupić, z tego mam największą polewkę 😂😂😂 aż zarechotałem pod nosem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Święte słowa eSzet. Bmw odjechało. Cało to pitolenie ze brzydka itp sie skończy w momencie gdy wyjedzie na drogi. Silnikowo, napędowo, technologicznie, nie ma konkurencji na rynku. Ix3, ix5, i3 wyglądaja obłędnie.

Edytowane przez kkx5