Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ale to w końcu zmieści się czy nie zmieści. Plastikowa wqlizka ciężka ponad 20 kg na dachu to chyba jakiś żart 😃

• Odpowiedzi 983
  • Wyświetleń 52,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
32 minuty temu, YogiPL napisał(a):

To od tej ulubionej fryzury młodzieży co wygląda jak kluski z tych zupek instant vifon ;)

Dobre 🤣 kojarze look, ale nazwy nie znałem 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, słonik40 napisał(a):

Ale to w końcu zmieści się czy nie zmieści. Plastikowa wqlizka ciężka ponad 20 kg na dachu to chyba jakiś żart 😃

Panie, nie takie rzeczy się woziło na maluchu montowane na stelażu na dachu. Sam tak nie robiłem bo jestem za młody ale znam z opowieści.

Opublikowano

Obiektywnie Bąk pchał tam naprawdę duże walizki i wg mnie byłby z nimi duży problem w G30 , sam wpychałem 4 średniej wielkości + jakieś plecaki i coś luzem , w załączeniu 5-tka napchana na maxa , natomiast patrząc na 4-er i fakt, że to grand coupe to z tym 470l i otwieraną klapą nie jest źle , natomiast najistotniejszy plus to silnik ... prawie 400 kuca i 4łapy ..i średnie spalanie od wyjazdu z fabryki mam 8,9l .. to oczywiście 2-3 l więcej od 20d ale to nadal poziom kompaktów 🏆😃

20250628_064734(1).jpg

20250628_071329(1).jpg

z ciekawości muszę kiedyś tym samym zestawem spróbować zapełnić 4-ke

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Miałem g30 i dopóki było nas 3 to sprawdzał się bardzo dobrze ale jak pojawił się czwarty członek rodziny to każdy wyjazd to był stres przy pakowaniu i Tetris.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
9 minut temu, słonik40 napisał(a):

Ale to w końcu zmieści się czy nie zmieści. Plastikowa wqlizka ciężka ponad 20 kg na dachu to chyba jakiś żart

44 minuty temu, Woytas napisał(a):

Obiektywnie Bąk pchał tam naprawdę duże walizki i wg mnie byłby z nimi duży problem w G30 , sam wpychałem 4 średniej wielkości + jakieś plecaki i coś luzem , w załączeniu 5-tka napchana na maxa , natomiast patrząc na 4-er i fakt, że to grand coupe to z tym 470l i otwieraną klapą nie jest źle , natomiast najistotniejszy plus to silnik ... prawie 400 kuca i 4łapy ..i średnie spalanie od wyjazdu z fabryki mam 8,9l .. to oczywiście 2-3 l więcej od 20d ale to nadal poziom kompaktów 🏆😃

20250628_064734(1).jpg

20250628_071329(1).jpg

z ciekawości muszę kiedyś tym samym zestawem spróbować zapełnić 4-ke

Z doświadczenia Ci powiem, że max 2 litry w porównaniu z 318d rwd 🫣

Także rewelacja!

A co do ostatniego zdjęcia już upchanego bagażnika, to wtedy cała na biało wchodzi żona (obojętne, moja, Twoja, pewnie każda) i niesie jeszcze jeden pakunek o którym wcześniej zapomniała Ci powiedzieć jak pakowałeś 😆

Ja jestem zadowolony z touringa, ale wyjmuje tą belkę z siatką, bo mi idealnie koliduje z walizką którą mam 😀

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

.. proza życia ... już masz walnąć klapą i się nagle pojawia kolejny plecak i pìńć reklamówek 🤣

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
23 minuty temu, Woytas napisał(a):

.. proza życia ... już masz walnąć klapą i się nagle pojawia kolejny plecak i pìńć reklamówek 🤣

I nie ważne, że za każdym razem, przy każdym wyjeździe mówisz, prosisz, blagasz, grozisz (niepotrzebne skreślić) żeby nic, absolutnie nic nie było w reklamówce 🫣

Albo lepiej, klapa po 30 próbie tetrisa wreszcie sie domknęła, jesteś szczęśliwy jak świnia w błocie, a tutaj taaaadaaam 😀

I na koniec słyszysz, "jak sie nie zmieści, zaraz Ci pokaże.."

Póki co otwierana szyba z tylnej klapy to zajebisty wynalazek, żeby nie wypadło to co nie powinno, ale na pewno wypadnie.

Mam nadzieję, że chociaż to zostanie w neuesroze, czy jakos tak ;)

Kurde, ale 8.9 w 40ix to mnie rozłożyło

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Te 8,9 do zrobienia ale...

Albo 80% trasy lub małe miasto bez korków i mniej tras.

Albo mega niewierzgające kopytko czyli chill mnicha rodem z Shaoilin wspomaganego czasem eco-pro.

Kolega zrobił nawet w trasie 100km 5,3... cóż to za jazda była 😀