Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak średnio bym powiedział...

• Odpowiedzi 848
  • Wyświetleń 45,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
20 minut temu, rzaba napisał(a):

Jeżeli to prawda, to szkoda nawet komentować jak to wygląda. Na pewno cel w postaci wywrócenia stolika osiągnięty, nie przypomina to coś żadnego BMW w historii i całkowicie jednocześnie zaprzecza wszystkiemu co było.

Edytowane przez Lukas68

Opublikowano
9 godzin temu, rzaba napisał(a):

Touring jeszcze bardziej przypomina najnowszą Astrę 🙄

Opublikowano

Z zewnątrz paskuda, archaiczny desing bez przetłoczeń i jakiegokolwiek "zadzioru".

W środku mimo wszystko i tak chyba najlepiej z niemieckiej trójcy (włącznie z aktualnym G20). Mercedes to trzeszczący plastik i odpust niczym w Licheniu, Audi wcale nie ma lepszych materiałów niż G50 a tafla plastiku za kierownicą gdzie ekran zajmuje chyba mniej niż 50% całości wygląda tragicznie i dużo bardziej trafia do mnie ten wynalazek od BMW z listwą pod szybą, a G20 po liftingach też materiałami i spasowaniem nie rozpieszcza + stylistycznie bardzo widać upływ czasu.

Gdybym miał kupować teraz kombi i nie oczekiwał rakietowych osiągów to kupiłbym V60.

Gdybym miał kupować sedana i jeszcze mniej zależałoby mi na osiągach to poczekałbym na nowego Lexusa, ewentualnie mocno "przekalkulowałbym" oczekiwania, przekonał do nadwozia kombi i kupił V60.

Opublikowano
48 minut temu, poczatkujacygrajek napisał(a):

Z zewnątrz paskuda, archaiczny desing bez przetłoczeń i jakiegokolwiek "zadzioru".

W środku mimo wszystko i tak chyba najlepiej z niemieckiej trójcy (włącznie z aktualnym G20). Mercedes to trzeszczący plastik i odpust niczym w Licheniu, Audi wcale nie ma lepszych materiałów niż G50 a tafla plastiku za kierownicą gdzie ekran zajmuje chyba mniej niż 50% całości wygląda tragicznie i dużo bardziej trafia do mnie ten wynalazek od BMW z listwą pod szybą, a G20 po liftingach też materiałami i spasowaniem nie rozpieszcza + stylistycznie bardzo widać upływ czasu.

Gdybym miał kupować teraz kombi i nie oczekiwał rakietowych osiągów to kupiłbym V60.

Gdybym miał kupować sedana i jeszcze mniej zależałoby mi na osiągach to poczekałbym na nowego Lexusa, ewentualnie mocno "przekalkulowałbym" oczekiwania, przekonał do nadwozia kombi i kupił V60.

Kolega niedawno odebrał nowe v60. Wygląda ciągle klasycznie, elegancko i solidnie przy tych "wybrykach" które prezenduje obecnie niemiecka konkurencja. Szkoda że nie zrobili lifta v60 (tak jak xc60) bo ten samochód nadal świetnie by się sprzedawał. Niestety obecnie trzeba iść na wiele kompromisów przy v60 bo multimedia są przestarzałe, brak napędu AWD, okrojone opcje wyposażenie itd. Ciekawe czy Volvo sie już podda w tym segmencie.

Opublikowano

V60 to stary model... jeszcze starszy niż G20/21. Żadna konkurencja dla G50. Nie wspominając o takich rzeczach jak napęd FWD, słaba gama silników benzynowych, czy elektroniczne ograniczenie prędkości do 180 km/h. To nie jest samochód dla petrolheadów.

Opublikowano
17 godzin temu, poczatkujacygrajek napisał(a):

Dotknij sobie plastików w nowym IX3 bliżej podłogi takiego czegoś nie widziałem ani w Audi, ani w MB. Poszli po całości z najtańszym plastikiem rodem z Dacia..... Ugina się jak cienki karton i rysuje się od patrzenia, a to czarny matowy plastik...

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano
19 godzin temu, poczatkujacygrajek napisał(a):

(...)

Ale to jakbyś właśnie volvo opisał ;)

Opublikowano
W dniu 15.07.2026 o 23:42, rzaba napisał(a):

Nie wiem czy gdzieś w materiałach/informacjach to się przewijało, ale patrząc na wycieraczkę tylnej szyby to chyba w G50 możemy pożegnać się z otwieraną tylną szybą (jak w G61)...

Edytowane przez Marco120i

Opublikowano

To w końcu ładne czy nieładne to G50, bo już mam burdel w głowie!! Co mam mówić jak ktoś zapyta?

Opublikowano

Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

Opublikowano
2 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

To w końcu ładne czy nieładne to G50, bo już mam burdel w głowie!! Co mam mówić jak ktoś zapyta?

Piękne! Unikat xD Dla mnie astra na sterydach, nawet ta linia boczna wygląda podobnie. I3 jest napompowane, ale mimo wszystko xD

Pokochaj na nowo Opla. Astra Sports Tourer to kombi, które przegra  niezasłużenieimage.png

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

Pamiętajcie, że ten touring jest na bazie i3. Spalinowe G50/51 będzie miało ładniejsze proporcje, tak jak pokazują w tym materiale od @krzysztof77 wyżej.

Opublikowano
3 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

Narazie mów, że brzydkie bo to standard jak wchodzi nowe bmw. Potem jak się wszystkim opatrzy to się okaże że ładne. Tylko trzeba dobrze punkt przejścia dobrać ;)

Opublikowano
22 godziny temu, proarnes napisał(a):

Niestety obecnie trzeba iść na wiele kompromisów przy v60 bo multimedia są przestarzałe

Multimedia nawet w modelach bez liftingu Volvo ma akurat chyba jedne z najlepszych na rynku. Działają bardzo szybko, są pozbawione miliona ikonek, masz bezpośrednią integrację z usługami Google, najlepszego głosowego asystenta (z którym chyba tylko ten w Mercedesie może się równać), nawet AA jest już bezprzewodowe. To, gdzie Volvo "kuleje" i odstaje od "Niemców", to napęd, światła i asystenci. Jak komuś na tym nie zależy, czyli nie musi mieć sportowych osiągów ani nie zamierza puszczać kierownicy w trakcie jazdy, to takie V60 nadal jest świetną opcją, bo materiały, design i spasowanie ma o niebo lepsze.

4 godziny temu, YogiPL napisał(a):

Ale to jakbyś właśnie volvo opisał ;)

No chyba jednak nie. Linia stylistyczna Volvo jest idealnym połączeniem elegancji i sportu. Nie ma nudy, są ciekawe akcenty (np. design świateł z przodu czy z tyłu), a jednocześnie nie jest zbyt krzykliwie. W Volvo masz choćby przetłoczenie na drzwiach po całości, w G50 to płaska tafla blachy, nie ma nawet klamek żeby ją jakoś "urozmaicić". W Volvo z przodu masz duży grill, ciekawe duże logo z "paskiem" idącym po przekątnej, w BMW małe zęby bobra i duży plastik płaskich świateł (to już nawet Mazda robi jakieś wzory 3D na lampach żeby było ciekawiej i atrakcyjniej). Nawet z tyłu Volvo postarało się o nowoczesną linię świateł, w G50 masz zwykłe paski które równie dobrze znalazłbyś w Kii czy Skodzie. Z zewnątrz V60 jest dużo ciekawsze od G50, które Grzegorz idealnie porównał do Astry, choć moim zdaniem to nie jest Opel na sterydach, bo już nawet w Astrze więcej się dzieje.

6 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

Dotknij sobie plastików w nowym IX3 bliżej podłogi takiego czegoś nie widziałem ani w Audi

W A5 jest dokładnie tak samo. To co poniżej lini rąk jest twarde, plastikowe, "dudniące". Nawet gdzieniegdzie wyżej trafia się taki tani plastik. Dodatkowo cały tunel środkowy to piano black. Cała przestrzeń przed kierowcą to czarna pleksa z jedynie niewielkim ekranikiem. To są niby materiały premium? Dla porównania w Volvo przed oczami masz normalne zagłębienie na zegary w które idealnie wkomponowany jest ekran, na tunelu środkowym masz dużą, drednianą lub alumiową roletę, a plastik nawet na dole drzwi (tam gdzie są schowki) jest delikatnie gumowany.

Edytowane przez poczatkujacygrajek

Opublikowano
21 minut temu, YogiPL napisał(a):

Narazie mów, że brzydkie bo to standard jak wchodzi nowe bmw. Potem jak się wszystkim opatrzy to się okaże że ładne. Tylko trzeba dobrze punkt przejścia dobrać ;)

No właśnie z tego założenia wychodzę, bo G20 też budziło mieszane uczucia :D 😂 Teraz też połowa internetu zachwycona, druga połowa w panice. Nie wiadomo już jak formułować swoją opinię.

Opublikowano
8 minut temu, poczatkujacygrajek napisał(a):

No chyba jednak nie. Linia stylistyczna Volvo jest idealnym połączeniem elegancji i sportu.

Jak to mówią, o gustach się nie dyskutuje, ale sport to ostatnie z czym kojarzy mi się volvo (zresztą samo volvo chyba nie chce być kojarzone ze sportem).

To że to eleganckie auta nie zaprzeczam, mogą się podobać, ale moim zdaniem emocji sportowych w nich jest tyle co w turniejach szachowych ;)

Opublikowano

Brzydkie jak noc i nie ma co się oszukiwać. Przynajmniej moje oko się do tego nie przyzwyczai, ale każda zmora znajdzie swojego amatora.

Podobnie jak seria 7 pozostanie prosiakiem na kółkach - choćbym oglądał milion razy.

Opublikowano
Godzinę temu, YogiPL napisał(a):

Jak to mówią, o gustach się nie dyskutuje, ale sport to ostatnie z czym kojarzy mi się volvo (zresztą samo volvo chyba nie chce być kojarzone ze sportem).

To że to eleganckie auta nie zaprzeczam, mogą się podobać, ale moim zdaniem emocji sportowych w nich jest tyle co w turniejach szachowych ;)

tak całkiem obiektywne obojętnie jakie Volvo z R na końcu da więcej emocji niż 318i 😁

Opublikowano
7 minut temu, Woytas napisał(a):

tak całkiem obiektywne obojętnie jakie Volvo z R na końcu da więcej emocji niż 318i 😁

Tak, kiedyś volvo miało więcej "fantazji". Teraz to duża, elegancka niania ;)

Opublikowano

Tłumaczenie obecnego stanu BMW i3 bobrem jest zupełnie nietrafione. Bóbr był kontrowersyjny i szalony, i dlatego się nie podobał. I3 jest po prostu szkaradne, ma złe proporcje i te kombi to serio Opel astra. Tego się nie "opatrzy".

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Też mnie się tak wydaje... pożyjemy...