Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Braliście u siebie listwy Carbon fibre? Bo Carwow Polska w recenzji wspominał, że mocno odbijają światło i mogą rozpraszać. Jak je oceniacie?

Opublikowano
24 minuty temu, Exposito napisał(a):

Braliście u siebie listwy Carbon fibre? Bo Carwow Polska w recenzji wspominał, że mocno odbijają światło i mogą rozpraszać. Jak je oceniacie?

Mam takie listwy w G22 i nie zwróciłem uwagi, żeby odbijały światło i rozpraszały.

Opublikowano

Witam,

Pojawił mi się check - pacjent G21, r. 2021. 

Wcześniej użytkowałem F34 i radziłem sobie w takich sytuacjacht enet + ista. 

Teraz gdy podpinam pod ISTA - program źle zczytuje samochód - tj. zupełnie inny model, parametry itp. Czyżby ISTA nie była kompatybilana z G21? Czy problem leży gdzie indziej? Jeżeli nie ISTA to co polecacie? Najlepiej gdyby to był soft na komputer a nie android/iphone.

Opublikowano
3 godziny temu, Exposito napisał(a):

Mam, bo tak zostało skonfigurowane auto.

Sam bym w życiu nie wybrał, zdecydowanie lepsze matowe "drewno".

Karbon się palcuje, a cena jak dla mnie odklejona jak za kawałek dekoru.

W konfiguratorze USA karbon kosztuje 300 USD 🤔

Opublikowano
6 godzin temu, Exposito napisał(a):

Ja mam akurat matowe aluminium ale jak w salonie w słoneczny dzień wsiadłem do samochodu z carbonami to od razu zwróciłem uwagę jak odbijają światło. Więc testujący prawdę mówił. 

Opublikowano
19 godzin temu, Exposito napisał(a):

Dasz jakiegoś linka? Bo zamówiłem z carbonem, ale mogę jeszcze zmienić specyfikację.

Opublikowano

Carbon jest z połyskiem ale nigdy mi to nie przeszkadzało. Jak dla mnie był to jedyny możliwy wybór bo mi się podoba. Dla każdego coś innego i warto zobaczyć przed zakupem 😀

Jest też opcja matowych carbonów ale to już extra płatne. Cena w ASO bodajże 4,2kpln.

Opublikowano (edytowane)

Ten karbon naprawdę fajnie wygląda, ale ten bazowy aluminiowy też spoko.

Edytowane przez zalezi
Opublikowano

Będę miał na dniach sprowadzonego G21 i chciałbym zrobić full olej serwis (silnik, ZF, dyfry, skrzynka rozdzielcza) z własnymi częściami. Macie jakieś polecane warsztaty Wrocław i okolice, w którym robicie serwisy po gwarancji? 

Może też ktoś oklejał folią i chce polecić ekipę? 🙂

Inna sprawa, montował ktoś np. splittera do G21, inną lotkę na klapę bagażnika lub/oraz dyfuzor inny? Ewentualnie jakieś side skirts? Jeżeli tak to czy dokładka na plus czy lipa? Jak na plus to jakiej firmy? 

Opublikowano
Godzinę temu, Ledek napisał(a):

Macie jakieś polecane warsztaty Wrocław i okolice, w którym robicie serwisy po gwarancji? 

Może też ktoś oklejał folią i chce polecić ekipę?

Do wymiany olejów i płynów mogę polecić Stylauto na Ulanowskiego. Do oklejania: Wrapster przy Kwidzyńskiej.

• Dziękuję 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ledek napisał(a):

Będę miał na dniach sprowadzonego G21 i chciałbym zrobić full olej serwis (silnik, ZF, dyfry, skrzynka rozdzielcza) z własnymi częściami. Macie jakieś polecane warsztaty Wrocław i okolice, w którym robicie serwisy po gwarancji? 

Inna sprawa, montował ktoś np. splittera do G21, inną lotkę na klapę bagażnika lub/oraz dyfuzor inny? Ewentualnie jakieś side skirts? Jeżeli tak to czy dokładka na plus czy lipa? Jak na plus to jakiej firmy? 

Pogadaj z Inchcape. Serwisuję tam od ponad 10 lat i zawsze ok. Ceny też raczej konkurencyjne jak na ASO (*nigdy nie robiłem tam nic "grubego"). Warty polecenia jest też Stando, potrafią być drożsi od ASO.

• Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 20.04.2025 o 19:46, kosio napisał(a):

Teraz gdy podpinam pod ISTA - program źle zczytuje samochód - tj. zupełnie inny model, parametry

Pewnie stara ista

spacer.png

Opublikowano
12 godzin temu, Ledek napisał(a):

Ja mam tą lotkę na klapę bagażnika i według mnie wzgląda zacnie

Opublikowano
11 minut temu, RadekTHX napisał(a):

Ja mam tą lotkę na klapę bagażnika i według mnie wzgląda zacnie

Też mam i od tego momentu to jest druga najseksowniejsza dupcia na świecie. Zaraz po tej mojej żony 😉 

• Haha 2
Opublikowano

@Ledek Polecam BW Workshop pod Wrocławiem, kasowałem tam jakiś błąd będąc w delegacji a jeszcze nie mając swojej kostki obd i zrobili taniej niż początkowo wycenili (mimo w miarę świeżej G20, więc można by szarpać klienta bo kasę ma hehe), więc wydają się uczciwe chłopaki.

@rafaeelloo Może jakieś foto do oceny.. auta, AUTA oczywiście! (żart) 😋

• Dziękuję 1
Opublikowano

Czy ktoś ma jakieś dłuższe doświadczenie z PPF? Rozważam zrobienie Full Front i zastanawiam się jak to sięspisuje po dłuższym czasie. Słyszałem różne opinie że trudno utrzymać w czystości, odbarwia się po robalach i że przy zdejmowaniu można uszkodzić lakier.

Polecilibyście jakąś miejscówkę w okolicach Warszawy?

Opublikowano
5 godzin temu, Shudder napisał(a):

Czy ktoś ma jakieś dłuższe doświadczenie z PPF? Rozważam zrobienie Full Front i zastanawiam się jak to sięspisuje po dłuższym czasie. Słyszałem różne opinie że trudno utrzymać w czystości, odbarwia się po robalach i że przy zdejmowaniu można uszkodzić lakier.

Polecilibyście jakąś miejscówkę w okolicach Warszawy?

Ja swój robiłem w https://www.carwellness.pl mogę zdecydowanie polecić. Folia elegancko podwijana nic nie wstaje. Utrzymuje się ją wręcz bajecznie łatwo, po trasie i cały froncie w robakach zwykły program nabłyszczanie na karczerze i po robakach nie ma śladu. Widziałem też białe auto z ponad 5 letnią folią i faktycznie była lekko żółtawa ale to było zauważalne dopiero jak detailer pokazał różnicę. 

Opublikowano
7 godzin temu, R4dek napisał(a):

Ja swój robiłem w https://www.carwellness.pl mogę zdecydowanie polecić. Folia elegancko podwijana nic nie wstaje. Utrzymuje się ją wręcz bajecznie łatwo, po trasie i cały froncie w robakach zwykły program nabłyszczanie na karczerze i po robakach nie ma śladu. Widziałem też białe auto z ponad 5 letnią folią i faktycznie była lekko żółtawa ale to było zauważalne dopiero jak detailer pokazał różnicę. 

Jak długo już masz folię i jaki to typ producent? Oklejałeś całę auto czy tylko część?

Opublikowano

Czołem Panowie. Czy waszym zdaniem kształt klapy bagażnika we wszystkich (prucz M) wersjach jest taki sam? A konkretniej: czy spojlerek do np. 320 lub 340 będzie pasował do mojej klapy? Dzięki i miłego 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Shudder napisał(a):

Jak długo już masz folię i jaki to typ producent? Oklejałeś całę auto czy tylko część?

Od września, ja mam folie firmy Polor, całe auto mam oklejone.

tu możesz zerknąć jak wygląda 

Edytowane przez R4dek