Big_daddy Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 25 minut temu, _holek napisał(a): W związku z tym, że na forum X2 panuje totalna cisza - ani jednego posta (!!!), uznałem, że tutaj znajdą się osoby, które mogą coś wiedzieć o tym modelu. Warto, nie warto? I żeby było chociaż trochę w temacie to co mówią Wasi handlowcy o rabatach na U10? Poczytaj o x1 to to samo tylko w innym ubranku. System os 9, brak idrvie. X1 bardzo udany model, schodzi jak cieple buleczki, jezdzi tego w cholere. Wykonanie ok jak na segment kompakt, silniki nawet 3r bardzo udane. Rabaty od 10 do 20% - zalezy od wyposazenia czyli ceny koncowej. Rav4 to niby segement D ale dla mnie kazda toyota to kasztan Zamiast rav 4 moze pokaz im miniacza countrymena ? To jest to samo co x1\x2 tylko w bardziej stylowym IMHO wydaniu 2
_holek Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Mini to zbyt kontrowersyjna stylistyka jak dla 70-cio latków z prowincji Jezeli to to samo co X1 to można brać w ciemno bo X1 to naprawdę udana -moim zdaniem - fura.
Tomasz73 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Znajomi odebrali X2, 2 miesiące temu. Są mega zadowoleni.
Big_daddy Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 2 godziny temu, _holek napisał(a): Mini to zbyt kontrowersyjna stylistyka jak dla 70-cio latków z prowincji Oj tam … moze im pokaz. 2 godziny temu, _holek napisał(a): Jezeli to to samo co X1 to można brać w ciemno bo X1 to naprawdę udana -moim zdaniem - fura. 1:1 x1 i x2 to jak x5 i x6 …. . X2 to po prostu inne ubranko. 1
Zasłużeni forumowicze Michael1916 Opublikowano 18 Maja Zasłużeni forumowicze Opublikowano 18 Maja 3 godziny temu, Big_daddy napisał(a): Poczytaj o x1 to to samo tylko w innym ubranku. System os 9, brak idrvie. X1 bardzo udany model, schodzi jak cieple buleczki, jezdzi tego w cholere. Wykonanie ok jak na segment kompakt, silniki nawet 3r bardzo udane. Rabaty od 10 do 20% - zalezy od wyposazenia czyli ceny koncowej. Rav4 to niby segement D ale dla mnie kazda toyota to kasztan Zamiast rav 4 moze pokaz im miniacza countrymena ? To jest to samo co x1\x2 tylko w bardziej stylowym IMHO wydaniu RAV 4 to nie segment D. Rozstaw osi 269cm. To jak Q3, X1, Tiguan, GLA, E-Pace. Kompaktowe suvy.
Big_daddy Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 47 minut temu, Michael1916 napisał(a): RAV 4 to nie segment D. Rozstaw osi 269cm. To jak Q3, X1, Tiguan, GLA, E-Pace. Kompaktowe suvy. Zwracam honor..zawsze myslalem ze to D…
Zasłużeni forumowicze wehyr Opublikowano 22 Maja Zasłużeni forumowicze Opublikowano 22 Maja W dniu 14.05.2025 o 14:43, maciek_w napisał(a): Tak, na stock. Ale na zamawiane daliby pewnie podobnie raczej nie stock zawsze 3-5% taniej
Semtex93 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Ktoś zamawiał ostatnio X5 lub X6? W rodzinie chcą kupić i chciałem się zorientować jakie teraz procenty.
Zasłużeni forumowicze maciek_w Opublikowano 22 Maja Zasłużeni forumowicze Opublikowano 22 Maja Do zamówienia 18-20% przez brokera, z placu 23% Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi (ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)
Semtex93 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja 21 minut temu, maciek_w napisał(a): Do zamówienia 18-20% przez brokera, z placu 23% A w salonach do produkcji?
Zasłużeni forumowicze maciek_w Opublikowano 22 Maja Zasłużeni forumowicze Opublikowano 22 Maja Pewnie podobnie Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi (ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)
bmwguy Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Czy w tym roku możemy spodziewać się prezentacji nowego X5 neue klasse?
robert0707 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Nie wiem, czy jest tak naprawdę na co czekać... Jeśli pójdą droga X3, to niedługo Dacia będzie mieć lepsze materiały we wnętrzu niż X5 3
Ratm Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Oj tam panie nie przesadzaj. jest gorzej ale do dacii to daleko. Ostatnio byd w galerii stal to podszedłem pooglądać i naprawdę dupy nie urywa. Na duży plus była przyjemna w dotyku i miękka tapicerka która była skórą lub świetną imitacja dobrej skóry, ale tworzyło to dysonans ze słabymi, twardymi plastikami tam gdzie skóry nie było. Ergonomia taka se, sporo piano black. Generalnie w trójce przyjemniej (pomijając skórę). Natomiast cenowo raczej rewelacja bo 170k, chociaż nie miałem czasu czytać dokładnie specyfikacji więc ciężko obiektywnie porównać. Na 1 rzut oka wolalbym byd niz dacie Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac
buster12 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 11 godzin temu, robert0707 napisał(a): Nie wiem, czy jest tak naprawdę na co czekać... Jeśli pójdą droga X3, to niedługo Dacia będzie mieć lepsze materiały we wnętrzu niż X5 Wszystko wskazuje na to, że nie pójdą. X3, 5, X1 i inne z najnowszej linii są jakimś błędem w matrixie. BMW teraz ponoć stawia na premium and luxury quality. Zwłaszcza w przypadku X5. 1 1
robert0707 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Oby tak faktycznie bylo. Gdyby jednak wypuscili cos pokroju nowej X3, to na pewno nie bede w przyszlosci potencjalnym klientem tej marki.
jaavi666 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Cześć, właśnie zamówiłem swoją x5 30d i dostałem 20% rabatu (sam bez brokera, mam już jedno auto w BMWFS) także chyba ok 3
MMiko Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja W dniu 23.05.2025 o 16:00, jaavi666 napisał(a): Cześć, właśnie zamówiłem swoją x5 30d i dostałem 20% rabatu (sam bez brokera, mam już jedno auto w BMWFS) także chyba ok Całkiem ładnie, u mnie ledwo wywalczyłem 13% zamawiając końcem roku. Dostałeś też jakieś lepsze warunki finansowania?
Adams16 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Czy ktoś wie może coś o rabatach na iX xDrive45 LCI? Można liczyć na 20%?
brws Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Ktoś chwilę wcześniej wspominał, że uzyskał 20% na sztukę zamawianą u dealera i nie ze stocku. Wątpię, by było to możliwe. Ja mając 2 auta marki nabywane w ciągu ostatnich 2 lat i negocjując z co najmniej połową dealerów przez ostatnie 2 miesiące (same zapytania wysłałem praktycznie do wszystkich włącznie z poszczególnymi oddziałami jeżeli takowe posiadali) wynegocjowałem na egzemplarz wyposażony "pod dach" włącznie z audio B&W i innymi zbytkami "jedyne" 13,5% + kilka szpargałów typu rabat w tej samej wysokości na pakiety serwisowe i gwarancyjne, rabat na koła zimowe oraz koszt leasingu 103% na 3 lata przy maks. wpłacie początkowej. Nikt nie da rabatu z powietrza jeśli nie przedstawi się mu najpierw podkładki od konkurencji. Pewien poziom przebijania ofert ciężko jest więc uzyskać. Też miałem ofertę 20%, ale przy 118% koszcie leasingu. X5 jest nadal drugim najlepiej sprzedającym się modelem i mimo zbliżającego się końca produkcji na rabat 20% przy atrakcyjnym koszcie finansowania i aucie pod zamówienie, a nie z placu raczej bym nie liczył - w dodatku patrząc jak zapowiada się następca. Ewentualne +3% na grupę zawodową. Edytowane 15 Czerwca przez brws
Zasłużeni forumowicze wehyr Opublikowano 16 Czerwca Zasłużeni forumowicze Opublikowano 16 Czerwca 13 godzin temu, brws napisał(a): Ktoś chwilę wcześniej wspominał, że uzyskał 20% na sztukę zamawianą u dealera i nie ze stocku. Wątpię, by było to możliwe. Ja mając 2 auta marki nabywane w ciągu ostatnich 2 lat i negocjując z co najmniej połową dealerów przez ostatnie 2 miesiące (same zapytania wysłałem praktycznie do wszystkich włącznie z poszczególnymi oddziałami jeżeli takowe posiadali) wynegocjowałem na egzemplarz wyposażony "pod dach" włącznie z audio B&W i innymi zbytkami "jedyne" 13,5% + kilka szpargałów typu rabat w tej samej wysokości na pakiety serwisowe i gwarancyjne, rabat na koła zimowe oraz koszt leasingu 103% na 3 lata przy maks. wpłacie początkowej. Nikt nie da rabatu z powietrza jeśli nie przedstawi się mu najpierw podkładki od konkurencji. Pewien poziom przebijania ofert ciężko jest więc uzyskać. Też miałem ofertę 20%, ale przy 118% koszcie leasingu. X5 jest nadal drugim najlepiej sprzedającym się modelem i mimo zbliżającego się końca produkcji na rabat 20% przy atrakcyjnym koszcie finansowania i aucie pod zamówienie, a nie z placu raczej bym nie liczył - w dodatku patrząc jak zapowiada się następca. Ewentualne +3% na grupę zawodową. zapytałem się kolegi u którego kupuję auta , x5 to schodzący model , nie będę pisał dokładnie ile oczek ale 20% na spokojnie da radę uzyskać mowa tutaj o zakupie bez leasingu , za gotówkę , lub własny produkt finansowy .... Ps. dobra nowina , BMW o rok przełożyło zmianę sprzedaży aut tej marki ( widocznie w mini średnio to wychodzi .... ) , czyli można dalej zamwiac , póki co do końca 2026 roku 1
jaavi666 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca W dniu 26.05.2025 o 15:44, MMiko napisał(a): Całkiem ładnie, u mnie ledwo wywalczyłem 13% zamawiając końcem roku. Dostałeś też jakieś lepsze warunki finansowania? Dostałem finansowanie z mLeasing, bo to z BMWFS nie łączy się z takim rabatem, ale moge sobie wybrać finansowanie z zewnątrz, wtedy będzei 19% rabatu. ale nie mam 103% bo biore przy warunkach 30% wpłaty / 4 lata / maksymalny wykup 15 godzin temu, brws napisał(a): Ktoś chwilę wcześniej wspominał, że uzyskał 20% na sztukę zamawianą u dealera i nie ze stocku. Wątpię, by było to możliwe. Ja mając 2 auta marki nabywane w ciągu ostatnich 2 lat i negocjując z co najmniej połową dealerów przez ostatnie 2 miesiące (same zapytania wysłałem praktycznie do wszystkich włącznie z poszczególnymi oddziałami jeżeli takowe posiadali) wynegocjowałem na egzemplarz wyposażony "pod dach" włącznie z audio B&W i innymi zbytkami "jedyne" 13,5% + kilka szpargałów typu rabat w tej samej wysokości na pakiety serwisowe i gwarancyjne, rabat na koła zimowe oraz koszt leasingu 103% na 3 lata przy maks. wpłacie początkowej. Nikt nie da rabatu z powietrza jeśli nie przedstawi się mu najpierw podkładki od konkurencji. Pewien poziom przebijania ofert ciężko jest więc uzyskać. Też miałem ofertę 20%, ale przy 118% koszcie leasingu. X5 jest nadal drugim najlepiej sprzedającym się modelem i mimo zbliżającego się końca produkcji na rabat 20% przy atrakcyjnym koszcie finansowania i aucie pod zamówienie, a nie z placu raczej bym nie liczył - w dodatku patrząc jak zapowiada się następca. Ewentualne +3% na grupę zawodową. Ja dostałem taki rabat bo jak pisałem, mam już jedno auto w BMWFS, zostawiam im w rozliczeniu / sprzedaję i biore następne. Gdybym zamawiał przez brokera, mógłbym uzyskać 21%, ale tutaj dostałem świetną ofertę na opony zimowe, także bardziej opłacało mi się mieć ten jeden % drożej Co do finansowania, nie dostałem 103% jak Ty, bo mam trochę inne warunki finansowania (30% wpłaty / 4 lata / maksymalny wykup)
Roberto1 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca (edytowane) W dniu 16.06.2025 o 07:21, wehyr napisał(a): zapytałem się kolegi u którego kupuję auta , x5 to schodzący model , nie będę pisał dokładnie ile oczek ale 20% na spokojnie da radę uzyskać mowa tutaj o zakupie bez leasingu , za gotówkę , lub własny produkt finansowy .... To się tak da za gotówkę ? U brokerów to bez szans wiadomo ale nawet w salonach nie chcą wystawić fv do opłacenia przez firmę tylko leasingi. Rabat z łaski 19-20% ale koszt leasingu po 10%. z BMW FS potwierdzam 103% promo leasing z max wpłatą i rabat ok 13% Edytowane 19 Czerwca przez Roberto1
Zasłużeni forumowicze wehyr Opublikowano 19 Czerwca Zasłużeni forumowicze Opublikowano 19 Czerwca 4 godziny temu, Roberto1 napisał(a): To się tak da za gotówkę ? U brokerów to bez szans wiadomo ale nawet w salonach nie chcą wystawić fv do opłacenia przez firmę tylko leasingi. Rabat z łaski 19-20% ale koszt leasingu po 10%. z BMW FS potwierdzam 103% promo leasing z max wpłatą i rabat ok 13% przecież tak mam kupione każde z aut
Roberto1 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca Podobno polityka centrali BMW. Zakaz sprzedaży bez finansowania leasingiem. Niby tłumaczą to pilnowaniem, aby auta do Rosji nie „uciekały”. Taką gadkę sprzedają brokerzy ale w salonach to sam słyszę. Nie wiem kiedy kupowałeś ostatnie ale od kilku miesięcy z tego co mówią całkowity zakaz bez leasingu.
Rekomendowane odpowiedzi