Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Sheppard25 napisał(a):

Pytanie od huopa co sie z traktora przesiadl: zauwazylem, ze jak otwieram auto telefonem z Digital Key to mam fotel maksymalnie opuszczony a nie ustawiony w ostatniej pozycji i nie jestem zalogowany. Czy to dziala jakos tak, ze jak otwieram telefonem to ten fotel wraca do domyslnej pozycji bo nie rozpoznal mojego profilu? 

W menu profili musisz przypisać Digital Key.

W iD7 wygląda to tak:

Help linking profile to a Digital Key - BMW M3 G80 G82

Godzinę temu, Rivam napisał(a):

Jakie dywaniki fabrycznie sa w G20? Materialowe czy gumowe?

Materiałowe.

Edytowane przez komoornik
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Czy ktoś wymieniał przedni środkowy/lewy czujnik PDC w g20 LCI, pakiet M, w autoryzowanym  serwisie? Na jaki koszt należy się przygotować?

Przy parkowaniu nadziałem sie na hak auta przede mną i jest delikatne wgniecenie w czujniku 😔

Opublikowano

Czy  to możliwe że na grafice auta na liczniku zmienił się model felg? Auto mam od niedawna.
Wg vinu powinienem na aucie mieć styling 793 wydaje mi sie że z takimi kołami była grafika na liczniku. Z takimi kołami pokazuje grafikę w vindekoderze oczywiście. Założyłem styling 791,  lekko używane ale fabrycznie składane, z fabrycznymi oponami i czujnikami. I teraz, po jakimś czasie mam na grafice styling 791.  😮

To możliwe że w czujnikach jest zakodowany model felg i zmieniło grafikę?
Nie byłem w żadnym serwisie tym autem.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.07.2025 o 19:55, Andrju82 napisał(a):

Witam, 

mam problem czasami ze skrzynia 8hp w B48, 2019r, przebieg 80k. Po krótkim postoju w trasie około 5-10min, po uruchomieniu auta nie można wrzucić żadnego biegu z pozycji P, tak jakby hamulec nie był wciśnięty. Dopiero po zamknięciu i otwarciu auta działa prawidłowo. Olej jeszcze nie był zmieniany, ale poza tym skrzynia działa prawidłowo i nie szarpie. Miał ktoś podobny przypadek?

Ja miałem coś podobnego w modelu F30 ze skrzynią HP i raz się na to złapałem, a przyczyna u mnie była trywialna. Przy niedomkniętych drzwiach kierowcy po wrzuceniu biegu z pozycji P skrzynia automatycznie wracała do pozycji P. Dopiero domknięcie drzwi umożliwiało jazdę.

Edytowane przez darosso
Opublikowano

Czekam za zamówione 330i xDrive i tak przeglądam konfigurator, co by tu może jeszcze zmienić. xD

Zastanawiam się nad opcją „sportowy układ hamulcowy M” (ten niebieski) za 3200zł. To są większe (374mm?) tarcze niż te standardowe (348mm)? Tak wygląd ze zdjęć… bralibyście tę opcję? Wyraźnie lepiej hamują niż standardowe? Są na pewno dużo droższe przy wymianie?

Bardziej podoba mi się opcja w czerwonym kolorze, ale jest ona dostępna tylko w pakiecie Sport Pro za 13500zł. 

W ogóle jakoś biednie wyglądają te standardowe tarcze standardowe na feldze 19 cali, którą wziąłem do swojego auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Rivam napisał(a):

Czekam za zamówione 330i xDrive i tak przeglądam konfigurator, co by tu może jeszcze zmienić. xD

Zastanawiam się nad opcją „sportowy układ hamulcowy M” (ten niebieski) za 3200zł. To są większe (374mm?) tarcze niż te standardowe (348mm)? Tak wygląd ze zdjęć… bralibyście tę opcję? Wyraźnie lepiej hamują niż standardowe? Są na pewno dużo droższe przy wymianie?

Bardziej podoba mi się opcja w czerwonym kolorze, ale jest ona dostępna tylko w pakiecie Sport Pro za 13500zł. 

W ogóle jakoś biednie wyglądają te standardowe tarcze standardowe na feldze 19 cali, którą wziąłem do swojego auta.

Brałbym przynajmniej niebieskie. Wyłącznie ze względu na benefit wizualny - w hamowaniu nie będzie dramatycznej różnicy 

• Dziękuję 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
1 godzinę temu, Rivam napisał(a):

Wątpię, żeby do 330i była opcja tarcz 374mm. Była to mało popularna opcja dla M340i (M Technology).

Co do siły hamowania raczej porównywalnie jak pamiętam z jazd próbnych ale nigdy nie testowałem 1 po 2gim. Na pewno mają dużą pojemność cieplną bo mają nie tylko o 1" ale też są sporo grubsze (odorność na fading). Sam zacisk jest większy ale dalej 4ro tłoczkowy, nie czułem różnicy w modulacji pomiędzy nimi. 

Czy warto? Jak lubisz jeździć bardzo dynamicznie lub podoba Ci się wygląd większej tarczy (estetyka) to bierz. Ja wziąłem bo kupiłem auto na dłużej i lubię mieć zapas i wygląd 😀

Jak nie ma tej opcji w 330i to musowo bierz te std M. Ktoś pisał, że jest ogromna różnica vs std. (nie M).

Minus to waga ... nieresorowana, ale to już przy tej klasie auta raczej mało wyczuwalne nawet dla zapalonego amatora. 

The choice is yours...

• Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 5.07.2025 o 11:07, tomeks64 napisał(a):

Czy ktoś wymieniał przedni środkowy/lewy czujnik PDC w g20 LCI, pakiet M, w autoryzowanym  serwisie? Na jaki koszt należy się przygotować?

Przy parkowaniu nadziałem sie na hak auta przede mną i jest delikatne wgniecenie w czujniku 😔

Odpowiadam sobie: w Bawarii 1770 zł... Do Fusa brak kontaktu. 

• Przykro mi 1
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie czujników parkowania. Dopiero co się oswajam z nowym autem, ale czujniki parkowania włączają się późno lub wcale jak wjeżdżam na miejsce parkowania przodem. Generalnie spoko, ale no z ich reakcja można szybko dorobić się pierwsze obcierki. Jakoś w poprzednim aucie też szału nie było ale włączały się w końcu. Da się gdzieś to ustawić?

Opublikowano
1 minutę temu, palusik napisał(a):

Mam pytanie odnośnie czujników parkowania. Dopiero co się oswajam z nowym autem, ale czujniki parkowania włączają się późno lub wcale jak wjeżdżam na miejsce parkowania przodem. Generalnie spoko, ale no z ich reakcja można szybko dorobić się pierwsze obcierki. Jakoś w poprzednim aucie też szału nie było ale włączały się w końcu. Da się gdzieś to ustawić?

Trzeba się przyzwyczaić, w audi czujniki łapały mi już z 1,5 metra, w BMW z 0,5 

Opublikowano

Czy wam w waszych autach trzeszczy tapicerka przednich drzwi? 

Co jadę z pasażerem i skręcam w lewo, to pasażer z automatu dociska boczek łokciem. Wtedy się o niego bardziej opiera i to gówno trzeszczy. Przebieg 65k auto z 2020r.

Opublikowano

Panowie autko za miesiąc będzie miało rok czasu więc przyszła pora na wymianę filtra kabinowego no i odgrzybienia klimy. Pytanie jak odgrzybiacie swoje auta, moje ma rok więc średnio je chce ozonować bo to śmierdzi i raczej przy okazji zabije zapachy nowości, macie jakieś pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, maciej_cie napisał(a):

Jakość premium. 

W BMW premium nie kończy się na aucie – premium jest też teatrzyk w salonie. Garnitur, uśmiech, przekazanie kluczyków… a potem klasyka: “nie zauważyliśmy”, “tak już było”, “to nie my”. Jakość pełną gębą.

Opublikowano
1 godzinę temu, PNG1964 napisał(a):

Panowie autko za miesiąc będzie miało rok czasu więc przyszła pora na wymianę filtra kabinowego no i odgrzybienia klimy. Pytanie jak odgrzybiacie swoje auta, moje ma rok więc średnio je chce ozonować bo to śmierdzi i raczej przy okazji zabije zapachy nowości, macie jakieś pomysły?

Ja stosuję:

image.thumb.jpeg.164a266963cf31dbba75e02f5b7e06fe.jpeg

Opublikowano

Pytanie dotyczące lane assist. Przestało się wyświetlać na tablicy (wyświetla się na szaro jak wyłączę), albo nie jest widoczne wcale. Auto nie reaguje na przekraczanie pasów, assisted drive również nie trzyma pasów. W każdej prędkości. Na każdej drodze. Jakieś pomysły? 
pacjent to m340i z 2025. 

Opublikowano

Jeśli to całkiem nowe auto to może coś źle robisz i powinieneś przeczytać instrukcję obsługi?
A jeśli robisz wszystko dobrze to zostaje ASO.

Opublikowano
14 godzin temu, munzel napisał(a):

Czy wam w waszych autach trzeszczy tapicerka przednich drzwi? 

Trzeszczy to nie, ale "pyka". Zaraz przy lewym łokciu jak docisne tapicerkę nad oparciem i puszce to jest takie ciche "pyk". Jak się kieruje to ja nie raz tym łokciem ruszam i ciągle takie pyk pyk pyk. Tak będzie z tydzień, potem spokój na jakieś czas, potem znowu, może od temperatury zależy. Ale mi tam w sumie duże rzeczy tak trzeszczy, pyk i stuka w tym aucie. Albo trefny model, albo większość osób na to przymyka oko, bo się fajnie jeździ. Ogólnie bardzo się rozczarowałem na spasowaniu elementów w środku.

Opublikowano
17 minut temu, Markok napisał(a):

Jeśli to całkiem nowe auto to może coś źle robisz i powinieneś przeczytać instrukcję obsługi?
A jeśli robisz wszystko dobrze to zostaje ASO.

Wszystko działało jeszcze tydzień temu. Instrukcja odbębniona od deski do deski. Nie rozumiem, co się zmieniło, ale jutro zadzwonię do ASO. Same ograniczenia funkcji w instrukcji są opisane, ale żadne nie są spełnione. Poza tym wydaje mi się że ikona powinna być widoczna zawsze, tylko w różnych kolorach

Opublikowano
12 minut temu, Voroshmitov napisał(a):

Wszystko działało jeszcze tydzień temu. Instrukcja odbębniona od deski do deski. Nie rozumiem, co się zmieniło, ale jutro zadzwonię do ASO. Same ograniczenia funkcji w instrukcji są opisane, ale żadne nie są spełnione. Poza tym wydaje mi się że ikona powinna być widoczna zawsze, tylko w różnych kolorach

Jeśli masz tryb Sport to nie działa, w comfort powinno działać. Nie wspomniałeś nic o trybach

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, zornold napisał(a):

Jeśli masz tryb Sport to nie działa, w comfort powinno działać. Nie wspomniałeś nic o trybach

Jeżdżę głównie w comfort. Ciekawe, w instrukcji nie jest napisane że w sport nie działa. Resetowałem ustawienia jazdy do fabrycznych. Nie pomogło 

image.thumb.png.3ab3c441b63c2d6be074227058b484c5.png

Edytowane przez Voroshmitov
Opublikowano

@zornold Jeśli Ci nie działa w sporcie to też się udaj do ASO bo to działa we wszystkich trybach..

@Voroshmitov Może jakiś twardy reset by pomógł, 30 czy 70 sekund przytrzymania przycisku głośności na włączonym zapłonie, w instrukcji będzie dokładnie opisane.
Ale obawiam się że taki reset obejmuje tylko system multimedialny.