Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Exposito napisał(a):

Czy M340i ma obity czymś miękkim tunel środkowy od boku, aby prawe kolano nie uderzało w ten twardy plastik?

Nie ma ale masz opcje z alcantary.

Opublikowano
Godzinę temu, Exposito napisał(a):

która to opcja w konfiguratorze?

Nie ma takiej opcji w konfiguratorze. Trzeba kombinować samemu

Opublikowano
2 godziny temu, Exposito napisał(a):

No to mi nie pomogliście 🙂

Odpowiedzieliśmy na pytanie 🙂 Niestety, poszli po kosztach z tym boczkiem, ten plastik wygląda tandetnie.

Opublikowano

Ale nie ma tragedii. W stingerze wrzynał mi się w łydkę, w bmw nie ma tego problemu. Noga przyjemnie leży.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, Exposito napisał(a):

Czy M340i ma obity czymś miękkim tunel środkowy od boku, aby prawe kolano nie uderzało w ten twardy plastik?

M3 ma. Nieduża poduszeczka i wykonana z materiałów mocno tańszych, ale jest

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Głowy nie dam,  ale moje F20 miało taki chyba miało, co za czasy 🫣

Jeszcze trochę tak pojadą po kosztach i trzeba się będzie zacząć uczyć wymowy tych chińskich nazw 🙃

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Panowie,

szybkie pytanie - nie mam fabrycznego podświetlenia od spodu w drzwiach mojego G20 LCI. Podświetlane są tylko klamki zewnętrzne a chciałbym dołożyć jeszcze projektory. Czy ktoś się orientuje czy wiązka do projektorów jest w drzwiach fabrycznie ? ewentualnie jakiś nr części takiej wiązki ? czy trzeba to będzie dokodować ?

BMW-LED-Projektor-Tuer-Projektion-M-Logo-Zubehoer-LED-Door-Projector-10-3281833311.thumb.jpg.7b811b36facfa0d702f12031151e9c29.jpg

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
W dniu 13.06.2025 o 16:02, dbxasd napisał(a):

Witam wszystkich, w mojej M340i (rocznik 2022) mam wrażenie od pewnego czasu takiego "odgłosu uderzenia" gdy podczas toczenia się auta z małą prędkością (np. przy dojeżdżaniu do ronda/skrzyżowania) wcisnę dynamicznie pedał gazu. Odgłos ten dochodzi zza kierowcy (jakby z okolic tylnej osi), nie za każdym razem w opisanych okolicznościach. Mam wrażenie, że kiedyś tego nie było.

Czy może to być jakiś problem z tylnym dyferencjałem ? A może to normalne ? Mam jeszcze 1 rok repair inclusive i chciałbym wykorzystać jeśli coś jest jednak nie tak (już mi wymienili skrzynię ZF8 i to sami z siebie, bo niby jakieś parametry odbiegały od normy).

Oprócz tego odgłosu nie zauważyłem/nie słyszę innych problemów. 

Tak, tylny dyfer do sprawdzenia

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, carlos76 napisał(a):

Panowie,

szybkie pytanie - nie mam fabrycznego podświetlenia od spodu w drzwiach mojego G20 LCI. Podświetlane są tylko klamki zewnętrzne a chciałbym dołożyć jeszcze projektory. Czy ktoś się orientuje czy wiązka do projektorów jest w drzwiach fabrycznie ? ewentualnie jakiś nr części takiej wiązki ? czy trzeba to będzie dokodować ?

BMW-LED-Projektor-Tuer-Projektion-M-Logo-Zubehoer-LED-Door-Projector-10-3281833311.thumb.jpg.7b811b36facfa0d702f12031151e9c29.jpg

W G20 lampki nie są w drzwiach, lecz w progach. Na marginesie robią strasznie aliexpressowy efekt, otwieranie wieczorem samochodu w publicznym miejscu powoduje na maksa krindżowy efekt. No nie da się poważnie traktować kogoś, kto idzie w kierunku samochodu z tymi świecącymi falami po bokach xD Szkoda, że nie zrobili po prostu zwykłego łagodnego podświetlenia.

Edytowane przez JacekLZ
  • Lubię to 1
Opublikowano
8 minut temu, JacekLZ napisał(a):

W G20 lampki nie są w drzwiach, lecz w progach. Na marginesie robią strasznie aliexpressowy efekt, otwieranie wieczorem samochodu w publicznym miejscu powoduje na maksa krindżowy efekt. No nie da się poważnie traktować kogoś, kto idzie w kierunku samochodu z tymi świecącymi falami po bokach xD Szkoda, że nie zrobili po prostu zwykłego łagodnego podświetlenia.

Mi tam się podoba. Nie lubię kiczu ale imo tu daleko... Jeden Matkę, drugi córkę 😀

• Lubię to 1
Opublikowano
7 minut temu, JacekLZ napisał(a):

w G20 lampki są od spodu tapicerki - jest mnóstwo filmów na YT o wymianie ich na projektory. Nie chodzi mi o podświetlenie w progach (falki o których piszesz) też mi się to nie podoba. Natomiast ja mam w miejscu lampek wytłoczenie w tapicerce ale nie chce jej przecinać nie będąc pewnym że mogę włożyć tam projektory. 

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano

Ja podejrzewam że wiązki nie ma - bo jak już robić cięcie kosztów to po całości 🤔

Ale ciąć od razu nie trzeba, wystarczy zdemontować boczek.

Opublikowano

Czy mieliście na wyposażeniu auta gaśnice w momencie zakupu i gdzie ją przechowujecie?

U mnie nie było i muszę dokonać zakupu i gdzieś ją umiejscowić. Wszelkie sugestie mile widziane:)

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Shudder napisał(a):

Czy mieliście na wyposażeniu auta gaśnice w momencie zakupu i gdzie ją przechowujecie?

U mnie nie było i muszę dokonać zakupu i gdzieś ją umiejscowić. Wszelkie sugestie mile widziane:)

Czy to jest legalne żeby wydać nowy samochód w salonie bez gaśnicy ? Przecież taki samochód na dobrą sprawę nie powinien być nawet zarejestrowany 🙂 Chyba, że coś się zmieniło w przepisać. Jesteś pewien, że nie ma jej pod siedzeniem pasażera ?

Opublikowano
2 godziny temu, Shudder napisał(a):

jak to mozliwe xD kupiony w PL?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Shudder napisał(a):

Mam gaśnicę - zamontowana jak we wszystkich moich dotychczasowych autach z przodu fotela pasażera, pod podparciem ud (edit: tak zamontowana wyjechała z salonu)

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano (edytowane)

Auto kupione roczne z DE, więc ja nie odbieralem go nowego. Być może była tam gaśnica. Czy ktoś by podesłał fotę jak to jest zamontowane?

Zajrzę jeszcze pod ten fotel, żeby się upewnić.

Edytowane przez Shudder
Opublikowano

Z nią jest tylko jeden problem. Po czasie zaczyna stukać, hałasować...

Wtedy pomaga podłożenie pomiędzy gaśnicę a uchwyt chusteczki lub mikrofibry...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam gaśnicę w bagażniku pod podłogą.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest