Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, komoornik napisał(a):

Da się, kodowaniem 😉

w BMW pewnie mi tego nie zrobia? A tak to strace gwarancje jak ktos sie gapnie ze bylo modzone 😞 

Opublikowano
13 minut temu, Sheppard25 napisał(a):

w BMW pewnie mi tego nie zrobia? A tak to strace gwarancje jak ktos sie gapnie ze bylo modzone 😞 

Pisałem już wcześniej, wypinasz spinkę od klapki i czysta sytuacja, nie ma nigdzie znaku. 

Opublikowano

Czy w Niemczech asystent professional powinnien miec opcję automatycznej zmiany pasa ruchu po wciśnięciu kierunkowskazu? Jestem wlasnie w Niemcowni i po przejechaniu 400km dalej nie ma tej opcji. Za to włączyło się automatyczne dostosowywanie prędkości na tempomacie.

Btw, 330i na autobahnie, coś wspaniałego. Kiedyś nie rozumiałem jak można jeździć po 180-200 w trasie. No jednak można. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Mam trochę dziwne chyba pytanie :)) czy ASO jest w stanie poznać, że zmieniany był olej poza ASO? chcę zmienić olej, na oryginał 0W30 od BMW, filtr też oryginał tylko w zwykłym warsztacie, a nie ASO gdzie nawet mnie nie wpuszczą na halę i zapłacę więcej. Auto na gwarancji i w razie czego nie chcę ryzykować, ale chyba komputer jakoś sobie nie zapisuje takich informacji, które mogliby potem odczytać jakby coś z autem się stało na naprawie gwarancjyjnej ? przy okazji warto zrobić płukankę silnika jakimś liqui moly  przy przebiegu 25k km i założeniu, że tyle auto zrobiło w rok na jednym oleju?

.

Opublikowano
Godzinę temu, Sweeper napisał(a):

Mam trochę dziwne chyba pytanie :)) czy ASO jest w stanie poznać, że zmieniany był olej poza ASO? chcę zmienić olej, na oryginał 0W30 od BMW, filtr też oryginał tylko w zwykłym warsztacie, a nie ASO gdzie nawet mnie nie wpuszczą na halę i zapłacę więcej. Auto na gwarancji i w razie czego nie chcę ryzykować, ale chyba komputer jakoś sobie nie zapisuje takich informacji, które mogliby potem odczytać jakby coś z autem się stało na naprawie gwarancjyjnej ? przy okazji warto zrobić płukankę silnika jakimś liqui moly  przy przebiegu 25k km i założeniu, że tyle auto zrobiło w rok na jednym oleju?

Wymieniałem pomiędzy przeglądami, nie było problemu.

Opublikowano
2 godziny temu, Kolorusek napisał(a):

Możesz wymieniać normalnie olej 

Mam nadzieje, tylko pytanie czy jesli z silnikiem sie cos wydarzylo nie byloby szukania dziury w calym. W marce KIA mnie tak kiedys straszyli 🙂

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Sweeper napisał(a):

Pojedz ze swoimi częściami, ASO bardziej lichwiarskie ceny ma na części niż na usługi. 

Nie każdy zwykły mechanik wbije Ci dane przeglądu do historii. 

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Członkowie klubu
Opublikowano
12 godzin temu, Sweeper napisał(a):

Mam nadzieje, tylko pytanie czy jesli z silnikiem sie cos wydarzylo nie byloby szukania dziury w calym. W marce KIA mnie tak kiedys straszyli 🙂

Robiłem tak we wszystkich swoich BMW i nie było żadnego problemu. Ba, doradcy serwisowi dobrze wiedza, że ogarnięci włascicele zmieniają olej częściej.

Jest jakieś prawo EU, że nie musisz wszystkich serwisów i napraw robić u producenta.

Opublikowano
W dniu 2.03.2025 o 01:53, i043W napisał(a):

Czy w Niemczech asystent professional powinnien miec opcję automatycznej zmiany pasa ruchu po wciśnięciu kierunkowskazu? Jestem wlasnie w Niemcowni i po przejechaniu 400km dalej nie ma tej opcji. Za to włączyło się automatyczne dostosowywanie prędkości na tempomacie.

Btw, 330i na autobahnie, coś wspaniałego. Kiedyś nie rozumiałem jak można jeździć po 180-200 w trasie. No jednak można. 

Nie włącza się, sam ostatnio testowałem. A na filmach z wyższymi modelami, X1, 5, nagrywanymi w Niemczech, działa automatyczna zmiana pasa. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
33 minuty temu, BregySelke37 napisał(a):

Gdzie są obecnie produkowane M3 G80? Niemcy czy Meksyk? 

NIemcy , zamówiłem w połowie grudnia a odebrałem w lutym 🙂 

• Lubię to 1
male-bmw-2.png
Opublikowano

A mi się wczoraj zbuntował wbudowany Spotify. Na szczęście wystarczyło przytrzymanie przycisku przez 30 sekund czyli restart aplikacji i opcja wróciła.

Opublikowano

Cześć,

BMW g21 320d 19' bez xdrive

Czy podejdą felgi 18" et30 wzór 662m? pochodzą z G30. Zauważyłem, że czasem są dwie szerokości et30(przód) i et44(tył) czy warto je też brać pod uwagę?

KOŁA FELGI ALUMINIOWE BMW G30 G31 SERIA 5 18 CALI WZ 662M OE SUPER STAN - 0
Felgi 18” z oponami do BMW g30/g31

Opublikowano
2 godziny temu, komoornik napisał(a):

G30 ma inną szerokość felg i inne rozmiary opon, taki rozmiar na pewno nie jest homologowany do G20.

Ok, dzięki. Teoretycznie internety mówią dla g20, et20 do et40. 

Opublikowano

Czy ktos ma sposob na domycie dekorów imitujacych metal? Chodzi o material który jest min. na klamkach, kierownicy, wokol nawiewow. Ja nie jestem w stanie tego domyc bez zacieków

Opublikowano
Godzinę temu, Szefik napisał(a):

Czy ktos ma sposob na domycie dekorów imitujacych metal? Chodzi o material który jest min. na klamkach, kierownicy, wokol nawiewow. Ja nie jestem w stanie tego domyc bez zacieków

Lekko wilgotna szmatka... możesz na nią nawet napluć.

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Szefik napisał(a):

Płyn do szyb z mikrofibrą do okien nie zostawiającą paprochów. 

Opublikowano
2 godziny temu, AMaly napisał(a):

Cześć,

czy już zaczęliście wymieniać opony na letnie w swoich G20?

pozdrawiam 

Ja wymieniam po zmianie czasu na letni lub po pierwszej wiosennej pełni księżyca w zależności co nastąpi pierwsze 

• Lubię to 1
  • Haha 3
  • Przykro mi 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja po pierwszym grillu ! A tak na powaznie to w przyszlym tygodniu 2 C a w nocy minus zapowiadaja. 

Opublikowano
20 minut temu, saab napisał(a):

Ja po pierwszym grillu ! A tak na powaznie to w przyszlym tygodniu 2 C a w nocy minus zapowiadaja. 

Ok, racja. Dzwoniłem też do wulkanizatora. Termin za 2 tyg. 

Pozdrawiam