Skocz do zawartości

Akcja serwisowa B48 rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, z tego co piszą ta akcja obejmuje G20 produkowane do lipca 2022. Poprzednia chyba kończyła się na modelach z 2021.

• Odpowiedzi 107
  • Wyświetleń 11,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Jak spłonie Twoje auto, to jest to poważna sytuacja, a jak spłonie auto sąsiada... to wtedy jest marginalna 😉 

• Yossi123
    Yossi123

Ogłosili akcję żeby przekazać info o parkowaniu na zewnątrz. Teraz jak się komuś chata sfajczy to mają czyste ręce 🙂

• Kolorusek
    Kolorusek

Tak samochód jest dużo żwawszy, skrzynia lepiej zmienia biegi i spadło spalanie 

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Update, bo źle napisałem, akcja dotyczy rozruszników wyprodukowanych do lipca 2022, także późniejsze G20 mogą się łapać, w zależności do tego co tam im wpadło na montażu.

image.png.d583c6b51a94fbae73777d018b0712b2.png

Opublikowano

Hey!
Moje zgłoszenie z 6 października jest już na półmetku. Wczoraj w wtorek dostałem info że rozrusznik jest w serwisie. 20 lutego będę wymieniał.
Mają rozmach 🙂

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Około 3 tygodni czekałem na rozrusznik w jednym z aut. Tak informacyjnie 🙂

Opublikowano
11 godzin temu, luk_byd napisał(a):

Około 3 tygodni czekałem na rozrusznik w jednym z aut. Tak informacyjnie 🙂

Kiedy zamawiałeś i u którego dealera?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
39 minut temu, hrycu14 napisał(a):

Kiedy zamawiałeś i u którego dealera?

... 3 tygodnie temu.

Dynamic Motors Bydgoszcz

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

terminy oczekiwania na te rozruszniki w Polsce to kpina. jak ktoś załatwił w kilka tygodni to albo ma znajomości albo mega farta. każą czekać kilka miesięcy a za naszą granicą zachodnią zajmuje to teraz tydzień.

Opublikowano

Ja zgłosiłem w październiku 2025 a termin realizacji finalnie miałem 20.01.2026. Lublin

Opublikowano

A czy zniknął Wam komunikat na desce o potrzebie wymiany? U mnie ze 2 tygodnie po wymianie a komunikat nadal sie pojawia

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Z tego co widziałem na grupach, to niektórzy nawet 2 miesiące po wymianie potrafią mieć ten komunikat. System chyba musi przetrawić.

Sama baza danych BMW też nie bardzo trybi, ostatnio obie moje BMW były na akcji i w obu informacja o aktywnej akcji na stronie wisiała jeszcze grubo ponad 2 tygodnie po odbiorze auta. 

Opublikowano
3 godziny temu, KucaQ napisał(a):

Z tego co widziałem na grupach, to niektórzy nawet 2 miesiące po wymianie potrafią mieć ten komunikat. System chyba musi przetrawić.

Sama baza danych BMW też nie bardzo trybi, ostatnio obie moje BMW były na akcji i w obu informacja o aktywnej akcji na stronie wisiała jeszcze grubo ponad 2 tygodnie po odbiorze auta. 

Witam. Miałem wymianę w Grudniu 2025 i do dzisiaj się wyświetla:((( Dzwoniłem do ASO .. nie potrafią powiedzieć dlaczego nadal tak jest ... pod koniec Marca wymiana oleju to maja to zweryfikować. Co nie zmienia że "wkur" to jest .. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Wku… to by był jak by Ci sie samochód spalił. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czekam i czekam aż mi to wymienią a oni ciągle sie wymiguje. Juz z dobre 3 miesiące czekają na części albo i lepiej. Premium arena łódź Widzew

Opublikowano

Ja w zeszłym tygodniu w czwartek mailowo potwierdziłem, że moje auto łapie się na akcję serwisową, tego samego dnia miałem termin umówiony na dzisiaj (dostępny był też czwartek). Dziś pojechałem, godzinka z hakiem i temat zamknięty. Bawawia Motor Gdańsk.

Opublikowano

U mnie w końcu wymiana doszła do skutku, czekałem od koncówki października do koncówki marca, więc trochę czasu minęło.

Opublikowano
27 minut temu, Arrchi napisał(a):

U mnie w końcu wymiana doszła do skutku, czekałem od koncówki października do koncówki marca, więc trochę czasu minęło.

To teraz 2 miesiące na usunięcie komunikatu :) Nie żartuje, u mnie tyle im zajęło po 3 upomnieniach.

Pozdrawiam,

47

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podsumowanie akcji z rozrusznikiem z mojej strony, może komuś się przyda:

• Moje auto załapało się na akcje w drugiej fali, w lutym.

• Próba umówienia wymiany w połowie lutego w Inchcape Wrocław i natychmiastowa odmowa, ze względu braku części - będą się kontaktować jak będzie.

• Telefon od nich w połowie maja, że mają część i można ustawić wizytę (czyli było ~3 miesiące czekania).

• Rozrusznik wymieniony w tym tygodniu, naprawa zajęła niecałe 3h.

• Komunikatu w aucie nie miałem, komunikat na stronie znikł w ciągu 2 dni (obecnie znów mam info, że nie ma akcji przywoławczej dla mojego VIN).

No i tyle, w sumie trochę długie oczekiwanie, ale finalnie całkiem sprawnie.

Edytowane przez rzaba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W moim przypadku umawiałem się końcem grudnia, oczywiście nie było części, mieli się odezwać jak je ściągną. W połowie kwietnie dzwoniłem żeby się przypomnieć. Finalnie wymiana odbyła się 20 maja, więc trochę im zeszło😁

Opublikowano

Ja na początku lutego, jeśli dobrze pamiętam i teraz 1.06 była wymiana. Trwała ~1h 30m. Odczuwalnych różnic brak.

Opublikowano

Mnie wyskoczyła akcja Kod akcji przywoławczej: 0012650600 , czy to jest też rozrusznik ? BMW g20 318I z 2022.

Edytowane przez Listwa
dopisanie tresci

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Taka ciekawostka. Na stronie internetowej moje auto nie było objęte akcją naprawczą. Wczoraj pojechałem na wymianę oleju i okazało się, że jednak trzeba rozrusznik wymienic. Mieli na stanie, zrobili to od ręki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ciekawe, być może sam serwis przy okazji może sprawdzić czy wszystko jest ok... a jak chce zarobić to zawsze chętnie wymieni. Zawsze lepiej mieć nowszy niż starszy 😀

W F30 miałem na koszt BMW wymienioną pompę smarowania silnika plus osprzęt dodatkowo przy okazji free rozrząd ku mojej uciesze bo już powoli o tym myślałem (100kkm). Potem przekładnia kierownicy też free aso (nie miałem żadnych problemów ale było przyzwolenie do takich wymian po decyzji aso). "Choroby dziecięce". Przy G20 tego bym się nie spodziewał bo już go tłuką 7 rok ale jednak zawsze coś można tańszego upchnąć...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pracownik serwisu na podstawie samego odczytu kluczyka powiedział o akcji serwisowej.

No i oczywiście się nie opierałem.

Dodatkowo muszę się umówić na wymianę głośnika w drzwiach kierowcy, bo przestał grać. Na szczęście do czerwca mam jeszcze przedłużona gwarancję.

Opublikowano

U mnie też rozrusznik do wymiany G20 z 2024r., świeża akcja 7 lipca się pojawiło, więc dotyczy też nowszych modeli