Skocz do zawartości

Akcja serwisowa B48 rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak juz niektorze wiedza jest akcjas erwisowa czy tez przywoławcza dla silnikow b48 roczniki 2015-2021. 

po vin mozna sprawdzic tutaj :

https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html

a tutaj wiecej szczegółów :

https://www.money.pl/gospodarka/parkowac-z-dala-od-budynkow-bmw-wzywa-setki-tysiecy-aut-do-serwisu-rowniez-w-polsce-7205115827563264a.html

• Odpowiedzi 95
  • Wyświetleń 11,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Jak spłonie Twoje auto, to jest to poważna sytuacja, a jak spłonie auto sąsiada... to wtedy jest marginalna 😉 

• Yossi123
    Yossi123

Ogłosili akcję żeby przekazać info o parkowaniu na zewnątrz. Teraz jak się komuś chata sfajczy to mają czyste ręce 🙂

• Kolorusek
    Kolorusek

Tak samochód jest dużo żwawszy, skrzynia lepiej zmienia biegi i spadło spalanie 

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Już widzę ujadanie jakby to dotyczyło kOmody czy innego Baica. 

I jeszcze ta rada, żeby nie parkować w garażu, bo może cały dom pójść z dymem. Ciekawe jak długo będzie trzeba czekać na wizytę w serwisie. 

Opublikowano

Jaki jest kod tej akcji? To dotyczy chyba tylko serii G bo u siebie w F30 mam tylko jakąś akcje z poduszką powietrzną.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

numer akcji: 001270600

• Seria 1 (F20, F21), 
  • Seria 2 Coupé (G42), 
  • Seria 3 w różnych wersjach (G20, G21, G28), 
  • Seria 4 (G22, G23, G26), 
  • Seria 5 (G30, G31), 
  • Seria 6 Gran Turismo (G32), 
  • Seria 7 (G11, G12),
  • X3 (G01), 
  • X4 (G02), 
  • X5 (G05), 
  • X6 (G06), 
  • X7 (G07), 
  • Z4 (G29).

Opublikowano

Ta akcja dotyczy rozruszników w silnikach benzynowych czy diesel . Sprawdzałem swoja i nie ma akcji na moją.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Też nie mam akcji.

Opublikowano

Pytanie czy wyszukiwarka jest już zaktualizowana, czy są osoby które mają informację, że akcja dotyczy ich pojazdu? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na forum G30 komuś wyszło. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Mojemu koledze w g20 pokazalo. 

Opublikowano
23 godziny temu, Wojtek HZ napisał(a):

Ta akcja dotyczy rozruszników w silnikach benzynowych czy diesel . Sprawdzałem swoja i nie ma akcji na moją.

Ja mam w swojej Mild Hibryd - może dlatego się nie łapie ale za dwa tygodnie bede w serwisie to powiem żeby sprawdzili jeszcze raz

Opublikowano

Z tego co wyczytałem na akcję łapią się głównie 30i, co ciekawe po numerach części mają one ten sam rozrusznik co 18d, 20d i 20i

Opublikowano

Moja g20 (benzyna) z 2020 roku łapie sie na akcje, ale jeszcze nie dzwoniłem żeby się umówić.

Opublikowano

Ja mam diesla 320

Screenshot_20251002_214014_Chrome.jpg

Opublikowano

Do mnie przyszło powiadomienie na aplikacji My BMW

IMG_8690.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@munzel ale po co zamazywać kod akcji serwisowej? 🤣

Opublikowano

Witam. 

U nie w G20 320i - 2020- w dniu dzisiejszym  pojawił się komunikat na ekranie głównym oraz w aplikacji MY BMW. Dzwoniłem do serwisu w celu umówienia się na wymianę ale wszyscy konsultanci są .. zajęci:) Mają oddzwonić .. 

Opublikowano
1 godzinę temu, M4R10 napisał(a):

@munzel ale po co zamazywać kod akcji serwisowej? 🤣

No bo to jest swój kod tzn. tak się tylko mówi to jest mój kod 😜

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Tak sie zastanawiam dlaczego jedni maja akcje a inni nie w tych samych modelach i rocznikach. Ktoś wie czy byli różni producenci rozruszników ? Jesli ta akcja obejmuje 7 lat produkcji to zakladam ze nie chodzi o konkretne partie produkcyjne. 

Opublikowano
7 minut temu, Waldek0205 napisał(a):

Witam. 

U nie w G20 320i - 2020- w dniu dzisiejszym  pojawił się komunikat na ekranie głównym oraz w aplikacji MY BMW. Dzwoniłem do serwisu w celu umówienia się na wymianę ale wszyscy konsultanci są .. zajęci:) Mają oddzwonić .. 

Właśnie serwis ... oddzwonił.. brak rozruszników, może będą pod koniec miesiąca...Wstępnie zostałem zapisany na .. 28.10.2025 pod warunkiem że będą mieli co wymienić.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
16 minut temu, Waldek0205 napisał(a):

Witam. 

Ja mam ten sam model, ale z 2022 roku (pre LCI) i nie jestem (na razie) objęty akcją.

Opublikowano

A ja parkuje i tak na zewnątrz, a mnie akurat akcja nie dotyczy. Ciekawe ile takich pożarów musiało się wydarzyć, że uruchomiło to cała akcje. 

Opublikowano
6 minut temu, zornold napisał(a):

A ja parkuje i tak na zewnątrz, a mnie akurat akcja nie dotyczy. Ciekawe ile takich pożarów musiało się wydarzyć, że uruchomiło to cała akcje. 

No właśnie. Mi Pani w serwisie mówiła, że to ... marginalna sytuacja i nie ma się czym... "martwić" Tylko co dla kogo jest .."marginalne" ?:(

Opublikowano
11 minut temu, Waldek0205 napisał(a):

Tylko co dla kogo jest .."marginalne" ?

Jak spłonie Twoje auto, to jest to poważna sytuacja, a jak spłonie auto sąsiada... to wtedy jest marginalna 😉 

Opublikowano
3 godziny temu, saab napisał(a):

Ktoś wie czy byli różni producenci rozruszników ?

Wadliwe rozruszniki zdaje się są od valeo, a w różnych rocznikach i modelach były montowane jeszcze bosch i SEG.