Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
21 godzin temu, Woytas napisał(a):

ja pitole za chwilę bez kamer 360 w sedes nie traficie 😁... dawno dawno temu jeździło się autami w pełni analogowymi, o 16 krotnie mniejszej mocy, szybę pasażer można było otworzyć z fotela kierowcy i wszyscy śmigali tym po całym kraju .. teraz bez radarów , kamer to za chwilę na ulicę nie da się wyjechać żeby w coś nie trafić 🤣

Ja jestem w wieku, że dobrze pamiętam podróże po Europie z mapą na kolanach dziewczyny w roli nawigatora, 65 konnym autem bez klimy.

Obecnie każdy podróżuje z nawigacją, w telefonie mamy wszystko od banku przez zakupy przez net na inwestycjach i mObywatelu kończąc.

Dawniej było inaczej, ale świat idzie do przodu i trochę bez sensu pozostawać w tyle w ramach idei, jakiejś tam.

Osobiście wolę sobie ułatwiać życie, co nie zmienia faktu, że nadal z mapą bym sobie poradził, zaparkować też umiem używając własnych zmysłów obserwacji 😉

Podobnie jest z tymi wynalazkami w autach, co prawda samochody przez to tyją i są coraz mniej zwinne bo mocą wszystkiego nie da sie nadrobić, ale wygodniej jest i temu zaprzeczyć ciężko.

Problemem jest brak umiejętności jazdy, bo czy porysujesz felgi, czy zderzak to jednak po za wkur*****m mały problem względem dachowania, bo sie okazało, że prędkość była dobra tylko winkiel się zaostrzył 😉

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• Odpowiedzi 748
  • Wyświetleń 41 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

• Świetnie, podoba się dla mnie. Nasze poprzednie generacje będą jeszcze lepiej trzymać cenę, dobra robota BMW! 😇

Opublikowane grafiki

Opublikowano

No i jest patencik na klamki , pewnie do 3-ki też to przekleją 🤣

Nowe X5

Screenshot_20260630_192624_Gallery.jpg

Opublikowano

Nie podobały się wysuwane klamki? To teraz nie masz w ogóle klamki

Opublikowano

Aero skrzydełka do stabilizacji 🤣

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, Woytas napisał(a):

Nowe X5

Nie liczac tych glupich klamek wyglada calkiem sympatycznie.

Hybryda wazy 2,7 tony a wersja elektryczna 2,9 tony, rodzinny czolg ;)

.

Opublikowano
Godzinę temu, adamjttk napisał(a):

a wersja elektryczna 2,9 tony, rodzinny czolg ;)

To DMC jeszcze poniżej 3.5 tony czy już więcej i prawko na ciężarówki potrzebne? 😄

No i jeszcze światła zrobili jak logo twittera, znaczy X-a 🫠

https://mediapool.bmwgroup.com/cache/P9/202606/P90645982/P90645982-bmw-ix5-60-xdrive-06-2026-600px.jpg

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Drzwi wszystkie niby sie same otwieraja (opcja), zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce. Jest softclose w standardzie tez.

Jedyne czego szkoda to audio --> zrobili to co w nowej 5-er czyli downgrade Bowersa , teraz Bowers to odpowiednik dawnego Harmana Kardona.

Szkoda bo w iX czy poprzedniej X5 byl prawilny Bowers z 2x wieksza moca.

Fajnie tez ze szyberdach jest uchylny, sama panorama to troche lipa.

Zniknela tez Dakota/Vernasca, jest tylko skaja albo Merino.

.

Opublikowano
2 godziny temu, rzaba napisał(a):

To DMC jeszcze poniżej 3.5 tony czy już więcej i prawko na ciężarówki potrzebne? 😄

No i jeszcze światła zrobili jak logo twittera, znaczy X-a 🫠

https://mediapool.bmwgroup.com/cache/P9/202606/P90645982/P90645982-bmw-ix5-60-xdrive-06-2026-600px.jpg

Na kategorię B można jeździć elektrykiem o DMC 4.25T 🕵

Opublikowano

Pomijając te debilne klamki , których nie da się obronić 😆, to w przeciwieństwie do G60 można nabyć spalinowe 40i ...

Opublikowano
13 godzin temu, Woytas napisał(a):

Nowe X5

Screenshot_20260630_192624_Gallery.jpg

Miały być wysuwane ale Chińczycy zakazali to poprawka formy tłoczącej drzwi i dołożenie tego "g"

Z ergonomicznego punktu widzenia to totalna porażka, jestem ciekawy jak to będzie działało zimą jak pokryje się lodem - w wyposażeniu powinni dodawać dmuchawę.

Opublikowano

Co w ogóle za wojna z klamkami w tym przemyśle, już rozumiałem że chcieli zrobić płaskie bo oszczędzą 0.01L/100 ale co za debilny pomysł z tymi uchwytami jak do okna balkonowego...

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Po prostu szybkie wycofanie z chowanych i rzeźba coś na szybko i łatwo nie zakłócając ptemiery i startu produkcji. Poza tym wiadomo że ajaj zrobi najlepiej (po drodze trzeba było zwolnić paru dobrych inżynierów).

Jakbym to zobaczył 1.04 to bym się śmiał, na serio wierzyć mi się nie chce ze takie coś chcą wypuścić. Powoli chyba myślą że jedyny ratunek robić tanio, szybko a ludzie i tak kupią znaczek. Nigdy takiego G nie kupię mając wiele ładnych aut dookoła. Są jakieś granice.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeśli x5 zbliży sie do 3t to przestanie się dobrze prowadzić. Tym samym jeden z głównych argumentów dla którego przymykamy oczy na niedociągnięcia upadnie. Jeśli tak sie stanie nie wiem w tym momencie czym Bmw mnie skusi, no bo raczej nie wyglądem ;)

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

O ile kiedyś nowe modele były zawsze wow... to teraz jak dla mnie jest tylko gorzej... No może nowa 7er z zewnątrz mi się podoba i od bidy 3er (zobaczymy jeszcze jak spalina będzie wyglądać). Przykro.

Opublikowano

myślę, że za chwilę komuś się jednak lampa zapali jak spadną słupki sprzedaży, że jednak klienci oczekują , że ma być ładnie/funkcjonalnie/ergonomicznie a nie byleby było inaczej niż poprzednio i taniej .. MB też próbował sprzedawać 4 cylindrowe AMG 🤣 .. i długo to nie trwało , myślę , że z "noje srase" będzie podobnie ale to już ten burdelik to będzie sprzątał kolejny zarząd 😁 .. w Stellantis też był mądrala i wiadomo jak się skończyło

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Gdzie te czasy idrive, przyciskow funkcyjnych 1-8 czy przyciskow od klimatyzacji, jak ten czas leci ;)

Klamki sa tragiczne i dokladane na szybko, to chyba rzeczywiscie wina Chinczykow i ich zakazu, pewnie w wersji LCI wroca do czegos bardziej ergonomicznego bo to niepowazne zeby zmieniac design klamek (!) ze 3 razy w ciagu kilku lat

Ja juz mialem kiedys stycznosc z takim rozwiazaniem w Ford Mustang mach-e, ergonomia byla absolutnie tragiczna

Natomiast all in all --> mi sie auto podoba, czuc premium, materialy sa ok z tego co widac, technologia top.

Moze ta nieszczesna waga troche przeraza, 2,7 tony hybryda i 2,9tony elektryk to zderzenie sie czolowe z tym autem = smierc na miejscu

2021-Ford-Mustang-Mach-E-First-Edition-Grabber-Blue-FA-Garage-Exterior-015-front-driver-side-door-latch-and-door-release-button.jpg

Edytowane przez adamjttk

.

Opublikowano
9 godzin temu, komoornik napisał(a):

Na kategorię B można jeździć elektrykiem o DMC 4.25T 🕵

Nie wiedziałem, ale piszą że to tylko na terytorium Polski działa, także za granicę nie wyjedziesz. Chociaż X5 problem nie dotyczy, bo DMC na pewno będzie poniżej 3.5t.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, Woytas napisał(a):

myślę, że za chwilę komuś się jednak lampa zapali jak spadną słupki sprzedaży, że jednak klienci oczekują , że ma być ładnie/funkcjonalnie/ergonomicznie a nie byleby było inaczej niż poprzednio i taniej .. MB też próbował sprzedawać 4 cylindrowe AMG 🤣 .. i długo to nie trwało , myślę , że z "noje srase" będzie podobnie ale to już ten burdelik to będzie sprzątał kolejny zarząd 😁 .. w Stellantis też był mądrala i wiadomo jak się skończyło

Macana też jakiś geniusz utłukł, ale tutaj postawili raczej wszystko na jedną kartę, bo design jest we wszystkim co nowe taki sam.

Jak siądzie to rewelacja, jak nie to ich chińczyki kupią za bezcen ;)

A co jest z tym zakazem Chińczyków w kwestii klamek?

Patent jakiś? 🤔

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, Woytas napisał(a):

Dodałbym ze klienci w tej klasie cenowej oczekują premium, jak w obecnej 7er za mln zobaczyłem niektóre wykończenia to mnie zszokowało. Ciekawe jak najnowsze Bentleye. Parę lat temu to była miazga i megajakość... ciekawy czy teraz jakoś... czy dalej 3mają poziom.

Cklasa C43 mi się podoba ale cena kosmos no i chciałem na pewno R6 i ZF. Wracają do V6... lesson learned. Jak piszesz kolejny zarząd się będzie mierzył.

Opublikowano

A ja z miłą chęcią zamienię obecne 3 na najnowsze wydanie.

Jedynie przykre będzie to,że duży diesel nie będzie już dostępny,ale cóż takie czasy. Mocne 330i też będzie dobrym wyborem i liczę z nadzieją na coś sensownego pomiędzy 320 a m350.

Opublikowano
1 godzinę temu, MedicuS napisał(a):

A co jest z tym zakazem Chińczyków w kwestii klamek?

Patent jakiś? 🤔

nie, po prostu masz wypadek zakleszczają się drzwi i nie ma tego g.... jak otworzyć ... bo za co masz szarpać , tu masz jakiś kawałeczek plastiku przy listwie . 🫣

przykład pozornie niegroźnego wypadnięcia z drogi

Edytowane przez Woytas

Opublikowano

subiektywnie wg mnie to majstrowanie z tymi klamkami można podsumować krótko 😁

Edytowane przez Woytas

Opublikowano

Mnie z tych nowości w konfiguratorze najbardziej cieszy to :D

image.png

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 minuty temu, GrzegorzKo napisał(a):

Mnie z tych nowości w konfiguratorze najbardziej cieszy to :D

image.png

Z drugiej strony nie będzie już taki dziki za co go dużo ludzi kochało. Nawet jak będzie odłączany przód to wagi softem nie wróci...

Na pewno nawiąże walkę z RS3, na papierze wygląda genialnie w kwestii mocy. Waga na bank wyższa tylko o ile, zawiecha. Czekam z zaciekawieniem na pierwsze testy. Najbardziej vs obecne RS3... tuż za rogiem nowe.