Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opon ZR oraz z indeksem W się nie naprawia. I tyle. I nie ma co przeżywać - w końcu w każdym BMW mamy te opony ubezpieczone na 3 lata za free :D .

o czym ty piszesz - jak sobie ubezpieczysz to masz. Jak nie to nie masz.

Opublikowano (edytowane)
Zerknij sobie do umowy zakuou auta. Moze Ty nie masz ubezpieczenia…

U mnie jest to jako ubezpieczenie dodatkowe (koła - do 10 tys. zł + szyby) i kosztowało coś około 100 zł. Warto wziąć, w przeciągu ostatnich 5 lat wymieniałem 3 x szybę i raz felgę z oponą. Nie trzeba korzystać wtedy z AC (nie lecą zniżki).

Edytowane przez being
Opublikowano
Zerknij sobie do umowy zakuou auta. Moze Ty nie masz ubezpieczenia…

Umowa jak umowa. Nadal nie napisałeś w czym rzecz

Opublikowano

Otoz w calym pakiecie dokunentow znajduje sie papier z Allianz „OWU opon BMW”

W calosc nie bede sie zglebial, zacytuje pkt 1

Przedmiot ubezpieczenia

Ubezpieczone są oznaczone gwiazdką opony letnie o głębokości bieżnika co najmniej 4,5 mm, zamontowane w momencie zakupu na nowym pojeździe BMW lub MINI. Nowy pojazd musi zostać nabyty w salonie autoryzowanym przez BMW Group.

Czas trwania 36m-cy od pierwszej rejestracji.

Opublikowano

Cisnienie w oponach, ktore podaje bmw na tabliczce jest podane dla zimnych opon, czy cieplych ?

Rano jak odpale pokazuje mi 2,1 po kilku kilometrach 2,3-2,5 i nie wiem czy dopompowac czy nie

Opublikowano
Cisnienie w oponach, ktore podaje bmw na tabliczce jest podane dla zimnych opon, czy cieplych ?

Zawsze dla zimnych, jest chyba nawet o tym w instrukcji, że nie należy przejeżdżać więcej jak kilometr w celu kontroli czy coś takiego.

Ja z kolei zdecydowałem się trzymać ciśnienie o „jedną kreskę” mniej niż to wymagane i muszę przyznać że nawet lepiej mi się jeździ.

Opublikowano

Witam!

Zamówiłem nowe Bmw g20 318i - Sport line - 2021. W wyposażeniu mam Bmw live cockpit, usługi bmw connecteddrive oraz connecteddrive. Czy wobec tego będę miał nawigację, albo chociaż funkcję android auto? Jeżeli nie, to czy istnieje możliwość doposażenia auta w taką funkcję po odbiorze z salonu np. W autoryzowanym serwisie? Samochód mam już zamówiony i wpłaciłem zaliczkę. :|

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Live Cockpit Plus / Professional to właśnie opcje ekranów z nawigacją, więc będziesz miał. Ciekawe tematy zakładasz, pytasz i znikasz. Ile już tych aut zamówiłeś / kupiłeś..?
Opublikowano

Czesc,

Moze ktos robil ostatnio obowiazkowy przeglad maly (po 30kkm) i duzy (po 60kkm) bez service inclusive. Jaki byl koszt przeglądu?

P

Opublikowano
Czesc,

Moze ktos robil ostatnio obowiazkowy przeglad maly (po 30kkm) i duzy (po 60kkm) bez service inclusive. Jaki byl koszt przeglądu?

P

A czy nie próbowałeś po prostu zatelefonować do ASO, na pewno wiedzą i powiedzą.

Opublikowano
Czesc,

P

A czy nie próbowałeś po prostu zatelefonować do ASO, na pewno wiedzą i powiedzą.

Raczej chodzi o porównanie cen, każde ASO ma swoje :)

Opublikowano
Z ciekawości ile płacicie za serwis olejowy ? silnik 2.0d czy można pojechać do innego dealera np. inny oficjalny ?
Opublikowano
Z ciekawości ile płacicie za serwis olejowy ? silnik 2.0d czy można pojechać do innego dealera np. inny oficjalny ?

Jasne, że można. Jeżeli chodzi o ceny to są bardzo różne, wahają się od 600zł do nawet 1300zł za dokładnie tę samą usługę, w zależności od dealera. Najlepiej podzwoń i dopytaj o koszt.

Opublikowano
Kurcze mi Inchcape w Poznaniu zaśpiewali 1800zl ! Rozumiem ze np. do Smorawińskiego mogę pojechać ?
Opublikowano
Kurcze mi Inchcape w Poznaniu zaśpiewali 1800zl ! Rozumiem ze np. do Smorawińskiego mogę pojechać ?

Możesz pojechać do każdego ASO w Polsce ;)

Opublikowano
BMW Dynamic Motors np koszt samej wymiany standardowo 270 zł przy własnym oleju i filtrze, w moim wypadku części to ok 450 zł więc razem to ok 700 zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1800 PLN brutto za wymiane oleju?

Nawet jak na zwariowane ceny ASO wydaje sie to abstrakcyjna oferta, jestes pewny ze nie ma w tym jeszcze jakiegos przegladu czy cos? :norty:

.

Opublikowano
Czesc,

P

Pytanie zadalem w weekend wiec nie dzwoniłem zeby potwierdzić czy nie bylo zmian.

Odkopalem starą notatke dotyczaca jednego aso - dla 318i: odpowiednio 1300 i 2600 brutto (+plyn hamulcowy).

Teraz dostalem odpowiedź z kwotami 1.5k i 3k. Zadzwonie jeszcze w dwa miejsca w okolicy zeby miec rozeznanie w sytuacji.

Patrzac na wzrost cen pewnie niedlugo trzeba sie spodziewac kosztów rzedu 2k i 3.5k.

Opublikowano

1800 PLN brutto za wymiane oleju?

Nawet jak na zwariowane ceny ASO wydaje sie to abstrakcyjna oferta, jestes pewny ze nie ma w tym jeszcze jakiegos przegladu czy cos? :norty:

W cenie 1800 zl jest olej, filtr oleju oraz filtr kabinowy - to Inchcape Poznan Swadzim

to samo u Smorawińskiego ul. Obornicka 1200zl, auto na przedłużonej gwarancji więc wole zrobić to u oficjalnego Dealera. Z tego co wiem to olej można wymienić w innym warsztacie ale musza mieć wpis do bazy danych BMW.

Opublikowano
Wymieńcie sobie w jakimś warsztacie, który specjalizuje się w BMW. Ja zapłaciłem za wymianę oleju z oryginalnym filtrem 500 zł. Poza tym w serwisie leją gorszy olej.
Opublikowano

BMW Fus W-wa wymiana oleju 600 zł z materiałami. Tzw akcja "kampania olejowa"

Taką cenę mają od lat. Korzystam z tej akcji od lat i teraz na czwartek jestem umówiony na wymianę po dotarciu. Cena jak podałem wyżej.