Skocz do zawartości

Rabaty na g05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Poprawcie mnie jesli złe wnioski - Mniej wiecej do połowy maja można było wpychać się z G05 w sloty pod własny konfig. Rabaty na X5 oraz X6 (o dziwo) były takie same - ktoś tak pisał tu.
A jak jest teraz z rabatami na X6, skoro X5 już ma pozamykane sloty? Czy skończyły się wysokie rabaty na oba modele, czy X6 pozostało na wysokich rabatach?

G06 normalnie jest dalej produkowane i w zależności od silnika jesteś w stanie dostać 16-18% + promocyjne finansowanie z BMW FS.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 179,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Niestety tak, były to dwa różne egzemplarze testowe (z dwóch salonów Krotoski Łódź). Auta produkcja sierpień i wrzesień 2024. I w końcu w październiku zamówiłem m60i Niestety nie

• Randall
    Randall

A to dobre 😂 Nie ma mniejszego silnika w G05 LCI 😂

• Jak dla mnie X7 jest mega opcją na duże auto w trasy, wygoda i komfort, więcej miejsca niż w X5 G05, większy bagażnik, niestety nie aż tak duży jakbym chciał. Jakby była wersja X7 ale 5 osobowa z wi

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, scooterek napisał(a):

G06 normalnie jest dalej produkowane i w zależności od silnika jesteś w stanie dostać 16-18% + promocyjne finansowanie z BMW FS.

i nawet 20% +

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 21.05.2026 o 19:53, robert0707 napisał(a):

Zadzwoń do salonu i się dowiedz )

Rabaty mogli dawać podobne, chociaż na X5 zawsze można było trochę więcej "wydusić" niż na X6, a kupowałem w życiu już dwie X6

Ja nie pytam o salon, gdzie niczego sie nie dowiem, a juz szczególnie dzwoniąc. Tylko pytam o max mozliwe oferty, gdy jest się dobrze dogadanym z handlowcem, po wielu rozmowach, albo max mozliwe oferty od brokerów, ale po odjęciu ich prowizji. Osobiście moim źródłem BMW był do tej pory broker, który zawinął biznes z dnia na dzień i zniknął z zaliczką na auto dla członka mojej rodziny, więc nie mam już wiarygodnego źródła max rabatów w BMW, stąd pytanie.

Dziekuje pozostałym za dane.

Edytowane przez Semtex93

Opublikowano
  • Moderatorzy

"dobrze dogadanym z handlowcem"

To się wyklucza, bo Ty chcesz max rabat a on na tym praktycznie nie nie zarabia, więc po co mu kontakt z Tobą i robienie dobrej oferty? Zobacz z punktu handlowca.

Dobre relacje z handlowcem są dużo warte, bo czasem się trafiają naprawdę dobre oferty i np. zaboookuje Ci szybciej auto, da szybciej cynk czy cokolwiek, jest szereg korzyści, ale jeśli chodzi Ci tylko o rabaciarstwo to daleko nie zajedziesz. Po co ma Ci sprzedawać handlowiec auto?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Ja nie pytam o salon, gdzie niczego sie nie dowiem, a juz szczególnie dzwoniąc

Nieczego się nie dowiesz w salonie, jeśli chodzi o rabaty, ale na forum pytasz o max. rabaty, jakby to forum właśnie udzielało rabatów😛

Trochę to pokrętne myślenie, ale OK.

PS Nie ma czegoś takiego jak jakiś jeden maksymalny rabat, bo ten jest zależny od bardzo wielu czynników

Opublikowano
W dniu 23.05.2026 o 17:11, Semtex93 napisał(a):

Ja nie pytam o salon, gdzie niczego sie nie dowiem, a juz szczególnie dzwoniąc. Tylko pytam o max mozliwe oferty, gdy jest się dobrze dogadanym z handlowcem, po wielu rozmowach, albo max mozliwe oferty od brokerów, ale po odjęciu ich prowizji. Osobiście moim źródłem BMW był do tej pory broker, który zawinął biznes z dnia na dzień i zniknął z zaliczką na auto dla członka mojej rodziny, więc nie mam już wiarygodnego źródła max rabatów w BMW, stąd pytanie.

Dziekuje pozostałym za dane.

Ja kupowałem przez brokera , bo nie zmieniam często aut. Miałem od nich X3 G01, które sprzedałem po 2 latach - zamieniłem na G05, którym zamierzam pojeździć dłużej.
Nie przywiązuje się super do marki - pewnie jak by był dostępny z zeszłym roku GLC 53 AMG z 3l benzyną, to bym wybrał GLC.
M50 poza silnikiem i prowadzeniem to jakościowe nieporozumienie.
Jak chcesz info do pisz na prv.
Dodam że bardzo dobry kontakt, bardzo profesjonalne podejście, pełna FV 23% na pośrednictwo.

Opublikowano

Nie wiem jak jaśniej nazwać wątek żeby uzyskać konkretną odpowiedź o poziomach rabatowania. Też byłem/jestem pytającym o rabaty, więc odpowiedzi typu "idz do salonu to się dowiesz" "forum nie udziela max rabatów" "rabaty są tak złożone, że nikt ci tu nie powie" oznaczałyby, że można zamknąć wątek i nie generować 49 stron beż żadnej wartości. Pytania o rabaty zadają osoby przymierzajace się do zakupu G05 i przed udaniem się do dealera/brokera, chciałyby wiedzieć ile można ugrać. Nikt chyba nie oczekuje, że na forum wynegocjuje rabat ) Chodzi tylko o uzyskanie informacji o aktualnych realiach. Jeśli rabaty są zależne od silnika, wersji, zawodu czy wieku kupującego to też jest to informacja. Pytania są kierowane do wiedzących, a nie do "w sumie nie wiem ale się wypowiem". Dzięki za zrozumienie )

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tym tokiem rozumowania, napiszę tutaj że rabat jaki możesz dostać to 25%. Możesz to wydrukować i zabrać ze sobą do ASO, jako "wild-card" w negocjacjach)

A tak na poważnie, to ile można "ugrać" zależy od wielu zmiennych i nikt Ci tutaj nie napisze że np. na G05 max rabat to np. 18% , bo ktoś inny dostanie np. 20% , itd

Na G05 można dostać aktualnie rabat w okolicy 18% jeśli o to pytałeś ( M-Cars Kraków)

Edytowane przez robert0707

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
22 godziny temu, Ponta napisał(a):

"dobrze dogadanym z handlowcem"

To się wyklucza, bo Ty chcesz max rabat a on na tym praktycznie nie nie zarabia, więc po co mu kontakt z Tobą i robienie dobrej oferty? Zobacz z punktu handlowca.

Dobre relacje z handlowcem są dużo warte, bo czasem się trafiają naprawdę dobre oferty i np. zaboookuje Ci szybciej auto, da szybciej cynk czy cokolwiek, jest szereg korzyści, ale jeśli chodzi Ci tylko o rabaciarstwo to daleko nie zajedziesz. Po co ma Ci sprzedawać handlowiec auto?

no jak ? jaki cel ma handlowiec ? Dobicie kolejnego auta do planu sprzedaży , salon zawsze sobie 1-2% zostawi :) mój kolega od którego kupuję autka dostał z polecenia już z 10 osób które zakupiły kolejne bmw już na niższych rabatach jak ja , nie wspomnę już o tym co pisałeś , czyli produkcja auta nie za 9 a za 3 miesiące np :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
6 godzin temu, robert0707 napisał(a):

Tym tokiem rozumowania, napiszę tutaj że rabat jaki możesz dostać to 25%. Możesz to wydrukować i zabrać ze sobą do ASO, jako "wild-card" w negocjacjach)

A tak na poważnie, to ile można "ugrać" zależy od wielu zmiennych i nikt Ci tutaj nie napisze że np. na G05 max rabat to np. 18% , bo ktoś inny dostanie np. 20% , itd

Na G05 można dostać aktualnie rabat w okolicy 18% jeśli o to pytałeś ( M-Cars Kraków)

Dokładnie o taką informację chodzi. A jak ktoś to wykorzysta i czy się miło zaskoczy lepszym % czy uderzy w ścianę to już inny temat. Raczej nikt normalny nie będzie miał pretensji, że wyszło inaczej niż na forum pisali )

Opublikowano

Dealer musi wyrobić sprzedaż, więc handlowiec będzie używał wszystkiego co się da żeby zrealizować cel i zgarnąć premię, która niekoniecznie jest % od wartości sprzedaży każdego auta. Stąd porady żeby negocjować np. pod koniec kwartału, kiedy domyka się słupki pod wyniki.
Ileż to razy widziałem handlowców sprzedających coś na granicy zysku żeby tylko wolumen wyrobić.

Edytowane przez Kingu