Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie Mercedes za bardzo świeci w środku, no poszli na całość z tym odpustem tam. Fotele mnie się nie podobają też. Choć jako bryła bardzo mi się W214 podoba, będzie się ładnie starzeć.

Opublikowano
14 minut temu, maciej_cie napisał(a):

Mercedes w środku jak dla mnie to ma przewagę w zegarach. Na ten wymysł w BMW patrzeć nie mogę. Dużo lepiej wygląda to w MB.

Zdecydowanie się zgadzam. Tam są ładne obrotomierze, a w BMW jakieś ucięte romby, dziwadła.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zegary dużo lepsze a ambient można przecież wyłączyć. Ma też wiele elementów które z G60 usunięto. 

Opublikowano

Tylko że drogi, pieron. A rabaty symboliczne. Co akurat mnie zniechęciło, to aroganckie podejście obsługi. Była jedna tylko paniusia bardzo OK, profesjonalne podejście, wiedza itd. Ale to jakoś tak wyjątkowo - mam wrażenie. Nie chcę generalizować, ale mi się przytrafiło, że obsługa była mega nieprofesjonalna i opryskliwa. Może niefart... Przyznam, że jednak nie wałkowałem tematu i może gdzie indziej byłoby zupełnie inaczej.

Ale sam samochód fajny. Z zewnątrz trochę za bardzo przypomina poprzednika (wyszlachetniał, zgoda). Środek na plus. Mimo że późne rokokoko, to wg mnie elegancko. Ale piątka w moim odczuciu świeższa w całokształcie 🙂

Opublikowano

Podobnie mój dyrektor. Szukał GLE 450d. Arogancja w salonach okropna, rabaty 7-8%, niejeden salon nawet oferty na maila nie wysłał. W salonie zainteresowanie klientem bardzo słabe. W końcu dyrektor wziął w MB Katowice, bo była sensowna obsługa, a mowa o aucie za 505 tys zł.

Opublikowano

Niestety poziom obsługi w  Mercedesie bardzo nieciekawy. Rabaty na E klasę też raczej w granicach max. 10 %, cena auta pewnie jakieś 10-15 % wyższa niż odpowiednik w G60. 

Za to rzeczywiście są prawie wszystkie opcje z których wykastrowano 5er obecnej generacji no i ogólnie lepsze wrażenie jeśli chodzi o jakość wnętrza. Oczywiście są też słabsze plastiki w środku i widoczne oszczędności, ale to chyba już znak czasów. Samochody coraz bardziej stają się przedmiotami użytkowymi służącymi do przemieszczania się, tak jak czajnik do gotowania wody. Może z wyjątkiem najdroższych modeli marek premium (7er, S klasa) i prawdziwych aut luksusowych typu Bentley czy Rolls- Royce.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.03.2025 o 20:02, gregwlkp napisał(a):

Kolega odebrał 540 x-drive , jest zachwycony autem.

Kolega z USA? W Europie NIESTETY nie zamówisz i nie odbierzesz tej wersji silnikowej. No chyba że nowe stare G30 jeszcze gdzieś wydają? lol

Edytowane przez jaworq
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
10 godzin temu, jaworq napisał(a):

Kolega z USA? W Europie NIESTETY nie zamówisz i nie odbierzesz tej wersji silnikowej. No chyba że nowe stare G30 jeszcze gdzieś wydają? lol

Przecież równie dobrze może być mowa o 540d.

• Lubię to 1
Opublikowano

Audi właśnie pokazało nowe A6 Avant.

Można mieć 6-cylindrów benzynę, domykanie drzwi i inne gadżety, których w G60/G61 zapomnieli.

spacer.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

I jakieś nagłośnienie dobre z tego co czytałem. Niestety to dalej audi.

• Lubię to 1
  • Haha 2
Opublikowano

W sumie tez czekalem na te premiere. Bardzo ladne z zewnatrz, naprawde fajny woz. Ale srodek… Morze piano black i ten sterczacy ekran.

Opublikowano

Plus dla Audi za 6 cylindrów w benzynie, prawdziwe wydechy i ładną linię auta (przynajmniej w przypadku kombi). 

Natomiast jeśli chodzi o środek, to włos się jeży na głowie- to jest prawdziwy dramat... Aż nie chce się wierzyć, że w autach za takie pieniądze trzeba aż tak oszczędzać na wszystkim. Nie wiem czy 2 razy tańsza Skoda Superb na wypasie nie będzie wyglądała w środku lepiej. 

Opublikowano
22 godziny temu, przemekk23 napisał(a):

Aż nie chce się wierzyć, że w autach za takie pieniądze trzeba aż tak oszczędzać na wszystkim

Coś zostawili 🙂 Widzę że jest aluminiowa podstawa na lewą nogę w s-line, jak było kiedyś w M-pakiecie. Bo teraz w tym miejscu to plastik bombastic w BMW... (przynajmniej u mnie, pomimo MPro). Jak Audi z miejsca będzie dawało 20% rabatu to wychodzi że za 350k można będzie skonfigurować 3L w benzynie z pneumatyką.... Nienajgorzej. 

Opublikowano

Tam w Audi sensowny konfig wychodzi katalogowo 450 tys zł, drogo trochę. Ciekawe jakie rabaty będą dawać.

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 19:30, przemekk23 napisał(a):

Plus dla Audi za 6 cylindrów w benzynie, prawdziwe wydechy i ładną linię auta (przynajmniej w przypadku kombi). 

Natomiast jeśli chodzi o środek, to włos się jeży na głowie- to jest prawdziwy dramat... Aż nie chce się wierzyć, że w autach za takie pieniądze trzeba aż tak oszczędzać na wszystkim. Nie wiem czy 2 razy tańsza Skoda Superb na wypasie nie będzie wyglądała w środku lepiej. 

Nowa Skoda Superb jest tragiczna w środku. G60 i obecne nowe A5 to zupełnie inna liga w porównaniu do skody.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś pojawiła się u mnie jakaś grubsza aktualizacja systemu 8.5 , mam na chwilę obecna 40% - ktoś już zainstalował całość - jakieś konkretne zmiany?

Opublikowano

W aplikacji na telefonie miałem informacje, że aktualizacja dot.:

- usprawnienia działania usługi esim;

- aktualizacja sposobu aktualizacji oprogramowania (parafrazuje, ale serio takie masło maślane było).

niestety nie zrobiłem screena.

po instalacji, którą potwierdzam kolegę powyżej dość długo trwała zmian nie zauważyłem.

Opublikowano
22 godziny temu, tolkapon napisał(a):

Odebrana w sobotę

IMG_8862.jpeg

Bardzo ładna. Daj znać jak wrażenia z silnika. Pytanie czy nie chciałeś przyciemnianych szyb? Taki pro tip - jak chcesz ukrywać blachy to nie w ten sposób, bo bardzo łatwo da się je odczytać. 

• 3 tygodnie później...