Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamówienie na początku sierpnia, odbiór ma być do 2 tygodni. Pierwotnie była mowa o grudniu, więc małe zdziwko czytając te wszystkie niusy o opóźnieniach. Auto już w Polsce.

Bo zapewne nie brałeś wyposażenia które jest w restrykcjach , pneumatyka, hk , kamery 360 i innych o których nie wiem.

Wpadłeś z produkcją na czyjeś miejsce moim zdaniem.

Owszem, niczego z tych rzeczy nie brałem. Konfig bardzo biedny, 25d, xline za 339k katalogowo.

Tak jak pisałem wyżej , wpadłeś w slot produkcyjny za kogoś kogo wywalili z linii produkcyjnej bo np. zamówił pneumatykę, mój miał być produkowany na końcu października a robi się od wczoraj. Co ciekawe w konfiguratorze mój konfig podrożał od sierpnia o 10tyś zł takie jaja, a jeszcze jedna podwyżka ma być w grudniu, krótko mówiąc rabatowania brakło na rosnące koszty.

Gdybym się ociągał z zamówieniem dopłacił bym już niepotrzebnie...

Pozdrawiam
Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z dealerem, podobno największym problemem obecnie jest nagłośnienie HK.

Czy różnice pomiędzy HK i HiFi jest mocno wyczuwalna? Wiedza się przyda na wypadek jeśli szybko będę musiał podjąć decyzję o rezygnacji z HK ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z dealerem, podobno największym problemem obecnie jest nagłośnienie HK.

Czy różnice pomiędzy HK i HiFi jest mocno wyczuwalna? Wiedza się przyda na wypadek jeśli szybko będę musiał podjąć decyzję o rezygnacji z HK ;)

Dobrze by było gdybyś spróbował odsłuchać w salonie, na pewno mają jakieś demo z HiFi.

Opublikowano

Dobrze by było gdybyś spróbował odsłuchać w salonie, na pewno mają jakieś demo z HiFi.

Wszystko zalezy od tego, jak wazne dla Ciebie jest dobre naglosnienie. Po HiFi w X1 wiedzialem, ze bede bral HK i nie wyobrazam sobie wydawac 300k+ na auto z gorszym systemem audio. Dla mnie w HiFi nie bylo nic z HiFi - taki podstawowy zestaw audio.

Opublikowano

Jak dla mnie zwykle hifi jest nie do zaakceptowania .

Miałem 2 jazdy x5 z hifi i hk i już wiedziałem ze kolejne k pln do wydania

Opublikowano
System audio każdy powinien dobrać indywidualnie.Ja mam HiFi i dla mnie jest wystarczające-szczególnie jak się głośniki wygrzały.HK w USA jest krytykowane, że jest również bardzo słabe, wiec nie ma się co tym podniecać, ale tam to i Bowersa niektórzy krytykują :-)
Opublikowano
Hk jak na swoją cenę gra przyzwoicie. Dla większości będzie zupełnie wystarczające a dla audiofili przewidzieli Bowersa. Na pewno znajdzie się grupa, której nic nie podejdzie i będzie się czepiać nawet najdroższego audio. Dla mnie hk to jest minimum co chciałbym mieć, wszystko niżej gra ponoć gorzej i tego bym raczej nie zaakceptował. Bowersa nie słuchałem, wiem tylko, że aż tyle bym nie dopłacił.
Opublikowano

Tutaj chodzi o dylematy typu, produkować czy czekać i ryzykować, że po kolejnych podwyżkach BMW powie, że nie wyprodukuje mi auta w tej cenie.

Jak mawiał klasyk "nie mamy pana płaszcza i co Pan nam zrobi?"

Ale może jakimś cudem uda mi się dostać to co zamawiałem, emocje i stresik co raz większe... ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tutaj chodzi o dylematy typu, produkować czy czekać i ryzykować, że po kolejnych podwyżkach BMW powie, że nie wyprodukuje mi auta w tej cenie.

Jak mawiał klasyk "nie mamy pana płaszcza i co Pan nam zrobi?"

Ale może jakimś cudem uda mi się dostać to co zamawiałem, emocje i stresik co raz większe... ;)

Mam nadzieję że Ci zrobią samochód z tym co zamówiłeś, ale patrząc realnie to dzięki takim jak Ty mój się robi miesiąc wcześniej .

Pozdrawiam
Opublikowano
Hk jak na swoją cenę gra przyzwoicie. Dla większości będzie zupełnie wystarczające a dla audiofili przewidzieli Bowersa. Na pewno znajdzie się grupa, której nic nie podejdzie i będzie się czepiać nawet najdroższego audio. Dla mnie hk to jest minimum co chciałbym mieć, wszystko niżej gra ponoć gorzej i tego bym raczej nie zaakceptował. Bowersa nie słuchałem, wiem tylko, że aż tyle bym nie dopłacił.

HiFi „jak na swoją cenę” również gra przyzwoicie , a kilka tysiaków różnicy w cenie wolałem dołożyć do laserów, ale każdy robi to co lubi-jak ktoś ma nieograniczony budżet to niech zaznacza wszystko w cenniku jak leci a jak masz jakąś kwotę w której chcesz się zmieścić to trzeba rozsądnie pomyśleć. Dla mnie systemy bezpieczeństwa miały największe znaczenie.

Opublikowano
Ja wziąłem auto z placu. Czyli czekałem jakiś tydzień. Podjęcie decyzji czy bierzesz auto tu i teraz (a za tobą już się kolejka ustawia) czy czekasz 8+ miesięcy jest naprawdę trudna :shock: . Co ciekawe w aplikacji mogłem odblokować aktywny tempomat za 3,9k - a tego mi głównie brakowało w zastanej konfiguracji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym sklepem BMW to niezły myk jest, ja wziąłem standardowe zawieszenie a w aplikacji za 2000 można odblokować adaptacyjne.
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym sklepem BMW to niezły myk jest, ja wziąłem standardowe zawieszenie a w aplikacji za 2000 można odblokować adaptacyjne.

No ale czy to za działa w praktyce? Czy nie potrzeba wtedy innego hardware wewnątrz auta by to działało?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ale czy to za działa w praktyce? Czy nie potrzeba wtedy innego hardware wewnątrz auta by to działało?

Z tego co wiem montują identyczne zawieszenia w standarcie (wtyczki są już podłączone do amorów) jak w adaptacyjnym i jedyną różnicą jest program.

Pozdrawiam
Opublikowano
Pytanie - czy da się pod jeden z klawiszy szybkiego dostępu podpiąć mapę Google z Apple Car? Udaje mi się podpiąć muzykę z Apple car ale nie mapę.
Opublikowano

Tylko jak sobie kupisz w sklepie to nie dostaniesz faktury VAT.

Opublikowano
Pytanie - czy da się pod jeden z klawiszy szybkiego dostępu podpiąć mapę Google z Apple Car? Udaje mi się podpiąć muzykę z Apple car ale nie mapę.

Hej, jak podpiąłeś muzykę? chodzi Ci o konkretną playlistę, czy po prostu uruchomienie autoplay?

Opublikowano

Bzdura…zakup jak każdy inny-należy się faktura lub paragon.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słyszałem o tym, jakoś trzeba będzie to przeżyć.

Dostałem info od dealera że auto płynie, teraz tylko cierpliwie czekać :cry2:

Pozdrawiam
Opublikowano
A ja dostałem info od dealera że nie mogą wyprodukować mojego auta z takim rabatem ,jaki dostałem w marcu. Ponad pół roku czekania i [BAD] :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: . Będę chyba szukał coś z używki albo może przyjrzę się tej hybrydzie x5 :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja dostałem info od dealera że nie mogą wyprodukować mojego auta z takim rabatem ,jaki dostałem w marcu. Ponad pół roku czekania i [bAD] :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: . Będę chyba szukał coś z używki albo może przyjrzę się tej hybrydzie x5 :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Na moje ściema, zrezygnowali z restrykcji które miałeś i opchną auto z konkretnym zyskiem ,a le już komu innemu, ja bym im rabanu zrobił , wpłacałeś zaliczkę?

Pozdrawiam
Opublikowano
A ja dostałem info od dealera że nie mogą wyprodukować mojego auta z takim rabatem ,jaki dostałem w marcu. Ponad pół roku czekania i [bAD] :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: . Będę chyba szukał coś z używki albo może przyjrzę się tej hybrydzie x5 :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Jak to nie będą mogli?? Przecież masz podpisaną Umowę/zamówienie, wpłaciłeś zaliczkę - dla mnie ewidentne temat dla prawnika. Jak odbierałem swoje X5 to rabaty tez już były -10% ale nikt nie wpadł na taki pomysł :duh: .

Opublikowano
Właśnie cały czas mnie zastanawia umowa z wpłaconą zaliczką . Chyba nie powinno mnie obchodzić czy im się nagle przestało opłacać bo ponad pół roku trzymali moją kasę i nagle pocałuj mnie w d..pę. Miałem 20% rabatu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie cały czas mnie zastanawia umowa z wpłaconą zaliczką . Chyba nie powinno mnie obchodzić czy im się nagle przestało opłacać bo ponad pół roku trzymali moją kasę i nagle pocałuj mnie w d..pę. Miałem 20% rabatu.

Ja bym nie odpuścił, wymyślili łatwy zarobek na Tobie. Musisz sprawdzić zapisy umowy.

Pozdrawiam