Skocz do zawartości

Jak dlugo czekaliscie na odbior?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezmiennosc ceny ok, ale jak diler zostanie przycisniety (czytaj cło przekroczy marze, ktora mial zaplanowana) to moze po prostu wycofac sie z zamowienia.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 211,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Zamówione w maju i po tygodniu plątaniny z akcją serwisową, która zakończyła się podpisaniem informacji dla klienta odebrane, cieszy oko.  

• W moim przypadku poszło ekspresowo. Zamówienie złożyłem 17 lipca a 4 września samochód zjechał na plac dealera. Dzisiaj zarejestrowałem. W sobotę oddaję na położenie folii PPF na przód i powłoki ceram

• Jak celujesz w 60i to bierz najdłuższy okres gwarancyjny. Auto odebrane w sierpniu, dotarte zgodnie ze sztuką i przy 3000km przebiegu laweta. Silnik rzucał się jak galaretka auto nie jedzie, póki co z

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W stanach jest jedna fabryka BMW - w Greer, SC (znana jako Spartanburg)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Jeśli chodzi o Chińczyki to liczę, że nauczą się konfigurować zawieszenia. Na naprawdę fajne silniki spalinowe od nich chyba nie ma co liczyć, chyba że będą je kupować?

Opublikowano
W dniu 7.04.2025 o 23:37, Semtex93 napisał(a):

Niezmiennosc ceny ok, ale jak diler zostanie przycisniety (czytaj cło przekroczy marze, ktora mial zaplanowana) to moze po prostu wycofac sie z zamowienia.

Oby tak nie było, albo żeby zdążyli wyprodukować i wysłać przed cłami odwetowymi z UE. Bardzo nastawiłem się na ten samochód.

W dniu 8.04.2025 o 07:38, maciek_w napisał(a):

W stanach jest jedna fabryka BMW - w Greer, SC (znana jako Spartanburg)

To nie wiem co sprzedawca chciał przez to przekazać. Może po prostu, chodziło o to, że jak już jest VIN, to nie ma już możliwości zmiany koloru i kolejka od nowa. Ale dlaczego mowa o innej fabryce? Może inna linia produkcyjna, inna lakiernia...

Opublikowano

Bo dealerzy sami często nie wiedzą co mówią. Wychodzą z założenia, że klient tym bardziej nie wie, więc jaka różnica. Ważne żeby klient łyknął.

Opublikowano
W dniu 7.04.2025 o 18:18, nadel napisał(a):

Przewiduję, że za 3-4 lata 50% nowych aut kupowanych w PL będzie produkcji chińskiej. W Azji (nie mam na myśli Chin) i Ameryce Południowej na drogach już przeważają chińskie auta

Będzie przybywać, ale na razie odrobili lekcję z designu, pozostaje jakość - bo póki co kilka lat potrzeba żeby za ładnym wyglądem stał porządny projekt i wykonanie.
Nie chciałbym zginąć przez błędy autopilota albo brak hamulców, np. w tych ze zdjęcia do ciężkiej i mocnej limuzyny - wyglądają na sportowe, a pod osłoną popierdółki jak w seicento.

Xiaomi-SU7-hamulce.jpg

Opublikowano

Dość dawno temu dostałem info, że moje auto jest już w Mszczonowie na placu przeładunkowym i czeka. Niestety do tej pory nie dotarły jakieś dokumenty do dilera. Plotka głosi, że może być powiązane z homologacją lub akcyzą. Ktoś ma/miał podobnie i może powiedzieć jak to się skończyło?

Edytowane przez Semtex93

Opublikowano

Mój też już tam stoi chyba z 2 tygodnie, masakra jakaś..... gdyby się dało to już bym dawno sobie sam odebrał

Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 17:34, Semtex93 napisał(a):

Dość dawno temu dostałem info, że moje auto jest już w Mszczonowie na placu przeładunkowym i czeka. Niestety do tej pory nie dotarły jakieś dokumenty do dilera. Plotka głosi, że może być powiązane z homologacją lub akcyzą. Ktoś ma/miał podobnie i może powiedzieć jak to się skończyło?

A kiedy został wyprodukowany?

Moje zostało wyprodukowane 15.03 i podobno ciągle płynie ( choć samochodowcom rejs Charleston-Bremerhaven zajmuje 12 dni…) ?

Opublikowano
W dniu 22.04.2025 o 12:42, Jerz napisał(a):

Moje zostało wyprodukowane 15.03 i podobno ciągle płynie ( choć samochodowcom rejs Charleston-Bremerhaven zajmuje 12 dni…) ?

Moje wg https://bimmer.work/ miało start produkcji 07.03, wczoraj dotarło w końcu do dealera, już mam zarejestrowany, dzisiaj albo jutro odbieram.

Opublikowano
W dniu 22.04.2025 o 12:42, Jerz napisał(a):

Wg bimmer.work mój miał start produkcji również 07.03. Niestety dalej stoi w Mszczonowie i dalej nie ma papierów do niego u dealera, żeby mógł dealer wystawić fv.

Sprawdziłem też na mdecoder.com i to samo - prod date 07.03. 

Edytowane przez Semtex93

Opublikowano

Dzisiaj umówiłem się na odbiór w poniedziałek, mniej niż 6 tygodni od produkcji, miła niespodzianka.

Opublikowano
36 minut temu, Jerz napisał(a):

Dzisiaj umówiłem się na odbiór w poniedziałek, mniej niż 6 tygodni od produkcji, miła niespodzianka.

Jaka to była data produkcji?

Opublikowano

Data produkcji (G06) 05.03.2025 - odbiór proponowany na 16.04, ale z braku czasu odbieram w najbliższą sobotę 26.04

Opublikowano
2 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Jaka to była data produkcji?

15.03.25

Opublikowano

Update dot mojego auta (prod date 07.03) - dokumenty ruszyly do dilera, czyli auto tez, i bedzie u dilera pon/wt.

Edytowane przez Semtex93

Opublikowano
6 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Update dot mojego auta (prod date 07.03) - dokumenty ruszyly do dilera, czyli auto tez, i bedzie u dilera pon/wt.

Czekamy ?

Opublikowano

Kto chce niech czeka, ta ironia nie byla potrzebna. Z tego co mi mowil diler jest duzo wiecej aut przyblokowanych w Mszczonowie, wiec to ze sie zaczyna ruszac moze byc pozytywnym info dla osob w tej sytuacji w ktorej bylem ja.

Opublikowano

Żadna ironia, bardziej pół żart, pół serio ? Ja zawsze z ciekawością czytam i oglądam zdjęcia aut, które ludzie konfigurują często z pomocą forum. Fajnie widzieć końcowy efekt. Tak też jest w twoim przypadku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, ja założyłem zamówienie pod koniec maja i dostałem informację 4-6 miesięcy, jest to dobry szacunek czy raczej wcześniej / później?

Opublikowano

Cześć czy wiecie, że od 2026 leasing na nasze spalinowe X5 to limit 100k ? 

zakładam ze jak zamawiacie auto w 2025 i będzie gotowe do odbiory 2 2026 to leasing na starych zasadach ? 

Opublikowano
6 minut temu, savik79 napisał(a):

Cześć czy wiecie, że od 2026 leasing na nasze spalinowe X5 to limit 100k ? 

zakładam ze jak zamawiacie auto w 2025 i będzie gotowe do odbiory 2 2026 to leasing na starych zasadach ? 

To jest jakiś wyjątkowo nieśmieszny żart. Oni OBNIŻAJĄ zamiast PODWYŻSZYĆ, żeby wyrównać inflację z ostatnich kilku lat, odkąd to wprowadzili?

Opublikowano
3 minuty temu, Semtex93 napisał(a):

To jest jakiś wyjątkowo nieśmieszny żart. Oni OBNIŻAJĄ zamiast PODWYŻSZYĆ, żeby wyrównać inflację z ostatnich kilku lat, odkąd to wprowadzili?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A jak wy sprawdzacie kod statusu pojazdu w transporcie ? ?‍♂️

Opublikowano

Kod statusu tylko u dealera. Masz VIN?