Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Będę zamawiał na dniach M60i jak byście chcieli można walczyć o wspólny rabat info na priv.

Tylko proszę o odzew jak ktoś na prawdę chcę zamówić i jest gotowy wpłacić zaliczkę a nie się zastanawia.

Czy masz już może jakieś ciekawe oferty. Zastanawiam się nad 60i ponieważ mam już elektryka i nie wiem czy hybryda to będzie dobry wybór. To mogą być już ostatnie 8 cylindrówki.

Dzisiaj dostałem jeszcze fajną ofertę na 50i 12% plus leasing 101% :-). Szukałem w sumie 40i ale skończę na 50i bez kompromisów

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Weź pod uwagę, ze 50i to schodzący silnik. W 60i masz zdetuningowany silnik z x5m, natomiast 50i już raczej nie będzie prz3z bmw oferowany.
Opublikowano
Weź pod uwagę, ze 50i to schodzący silnik. W 60i masz zdetuningowany silnik z x5m, natomiast 50i już raczej nie będzie prz3z bmw oferowany.

Dobra uwaga. Sprzedaje swój samochód i szukam narazie. LCI będzie do odbioru pod koniec wakacji, tak trzeba liczyć. Ciągle zastanawiam się czy czekać na LCI. Obecnie na pre LCI mają leasing koło 101% i rabat 12%. Taki wniosek po krótkim rozeznaniu. Mój handlowiec zrobił fuck-up z leasingiem na LCI. Obecnie jest coś koło 12% rabatu bez finansowania. Czy orientuje się ktoś jak rabatują Cayenne Platinum.

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

Opublikowano

Dobra uwaga. Sprzedaje swój samochód i szukam narazie. LCI będzie do odbioru pod koniec wakacji, tak trzeba liczyć. Ciągle zastanawiam się czy czekać na LCI. Obecnie na pre LCI mają leasing koło 101% i rabat 12%. Taki wniosek po krótkim rozeznaniu. Mój handlowiec zrobił fuck-up z leasingiem na LCI. Obecnie jest coś koło 12% rabatu bez finansowania. Czy orientuje się ktoś jak rabatują Cayenne Platinum.

Wg mojej wiedzy Cayenne już można zamówić tylko hybrydę (rabat rzędu 8-9%).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w dwóch salonach dowiedziałem się ze cayenne nie można już zamówić (Łódź i Poznań). Tylko to co dealerzy maja zamówione, żadnej hybrydy same podstawowe benzyny. Ja czekam na cayenne lift i wtedy wybiorę między cayenne a platinium. Z ciekawych rzeczy to wraca v8 do cayenne lift, ciekawe jak będzie wyceniona.

CY brać lci czy zaoszczędzić pare złotych sam sobie musisz odpowiedzieć. Z jednej strony oszczędzasz sporo kasy chociaż cześć pewnie odzyskasz przy odsprzedaży z drugiej kupujesz nowe ale stare auto.

Przy 8-9 procent na cayenne platinum to xayene może wyjsc taniej jak x5 lci :cry2:

Opublikowano
Ja w dwóch salonach dowiedziałem się ze cayenne nie można już zamówić (Łódź i Poznań). Tylko to co dealerzy maja zamówione, żadnej hybrydy same podstawowe benzyny. Ja czekam na cayenne lift i wtedy wybiorę między cayenne a platinium. Z ciekawych rzeczy to wraca v8 do cayenne lift, ciekawe jak będzie wyceniona.

CY brać lci czy zaoszczędzić pare złotych sam sobie musisz odpowiedzieć. Z jednej strony oszczędzasz sporo kasy chociaż cześć pewnie odzyskasz przy odsprzedaży z drugiej kupujesz nowe ale stare auto.

Przy 8-9 procent na cayenne platinum to xayene może wyjsc taniej jak x5 lci :cry2:

W Krakowie tydzień temu powiedzieli mi, że bez problemu hybrydę można jeszcze zamówić (może po prostu mają jakoś wcześniej zamówione, gdzie jeszcze mogą zmienić dowolnie konfigurację - nie wiem). Natomiast jeżeli wnętrze Cayenne po lifcie będzie wyglądało tak jak w Taycanie (a tak słyszałem), to IMHO bardzo nieciekawie (plastik fantastik i same ekrany - generalnie dla mnie wnętrze taycana zajeżdża mocno skodą ale rzecz jasna kwestia gustu)

Opublikowano

Jutro podjadę do Katowic i dowiem się jak to wygląda. Może wezmę coś zamówionego przez dealera. Zobaczymy co mają.

Opublikowano

Nic nie wraca, przecież GTS i Trubo mają V8. S-ka będzie po lifcie z V8, tylko ma mieć taką moc jak teraz GTS , więc nie wiem czy GTS nie wypadnie z oferty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz cayene S to 3 litrowa benzyna, będzie v8. Gts ma być dopiero za rok. Niestety wersje gts często wychodzą później. Aktualny gts ma mała moc nawet w stosunku do sq7
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 11.02.2023 o 11:24, --maly-- napisał(a):

Taki leasing niestety obecnie podatkowo nie ma sensu to strzał w kolano. Obecnie najlepiej żeby kwota wykupu była jak największa i wykupić samochód jako towar handlowy wtedy dokładamy najmniej podatku odpisując całość od wykupu i płacąc całość od sprzedaży.

Jaki „towar handlowy”? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jakie najnowsze wieści odnośnie rabatów? Na LCI do produkcji można dostać 12% plus finansowanie niecałe 102%. Ktoś ma inne info?

Opublikowano
4 godziny temu, _holek napisał(a):

Panowie jakie najnowsze wieści odnośnie rabatów? Na LCI do produkcji można dostać 12% plus finansowanie niecałe 102%. Ktoś ma inne info?

Potwierdzam info jak chodzi o finansowanie (nawet przy niektórych parametrach wychodzi niespełna 101%).

Opublikowano
Godzinę temu, evol napisał(a):

Potwierdzam info jak chodzi o finansowanie (nawet przy niektórych parametrach wychodzi niespełna 101%).

Na jakich parametrach wpłata/okres finansowania/wykup oferują takie finansowanie? 

Opublikowano
22 minuty temu, Leon napisał(a):

Na jakich parametrach wpłata/okres finansowania/wykup oferują takie finansowanie? 

Wydaje mi się, że na każdych, tzn. u mnie akurat poprosiłem o 3 symulacje, każda z wpłatą własną 45% przy czym jedna na 2 lata i wykup na poziomie 100k brutto, druga na 2 lata i wykup na poziomie 150k netto i trzecia na 3 lata i wykup 1%. W każdej opcji wychodziło 101-102%.

Opublikowano
13 minut temu, evol napisał(a):

Wydaje mi się, że na każdych, tzn. u mnie akurat poprosiłem o 3 symulacje, każda z wpłatą własną 45% przy czym jedna na 2 lata i wykup na poziomie 100k brutto, druga na 2 lata i wykup na poziomie 150k netto i trzecia na 3 lata i wykup 1%. W każdej opcji wychodziło 101-102%.

No to solidna promocja, jak zamawiałem auto w kwietniu to nie było opcji z takim finansowaniem 🙂

Opublikowano
Godzinę temu, Leon napisał(a):

No to solidna promocja, jak zamawiałem auto w kwietniu to nie było opcji z takim finansowaniem 🙂

ja zamawiałem auto w marcu ale bez finansowania i teraz przed odbiorem zaproponowali takie warunki, to już żal było nie brać 😉

Opublikowano
31 minut temu, Endriu176 napisał(a):

Panowie gdzie wy dostajecie rabaty rzędu 12% i finansowanie na poziomie 102%?? Ja byłem u 3 dealerów i rabat Max 9% i finansowanie Ok 110%😳

Proszę Cię 🙂
Doszedłem już do 14 w dwóch salonach. Jeżeli jesteś gotowy na zamówienie to może coś jeszcze się ugra przy dwóch :-)

Opublikowano

Byłem tylko u 3 dealerów i twierdzą że  nie mogą dać więcej niż 9% rabatu, nawet przy finansowaniu Np. gdzie wplata wstępna Max 45%, wykup 30k, 4 lata. 

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 26.07.2023 o 11:14, Endriu176 napisał(a):

Byłem tylko u 3 dealerów i twierdzą że  nie mogą dać więcej niż 9% rabatu, nawet przy finansowaniu Np. gdzie wplata wstępna Max 45%, wykup 30k, 4 lata. 

aż nie wierzę , z drugiej strony to nowy model i zawsze na początku rabaty max 10% 

male-bmw-2.png