Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja takie coś dostałem od brokera :)

X5 M50d

Cena katalogowa 616 550 brutto

cena po rabacie 517 802 brutto

Nikt mi nie powie, że dostanę taką cene w salonie.

Jak dobrze zagadasz u kierownika to dostaniesz. Mój konfig katalogowo prawie 600k - kupiłem poniżej 500k ;)

Opublikowano

X5 M50d

No takiej kiepskiej nie dostaniesz.

U dealera jest teraz 20% od katalogu na M50d.

Ty jesteś tym brokerem?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przede wszystkim nie da się już zamówić m50d do produkcji :)
Opublikowano

X5 M50d

Słaby rabat, u dealera można spokojnie dostać 21%.

Opublikowano
Nie, ale mój proces zakupu jest cały czas w trakcie, daj mi w takim razie te 20 % i 2% weź dla siebie skoro mówisz, że salon daje takie rabaty

@klakierek skąd Ty się urwałeś, wiesz co się dzieje teraz w salonach ?

Kolejki są?

Wiadomo, że chodzi o samochody ze stocku.

Tydzień temu w jednym salonie w 3city trzy sztuki z rabatem 20%.

Nie wiem ile jest ich w Polsce, pewnie więcej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Muszą sprzedać wszystkie M50d ponieważ nie spełniają normy Euro6d która wchodzi od 01.01.2021

Jak nie sprzedadza to musza rejestrować na salon przed końcem roku a to oznacze ze jeszcze bardziej beda musieli zejsc z ceny. Poza tym rabat 20% na stock w BMW to żadna sensacja. Sam mialem 17% na konfiguracje na samym poczatku produkcji w grudniu 2018!

Opublikowano
Nie, ale mój proces zakupu jest cały czas w trakcie, daj mi w takim razie te 20 % i 2% weź dla siebie skoro mówisz, że salon daje takie rabaty

@klakierek skąd Ty się urwałeś, wiesz co się dzieje teraz w salonach ?

Kolejki są?

Wiadomo, że chodzi o samochody ze stocku.

Tydzień temu w jednym salonie w 3city trzy sztuki z rabatem 20%.

Nie wiem ile jest ich w Polsce, pewnie więcej.

Dasz na PRV namiar w którym salonie? Dostałem z Bawarii w Gdańsku oferte na x5 m50d z rabatem 13% :shock:

Nawet mi sie nie chce im odpisywac na maila.

Kolega w Bawarii w Wawie dostał 22% na X6m50d ale mocno doposażone około 650k katalogowo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
20% tylko dla dobrych klientów lub po znajomości. Na stoku w poniedziałek było prawie 70 szt M50D na dziś jest ok.42 nie ma sensu rabatowanie bo klienci szukają tych aut a że ich nie będzie sprzedadzą czy teraz czy zarejestrowane i w dobrej cenie. Po co mają oddawać bez zysku coś czego już sami nie mogłam kupić A klienci się o to biją. Z x6 jest lepiej bo mało chętnych. Edytowane przez --==maly==--
Opublikowano
20% i więcej (max 22%) tylko dla dobrych klientów lub po znajomości. Na stoku w poniedziałek było prawie 70 szt M50D na dziś jest ok.42 nie ma sensu rabatowanie bo klienci szukają tych aut a że ich nie będzie sprzedadzą czy teraz czy zarejestrowane i w dobrej cenie. Po co mają oddawać bez zysku coś czego już sami nie mogłam kupić A klienci się o to biją. Z x6 jest lepiej bo mało chętnych.

a czy na 30d tez można dostać 22%

Opublikowano
20% i więcej (max 22%) tylko dla dobrych klientów lub po znajomości. Na stoku w poniedziałek było prawie 70 szt M50D na dziś jest ok.42 nie ma sensu rabatowanie bo klienci szukają tych aut a że ich nie będzie sprzedadzą czy teraz czy zarejestrowane i w dobrej cenie. Po co mają oddawać bez zysku coś czego już sami nie mogłam kupić A klienci się o to biją. Z x6 jest lepiej bo mało chętnych.

Ja na 30d dostałem21%, więc można.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na wszystko można ale to zależy od bardzo wielu rzeczy.

Raz jeden handlowiec da Ci 20% a drugim razem zatrzyma się na 12 kwestia jakie auto, czy ma zrobiony plan i czy może. Mi dziś po długich bojach zrobił dobrą ofertę po znajomości a potem góra zatrzymała transakcję i musiał się tłumaczyć żeby dostać akceptację mimo iż to szef działu handlowego.

Gdyby nie fakt że "musiał" na pewno nie ryzykował by takiej transakcji więc nie na wszystko się da i nie zawsze. Trzeba pytać szukać i porównywać oferty dając kontr ofertę.

Opublikowano

Ja na 30d dostałem21%, więc można.

kiedy dostałeś te 21% i w jakim salonie

Opublikowano
Na wszystko można ale to zależy od bardzo wielu rzeczy.

Raz jeden handlowiec da Ci 20% a drugim razem zatrzyma się na 12 kwestia jakie auto, czy ma zrobiony plan i czy może. Mi dziś po długich bojach zrobił dobrą ofertę po znajomości a potem góra zatrzymała transakcję i musiał się tłumaczyć żeby dostać akceptację mimo iż to szef działu handlowego.

Gdyby nie fakt że "musiał" na pewno nie ryzykował by takiej transakcji więc nie na wszystko się da i nie zawsze. Trzeba pytać szukać i porównywać oferty dając kontr ofertę.

to na jaki model dostałeś rabat i jakiej wielkości?

Opublikowano
Te rabaty w okolicach 20% to na auta do produkcji czy stockowe ?

Zamówienie 01.10.2020 do produkcji i rabat 21% :)

Opublikowano
Ok. Ale to bylo chyba na 265 koni schodzacy z produkcji i z cena katalogowa wyzsza niż teraz 286?

Nie kolego, zamówienie na aktualny model 286KM :)

Opublikowano
To ja podzielę się moimi doświadczeniami z ostatnich tygodni. Wysyłałem zapytania na konfig 40i, żeby nie bawić się w przebijanie maili przedstawiłem ofertę którą otrzymałem październiku (wtedy robiłem pierwsze przymiarki do X5) czyli 13% przy finansowaniu BMW promo i 16% przy finansowaniu własnym. Z odpowiedzi które otrzymałem większość oferowała oferty gorsze lub wyrównanie. W 2 przypadkach dostałem lepszą ofertę na leasing promo czyli 14% i 17% przy finansowaniu własnym (choć z kalkulacji którą załączali wychodziło 16,5 % :lol: ).
Opublikowano
Po małym rozeznaniu rynku, owszem rabaty ok 18-20% są możliwe, ale przy zakupie kolejnego auta w tym samym salonie i po przynależności do odpowiedniej grupy zawodowej.