Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Sprawdz w tej. Tam jest dde 6.0 dla nowszych M57

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=108441

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

.. czyli inpa 5.02 i instalator 10-ka ?

dobrze rozumiem?

Opublikowano
  • Członkowie klubu
.. czyli inpa 5.02 i instalator 10-ka ?

dobrze rozumiem?

Tak

Opublikowano
Dzięki Nerwus w sobotę sprawdze i dam znać w sumie napisane jest DDE 7 803 369 może się uda :wink:
Opublikowano

Witam, czy ma ktoś z was pełna instrukcję obsłui programu INPA?? Byłbym zobowiązany :-))

pozdrawiam

Bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Używa ktoś może kart pcmia z portem rs-232 firmy Silicom , może znacie ustawienia tej karty , cały proces instalacji inpy i ustawień znam już na pamięć a inpa jak nie działa tak nie działa. Czy do tego celu nadaje się tylko i wyłącznie karta Argosy. Przy próbie diagnozy wyskakuje mi taki komunikat

IFH-0009 NO RESPONSE FROM CONTROL UNIT. PROGRAM WILL BE STOPED .

Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Używa ktoś może kart pcmia z portem rs-232 firmy Silicom , może znacie ustawienia tej karty , cały proces instalacji inpy i ustawień znam już na pamięć a inpa jak nie działa tak nie działa. Czy do tego celu nadaje się tylko i wyłącznie karta Argosy. Przy próbie diagnozy wyskakuje mi taki komunikat

IFH-0009 NO RESPONSE FROM CONTROL UNIT. PROGRAM WILL BE STOPED .

Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem.

Jezeli chcesz puscic INPA z ustawieniem na interfejs ADS. Wymus na karcie zeby uzywala zasobow wej/wyj 3F8-3FF i irq 4. Irq nie jest tak wazne jak pierwszy parametr.

Opublikowano
Czy dzięki interfejsowi z tematu możliwa jest regulacja kąta wtrysku w TDS-ie?
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

Słuchajcie... co może być przyczyną tego, że INPA nie może skasować inspekcji w E39 530d???

Wcześniej świeciła ostatnia zielona dioda. Po "skasowaniu" nie świeci żadna. Po przejechaniu 100km znowu zaświeciła się ostatnia zielona.

hmm?? :roll:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Witam, mam dwa pytania odnośnie diagnozy.

po diagnozie INPA zdiagnozowałem błąd 240 - Internal ECU Error – czy ktoś może miał z nim do czynienia i jak poważny on może być???

mam zainstalowaną INPĘ – instalator 9.07 wersja: 3.01 czy da się w tym przypadku zrobić update do tej najnowszej wersji – próbuje ale ciągle wyskakuje mi błąd, że nie ma pliku INPA.lzh A poza tym, czy przy samochodzie z 1999r. BMW 530d jest sens to robić – tzn. są w nowszej wersji jakiekolwiek dodatkowe funkcje???

Z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam.

Opublikowano

po diagnozie INPA zdiagnozowałem błąd 240 - Internal ECU Error – czy ktoś może miał z nim do czynienia i jak poważny on może być???

mam zainstalowaną INPĘ – instalator 9.07 wersja: 3.01 czy da się w tym przypadku zrobić update do tej najnowszej wersji – próbuje ale ciągle wyskakuje mi błąd, że nie ma pliku INPA.lzh A poza tym, czy przy samochodzie z 1999r. BMW 530d jest sens to robić – tzn. są w nowszej wersji jakiekolwiek dodatkowe funkcje???

Dla E39 wersja INPA jaką używasz jest wystarczająca.

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Ktora inpe chciales jako update zainstalowac?

Opublikowano

zainstalowałem Inpe z folderu Inpa 9.07. Potem update z linków o nazwie Inpa 2008. A teraz chciałem zrobić update do najnowszej - inpa_5_0_2_10.0.0.4 i po wciśnięciu instprog i wybraniu BMW Rectifications program UK wyskakuje mi błąd unlha3232 error report lzh archive not found.

bardziej zależy mi jednakże na rozszyfrowaniu tego błędu - czy to jakaś poważna rzecz - bo z autkiem obecnie poza brakiem mocy tak od 2500 obrotów z którym walczę nic się nie dzieje...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
musialem zmienic laptoka mam teraz viste, zamiast xp. czy da rade zainstalowac inpa i disa na vista - z tego co probowalem to chyba nie. komus sie udalo?
Opublikowano
musialem zmienic laptoka mam teraz viste, zamiast xp. czy da rade zainstalowac inpa i disa na vista - z tego co probowalem to chyba nie. komus sie udalo?

Jest to możliwe, poszukaj w tym temacie, ktoś ten problem rozwiązał :)

Opublikowano

INPA, DIS, SSS wszystko działa na viście, było o tym wyżej lub w temacie o DIS. Inpę trzeba instalować w trybie zgodności z XP.

DIS i SSS wiadomo pod VMware.

Pozdrawiam

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Wszystko instaluje sie normalnie bez zadnych trybow zgodnosci. Jedyna rzecz ktora musisz zmienic po wszystkim to wpisy w rejestrze dla portu com. W zaleznosci jaki masz fejs.

Tu masz przyklad dla fejsow zgodnych z OBD http://rapidshare.com/files/245670288/obd_wpisy_rejestru.rar

Opublikowano

nerwus

W zaleznosci jaki masz fejs.

fejsa mam od Ciebie.

zara sprobuje go zainstalowac

dzieki!!

Opublikowano

A ja mam takie pytanie.

Zainstalowałem ostatnio Inpa wersje 5_0_2_10.0.0.4 z linków dostępnych na forum. Obsługuje ona model e46 natomiast brak w wyborze silnika M47 jest tylko m47 new czyli 150PS. Czy istnieje możliwość dorzucenia do tej wersji INPY silnika m47?

Opublikowano
Przed zainstalowaniem emulatora maty siedzenia i wymiany napinacza pasów od strony kierowcy miałem takie inf z INpa : 26 seat occupied reognition 1 [sBE 1] plausibity error , error active at the moment, error is not sporadic i 2ignition circuit ZK1 belttensioner driver . Więc wymieniłem napinacz i zamontowałem emulator maty , błąd 2 ignition circuit ZK1 dał sie skasowac i jest ok ale błąd 26 seat reognition 1 [sBE 1] plausibity error , error active at the moment, error is not sporadic nie daje sie skasować . Nadmieniam iż jest u mnie tylko poduszka kierowcy , i wymieniłem siedzenia od innej bmw też z3 z 2001 r Proszę o jakąś porade.
Opublikowano
Dopiszę jeszcze po co mata pasżera jak nie ma poduszki paseżera , nie pamietam właśnie czy w siedzeniach które sprzedałe od tej bmw z3 była mata siedzenia ale chyba nie to jak w tych siedzeniach co założyłem jest mata pasżera to może być ten błąd co opisałem wczesniej może odłączyc siedzenie pasażera. Czekam na podpowiedz
Opublikowano
Już usunąłem problem mam do zbycia moduł z emulatorem maty siedzenia pasażera.
Opublikowano
Napisz przynajmniej co zrobiłes :)
Opublikowano
Wymontowałem z pod siedzenia pasażera tem moduł co przypina sie do niego emulator maty siedzenia i wtedy mogłem wykasować błąd 26. Kontrolka zgasła i jest ok. Po prostu u mnie nie było w orginalnych siedzeniach tego modułu od maty i po wymianie siedzeń na drugie W których była mata pasażera INPA wskazała jako błąd 26. Dlatego mam na zbyciu moduł wraz z emulatorem ,[ mata była dobra w tym siedzeniu]
Opublikowano
Teraz czekam na przepływke boscha, po kupieniu i zamontowaniu przepływki za 150 zł na alegro INPA pokazuje cały czas błędy , po przejechaniu 120 km pokazała błąd 171, 120, 141. Jutro może będzie przepływka boscha to zobaczę jaka będzie poprawa. Na tej za 150 zł czasami przerwie,czasami jest tak jak by brakowało na chwile paliwa itp.