Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi ktoś mniej więcej powiedzieć na jaki przebieg może wskazywać UB hours w ilości 3200 ??

u mnie przy wartości 1941h jest przebieg 242tkm, ale wiadomo że ciężko to przełożyć na przebieg...

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Równie dobrze kolego mogłeś mieć komputer zmieniany, raczej przebieg 240000przy 2000h pracy jest nierealny średnia prędkość wychodzi 120km/h

Ps. ostatni widziałm 1000h i 300000 przebiegu i auto właśnie miało zmieniany komp lub silnik.

Ja mam 3000 i przebieg około 140000

Pozdrawiam
Opublikowano

Wg mnie średnia prędkość w Polsce rzędu 120 to chyba naprawdę trzeba być wariatem drogowym albo tylko A4 jeździć 200 na godzinę.

U mnie w tej chwili średnia prędkość nie kasowana od kilku miesięcy kształtuje się na poziomie poniżej 50 km/h, a wcale nie jeżdżę jakoś bardzo powoli, jednak każde zatrzymanie, zwalnianie, światła, korki, wszystko drastycznie obniża średnią.

PS

hunter u mnie jest 169xxx, więc średnia prędkość będzie chyba podobna do twojej, taka ogólna.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ok dzięki, mam auto z Włoch więc wyjaśniło mi się czemu tak dużo na światłach jeździła

Dobra stronka a myślałem że mniej jest tych krajów gdzie nakazują jazdę na światłach w ciągu dnia :roll:

Pozdrawiam
Opublikowano

witam,

niestety INPA z moim e34 nie zbytnio chciała wspólpracować (brakowało większości skryptów),nie wiem czy się coś zmieniło, przesiadłem się na DIS'a

mam pytanie o możliwości softu, czy można skasowac inspekcję przy użyciu INPY? w jakim module to siedzi?

ok już doczytałem że można siedzi to w IKE (teraz musze sprawdzić czy u mnie idzie ten moduł)

kasowanie inspekcji w inpa wchodzisz w ike(instrument cluster ) w swojej grupie modelowej auta następnie opcja active i tam będziesz miał wszystkie opcję kasowania inspekcji

co do disa to jeszcze nim nie kasowałem(inpa mi styknie bo szybsza z lekka ) więc może ktoś jeszcze o disie napisze

Opublikowano
Równie dobrze kolego mogłeś mieć komputer zmieniany, raczej przebieg 240000przy 2000h pracy jest nierealny średnia prędkość wychodzi 120km/h

Ps. ostatni widziałm 1000h i 300000 przebiegu i auto właśnie miało zmieniany komp lub silnik.

Ja mam 3000 i przebieg około 140000

Myślę, że nie muszę Ci tłumaczyć jak łatwo byłoby stwierdzić czy silnik lub komputer pokładowy był w pojeździe wymieniany , pocieszę Cię że auto było sprowadzone z Niemiec (de facto z pełną dokumentacją), gdzie średnie prędkości na trasach znacznie przekraczają 120km/h, a w mieście realnie jeździ się 50km/h, nie tak jak w polsce po 25km/h.

Opublikowano

Jak zmienić język w INPIE. Jestem po pomyślnym odblokowaniu webasto i co ciekawe z języka PL w nawi ustawił mi się język Włoski(lub Niemiecki) :mad2: . Chciałbym zmienić go chociażby na Angielski. Z góry dzięki za pomoc. PS. zmiana taka może być wykonana na carsofcie ale nie mam wtyczki do tego :duh:

---------------

znalazlem winowajce w pliku FSW_...

"SPRACHE

italienisch"

Na co to zmienic zeby bylo po Angielsku na English ?? bo nie chce skopać więc pytam

Opublikowano
Jak zmienić język w INPIE. Jestem po pomyślnym odblokowaniu webasto i co ciekawe z języka PL w nawi ustawił mi się język Włoski(lub Niemiecki) :mad2: . Chciałbym zmienić go chociażby na Angielski. Z góry dzięki za pomoc. PS. zmiana taka może być wykonana na carsofcie ale nie mam wtyczki do tego :duh:

jeśli odblokowałeś webasto to posiadasz ncs

odpalasz ncs, file=>load profil=>ładujesz profil expertmode po załadowaniu profilu dajesz file => edit profil podajesz hasło repxet wchodzisz do opcji individualsierung i zaznaczasz ptaszek przy opcji car&key memory => individualsierung activ dajesz ok

następnie wciskasz VIN/ZCS/FA (F1)

następnie ZCS/FA f. ECU (F3) teraz model taki jaki masz następnie wyskoczy ci lista sterowników z których możesz sczytać dane z auta np. EWS następnie klikasz back (F6)

po tej operacji zobaczysz przycisk funkcyjny kar &key memory

wciskasz kar key memory wyświetli ci się lista i klawisze funkcyjne wciskasz Read

potem wybierasz co chcesz zmienić w opcjach

dla języka przy podświetlonym car memory

SPRACHE : Language selection wybierasz jaki ma być podświetlasz na niebiesko active następnie klikasz TAKEOVER a na końcu BROADCAST po chwili klikasz ok

po całej operacji wyłączasz zapłon żeby elektronika się ułożyła po ponownym włączeniu zapłonu powinien być w aucie inny język

carsoftem raczej nie polecam zmiany języka

[edit]

lub tak jak robisz przez fsw wstaw english

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedz

Po próbach jak wstawiam english w FSW_PSW.MAN to przy dodawaniu wyskakuje błąd tak jakby skladnia byla nie odpowiednia [juz chyba wiem powinno byc po niemiecku englisch przez ch ale sprawdze to dopiero jutro]. Co do tego pierwszego sposobu wydaje się skomplikowany ale spróbuje

PS moze masz jakis sposob na ustawienie min temperatury aktywacji webasto ( w funkcji dogrzewania silnika ) chcialbym ustawic troche wyżej niż 6 stopni.

w 2 sposobie wchodziłem tak jak opisywałeś i nie ma tam nic związanego ze zmianą języka

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam.

Mam mały problem z odczytem danych z e90. Sterownik silnika to me9.2 do N46. Na sucho, bez podłaczenia pod auto, w edibas toolset32 przy próbie wczytania pliku MEV9N46.PRG wywala błąd: EDIABAS Fehler 100 : SYS-0010: INITIALIZATION ERROR. Podczas wczytywania innych jest ok. Natomiast tych od silnika N46 nie chce wczytać. W czym może lezeć problem ??

Krzysztof
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Witam.

Mam mały problem z odczytem danych z e90. Sterownik silnika to me9.2 do N46. Na sucho, bez podłaczenia pod auto, w edibas toolset32 przy próbie wczytania pliku MEV9N46.PRG wywala błąd: EDIABAS Fehler 100 : SYS-0010: INITIALIZATION ERROR. Podczas wczytywania innych jest ok. Natomiast tych od silnika N46 nie chce wczytać. W czym może lezeć problem ??

Mam tak samo. Ale skrypt probuje sie polaczyc z autem bo wysyla cos na liniach. Takze chyba tak ma byc :oops:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No tak tylko że nie mozna przeskanować auta no to chyba nie powinno tak być ??
Krzysztof
Opublikowano
  • Członkowie klubu
No tak tylko że nie mozna przeskanować auta no to chyba nie powinno tak być ??

Tzn probowales juz na aucie?

Opublikowano

Mógłby mi ktoś rozszyfrować co oznacza :shock:

W opcjach silnika

p-amount of the pi-ideal speed control (mm^3) wskazuje -16,5 z wykrzyknikiem

i-amount .... 5,28

Silnik na biegu jałowym. gaz na 2000obr/min.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tak ma byc było już o tym.
Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Do kolegi nerwus - tak próbowałem w aucie. Na 2 różnych kablach i jest to samo z silnikiem sie nie łaczy. Chciałem nawet drucik od Ciebie kupic ale to nie ma sensu. Tu jest kwestia INPY a nie kabla... Żeby uprzedzic pytania czy z autem wszystko oki to odpowiadam że tak. Na sprzetowym GT1 w Niemczech przed zakupem łaczył sie normalnie.
Krzysztof
Opublikowano
Co robi funkcja w inpie tam gdzie mozna zobaczyc i skasowac błedy jest jeszcze "erasing adaptation" - CO to dokładnie robi?
Opublikowano
kasuje adaptację czyli wyuczone wartości.
Opublikowano
kasuje adaptację czyli wyuczone wartości.

Czy robi się to na nagrzanym silniku czy na zimnym i co po tej adaptacji trzeba zrobic rozumiem że pojeździć trochę ale czy są jakieś zalecenia ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Inpa chodzi (batery i ignition pokazuje), dis też (kodowanie działa) a NCS nie chce się połączyć i wywala vin is Vaulty, co może być nie tak??
Pozdrawiam
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Do kolegi nerwus - tak próbowałem w aucie. Na 2 różnych kablach i jest to samo z silnikiem sie nie łaczy. Chciałem nawet drucik od Ciebie kupic ale to nie ma sensu. Tu jest kwestia INPY a nie kabla... Żeby uprzedzic pytania czy z autem wszystko oki to odpowiadam że tak. Na sprzetowym GT1 w Niemczech przed zakupem łaczył sie normalnie.

Ale sprzetowy GT1 byl napewno spiety z DIS. A to inna historia. A jak zachowuje sie Twoj kabel z DIS i tym autem?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z silnikiem DIS też się nie łączy. W Inpie pali się Ignition i Batt ale DIS nie rozpoznaje auta... W sumie to raz podłączyłem bo nie maiłem za bardzo czasu żeby się bawić.
Krzysztof