Skocz do zawartości

Google maps na live cokpit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zobaczyłem post na FB że Google mapy wyświetlają się na zestawie wskaźników w id8. Ludzie pisali również, że po aktualizacji Google map do najnowszej wersji działa również w id7.

Ktoś może się wypowiedzieć jak to u Was wygląda?

Ja po aktualizacji map nadal mam tylko strzałki w id7.

Opublikowano

Tez sie chetnie dowiem jak to zrobic

Opublikowano

Jak te kilka miesięcy temu pojawiła się opcja strzałek na headupie, nie miało to żadnego związku ani z wersją iDrive, wersją systemu czy wersją aplikacji. To było stopniowo uaktywnianie na poziomie konta Google. Przewiduję że tu jest podobnie i nie ma żadnej opcji aby to wymusić/przyspieszyć.

Opublikowano
6 godzin temu, bzium napisał(a):

Zrzut-ekranu-2026-07-02-003357.png

Samo to zaczelo tak dzialac? Pokazuje sie tez na headupie?

Opublikowano
13 godzin temu, RadekTHX napisał(a):

Samo to zaczelo tak dzialac? Pokazuje sie tez na headupie?

Na headupie sprawdze, bo tam mialem ograniczony widok.

Tak samo - ale zrobilem jakas aktualizacje calego samochodu co mi tam kazalo zaparkowac na 15 minut, prawdopodobnie po niej. To jest na ktoryms tam ekranie 'mapa' z tego co pamietam i normalnie tam jest ta z bmw, a jak wlaczysz google maps na car play to leci to, tak samo dziala waze, ale naviexpert tego nie ma. Fajna sprawa chociaz nie moge sie przyzwyczaic jescze :).

Opublikowano

Do ideału brakuje widoku satelity. Na HD też się wyświetla jak coś, zamiast wskazówek jest mapa.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Powiedzcie coś więcej, o jaką aktualizację samochodu robiliście?

Informacja o aktualizacji sama wyskoczyła, czy gdzieś trzeba wejść, w jakąś funkcję?

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano

Tydzień temu jak patrzyłem to u mnie też to jeszcze nie działa, a mam chyba aktualną wersję softu w aucie (03/2026.54) i na telefonie (iphone 17, wszystkie apki aktualne według appstore).

Obstawiam że tu chodzi o aktualizacje apki map google, które google "rozdaje" etapami i niektórzy już dostali niektórzy jeszcze nie po prostu.

Opublikowano

W iDrive 7 wyświetlają się wskazówki z google maps (następny manewr i odległość, plus czasami pasy ruchu) i podejrzewam, że graficznej mapy nie będzie nigdy ?

iD7 + android auto + google maps:

obraz.png

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Autor

Niektórzy pisali, że działa z id7, ale nikt screena nie wrzucił jeszcze.

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, rzaba napisał(a):

W iDrive 7 wyświetlają się wskazówki z google maps (następny manewr i odległość, plus czasami pasy ruchu) i podejrzewam, że graficznej mapy nie będzie nigdy ?

iD7 + android auto + google maps:

obraz.png

A szkoda, po to jest wyświetlacz, żeby można było na nim wszystko wyświetlić.

Opublikowano

Dzisiaj sprawdziłem, na zegarach mam mapy Google, na hud tylko wskazówki ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w Carplay na Googl Maps zaczęły pojawiać sie na headup dodatkowo do strzałek z info pasach przed kolejnym manewrem , także informacja o kolejnym manewrze i odległości do niego. Niestety jest to losowe trochę podobno jest jakiś problem z inicjowaniem połączenia z wyświtaleniem na headup i uruchomienie Apple Maps przed i wlaczenie nawigacji do dowolnego punktu i zatrzymanie tego, nastepnie powrot do Good Maps powoduje że te informacje się wyświetlają - zrobiłem tylko jeden test i rzeczywiście zadziałało.

Żeby było też jasne mam ID8

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ktoś już wyczaił kiedy one się pojawiają. Mam wrażenie że to się nie dzieje zawsze po wprowadzeniu nowej trasy.

Opublikowano

Witam

Jak mam wyświetlaną mapę na instrumentach, to po odpaleniu google map i wprowadzeniu celu (dopiero po tym) zaczyna wyświetlać goggle map na instrumentach.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

U kogoś w pre lci się pojawił ten ficzer?

Opublikowano

Dzisiaj jechałem nad nasze piękne morze i nic, bez zmian. Kopałem w idrive i nic. Nawet powiem że jest gorzej. Po uruchomieniu trasy w mapy Google, iPhone włącza jakaś opcję mikrofonu i mapy czekają na polecenie głosowe, w tym momencie wycisza radio.

Jakby tego nie wyświetlał ten dynamic Island to bym chyba 8h do Jastarni jechał w ciszy, bo za chu... nie mogłem zakumać co się dzieje.

Póki co muszę zamykać Mapy i na nowo włączyć trasę wtedy jest ok. Chyba jakaś aktualizacja się nie udała. Przynajmniej u mnie. Mam ID7

Edytowane przez munzel

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No to u mnie takich jaj nie ma.

Opublikowano

Ja za to dzisiaj odkryłem że jest taki widok w aucie ?

image.png

Mapy googla przy tym ssą.

Opublikowano
25 minut temu, YogiPL napisał(a):

Ja za to dzisiaj odkryłem że jest taki widok w aucie ?

image.png

Mapy googla przy tym ssą.

Tak jak używasz wbudowanej navi to jest taki bajer, na skrzyżowaniu fajnie pokazuje ?

Opublikowano

Wczoraj sprawdzałem google maps bez problemu pojawiają się w zegarach (android) , może wersja os telefonu coś robi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

U mnie póki co na ID8 nie działa. LCI

Opublikowano
2 godziny temu, Woytas napisał(a):

Wczoraj sprawdzałem google maps bez problemu pojawiają się w zegarach (android) , może wersja os telefonu coś robi

Jakie IDx masz?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 minut temu, munzel napisał(a):

Jakie IDx masz?

Z tego co widać ID8, czcionka. Pytanie kiedy była produkcja? Ciekawe, czy to kwestia tylko Firmware'u i update'ów czy również HW. Raczej to pierwsze ale...