Skocz do zawartości

Google maps na live cokpit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zobaczyłem post na FB że Google mapy wyświetlają się na zestawie wskaźników w id8. Ludzie pisali również, że po aktualizacji Google map do najnowszej wersji działa również w id7.

Ktoś może się wypowiedzieć jak to u Was wygląda?

Ja po aktualizacji map nadal mam tylko strzałki w id7.

Opublikowano

Tez sie chetnie dowiem jak to zrobic

Opublikowano

Jak te kilka miesięcy temu pojawiła się opcja strzałek na headupie, nie miało to żadnego związku ani z wersją iDrive, wersją systemu czy wersją aplikacji. To było stopniowo uaktywnianie na poziomie konta Google. Przewiduję że tu jest podobnie i nie ma żadnej opcji aby to wymusić/przyspieszyć.

Opublikowano
6 godzin temu, bzium napisał(a):

Zrzut-ekranu-2026-07-02-003357.png

Samo to zaczelo tak dzialac? Pokazuje sie tez na headupie?

Opublikowano
13 godzin temu, RadekTHX napisał(a):

Samo to zaczelo tak dzialac? Pokazuje sie tez na headupie?

Na headupie sprawdze, bo tam mialem ograniczony widok.

Tak samo - ale zrobilem jakas aktualizacje calego samochodu co mi tam kazalo zaparkowac na 15 minut, prawdopodobnie po niej. To jest na ktoryms tam ekranie 'mapa' z tego co pamietam i normalnie tam jest ta z bmw, a jak wlaczysz google maps na car play to leci to, tak samo dziala waze, ale naviexpert tego nie ma. Fajna sprawa chociaz nie moge sie przyzwyczaic jescze :).

Opublikowano

Do ideału brakuje widoku satelity. Na HD też się wyświetla jak coś, zamiast wskazówek jest mapa.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Powiedzcie coś więcej, o jaką aktualizację samochodu robiliście?

Informacja o aktualizacji sama wyskoczyła, czy gdzieś trzeba wejść, w jakąś funkcję?

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano

Tydzień temu jak patrzyłem to u mnie też to jeszcze nie działa, a mam chyba aktualną wersję softu w aucie (03/2026.54) i na telefonie (iphone 17, wszystkie apki aktualne według appstore).

Obstawiam że tu chodzi o aktualizacje apki map google, które google "rozdaje" etapami i niektórzy już dostali niektórzy jeszcze nie po prostu.

Opublikowano

W iDrive 7 wyświetlają się wskazówki z google maps (następny manewr i odległość, plus czasami pasy ruchu) i podejrzewam, że graficznej mapy nie będzie nigdy 😉

iD7 + android auto + google maps:

obraz.png

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Autor

Niektórzy pisali, że działa z id7, ale nikt screena nie wrzucił jeszcze.

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, rzaba napisał(a):

W iDrive 7 wyświetlają się wskazówki z google maps (następny manewr i odległość, plus czasami pasy ruchu) i podejrzewam, że graficznej mapy nie będzie nigdy 😉

iD7 + android auto + google maps:

obraz.png

A szkoda, po to jest wyświetlacz, żeby można było na nim wszystko wyświetlić.

Opublikowano

Dzisiaj sprawdziłem, na zegarach mam mapy Google, na hud tylko wskazówki 🤔