Skocz do zawartości

320d xdrive Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

U mnie na stałe jest Mperformance, oczywiście bez tego napisu M340d, ale tak to mniej więcej wygląda.

Opcję, którą pokazałeś na pierwszym slajdzie - czy zaznaczę, czy odznaczę, to i tak nic się nie zmienia.

No nic, dzięki za podpowiedzi. Muszę jeszcze trochę się pobawić opcjami i chyba zainstalować Bimmercode. Podobno można kilka rzeczy, dzięki tej aplikacji, dorzucić.

Pozdrawiam
Krzychu.

• Odpowiedzi 76
  • Wyświetleń 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• xDrive A masz do dyspozycji dwa dość podobne auta z RWD i xDrive? Ja miałem G20 318d RWD i G20 320xd jednocześnie G30 520d xDrive i G31 520d RWD F30 328i oraz F30 328i xDrive W jednej chwili każdą

• Szczególnie na mokrym jak dodasz więcej gazu ;)

• JacekLZ
    JacekLZ

Jako użytkownik 330i RWD wyjaśniam: Gdybym mieszkał w Bieszczadach gdzieś tam na „Bazie ludzi umarłych", to pewnie wziąłbym xdrive. Mam RWD i zabrzmi to buńczucznie, ale xdrive bym nie chciał nawet gd

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

Specjalnie wyjeździłem paliwo do zera (do zasięgu 30km) i zatankowałem do pełna. Weszło 41l paliwa. G20 mają takie małe zbiorniki? W instrukcji pisze, że powinno być 57 lub 59l. Czy to przez xdrive jest mniejszy zbiornik. Hybrydy mają takie maleństwa.

Może być też problem z odpowietrzeniem - zobacz czy następnym razem nie wejdzie więcej, lub po prostu zobacz czy masz w VIN powiększony bak paliwa.

10 godzin temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):
  1. No właśnie, po co na manetce jest dolny przycisk? Nic nie robi.

Jak masz aktywne światła mijania, to aktywuje automatyczne światła drogowe/wycinanie. Gdybyś nie miał tej funkcji, byłby komunikat o możliwości dokupienia via connected drive store.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dobra, już wiem. Wystarczyło pobawić się idrivem na postoju, a nie podczas jazdy.

1. Zbiornik faktycznie mam 40l. Szkoda, bo dużo jeżdżę, 1000-1500km tygodniowo, czekają mnie częstsze wizyty na stacjach.

2. Muszę się przyzwyczaić do wirtualnego licznika, dziwne tylko, że żeby zobaczyć jaki jest przebieg, to muszę klikać...

3. Dolny przycisk w lewej manetce zadziałał tak jak mówiliście. Włączyły się automatyczne światła drogowe. Mam "laserowe" lampy, pewnie to dlatego.

4. Kolory zegarów jednak się zmieniają. Sport jest z czerwonymi odcieniami, a comfort z pomarańczowymi, dlatego na pierwszy rzut oka nie zauważyłem różnicy.

5. Znalazłem też opcję podzielenia środkowego ekranu. Także jestem zadowolony.

6. Właśnie na podzielonym ekranie ustawiłem sobie komputer dzienny, a raczej dane jazdy czy jakoś tak. Trochę mało danych, bo średnie spalanie i przebieg od ostatniego kasowania. W eFce jest więcej danych. Trudno.

Może kiedyś wymyślą, że człowiek będzie mógł ustawić sobie co chce i gdzie chce.

Mam jeszcze ostatnie pytanie. Będę wymieniał oleje w przednim i tylnym dyfrze oraz w skrzynce rozdzielczej. Ktoś podpowie jakie olej kupić, chodzi o lepkość i ile litrów potrzebuję? Ciężko się do tego dobrać? Samemu z kanału to zrobię?

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

Może kiedyś wymyślą, że człowiek będzie mógł ustawić sobie co chce i gdzie chce.

BMW mam wrażenie jest dość negatywnie nastawione do własnych ustawień. Jakieś limitowane kolory ambientu do wyboru, wzór liczników w zasadzie jeden gdzie inne marki mają dużo bogatsze ustawienia. Neue klasse raczej tu rewolucji nie robi, można sobie "widgety" ustawić pod szybą i to też pewnie nie wszystkie wszędzie tylko to na co pozwalają.

EDIT: za to w MINI sobie pozwalają na więcej, tam jest mega wybór różnych tarcz na tym ekranie okrągłym 🤔

Edytowane przez YogiPL

Opublikowano
25 minut temu, YogiPL napisał(a):

BMW mam wrażenie jest dość negatywnie nastawione do własnych ustawień. Jakieś limitowane kolory ambientu do wyboru, wzór liczników w zasadzie jeden gdzie inne marki mają dużo bogatsze ustawienia. Neue klasse raczej tu rewolucji nie robi, można sobie "widgety" ustawić pod szybą i to też pewnie nie wszystkie wszędzie tylko to na co pozwalają.

EDIT: za to w MINI sobie pozwalają na więcej, tam jest mega wybór różnych tarcz na tym ekranie okrągłym 🤔

Nowa C Klass, tutaj to będzie można dopiero się naustawiać wszystkiego :)

42735df0490d5f96609dadbe633e0dfb.jpeg

Opublikowano
3 minuty temu, Lukas68 napisał(a):

Nowa C Klass, tutaj to będzie można dopiero się naustawiać wszystkiego :)

42735df0490d5f96609dadbe633e0dfb.jpeg

I pomyśleć, że za spojrzenie w telefon dostaje się mandacik 🤣

Opublikowano

Ciekawe jak będzie wyglądała twarz pasażera po wybuchy poduszki powietrznej 😂

Opublikowano
20 godzin temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

Dobra, już wiem. Wystarczyło pobawić się idrivem na postoju, a nie podczas jazdy.

1. Zbiornik faktycznie mam 40l. Szkoda, bo dużo jeżdżę, 1000-1500km tygodniowo, czekają mnie częstsze wizyty na stacjach.

2. Muszę się przyzwyczaić do wirtualnego licznika, dziwne tylko, że żeby zobaczyć jaki jest przebieg, to muszę klikać...

3. Dolny przycisk w lewej manetce zadziałał tak jak mówiliście. Włączyły się automatyczne światła drogowe. Mam "laserowe" lampy, pewnie to dlatego.

4. Kolory zegarów jednak się zmieniają. Sport jest z czerwonymi odcieniami, a comfort z pomarańczowymi, dlatego na pierwszy rzut oka nie zauważyłem różnicy.

5. Znalazłem też opcję podzielenia środkowego ekranu. Także jestem zadowolony.

6. Właśnie na podzielonym ekranie ustawiłem sobie komputer dzienny, a raczej dane jazdy czy jakoś tak. Trochę mało danych, bo średnie spalanie i przebieg od ostatniego kasowania. W eFce jest więcej danych. Trudno.

Mam jeszcze ostatnie pytanie. Będę wymieniał oleje w przednim i tylnym dyfrze oraz w skrzynce rozdzielczej. Ktoś podpowie jakie olej kupić, chodzi o lepkość i ile litrów potrzebuję? Ciężko się do tego dobrać? Samemu z kanału to zrobię?

Do punktu 2: po co kierowcy informacja podczas jazdy ile kilometrow ma przejechany samochod? Pytam z ciekawosci:)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 18.04.2026 o 10:30, RadekTHX napisał(a):

Do punktu 2: po co kierowcy informacja podczas jazdy ile kilometrow ma przejechany samochod? Pytam z ciekawosci:)

Tą informację lubię mieć, żeby wiedzieć kiedy szykować się na serwis olejowy, a przy mojej robocie przebieg rośnie w oczach. Mam ją 10 dni i już 1800km zrobione.

Najbardziej brakuje mi dziennych przebiegów. Kasuję licznik przy tankowaniu, żeby obliczyć spalanie, ale potrzebuję też informacji ile kilometrów robię dziennie i tego nie ma. Takie tam moje fobie potrzebne do księgowych rozliczeń kilometrówek.

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

Najbardziej brakuje mi dziennych przebiegów. Kasuję licznik przy tankowaniu, żeby obliczyć spalanie, ale potrzebuję też informacji ile kilometrów robię dziennie i tego nie ma. Takie tam moje fobie potrzebne do księgowych rozliczeń kilometrówek.

W aplikacji My BMW na telefonie to masz. Łącznie z wykresami słupkowymi (ile kilometrów zrobionych każdego dnia, ile czasu za kółkiem, dziennie, miesięcznie, itd.). Wszystko się zapisuje automatycznie, bez resetowania codziennie ręcznie licznika, gdzieś w ustawieniach musisz wyrazić zgodę na to.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano

Jak już kupiłeś, to wrzuć jakieś zdjęcia jak to wygląda. Daj oko nacieszyć 😁

Opublikowano

W aplikacji możesz jeszcze zobaczyć jak wygląda Twoja jazda na tle całej społeczności danego modelu. Wszystko jest tam szczegółowo podane - łącznie ze średnim spalaniem i faktycznym zużyciem na danym odcinku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.04.2026 o 22:23, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

.

W menu Auto powinieneś mieć Dane jazdy

Coś takiego jak to powinno zaspokoić Twoje potrzeby

IMG_1099.jpeg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 9.05.2026 o 20:12, Tomi_ST napisał(a):

W menu Auto powinieneś mieć Dane jazdy

Coś takiego jak to powinno zaspokoić Twoje potrzeby

IMG_1099.jpeg

Nie.

To są wartości od skasowania "licznika", a mi chodzi o dzienne przebiegi i średnie dzienne spalanie. Nieważne, odpuściłem.

W dniu 28.04.2026 o 13:15, Angelita119 napisał(a):

Jak już kupiłeś, to wrzuć jakieś zdjęcia jak to wygląda. Daj oko nacieszyć 😁

Screenshot_20260411_083727_OTOMOTO.jpg

Screenshot_20260411_083823_OTOMOTO.jpg

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano

Ładny kolorek, to jest Sunset Orange? Dał bym tylko czarny grill ) (w g20 łatwo zmienić bo nie trzeba zderzaka sciągać)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Tak, to właśnie ten kolor. Mi też się spodobał. Zawsze to coś innego niż czarny.

Co do grilla. No nie wiem czy z czarnym byłoby lepiej. AI pomogła

image.jpg

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
W dniu 15.05.2026 o 07:36, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

To są wartości od skasowania "licznika", a mi chodzi o dzienne przebiegi i średnie dzienne spalanie.

Tu pokazuje dane właśnie z aktualnego dnia lub od tankowania lub o skasowania licznika lub od nowości.

Wartości dzienne zerują się po 4h, czyli jak zatrzymasz sie na dłużej niz 4h to wyzeruje dane. Czas po jakim wyzeruje dane można zmienić BimmerCode np na 1h lub znacznie dłużej

Opublikowano
11 godzin temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

No nie wiem czy z czarnym byłoby lepiej. AI pomogła

Moim zdaniem lepiej - nie krzyczy tak tym srebrnym nochalem ;) no ale kwestia co komu pasuje - Twoje auto Twój wybór )

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

Co do grilla. No nie wiem czy z czarnym byłoby lepiej.

Zdecydowanie lepiej 😉

Opublikowano

Srebrny wygląda słabo, lepsza już satyna, ale takich egzemplarzy jest mało, nie wiem czy w lci występowało to ciągle

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

No i teraz siedzę o oglądam czarne grille 🤣

Na alledrogo już od stówki

Ciężko z wymianą?

20 godzin temu, Tomi_ST napisał(a):

Tu pokazuje dane właśnie z aktualnego dnia lub od tankowania lub o skasowania licznika lub od nowości.

Wartości dzienne zerują się po 4h, czyli jak zatrzymasz sie na dłużej niz 4h to wyzeruje dane. Czas po jakim wyzeruje dane można zmienić BimmerCode np na 1h lub znacznie dłużej

No i właśnie kluczem jest słowo "LUB", a ja potrzebuję, żeby pokazywało od skasowania i aktualne z dnia. No ale już zapomnijmy o tym. Daję radę inaczej.

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dzięki.

Prosta sprawa.

Nawet piwa nie zdążę wypić 😁

Teraz pytanie, czarny mat czy czarny połysk 🙇‍♂️

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
10 minut temu, Krzysiek BMW Jabłonna napisał(a):

Dzięki.

Prosta sprawa.

Nawet piwa nie zdążę wypić 😁

Teraz pytanie, czarny mat czy czarny połysk 🙇‍♂️

Miałem ten sam dylemat, zamówiłem z Allegeo mat i połysk, przyłożyłem i u mnie zdecydowanie pasuje mat. Tym bardziej że wszystkiemu listwy i relingi mam bardziej matowe.

Zamów oba, przymierz i oceń 🙂

Opublikowano

Jest taki grill w wersji fabrycznej. Dla LCI to się teraz nazywa "Shadow Line"