Skocz do zawartości

Pakiet schowków w G20/G21 po liftingu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Jestem na etapie zamawiania nowego G21.  I wgłębiam się  w wyposażenie.  Czy wraz z liftingiem BMW zaoszczędziło i całkowicie usunęło mały zamykany schowek po lewej stronie deski/kierownicy pod sterowaniem oświetlenia?  Czy gazetowniki w oparciach foteli też całkowicie wyleciały ? 

Co zatem oznacza w chwili obecnej pakiet schowków za 0zł.  Tylko siateczkę z boku w bagażniku. Jak tak to jakaś kpina.  

W obecnym F30 często korzystam z tego małego schowka, i moim zdaniem jest bardzo fajny -przydatny.  Oparcia foteli też wyglądają zdecydowanie bardziej premium z tą siateczką gazetowników , niż jak jest tam tylko sama plastikowa skorupa.   

Czy są to zatem typowe  = chamskie oszczędności BMW wprowadzane w cyklu produkcyjnym modelu ?  Niby bzdury, ale jak ktoś to miał to trudno się z tym rozstawać.   Pozdr.

Opublikowano
18 minut temu, marakas napisał(a):

Czy wraz z liftingiem BMW zaoszczędziło i całkowicie usunęło mały zamykany schowek po lewej stronie deski/kierownicy pod sterowaniem oświetlenia?  Czy gazetowniki w oparciach foteli też całkowicie wyleciały ? 

Tak i tak. Nie wiem czy schowek nie wyleciał jeszcze w 2021 roku

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
55 minut temu, Marco120i napisał(a):

Tak i tak. Nie wiem czy schowek nie wyleciał jeszcze w 2021 roku

Tak jest, jeszcze przed LCI z tego co ludzie pisali.

Opublikowano

Niestety, też ubolewam że ten schowek padł lupem księgowych. 

Jeśli bardzo Ci na nim zależy to w M3 G81 jest on chyba nadal dostępny i to w cenie auta bez dodatkowych pakietów  ? ?

Opublikowano

Bo dostępność tego schowka na pewnym etapie została chyba powiązana z rodzajem tapicerki.

U mnie w G23 z 2022 z Merino jest na miejscu ?️‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Tony_WE napisał(a):

Niestety, też ubolewam że ten schowek padł lupem księgowych. 

Jeśli bardzo Ci na nim zależy to w M3 G81 jest on chyba nadal dostępny i to w cenie auta bez dodatkowych pakietów  ? ?

Potwierdzam w m3 g81 jest w std ?

Opublikowano

Te siateczki w bagażniku kiedyś były po obu stronach.

Zaoszczędzili 0.20 EUR, no ale przynajmniej klienci będą mieć problem z wrzuceniem kilku drobnych rzeczy do bagażnika ?

Opublikowano

Myślę, że trzeba się po prostu znieczulić na takie rzeczy. Ilość idiotycznych oszczędności jakie księgowi poczynili od 2021-2022 poraża, więc szkoda to analizować ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.01.2026 o 21:21, marakas napisał(a):

Witam.  Jestem na etapie zamawiania nowego G21.  I wgłębiam się  w wyposażenie.  Czy wraz z liftingiem BMW zaoszczędziło i całkowicie usunęło mały zamykany schowek po lewej stronie deski/kierownicy pod sterowaniem oświetlenia?  Czy gazetowniki w oparciach foteli też całkowicie wyleciały ? 

Co zatem oznacza w chwili obecnej pakiet schowków za 0zł.  Tylko siateczkę z boku w bagażniku. Jak tak to jakaś kpina.  

W obecnym F30 często korzystam z tego małego schowka, i moim zdaniem jest bardzo fajny -przydatny.  Oparcia foteli też wyglądają zdecydowanie bardziej premium z tą siateczką gazetowników , niż jak jest tam tylko sama plastikowa skorupa.   

Czy są to zatem typowe  = chamskie oszczędności BMW wprowadzane w cyklu produkcyjnym modelu ?  Niby bzdury, ale jak ktoś to miał to trudno się z tym rozstawać.   Pozdr.

To jeszcze da się znieść.

Gorzej, że w bagażniku zlikwidowali spory schowek pod podłogą (przynajmniej w F31), gdzie było miejsce na zestaw naprawczy koła i kilka szpejów. Teraz w G21 jest trochę bezsensownie płytkiej przestrzeni pod podłogą. Za to wokół akumulatora sporo miejsca ? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To samo dotyczy wyciszenia komory silnika czyli "szmatogąbka" pod maską. Chyba od '22 stopniowo wyrzucali z podstawowych modeli, poprzez Mperf i skończyli na M. Z tego co widziałem od 2025 już Mki nie mają... gdyby jeszcze sam silnik jakoś brzmiał to bym zrozumiał.

Schowek pod podłogą w serii F był super. Można było dużo rzeczy eksploatacyjnych zmieścić i było czysto, nic nie latało. Teraz większość modeli ma tam baterie... epoka MH... ehhhh

Opublikowano
44 minuty temu, macste napisał(a):

"szmatogąbka" pod maską

Chodzi o tą czarną gąbkę na spodzie maski? U mnie to jest jeszcze w roczniku 2025.

Opublikowano
W dniu 14.01.2026 o 11:02, rzaba napisał(a):

Te siateczki w bagażniku kiedyś były po obu stronach.

Zaoszczędzili 0.20 EUR, no ale przynajmniej klienci będą mieć problem z wrzuceniem kilku drobnych rzeczy do bagażnika ?

Tę kieszeń można stosunkowo łatwo dołożyć.   wiem, wiem ....premium

Robiłem to w swojej 4

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
19 godzin temu, YogiPL napisał(a):

Chodzi o tą czarną gąbkę na spodzie maski? U mnie to jest jeszcze w roczniku 2025.

Ciekawe. Gdzie produkcja? DE czy MEX?

Opublikowano
3 godziny temu, Randall napisał(a):

Wątpię że zarobisz rant tej dziury tak żeby wyglądało to fabrycznie ?

Co? Ja nie dam rady? Potrzymaj mi piwko ?

Opublikowano
Godzinę temu, macste napisał(a):

Ja też mam tą gąbkę, produkcja 2025 Meksyk.

Opublikowano
2 godziny temu, macste napisał(a):

Meksyk według dekodera VINu

Opublikowano

BMW powinno w aso sprzedawać specjalne szablony do wycinania ? A tak serio to spoko, usunęli ten schowek, w F30 nie użyłem go chyba ani razu. 
Ale zostawienie tego wgłębienia, które ma Ci przypominać, że ten schowek kiedyś tam był to już jest jak "dostać z gołej dupy w pysk" ? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, YogiPL napisał(a):

Meksyk według dekodera VINu

No to spoko, widziałem dużo egzemplarzy bez tej dodatkowej osłony. Tylko goła blacha. Nie tylko podstawowe modele ale też Mki... ciekawe jaki jest klucz...

Opublikowano
W dniu 23.01.2026 o 20:18, Lukas68 napisał(a):

Ja też mam tą gąbkę, produkcja 2025 Meksyk.

Cześć, to faktycznie ciekawe i nie wiadomo z jakiego klucza, to idzie. Mój egzemplarz z 2024 r 330 i xDrive i jest bez tej maty wygłuszającej pod maską. Produkcja Meksyk.

Opublikowano

Prawda jest taka, że kupując używkę im starsza tym lepsza. Top wyposażenie takiej 2025 to odpad w porównaniu top wersji z 2020. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, zornold napisał(a):

Prawda jest taka, że kupując używkę im starsza tym lepsza. Top wyposażenie takiej 2025 to odpad w porównaniu top wersji z 2020. 

Niestety jak czytam forum to widzę degradację w jakości z roku na rok... przykre.

Sam zamawiałem auto np. z obszytą skórą poduszką powietrzną w kole kierownicy (czerwiec '23) ... w marcu '24 odebrałem auto z plastikiem co mnie bardzo denerwowało na początku i chciałem wymienić ale mi przeszło... skóra wygląda imo dużo lepiej, na pewno bardziej premium.