Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to się zgadza, chodzi mi o to, że z cieńkich nerek w stylu neue klasse został "bober" ... to tak trochę niekonsekwentnie , jednak seria 7 nie zaszczyciła tego gniota z przodu ?

• Odpowiedzi 915
  • Wyświetleń 50,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano

BMW M concept:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ciekawe jak będzie jeździć. Jeżdżąc po Silesia Ring elektrycznymi Porsche jestem przekonany że będzie mega skuteczne, niestety dla mnie brak duszy takiemu autu i te wymyślne generowane komputerowo dźwięki mnie nie przekonują. Auto ma się drzeć ;) a ogień trzeba dać na tłoki ;)

Edytowane przez adiki

Opublikowano

ładny nowy lancer ?

bmw-m3-concept-neue-klasse-1.webp

bmw-m3-concept-neue-klasse-2.webp

bmw-m3-concept-neue-klasse-3.webp

bmw-m3-concept-neue-klasse-4.webp

bmw-m3-concept-neue-klasse-7.webp

bmw-m3-concept-neue-klasse-9.webp

Opublikowano

Dajcie teraz spalinowego takiego, bo ten elektryk to na nic nikomu nie potrzebny

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ale przynajmniej kierownica wynormalniała ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano

To jest concept car, więc jedyne co jest pewne, że wersja produkcyjna nie będzie tak samo wyglądać ) No ale w porównaniu do i3... kierunek dobry!

Edytowane przez rzaba

Opublikowano

concept BMW czy render jakiegoś internetowego wizjonera?

w każdym razie, zajebiście komuś to wyszło :) byłby kocur! Ludzie w szoku, bo coś czego jeszcze nie było.

Opublikowano
32 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Concept car. Nazwali to sobie "BMW M Concept Neue Klasse".

BMW Group PressClub
No image preview

Design meets Performance: The BMW M Concept Neue Klasse –...

+++ Preview of the new design language for high-performance automobiles from BMW M GmbH +++ New interpretation of dynamics, agility and precision at BMW M +++ Design and technology transferred from mo

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Niby koncept ale patrząc na i3 wydaje mi się że praktycznie nie będzie się wiele różnić od produkcyjnego M3 elektrycznego

Opublikowano

No niby spece też tak piszą, że wersja produkcyjna iM3 czy jak to się będzie nazywało, będzie zbliżona do tego conceptu.

Tu testują pre-produkcyjną zamaskowaną wersję:

Opublikowano

Może usuną te dziwne światełka w zderzakach to będzie jeszcze lepiej siedział ?

Edytowane przez R4dek

Opublikowano
16 godzin temu, JacekLZ napisał(a):

Podałem wyżej wideo. To nie render. Osoba z BMW omawia jak powstał ten samochód i dlaczego tak a nie inaczej wyglądają poszczególne elementy. Niby auto gotowe do jazdy, a nie tylko na wystawę do oglądania.

Opublikowano

To nie jest auto gotowe do jazdy. Nawet oficjalnie nie powiedzieli, że to jest prototyp przyszłego M3 /iM3.

To jest concept, który ma pokazać kierunek stylistyki dla przyszłych samochodów M Neue Klasse. Widać różnice między tym conceptem, a tym co było testowane na Nurburgring niedawno (film wyżej) - np. klamki.

Pierwszy akapit komunikatu prasowego:

„Podczas 24-godzinnego wyścigu Le Mans swoją światową premierę świętuje BMW M Concept Neue Klasse. Pojazd prezentuje nowy język projektowania BMW M i daje jasny sygnał zapowiadający w pełni elektryczną przyszłość marki. Przyszłe portfolio produktów BMW M połączy ekspresyjny design, wysokie osiągi oraz innowacyjne materiały”.

Opublikowano

BMW potwierdziło, że nowe spalinowe M3 (G84) nie będzie hybrydą plug-in, tak jak obecne M5.

Czyli najprawdopodobniej będzie MHEV, ewentualnie całkiem bez elektryki - ale to już mniej prawdopodobne. Wprowadzenie na rynek 2028.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No i elegancko gdyby tylko sensowny środek tam był ? ciekawe jak z mocą czy będą chcieli tym aspektem konkurować z RS5

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, adiki napisał(a):

No i elegancko gdyby tylko sensowny środek tam był ? ciekawe jak z mocą czy będą chcieli tym aspektem konkurować z RS5

Będą. Pewnie będzie to największy skok % od lat... ostatnio te wzrosty były spektakularne oczywiście napędzine elektronami.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No tak tylko w przypadku mhev większość tej różnicy musi być wykrzesana z silnika spalinowego ;)

Edytowane przez adiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Prawda. W czasach, kiedy z 2l robią już po 500KM. Z potworka B58/S58 można dużo dużo więcej ? wystarczy większe turbo i więcej powietrza wdech/wydech ? Platformę do rozwoju już dobrze przemyśleli wiele lat temu tak jak współpracę z ZF.... Ten tandem jest niesamowity i cały czas można więcej bez dużych zmian konstrukcyjnych. Wymyślić spalinówkę tego pokroju to długie lata i ogromne zasoby...

Strzelam że nowy M3 będzie rzeczywiście MHEV ale z mocą ok. 650KM, piszą o 1KM więcej od RS5 ale żeby ajaj mógł płaskoziemcom z czystym sumieniem napisać że jest więcej ?

Gdyby poszli imo lepsza drogą i odtłuścili konstrukcje było by jeszcze lepiej ale to raczej nierealne patrząc na trendy i konkurencję która obrasta w tłuszcz... ciekawe z jakim wynikiem skończy Cklasa...

Opublikowano

Myślałem, że to fake, ale jednak nie.

Atrakcyjne ceny podstawowego modelu BMW i3 50 xDrive (od 290 000 PLN)² oraz BMW i3 50 xDrive First Edition (od 331 900 PLN)².

No atrakcyjne... ?

Oj coś mi się wydaje, że ciężko im będzie ludzi przekonać.

Za te pieniądze można mieć dwie Tesle 3.

BMW Group PressClub
No image preview

BMW i3 50 xDrive First Edition: rozpoczęcie przyjmowania...

Duże zainteresowanie modelem BMW i3, drugim modelem Neue Klasse. W pełni elektryczne BMW serii 3 - BMW i3 50 xDrive First Edition można zamówić jeszcze przed oficjalną premierą rynkową, która odbędzie

Edytowane przez rzaba

Opublikowano

Za 290k to można mieć prawdziwy samochód, a nie elektrycznego ulepa

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
37 minut temu, zornold napisał(a):

Za 290k to można mieć prawdziwy samochód, a nie elektrycznego ulepa

290k to start, czyli coś jak Yeti... mówią ale nie widzieli. Za jakiś czas będzie do dostania pewnie z 30% rabatem. Jak kiedyś będzie dobra infrastruktura (szybkie i ogólnodostępne ładowarki) może i znajdzie grono odbiorców...

Opublikowano

Dzisiaj coś mi mignęło, że BMW ogłosiło strasznie kiepskie wyniki finansowe (głównie przez sprzedaż w samych Chinach i presję cenową w Europie), cena akcji ponad -30% w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Ciekawe jak daleko zajadą z taką polityką cenową.

Podstawowa Tesla 3 rwd (wiadomo to nie jest i350xd i bateria mniejsza, ale jednak...) kosztuje 156k...

Edytowane przez rzaba