Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i mamy już potwierdzone daty na roadmapie dla nowej 3er. Będzie 350ka na 99% bazującą na B58 🙂 Co przy okazji będzie pocięte i jak finalnie będzie wyglądać pewnie się dowiemy do końca roku. Wrzucajcie potwierdzone newsy, zdjęcia. Jestem mega ciekawy co przyniesie...

Screenshot_20250329_081533.thumb.jpg.0159f9444c464fee4f14c10cd20c110a.jpg

Opublikowano (edytowane)

Przez dwa lata to jeszcze projekt się może zmienić kilka razy 🙂 Pewnie i tak wyjdzie jak z g60, wczoraj oglądałem test M5 Touring na CaroSeria i był to najsmutniejszy test BMW jaki widziałem 🙂 

Edytowane przez Lukas68
  • Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja jezdzilem a nie ogladalem i byla to najweselsza jazda 😎 To auto jest naprawde fajne. 

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Lukas68 napisał(a):

Przez dwa lata to jeszcze projekt się może zmienić kilka razy 🙂 Pewnie i tak wyjdzie jak z g60, wczoraj oglądałem test M5 Touring na CaroSeria i był to najsmutniejszy test BMW jaki widziałem 🙂 

Jakby ktoś mi zaoferował zamianę m340i na M5 poprzedniej generacji to bym brał od ręki, jakbym miał zamienić na nowe M5 to bym podziękował za taki deal. Tym samochodem nie można jeździć po torze bo wypadniesz na pierwszym zakręcie. Tak też skończyło to słynne pierwsze rozbite M5.

• Haha 2
Opublikowano
30 minut temu, zornold napisał(a):

Jakby ktoś mi zaoferował zamianę m340i na M5 poprzedniej generacji to bym brał od ręki, jakbym miał zamienić na nowe M5 to bym podziękował za taki deal. Tym samochodem nie można jeździć po torze bo wypadniesz na pierwszym zakręcie. Tak też skończyło to słynne pierwsze rozbite M5.

2,5tony to nie 1,8t m340i która już i tak jest megaciężka...

Opublikowano
2 godziny temu, Lukas68 napisał(a):

Jak sop 11/2016 to już specyfikacja zewnętrzna ikonstrukcja dawno zamrożona i jest testowana. Oczywiście dalej zmiany materiałów i tzw. małe są dopuszczalne.

Opublikowano
6 godzin temu, zornold napisał(a):

Dajcie spokój przecież to nie jest auto które się zabiera na tor. Może jeden procent użytkowników to robi. A ten gość co wylądował w rowie to z pewnością był jakiś amator. 

• Lubię to 1

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, adiki napisał(a):

Dajcie spokój przecież to nie jest auto które się zabiera na tor. Może jeden procent użytkowników to robi. A ten gość co wylądował w rowie to z pewnością był jakiś amator. 

To gdzie to zabierać? Petryn testował M5 to stwierdził, że samochód służy do jazdy między stacjami benzynowymi 😄 W trasę słabe, na tor słabe. To już lepiej kupić M3 + X3 w tych samych pieniądzach i będzie człowiek bardziej zadowolony. Serio nie wiem dla kogo to jest samochód. Przyspieszenie jest super, ale wybierając samochód z realnym zasięgiem 300km za takie pieniądze to serio bym rozważył elektryka np. Tycana.

Edytowane przez GrzegorzKo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ciebie na nie nie stac to wlasnie tak bedziesz pisac. 

Opublikowano (edytowane)

kkx5-owi chyba jakiś gimbus konto przejął, bo to inwektywa takich właśnie niskich lotów. Szanujmy się, nie przystoi takie słownictwo zasłużonemu forumowiczowi..

8 godzin temu, saab napisał(a):

Kazdy ostatnio watek schodzi na g60 🤦‍♂️🤓😆 a tutaj nikt tez o to nie pytal.

Kurde no i another one bites the dust! 😋
@Lukas68 Rekordzista, w temacie o G50 już w drugim poście wspomniał o G60, gratulacje, tego nie da się pobić. 🥳

Edytowane przez Markok
Opublikowano
14 minut temu, Markok napisał(a):

kkx5-owi chyba jakiś gimbus konto przejął, bo to inwektywa takich właśnie niskich lotów. Szanujmy się, nie przystoi takie słownictwo zasłużonemu forumowiczowi..

@Lukas68 Rekordzista, w temacie o G50 już w drugim poście wspomniał o G60, gratulacje, tego nie da się pobić. 🥳

A gdzie ja niby w temacie o G50 drugi raz wspomniałem o G60 ? Pytam z ciekawości, bo nie wiem dlaczego zostałem przywołany w związku z jednym postem 

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie przystoi to pisac ze nowe m5 moze byc wizytowka krzyczac mam haj sk.... W takim razie, kazde nowe auto wpada do tego samego worka, przeciez e39 ma najlepsze materialy w srodku, dlaczego kupujesz nowe? nowsze? nie najnowsze? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
19 minut temu, Markok napisał(a):

Tutaj musze zagimbusowac, wiesz co mnie najbardziej wpienia? angielski w wypowiedziach, to jest dopiero gimbus. Nr1 jest taki responsywny...kurde? Jaki?... 

• Haha 1
Opublikowano

Wiesz, kkx5, kiedyś ang i m były dość subtelne. Trzeba było się przypatrzeć, że masz auto 2 razy droższe niż podstawa...

Obecnie klient, który kupuje takie auto w większy przypadków chce krzyczeć swoim statutem.

A czy mnie stać czy nie... nie czuję się w obowiązku o tym rozmawiać. Na odchodne nadmienię iż m3 w Turingu odpuściłem z powodu braku dziury w dachu.... Taka fanaberia...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To kiedys... Teraz jest teraz. Najwieksza wada m5 e39 bylo brak roznicy pomiedzy zwyklym 530i. Dzis takie auto kupiloby 1% uzytkownikow. 

Opublikowano

I sam potwierdziłeś to co pisałem. Auto musi krzyczeć, patrzcie skur....y mam hajs..... w pi......du hajsu.... 

Bo jeżeli nowe m jest wolniejsze od starego... ale wygląda drogo, krzykliwie. I to się teraz sprzedaje.

Tylko co ten nasz biedny 1%ma kupić... Jak żyć?

Iść do Alpiny? Porsche? A może w garażu ulepić restomoda... Tyle pytań, tak mało odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gadasz glupoty i tyle. Wiekszosc kupuje dlatego ze auto wyglada super, ze sie podoba temu co kupuje, nie dlatego ze ma cos wyznaczac, to nadchodzi pozniej, na rynku uzywek. Co z tego ze 0.1s wolniejsza, co z tego? Co, na tor m5 jezdzisz? Suvy kupujesz z mysla ze w teren bedziesz jechal? Nowym m5 mozna pojechac w trybie ev, genialne. Porsche nie jest krzykliwe? Ktore? Ten biedny 1% niech sobie kupi g30 20i.

Opublikowano

Wiesz, jestem z gatunku osób, które kupują auta ze względu na to jak jeżdżą, co sobą reprezentują i co niosą. Nie mają być krzykliwe. A każde auto, które wygląda krzykliwie ma z marszu pokazywać status. Nieważne czy jest z rocznika bieżącego, czy jest 10 letnim ulepem z 3 innych po przygodach. Kiedyś to było dla pewnej klienteli problemem że 520 wyglądało jak m5, jak dostało kilka dodatków zamontowanych w garażu lub pod blokiem. Przy obecnej linii modelowej, nie ma tego problemu. Producent widzi Czeko oczekuje klient. Dokładnie tego, co pisałem. No, żeby być już dokładniejszym i nie generalizować, miedzy innymi tego. Są też tacy, dla których to ogóle nie jest istotne..., ale to już dalsza polemika na różniczkowaniem zagadnienia jako takiego.😄

Szkoda że nie zrozumiałeś mojej aluzji, do Twojej wypowiedzi, albo ja nie zrozumiałem o jakim 1% Ty pisałeś.... Co może potwierdzać pewną powszechnie znaną tezę iż dyskusja nie ma sensu, bo się zostanie sprowadzonym do pewnego poziomu, gdzie oponent pokona nas wieloletnim doświadczeniem...😉

Porsche zaczyna znikać w tłumie (Panamera) i ma otwierany szklany dach, a nie stałą szklarnię jak nowe 5...

Jeżeli dla Ciebie genialne jest to że możesz jeździć tylko na prądzie w m5, ok. Jeżeli zachwyca Cię to auto, ok. Jeżeli uważasz że jest bez wad, ok. Ja uważam inaczej. I obaj mamy prawo do naszego stanowiska. Staram się nie obrażać nikogo, trzeba być tolerancyjnym. Niemniej, na forum, możemy pisać o naszych stanowiskach i odczuciach w stosunku do aut i podejmować polemikę na argumenty....

A pożartym takie np x6 to powstało właśnie po to. Nic więcej. możemy się oszukiwać marketingową papką, ale przesiadając się z passata na x6, dawałeś wszystkim znać, mam hajs, nie potrzebuję kombi, więc nie x5, ale musze na was patrzeć z góry...

Jak to w życiu, jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki, a trzeci wacka kolegi Jacka...🤣

Opublikowano
8 godzin temu, GDX4 napisał(a):

I sam potwierdziłeś to co pisałem. Auto musi krzyczeć, patrzcie skur....y mam hajs..... w pi......du hajsu.... 

Bo jeżeli nowe m jest wolniejsze od starego... ale wygląda drogo, krzykliwie. I to się teraz sprzedaje.

Tylko co ten nasz biedny 1%ma kupić... Jak żyć?

Iść do Alpiny? Porsche? A może w garażu ulepić restomoda... Tyle pytań, tak mało odpowiedzi.

Pewnie większość tak, nie należę do osób, która lubi przyciągać uwagę i wolę skromnie ale po czasie M3C bardzo mi się podoba. Ten napompowany bodykit (szczególnie bioderka:), przytłoczenia na masce, bóbr który pierwotnie mi się nie podobał. Jako drugie auto bym chciał, ba nawet w fajnym kontrastowym kolorze 😀 Daily jednak M340i "robi robotę". 

Opublikowano

Bo wszystko się w końcu opatrzy i przywykniemy. A z drugiej strony nie będzie innego wyboru.

Opublikowano

Każdy ostatnio tutaj temat robi się z dupy. Niby człowiek cieszy się że doszło kilka wpisów, mogą coś one wnieść do tematu i poczytać o tym przyjemnie przy kawie to po chwili odechciewa się już jej pić. 

• Haha 1
Opublikowano

Widzę, że kolejny wątek z dosłownie jednym postem na temat - tym pierwszym. Panowie zróbcie sobie jakiś temat typu hyde park i codziennie najazd na nowe BMW i filozofię kupowania, posiadania, wyboru auta, o pogodzie i o kuchni, planach wakacyjnych, nowych premierach kinowych, co kogo boli, komu się syn rodzi i że zaraz świnta świnta i po świntach. 🙂 

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 29.03.2025 o 14:27, komoornik napisał(a):

Mamy już? 🤔 Przecież te dane o G50 to dostępne już od wielu miesięcy.

Od pół roku ponad 😁